Jelentős kompromisszumokra lehet szükség, hogy Magyarország lehívhassa az Uniós forrásokat, Navracsis Tibor ugyanakkor biztos abban, hogy megkapjuk a pénzt.

Orbánék miatt már 560 milliárd forint EU-s támogatást elveszített Magyarország
Kép: Pixabay

Ám a Népszava viszont arról ír, Magyarország 560 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást veszített és még többet fog, ha a kormány nem lép. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint az uniós források lehívásához nem kompromisszumokra van szükség, hanem a szabályok betartására. 

Navracsis Tibor úgy véli, folyamatosan közelednek az álláspontok és a megegyezés felé haladnak az Európai Bizottsággal. A területfjelesztési miniszter szerint a kormány időben megküldte a válaszlevelet a jogállamisági kifogásokkal kapcsolatban. Hozzátette:

ebben javarészt technikai, de politikai kérdések is felvetődtek.

Navracsis Tibor a héten az RTL kérdésére szintén optimistán nyilatkozott, a miniszter biztosnak látja, hogy Magyarország meg fogja kapni a koronavírus miatti uniós helyreállítási alap vissza nem térítendő támogatását is.

Ám a jelek szerint Magyarország 560 milliárd forint EU-s támogatást már elveszített. És még többet is fog, a lap szerint ugyanis, ha a feleknek nem sikerül hamarosan megegyezniük, akkor Magyarország még a csökkentett összeg 70 százalékát is elveszítheti.

Az MSZP európai parlamenti képviselője kiemelte, más európai országok már hozzájutottak a forrásokhoz:

Az európai források hazahozatala szempontjából nem kompromisszumokra van szükség, hanem az uniós szabályok betartására. Évek óta erre hívom fel a figyelmet a kormányzat oldaláról pedig csak hazaárulás érkezett válaszként

- vélekedett Ujhelyi István.

A Momentum frakcióvezető-helyettese szerint 180 fokos fordulat kellene a kormánytól, hogy az unió által szabott feltételek teljesülhessenek:

A közbeszerzési törvény módosítása, az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, akik bejelentik a korrupciót adott esetben azoknak a védelme

- sorolta Bedő Dávid.

Forrás: atv.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem tesz semmit, űk 3000 milliárdot loptak el egy tollvonással. Azóta is érkezik az egyéni számlákra a manyupénc, akarommondani azóta is shortolnak vele.

Mit nekik ez a koszos 560 ezer millió.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Meg mondtam!
Addig nuku EU pénz amig az EU által elfogadott törvényt meg nem lépitek!!
jesz
..."Magyarország 560 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást veszített és még többet fog, ha a kormány nem lép."...

Na, akkor lépjen a kormány!..ha nem, akkor elő az ösztökét, és rávenni őket a lépésre...
...hogy mi az ösztöke? hát a folyamatos utcai tömegtüntetés...
(most mondta a rádijóban egy elemző, hogy nyár van, ilyenkor az ellenzék nyaral, meg különben is...a nyugdíjasok száját befogta a kormány a 13.havi nyugdíjjal)..

Amúgy qurvanagy összeg ez az 560 millárd visszanemtérítendő...ezt elbukni? Navrasics lófaszt sem ér ez ügyben.
Béla333
Ha nem tudnak lopni a maffiózók, akkor őket nem is érdekli az egész...
A hülyemagyar maffiahívők meg szurkolnak Orbánnak, hogy sikerüljön kijátszani az Uniót, had lopjon végre kedvére...
ómió
Újhülye efftárs "szabálybetartást" (a brüsszeli efftársi seggek meleg szarig nyalását) "szorgalmaz"? Csak, mert úgy az "efftársi"? Talán próbáljuk meg az éves tagsági díjunkat arányosan csökkentve befizetni!
amortizáltok
ja ebből lett volna a világraszoló aug. 20 i tűzijáték ?? ne már ezt mégse kéne ám hagyni amikor a nép éhezőre vált heteken belül.
amortizáltok
belepi az európai ügyészséget a pókháló mire a magyarok odaérnek, mert akkor ott is : Szt. Istváni szabályokkal szembesülnek ám, fül meg kéz levágás ugye, és polt sem lesz addigra sehol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.