Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom ma tartotta elnökválasztó kongresszusát. Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője a párt új elnöke.

Pár éve még listázta volna a zsidókat a Jobbik új elnöke – megkérdőjelezte a holokausztot is
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

2012-ben a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadása miatt feljelentette Gyöngyösi Mártont, aki akkor a parlament külügyi bizottságának jobbikos alelnöke volt.

A feljelentést 10 éve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő.

Itt lenne az ideje annak, "hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak

– mondta akkor a parlamentben a külügyminisztert interpellálva Gyöngyösi Márton, a Jobbik külpolitikai szakértője a gázai konfliktus kapcsán úgy fogalmazott. 

A feljelentést azonban elutasították, ugyanis 2013-ban az ügyészség álláspontja szerint a törvény alapján nem minősült gyűlöletkeltésnek az, hogy Gyöngyösi Márton szerint ideje lenne számba venni a zsidó származású képviselőket.

A fent ismertetett jogi környezetre, valamint az ügyben elrendelt feljelentés kiegészítés keretében beszerzett adatokra figyelemmel Gyöngyösi Márton cselekménye nem minősül gyűlöletre uszításnak, ezért a feljelentést elutasítottuk

- írta Keresztes Imre főügyész kilenc évvel ezelőtt.

Gyöngyösi Márton a párt politikusaként a The Jewish Chronicle című folyóiratnak adott nyilatkozatában megkérdőjelezte a holokauszt magyarországi áldozatainak a számát, azt a tényt, hogy több százezer magyar állampolgárt zsidó származása miatt gyilkoltak meg, illetve deportáltak a második világháború alatt. 

Akkor kijelentette, fenntartja, hogy Magyarországon és világszerte is virágzik az "izraeli etnobiznisz", amely a holokauszt áldozatait használja fel, illetve azt is, hogy a holokauszt magyar áldozatainak számáról "vita van".

A jobbikos politikus akkor írásban kérte az újságtól az eredeti hangfelvétel nyilvánossá tételét, amit a főszerkesztő elutasított. 

A Jobbik az MSZP eljárási kezdeményezéséről szólva akkor azt írta:

abszurdnak és felháborítónak tartják, hogy egy olyan párt vádol, amely a jelenleg hatályos alaptörvény értelmében a kommunista diktatúra minden emberellenes borzalmáért felelős Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódja. Ilyen értelemben törvényességi ellenőrzési eljárást a jelenleg hatályban lévő törvények alapján az MSZP ellen kellene kezdeményeznie az ügyészségnek.

Gyöngyösi Márton jelöltsége a Jobbik vezetésére azt támasztja alá, hogy a párt nem változott, még akkor sem, ha az elmúlt években mérsékeltebb irányt vett

– nyilatkozta ennek kapcsolatban a Magyar Nemezetnek Köves Slomó.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
Na és? Orbán is volt liberális, de még KISZ-es is!
Baker
@Maccska: én nem voltam KISZ tag, sem Ifjúgárdista!
És baromság, hogy fiatalként mindenki liberális! A legtöbben lázadók..és ez nem ugyanaz!
Baker
@Maccska: nem egészen. A kisdobos/úttörő balhé nem saját döntés, az ember még gyerek. A KISZ más tészta, ott már te döntöttél..ahogyan én is!
ómió
Na, akkor, íme a "perspektíva" a zsidólistázáshoz!
CsipkeRózsa
A Jobbik egy teljesen elfogadott párttá változott, miért kellene róla nyilatkoznia bárkinek?
Akiről a jobboldal és a kormány nem nyilatkozott:

"Novák Előd: „Elég volt a végnélküli holokauszt-kárpótlásokból!”

neokohn.hu/2022/07/05/a-holokauszt-utan-fizetett-karpotlas-faj-a-mi-hazank-mozgalomnak/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.