Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

Szijjártó: "Mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat"Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Neutrik Group elektronikai vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi volt üzemébe, a vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán az első ütemben 200, középtávon pedig 300 új munkahely jön létre a városban. Az állam által 1,4 milliárd forinttal támogatott projekt lezárulta után a liechtensteini székhelyű cég elektronikus csatlakozók kézi összeszerelését fogja végezni Magyarországon.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét, és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon

- tette hozzá.

Emlékeztetett arra:

pénteken Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a magyar ellenkezés hátterében valamilyen más típusú ügy áll.

A külügyminiszter visszautasította a feltételezést,

mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat. Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék. Az adóemelésre továbbra is nemet mondunk

- zárta a bejegyzést Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hja, ha nem kevernétek össze állandóan a munkából származó jövedelmek adóját a nyereségadóval meg a tőkejövedelmek adójával ...sok minden másképpen lehetne ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Bizony! Sosem mondtuk pl., hogy "ez a mi háborúnk"!
Nessy
@Németh István: Uniós átlag infláció ársapkák nélkül 7,4%! Itthon sipkában 16%, és növekszik.
Németh István
@sgl: az a sajt egy negyed kiló volt! Ha spórolsz nem veszed meg ennyi! Van másféle is olcsóbban az igaz, hogy nem ugyan az, de lehet válogatni - az infláció világ jelenség nem az Orbán Viktorunk csinálja! Pontosan az ársapkával védekezik, mert lehetne másként is!@Nessy: Nálunk eza megoldás, de a nyugat is tőlünk nyúlja le az elgondolást! miről beszélünk??? van aki szereti a halászlevet, van aki nem ! Ennyi! mindenki másként csinálja! Aztán nem kéne ez az össze-hasonlítgatás ész nélkül és következetlenül Jusson eszedbe 2010-ig csak lerabolták az országot a moslék haverjaid! te nem voltál köztük???@Giovanni Alba: elmondom neked, hogy nem vagyunk egyformák, utaltam rá az előbb is! Ebből következik, hogy amit a sok akármilyen beállítottságú ország-képviselő elfogad, az nekünk ha nem jó ne fogadjuk el! Ez a világon a legtermészetesebb! > a minimum adó a dupla adózást jelenti, az ukránok támogatása a háború folytatást jelenti, NEM A NÉPEK, NEMZETEK VÉDELMÉT!!! Az infláció megállítását és megelőzését!, stb.! vagy vegyük elő a gender vonalat, a migráció elleni védekezést, a covid elleni védekezést -ne feledd mindenki a maga adottságának megfelelően csinálja!
Németh István
@Macskaszem: Ha így látod akkor bizony baj lehet nálad is meg a látókáddal is!
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 12:50
Mondd, iszol te eleget? Itthon mindenre a kétharmad a válasz, lazán átlépve azon, hogy ezzel még nem kapott a kormány felhatalmazást a törvények semmibevételére. Az Unióban az elsöprő többség más véleményen van, mint a doktorminiszterelnökúr, de itt már nem számít a kétharmad? Ha állandóak a konfliktusok, ha nem tudjuk akceptálni a többségi véleményt, akkor ki kell lépni a klubból, elutasítva minden kedvezményt, vámmentességet, felzárkóztatási és fejlesztési támogatást.
Tessék, el lehet menni, bár a jelenlegi állapot szerint a hazai közvélemény inkább maradna.
A gender vonalról mesélhetnél, bár véleményem szerint magának a fogalomnak az értelmezése is meghaladja felkészültségedet, de meghallgatom, hátha menet közben rájössz, mekkora butaságot mondtál.
Németh István
@Giovanni Alba: Én nem alázlak ha véleményed van és ellentétes az enyémmel, de azt viszont elmondom, hogy mi az én véleményem az adott témakörökben! Természetesen a mások ellenvéleménye alázásba megy át akkor bizony Istenke irgalmazzon az illetőnek olyan útravaló csomagot kap!
A Szijjártó álláspontját, pontosan a nemzetünk érdekében messzemenően osztom. A sajátos geopolitikai, gazdaságpolitikai adottságok a valójában trianon óta maximálisan elnyomni, inkább felszámolni kívánt országunk, de inkább nemzetünk - bármennyire is furcsa lesz esetleg a számodra is - a nemzetünk felszámolását a II. világháborús adottságok akadályozták meg! ÉS, ha hiszed, ha nem; ezen időt követően a magyarság öntudatának belenevelése az emberekbe, a fiatalokba - igaz egy kommunista szemüvegen keresztül - mégis kiválóan megvalósult! NOS 45 évig egy sajátos diktatúra uralma alatt álltunk ez sokban befolyásolta a polgári látó, ítélő képes-séget. A viszonylag zárt keretek közt való életvitel megtanította a polgárokat a felelős gondolko-zásra is > és hiszem másként és jobban értékeljük mi a saját emberi értékeinket, a szabadságot, mint azok akik abba pottyantak igazából váltak olyan világpolgár félékké! A sajátos konvekcióin-kat nem tudjuk, de nem is kell feltétlenül levetnünk! A nyugat most kezdi tanulni a diktatúra irányába hajló szabályozó rendszereket - az un. sablonban való megmérettetést és adott keretek közti megnyilvánulás adottságait! (pl. az információk korlátozott áramoltatása, amely koránt sem szabad mozgásterű, igen korlátozott, félreinformáló stb) ...
A nemzeteket nem lehet egy kaptafára húzni te-ti is másabbak vagytok mint a vidéken élő hason-ló korú és talán hasonló foglalkozású emberek! Sok szempontból nem tartunk ott ahol ők, de lehet hogy bizonyos téren tán előbbre is; és az életviteli adottságaink is nagyon eltérőek, mint arra nyugat fele. Tehát a szabad kötelezettség vállalás lehetőségét feladni nem lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.