Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

Szijjártó: "Mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat"Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Neutrik Group elektronikai vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi volt üzemébe, a vállalat 3,6 milliárd forintos beruházása nyomán az első ütemben 200, középtávon pedig 300 új munkahely jön létre a városban. Az állam által 1,4 milliárd forinttal támogatott projekt lezárulta után a liechtensteini székhelyű cég elektronikus csatlakozók kézi összeszerelését fogja végezni Magyarországon.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: ebben a helyzetben a termelő vállalatok adóterheinek növelése tovább rombolná Európa versenyképességét, és munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Mi ezért ellenezzük a globális minimumadó európai bevezetését, ráadásul az Magyarországon járna az egyik legnagyobb adóemeléssel. Mi tizenkét éve folyamatosan csökkentjük a munkára és a vállalkozásokra rakódó adóterheket, és nem is akarunk változtatni ezen az irányon

- tette hozzá.

Emlékeztetett arra:

pénteken Franciaország pénzügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a magyar ellenkezés hátterében valamilyen más típusú ügy áll.

A külügyminiszter visszautasította a feltételezést,

mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat. Tisztelettel kérjük francia barátainkat, hogy ők se tegyék. Az adóemelésre továbbra is nemet mondunk

- zárta a bejegyzést Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hja, ha nem kevernétek össze állandóan a munkából származó jövedelmek adóját a nyereségadóval meg a tőkejövedelmek adójával ...sok minden másképpen lehetne ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Hja, ha nem kevernétek össze állandóan a munkából származó jövedelmek adóját a nyereségadóval meg a tőkejövedelmek adójával ...sok minden másképpen lehetne ...
Nessy
Drága külügyérünk! Rajtunk kívűl elfogadják! Ergo a külföldi cégek, megfizetik a 15% adót. Ha itt csak 9%, akkor ide ennyit, a fennmaradó 6%-t az anya országban!
balos
@KisTehen: FideSSes tömeggyilkos támogató létedre nagy a hasad!Ízlik a fideSS szarja?
Néro2
"Mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat"
Húúú az anyám szentségit Pitike !
A Peti pumpákat a lélegeztetőgéppel az ezermilliárdos adóemelést az adócsökkentéssel a vak-chinát a vakcinával a pedofilt a melegekkel a közpénzt a nem közpénzzel... Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Menjél már a bús büdös picsába te kretén !
Nessy
@sgl: Akkor rosszul tudja a Portfólió. Tegnap ott olvastam.Bocs!
Béla333
""Mi nem szoktunk összekeverni össze nem illő dolgokat"

Figyelem hülyemagyar maffiahívők! Itt az új jelszó, az új gitt, amit lehet rágcsálni...
kereső
@sgl: 16:01 De, ez pontosan igy fog működni- ezért globális minimum adó a neve.
kereső
@sgl: A tervezett szabályozás

Az OECD Németország és Franciaország kezdeményezésére 2019-ben kezdte meg egy globális minimumadó-szabályozás keretrendszerének kidolgozását a digitális gazdaság adóztatásáról szóló javaslatának második pilléreként. A javaslat nem a nominális, hanem az attól sok esetben jelentősen eltérő effektív adókulcsokra vonatkozna.

A tervezet két pilléren keresztül reformálná meg a társasági adóztatást. Az első pillér abból áll, hogy a multinacionális vállalatoknak azokban az országokban is adózniuk kellene, amelyekben ténylegesen tevékenykednek, nemcsak ott, ahol központjuk működik. A minimumadó alapját a végső anyavállalat konszolidált beszámolójából kiindulva határozná meg. A javaslat értelmében, ha egy multinacionális vállalatcsoport leányvállalatainak adókötelezettsége egy adott országban nem éri el a minimumadó mértékét, az adókülönbözetet elsődlegesen az anyavállalat országa szedné be az anyavállalattól.

Ha az anyavállalat országa nem él ezzel a jogával, másodlagos mechanizmusként a többi leányvállalat országa is beszedhetné a különbözetet. Így, ha egy állam olyan adókulcsokat vezet be vagy olyan adókedvezményt nyújt, amely alacsonyabb adóterhelést eredményez az elvártnál, azzal lényegében más államok költségvetését támogatja, amit természetesen minden állam kerülni próbálna.

A fenti szabály azokra a multinacionális vállalatokra vonatkozna, amelyek legalább 10 százalékos nyereségrátával működnek. A vállalatoknak a 10 százalékos haszonkulcs felett megtermelt nyereségük 20 százalékát kellene átcsoportosítaniuk azokba az országokba, amelyekben működnek, és ezen nyereséghányad után kellene a működésük szerinti országokban adót fizetniük.

A megállapodás második pillére az egységes társasági adókulcs bevezetése. Az OECD javaslatában az adómérték még nem került meghatározásra, ugyanakkor a G7 pénzügyminiszterei a 15 százalékos minimális effektív társaságiadó ráta kijelölését támogatják.

Az a globális árbevételi szint, amely felett az...
Németh István
Az ursula és bandája kímélet nélkül az Európai nemzetek szabadságára tör! Abszolút diktatúrát kíván érvényesíteni aki, akik ezt nem látják igen hülyék, vakok és bénák! A polgárok teljes nyomorba döntése a cél, hogy esélyük ne legyen a moslék uralkodóik ellen fellépni! Ez a kiéheztetés folyamata ami ma folyik! A nyugat mint hülye barom népek hallgatnak, mintha jól orrba csapták volna őket! Rohadjanak meg és nyalják az ursula lukát úgy is az hiányzik neki!
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 09:05
Most mire föl háborogsz Pestám? A 27-ből 26 tagállam elfogadja, egy vergődik. 26:1, ez bőven megvan kétharmad, tehát az EU DNS-ének szavaival élve: Nix ugri-bugri, nincs itt semmi látnivaló, ütemesen továbbhalad.
Macskaszem
@Németh István: Pityusz, mért hívod Orbánt Ursulának? Csak mert amit idehánytál, arról egyértelműen Orbán jut eszembe.
ómió
Bizony! Sosem mondtuk pl., hogy "ez a mi háborúnk"!
Nessy
@Németh István: Uniós átlag infláció ársapkák nélkül 7,4%! Itthon sipkában 16%, és növekszik.
Németh István
@sgl: az a sajt egy negyed kiló volt! Ha spórolsz nem veszed meg ennyi! Van másféle is olcsóbban az igaz, hogy nem ugyan az, de lehet válogatni - az infláció világ jelenség nem az Orbán Viktorunk csinálja! Pontosan az ársapkával védekezik, mert lehetne másként is!@Nessy: Nálunk eza megoldás, de a nyugat is tőlünk nyúlja le az elgondolást! miről beszélünk??? van aki szereti a halászlevet, van aki nem ! Ennyi! mindenki másként csinálja! Aztán nem kéne ez az össze-hasonlítgatás ész nélkül és következetlenül Jusson eszedbe 2010-ig csak lerabolták az országot a moslék haverjaid! te nem voltál köztük???@Giovanni Alba: elmondom neked, hogy nem vagyunk egyformák, utaltam rá az előbb is! Ebből következik, hogy amit a sok akármilyen beállítottságú ország-képviselő elfogad, az nekünk ha nem jó ne fogadjuk el! Ez a világon a legtermészetesebb! > a minimum adó a dupla adózást jelenti, az ukránok támogatása a háború folytatást jelenti, NEM A NÉPEK, NEMZETEK VÉDELMÉT!!! Az infláció megállítását és megelőzését!, stb.! vagy vegyük elő a gender vonalat, a migráció elleni védekezést, a covid elleni védekezést -ne feledd mindenki a maga adottságának megfelelően csinálja!
Németh István
@Macskaszem: Ha így látod akkor bizony baj lehet nálad is meg a látókáddal is!
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 12:50
Mondd, iszol te eleget? Itthon mindenre a kétharmad a válasz, lazán átlépve azon, hogy ezzel még nem kapott a kormány felhatalmazást a törvények semmibevételére. Az Unióban az elsöprő többség más véleményen van, mint a doktorminiszterelnökúr, de itt már nem számít a kétharmad? Ha állandóak a konfliktusok, ha nem tudjuk akceptálni a többségi véleményt, akkor ki kell lépni a klubból, elutasítva minden kedvezményt, vámmentességet, felzárkóztatási és fejlesztési támogatást.
Tessék, el lehet menni, bár a jelenlegi állapot szerint a hazai közvélemény inkább maradna.
A gender vonalról mesélhetnél, bár véleményem szerint magának a fogalomnak az értelmezése is meghaladja felkészültségedet, de meghallgatom, hátha menet közben rájössz, mekkora butaságot mondtál.
Németh István
@Giovanni Alba: Én nem alázlak ha véleményed van és ellentétes az enyémmel, de azt viszont elmondom, hogy mi az én véleményem az adott témakörökben! Természetesen a mások ellenvéleménye alázásba megy át akkor bizony Istenke irgalmazzon az illetőnek olyan útravaló csomagot kap!
A Szijjártó álláspontját, pontosan a nemzetünk érdekében messzemenően osztom. A sajátos geopolitikai, gazdaságpolitikai adottságok a valójában trianon óta maximálisan elnyomni, inkább felszámolni kívánt országunk, de inkább nemzetünk - bármennyire is furcsa lesz esetleg a számodra is - a nemzetünk felszámolását a II. világháborús adottságok akadályozták meg! ÉS, ha hiszed, ha nem; ezen időt követően a magyarság öntudatának belenevelése az emberekbe, a fiatalokba - igaz egy kommunista szemüvegen keresztül - mégis kiválóan megvalósult! NOS 45 évig egy sajátos diktatúra uralma alatt álltunk ez sokban befolyásolta a polgári látó, ítélő képes-séget. A viszonylag zárt keretek közt való életvitel megtanította a polgárokat a felelős gondolko-zásra is > és hiszem másként és jobban értékeljük mi a saját emberi értékeinket, a szabadságot, mint azok akik abba pottyantak igazából váltak olyan világpolgár félékké! A sajátos konvekcióin-kat nem tudjuk, de nem is kell feltétlenül levetnünk! A nyugat most kezdi tanulni a diktatúra irányába hajló szabályozó rendszereket - az un. sablonban való megmérettetést és adott keretek közti megnyilvánulás adottságait! (pl. az információk korlátozott áramoltatása, amely koránt sem szabad mozgásterű, igen korlátozott, félreinformáló stb) ...
A nemzeteket nem lehet egy kaptafára húzni te-ti is másabbak vagytok mint a vidéken élő hason-ló korú és talán hasonló foglalkozású emberek! Sok szempontból nem tartunk ott ahol ők, de lehet hogy bizonyos téren tán előbbre is; és az életviteli adottságaink is nagyon eltérőek, mint arra nyugat fele. Tehát a szabad kötelezettség vállalás lehetőségét feladni nem lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.