Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom ma tartotta elnökválasztó kongresszusát. Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője a párt új elnöke.

Pár éve még listázta volna a zsidókat a Jobbik új elnöke – megkérdőjelezte a holokausztot is
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2012-ben a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadása miatt feljelentette Gyöngyösi Mártont, aki akkor a parlament külügyi bizottságának jobbikos alelnöke volt.

A feljelentést 10 éve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő.

Itt lenne az ideje annak, "hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak

– mondta akkor a parlamentben a külügyminisztert interpellálva Gyöngyösi Márton, a Jobbik külpolitikai szakértője a gázai konfliktus kapcsán úgy fogalmazott. 

A feljelentést azonban elutasították, ugyanis 2013-ban az ügyészség álláspontja szerint a törvény alapján nem minősült gyűlöletkeltésnek az, hogy Gyöngyösi Márton szerint ideje lenne számba venni a zsidó származású képviselőket.

A fent ismertetett jogi környezetre, valamint az ügyben elrendelt feljelentés kiegészítés keretében beszerzett adatokra figyelemmel Gyöngyösi Márton cselekménye nem minősül gyűlöletre uszításnak, ezért a feljelentést elutasítottuk

- írta Keresztes Imre főügyész kilenc évvel ezelőtt.

Gyöngyösi Márton a párt politikusaként a The Jewish Chronicle című folyóiratnak adott nyilatkozatában megkérdőjelezte a holokauszt magyarországi áldozatainak a számát, azt a tényt, hogy több százezer magyar állampolgárt zsidó származása miatt gyilkoltak meg, illetve deportáltak a második világháború alatt. 

Akkor kijelentette, fenntartja, hogy Magyarországon és világszerte is virágzik az "izraeli etnobiznisz", amely a holokauszt áldozatait használja fel, illetve azt is, hogy a holokauszt magyar áldozatainak számáról "vita van".

A jobbikos politikus akkor írásban kérte az újságtól az eredeti hangfelvétel nyilvánossá tételét, amit a főszerkesztő elutasított. 

A Jobbik az MSZP eljárási kezdeményezéséről szólva akkor azt írta:

abszurdnak és felháborítónak tartják, hogy egy olyan párt vádol, amely a jelenleg hatályos alaptörvény értelmében a kommunista diktatúra minden emberellenes borzalmáért felelős Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódja. Ilyen értelemben törvényességi ellenőrzési eljárást a jelenleg hatályban lévő törvények alapján az MSZP ellen kellene kezdeményeznie az ügyészségnek.

Gyöngyösi Márton jelöltsége a Jobbik vezetésére azt támasztja alá, hogy a párt nem változott, még akkor sem, ha az elmúlt években mérsékeltebb irányt vett

– nyilatkozta ennek kapcsolatban a Magyar Nemezetnek Köves Slomó.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Baker: én meg voltam.Nem mintha ez bármit is jelentett volna.Űttörő is voltam,mint mindenki.
De nagyjából ugyanaz.
Baker
@Maccska: nem egészen. A kisdobos/úttörő balhé nem saját döntés, az ember még gyerek. A KISZ más tészta, ott már te döntöttél..ahogyan én is!
Maccska
@Baker: csak azért léptem be mert azt hittem hogy számít az egyetemi felvételinél.
Sokan ezért léptek be.Csak középiskolában voltam kisz tag.Szerintem az egyetemen már szinte senki sem volt az.Én egy hülyét ismertem.
ómió
Na, akkor, íme a "perspektíva" a zsidólistázáshoz!
CsipkeRózsa
A Jobbik egy teljesen elfogadott párttá változott, miért kellene róla nyilatkoznia bárkinek?
Akiről a jobboldal és a kormány nem nyilatkozott:

"Novák Előd: „Elég volt a végnélküli holokauszt-kárpótlásokból!”

neokohn.hu/2022/07/05/a-holokauszt-utan-fizetett-karpotlas-faj-a-mi-hazank-mozgalomnak/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.