A legnagyobb ellenzéki siker született pénteken, amikor az Alkotmánybíróság (AB) helyt adott Molnár Zsolt szocialista képviselő beadványának.

A legnagyobb ellenzéki siker: megvédték a Balatont a Fidesztől
Kép: Pixabay

Ennek értelmében, az AB alaptörvény-ellenesnek minősítette, ezáltal megsemmisítette a 2018. évi CXXXIX. törvény 71. § (4) bekezdését, amely lehetővé tette, hogy a Balaton szabályozási partvonalától számított 30 méteres sávon belül is épületeket lehessen elhelyezni.

A szocialista politikus ötven képviselőtársával fordult egy évvel ezelőtt az Alkotmánybírósághoz, és kérték az említett rendelkezés alaptörvény-ellenességének megállapítását és a támadott törvényi rendelkezések visszaható hatályú megsemmisítését, mert szerintük a törvény formailag a Balaton védelméről szól, valójában kivételeket enged a part menti 30 méteres védősáv szabályozása alól, azaz miniszteri és kormányrendelettel ki lehet játszani a szabályokat.

A törvényben korábban felhatalmazást kaptak a miniszterek és a kormány, hogy kivételes esetben eltérhessenek az általános szabálytól. Láthattuk, ezek a kivételes esetek az elmúlt időszakban egyre szaporodtak. Pedig a jövő nemzedékei számára garantálnunk kell, hogy a Balaton megmaradjon a Balatonnak, és ne egy túlépített, túlzsúfolt betonteknő legyen

– mondta a szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, hogy most elérték, hogy ne lehessen miniszteri, kormány- és önkormányzati rendelettel kiskapukat találni és ezzel is tovább károsítani a környezetünket.

Szerinte a mai döntés is világossá teszi, hogy van értelme küzdenünk.

Egy nemzeti elkötelezettségű, szociáldemokrata közösségnek különösen fontosak a természeti örökségeink, fontos hogy megóvjuk és megőrizzük ezeket a kincseket a jövő nemzedékeinek

– tette hozzá az MSZP pártigazgatója.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Majd bevezeti a Fidesz-KDNP az ún. "építési méter" megnevezést, ami rugalmasan változtatható. Amennyiben államtitkár vagy alacsonyabb tisztségű NERtárs építkezne, akor 1m=40-60cm..magasabb pozíciókban a "váltószám" erősen a nullához konvergál...néha mínusz szám, ha egy miniszter a BalatonBA kíván nyaralót építtetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Az AB úgy döntött, mert megengedték nekik.

...ezen a látszat sikeren túl, van még mit felmutatni?.. -nincs? hát ez az.
lampa laz
Semjéngulyás már megírták a módosítást, hétfő éjfélkor benyújtják, a reggeli magyar közlönyben már jogerőre emelkedve jön ki. Bosszúból cölöpházakkal rakja tele a balatont mészárostiborcz duó. Persze kizárólag luxus kivitelben. Csutkány nem viseli el a vereséget, főleg az ellenzéktől nem.
Horizont
Tihanyban amikor a baromja elhordta a fél domboldalt megtehette...Tihanyban!!!
Mindent megtehetnek és meg is tesznek. 30 méter ? Ugyan már.
Ha akarják az épület egyik sarkát a Balatonba építi és ennyi.
namihami
Az AB (nekem ezek továbbra is csak Abortusz Bizottság) megtiltotta? Akkor a tiltás ellenére fognak építeni és kétszer-háromszor megbüntetik őket. Alkalmanként 10-20.000 forintra. (hatalmas összeg--a haszonhoz képest) Majd a végén, ahogy eddig, ha már úgyis áll, megkapja a fennmaradási engedélyt.
És a dolog, mostmár törvényesen (fidesztörvény) legális lett.n
percsi
"A törvényben korábban felhatalmazást kaptak a miniszterek és a kormány, hogy kivételes esetben eltérhessenek az általános szabálytól. Láthattuk, ezek a kivételes esetek az elmúlt időszakban egyre szaporodtak."
Sajnos az elmúlt 12 évben csak a "kivételes eseteken" dolgozott a kormi, minden hétre történt számukra kedvező új szabályozás-törvénymódosítás, ami törvénytelen. A legnagyobb csalás a választási törvénymódosítás, érvénytelen 2/3., és már szabad az út az ország teljes kifosztásához.
ómió
Az efftársak, bizony, "mindent megvédenek", csak lehetőleg semmi ne legyen mögötte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.