Jelentős kompromisszumokra lehet szükség, hogy Magyarország lehívhassa az Uniós forrásokat, Navracsis Tibor ugyanakkor biztos abban, hogy megkapjuk a pénzt.

Orbánék miatt már 560 milliárd forint EU-s támogatást elveszített Magyarország
Kép: Pixabay

Ám a Népszava viszont arról ír, Magyarország 560 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást veszített és még többet fog, ha a kormány nem lép. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint az uniós források lehívásához nem kompromisszumokra van szükség, hanem a szabályok betartására. 

Navracsis Tibor úgy véli, folyamatosan közelednek az álláspontok és a megegyezés felé haladnak az Európai Bizottsággal. A területfjelesztési miniszter szerint a kormány időben megküldte a válaszlevelet a jogállamisági kifogásokkal kapcsolatban. Hozzátette:

ebben javarészt technikai, de politikai kérdések is felvetődtek.

Navracsis Tibor a héten az RTL kérdésére szintén optimistán nyilatkozott, a miniszter biztosnak látja, hogy Magyarország meg fogja kapni a koronavírus miatti uniós helyreállítási alap vissza nem térítendő támogatását is.

Ám a jelek szerint Magyarország 560 milliárd forint EU-s támogatást már elveszített. És még többet is fog, a lap szerint ugyanis, ha a feleknek nem sikerül hamarosan megegyezniük, akkor Magyarország még a csökkentett összeg 70 százalékát is elveszítheti.

Az MSZP európai parlamenti képviselője kiemelte, más európai országok már hozzájutottak a forrásokhoz:

Az európai források hazahozatala szempontjából nem kompromisszumokra van szükség, hanem az uniós szabályok betartására. Évek óta erre hívom fel a figyelmet a kormányzat oldaláról pedig csak hazaárulás érkezett válaszként

- vélekedett Ujhelyi István.

A Momentum frakcióvezető-helyettese szerint 180 fokos fordulat kellene a kormánytól, hogy az unió által szabott feltételek teljesülhessenek:

A közbeszerzési törvény módosítása, az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, akik bejelentik a korrupciót adott esetben azoknak a védelme

- sorolta Bedő Dávid.

Forrás: atv.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem tesz semmit, űk 3000 milliárdot loptak el egy tollvonással. Azóta is érkezik az egyéni számlákra a manyupénc, akarommondani azóta is shortolnak vele.

Mit nekik ez a koszos 560 ezer millió.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Újhülye efftárs "szabálybetartást" (a brüsszeli efftársi seggek meleg szarig nyalását) "szorgalmaz"? Csak, mert úgy az "efftársi"? Talán próbáljuk meg az éves tagsági díjunkat arányosan csökkentve befizetni!
Horizont
Egyetlenegy lépést kéne csak megtennie ennek a barom hazaáruló szemétnek és már dőlne is a lé. Belépni az Európai Ügyészségbe. Ennyi.
amortizáltok
ja ebből lett volna a világraszoló aug. 20 i tűzijáték ?? ne már ezt mégse kéne ám hagyni amikor a nép éhezőre vált heteken belül.
amortizáltok
belepi az európai ügyészséget a pókháló mire a magyarok odaérnek, mert akkor ott is : Szt. Istváni szabályokkal szembesülnek ám, fül meg kéz levágás ugye, és polt sem lesz addigra sehol.
sgl
Teljesen megnyugodtam, naponta sorozatban hallam és olvasom az ellenzéki médiában hogy mekkora gazemberek és a geczi hazaáruló, mennyit lop, mennyi kárt okoz az országnak.
Ja álmodtam.
sgl
@Peller Anikó: ne feledd a manyupot 2x lopták el, ugyanis minden évben kb 300 mrd állami kiegészítés ment bele, a 25% állami nyugdíj megváltásáért, - az állami ugyi csak 75% lett,- és ez 12 év alatt megint egy manyup mértékű ellopás.
Akkor kellett volna Matolcsit az első fára feltelepíteni gazdatestével együtt lévén ő csak a jobb kéz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.