Judith Sargentini 2018-as jelentésénél is rosszabb a helyzet mostanra az EP új, Magyarországról szóló jelentéstervezete szerint.

A Népszava cikke szerint Judith Sargentini európai parlamenti képviselő 2018-as jelentésében írtaknál is rosszabb lett az eltelt négy év alatt Magyarország megítélése az Európai Parlament (EP) egy friss jelentéstervezete szerint. 

Elkészült az Európai Parlament friss jelentése Magyarországról, még lesújtóbb a kép

Fotó: Facebook/Gwendoline Delbos-Corfield

Az átfogó előterjesztésről, amely az elmúlt négy év magyarországi történéseit mutatja be a EP tagjainak, hamarosan szavazni fognak az EP-képviselők. A jelenleg szakbizottsági szavazás előtt álló határozati javaslat szerint 2018 óta Magyarországon annyi történt, hogy a különféle uniós eljárások és lépések ellenére is sikerült a Fidesz-kormánynak fokoznia az uniós alapértékek alásására igyekvő erőfeszítéseit. 

A cikk szerint jelenleg a képviselők ismételten arra készülnek, hogy a többi közössgéi intézményt felszólítsák, vessenek véget az uniós normák elleni támodaásoknak, 

"és addig ne hagyják jóvá az országnak járó közösségi támogatásokat, amíg fennáll az azokkal való visszaélés kockázata, és amíg a nemzeti hatóságok nem teljesítik a jogállamiság területén megfogalmazott brüsszeli ajánlásokat."

A Népszava emlékeztet rá, a négy évvel ezelőtt készült Sargentini-jelentés alapján indult el a hetes cikkelyes eljárás a magyar kormánnyal szemben, amelynek a célja annak megállapítása volt, hogy valóban sérülnek-e az Európai Unió (EU) alapértékei Magyarországon. Az eljárás azonban négy éve egyhelyben topog, időről-időre előveszik ugyan az EU Tanácsban az ügyet, de aztán minden marad a régiben. 

"Pedig a folyamat több lépcsőből áll, a kormányok először ajánlásokat tehetnek, majd ezek teljesítése híján szankciót is kiszabhatnak, ha úgy ítélik meg, hogy a közösségi értékek nem csak veszélyben vannak, hanem szisztematikusan meg is sértik azokat. Ennek megállapításához az érintett országon kívül valamennyiük beleegyezése kell.

Az Európa-ügyi miniszterek testületében folyó eljárásba a parlamentnek kevés a beleszólása, csak nyomásgyakorlással próbálkozhat, hogy a mostanáig terméketlen párbeszéd végre eredményt hozzon, és legalább ajánlások szülessenek az Orbán-kormány címére. A kormányok nem igen mutatnak készséget a tovább lépésre, és a július elsején hivatalba lépett cseh EU-elnökség sem lelkes az ötletért"

- olvasható a cikkben, amely szerint az EP ezért is döntött úgy, hogy újabb jelentést készítettet, melyben arra a 12 területre fókuszálva nézik át az elmúlt négy év történéseit, amelyeknél már a Sargentini-jelentés szerint is aggodalomra okot adó fejlemények voltak négy évvel ezelőtt. 

A jelentést a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield állította össze, ő főként nemzetközi és európai intézmények beszámolóira és döntéseire hivatkozva véleményezi az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás függetlenségét; a korrupciót; az adatvédelmet; a véleménynyilvánítás szabadságát; a tudományos, az egyesülési és vallásszabadságot; az egyenlő bánásmódhoz való jogot; a kisebbségek, a menedékkérők és migránsok jogait, valamint a gazdasági és szociális jogok teljesülését. A megállapítások a tavaly őszi budapesti látogatására is támaszkodnak.

A Népszava szerint a több mint 30 oldalas előterjesztésben arra kérik az EU Tanácsot, hogy vegyék figyelembe a friss fejleményekewt a hetes cikkelyes eljárásnál. Emellett szoregalmazza a négy évvel ezelőtt indított folyamat felgyorsítását és határidőhöz kötött ajánlások elfogadását is, amelyhez még nem kell teljes egyetértés az EU-tagok között. 

A lap felsorolta a veszélyhelyzet határozatlan ideig történő meghosszabbítását, a Kúria elnökének megválasztását, a Pegasus kémprogram felhasználsát újságírók, ügyvédek és politikusok elleni igénybevételét, mint olyan kormányzati és parlamenti lépéseket, melyek aggályosak.

A több mint 470 kormánypárti médiaterméket magába foglaló KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) is a problémák között van (a független sajtó mozgásterének csökkentése, a polgárok objektív információkhoz való hozzáférésének szűkítése); az MTA és a Színház- és Filmművészeti egyetem autonómiájának csorbítása; a civilekre nehezedő kormányzati nyomás, az alapvető jogok biztosának függetlenségének kérdése is a problémák között van. 

Ide tartozik még, hogy a törvényeket és alkotmánymódosításokat előzetes nyilvános konzultáció nélkül fogadja el a fideszes többség a parlamentben, a kormány beleavatkozik az önkormányzati feladatokba, de az is problémaként van megemlítve a jelentésben, hogy az áprilisi országgyűlési választást nem egyenlő versenyfeltételek mellett rendezték meg.

"Mindezek fényében Gwendoline Delbos-Corfield javasolja, hogy a kormányközi EU Tanács állapítsa meg: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata. Előterjesztéséről várhatóan július 13-án vagy 14-én szavaz az EP állampolgári jogi bizottsága. A jelentés szeptemberben kerülhet a plenáris ülés elé, éppen négy évvel azután, hogy az jóváhagyta a Judith Sargentini által asztalra tett hasonló véleményt"

- olvasható a cikkben.

Forrás: nepszava.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: @Németh István: Megint hazudik Európa meg a fél világ, csak ti kb kettőmillióan látjátok reálisan, igaz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Szar, szarabb, legszarabb. De lehet még sokkal szarabb is...
Ahogy a kedves hülyemagyar maffiahívő elvárja!
ómió
Na! Az Unió kommunista internacionáléja (EP), már megint "jogállamozva" hazudozik!?
Clavigo
@ómió: Inkább legeljél...mert megint hüle vagy .
Németh István
A KÖZÖSSÉGI érdek elsődlegesen úgy értendő, hogy a MAGYAR KÖZÖSSÉG érdeke! A magyar közösség jól van, jobban van mint volt, előrébb tart a foglakoztatástól kezdve a nemzetbiztonságig és a polgárok biztonságnak megőrzései terén, és az ellátás is megfelelőbb mint korábban volt! Mi több az adó és árcsökkentések meghozták azt a fellendülési lehetőséget amely a korábbi kormányok idejében nem volt biztosított! - a nyugat rendre tőlünk veszi át a gazdasági intézkedéseket! Miről is beszélünk! Nekünk van olajunk, gázunk, olcsóbb üzemanyagunk - és nem fogjuk a németek gázfogyasztási ár-hozzájárulását támogatni! Az ursula meg menjen a náthás picsába!
Clavigo
@Németh István: Aha... Szinte belefulladunk az olajba,,meg a gázba ..Idióta.
Csizmás Kond
Minél szarabb a fogalmazó annál szarabb a jelentés.
Olyan sehonnaiakat bíznak meg az ilyen irományokkal akik eddig sehol nem voltak...
Aki Én
@ómió: @Németh István: Megint hazudik Európa meg a fél világ, csak ti kb kettőmillióan látjátok reálisan, igaz?
csak úgy....
azért az örömmel tölt el,hogy a kukák mennyire védik ezt az orbáni slamasztikát...
colibri
@Csizmás Kond: Megvárnám, hogy téged bízzanak meg jelentés tétellel, kíváncsi volnék, te mit produkálnál... Tudnál-e pl. sz@rból várat építeni?
ómió
@Aki Én: Nem Európa meg a fél világ hazudik, bolsiék gyagyása! Ez a reszort rád, a bolsi tetübandádra meg annak "fórumaira" (pl. EP) van kiosztva! És "hűen" teljesítitek is!
ómió
@Clavigo: Nem zavarnálak meg a legelésedben, bolsiék birkája! Csak kérődzzél nyugodtan!
Aki Én
@ómió: Itthon is kisebbségben vagytok, a világban meg pláne, akik osztjátok a gazdád hazugságait.
Persze te segg buta vagy, így nem is tudod, hogy egy ártalmas, hazudozó bolsi csicska vagy.
De azért vannak kristálytiszta tények, te elmebeteg.
Havanagi
Elég hosszú a bűnlajstrom,mindez az elmult 12 év termése.
Csizmás Kond
@colibri: ...szerintem képzelődsz...sem akaratom sem lehetőségem nincs ilyen jelentésírásokra, ugyanis ahhoz az EP-ben kell semmittenni. Amúgy ha már (mert úgy vélem) párjára keltél, tudnál idézni legalább egy kétsoros mondatot azon munkájából amit a jelentés előtt megalkotott és véghezvitték, hogy megbízhassák ilyen horderejű dolgok megfogalmazására ?
colibri
@Havanagi: ...és minél tovább nyúlik a 12 év, azaz minél hosszabban tart még a fidesz uralom, na az mindenkinek "beteszi a kaput" . Nagyon érdekes, hogy külhoniak, idegenek, uniós politikusok milyen jól látják mi zajlik nálunk, az ittenieknek meg hályog van a szemükön. Az eu előző elnöke már mikor megmondta, hogy ov egy diktátor (egy kézlegyintés kíséretében, ami 2015-ben volt!)
Aki Én
@Csizmás Kond: Úgy gondolod, hogy aki nem írt még jelentést, az nem láthat reálisan?
Azt is elárulom, hogy a kb kettőmillió szektáson kívül mindenki így látja.
Ezen az alapon te is idézhetnél valamit orbán korábbi munkásságából, amitől ő totál előélet nélkül kormányfő lett jogászként.
Na, látjuk is mekkora kontár.
namihami
Ezek szerint nekik is feltűnt! És mi meg át is éljük!
colibri
@Csizmás Kond: Én képzelődök, te meg erősen kritizálsz olyan személyeket, akik - ellentétben veled - nem semmit tevők, nagyon is képben vannak a magyarországi helyzetről. Mint írtam, itt nagyon sok embernek hályog van a szemén, de van, akiknek a fejében beljebb is gondok vannak...
Németh István
@Aki Én: Sajnos igen! HAZUDTOK. nagyon sokan akár az egész "világ" is ha te mondod!
Nagyon nagy baj van a néhány vezér-guru fejében! Akik a világ megreformálásán, de pontosabban valójában a világhatalmuk megszerzésén fáradoznak! Vannak "renitens nemzetek" egyenlőre ezek közül az egyik a trianon óta bedobva a MAGYARSÁG kiírtására való törekvés! Ez azzal sem szűnt meg hiába tett gátat elé a II. világháború hozta szovjet kommunista diktatúra!
A valójában szabaddá soha nem vált Magyarország az Eu. béklyóba lett becsalogatva, s lám az Eu diktatúra bontakoztatja ki szárnyait a sajnos nagyon buta nemzetek felett! IGEN buták, nem látják, vagy egyszerűen nem foglalkoznak vele, hogy lassan mindent kifejezetten parancsra tesznek! Az usa parancs >> a háborút folytatni kell, mert nekik CSAK nekik ez előnyös, és előnyöket vindikál, ha bármi történik az ukránokkal! Az eu. moslék csahos nyaló, a megosztott háborús bűnös felelősség terén - ahol a gyilkolások és az anyag károkozások sem számítanak! Csakhogy az Eu. népei is elszegényednek az infláció szélsebes terjedése és a hatalmas nemzeti veszteségek okán! BEJÖN A TERV!!!> URALKODNI CSAK A VESZTESEKEN LEHET SIKERESEN ÉS EREDMÉNNYEL! >> hát ez a cél ÉS, MOST VISSZATÉRVE A magyarság elleni mocskoskodásokra >> talán most nyilvánvalóvá válik, hogy a békét akaró nemzetünk, az öngyilkos szankcionálások ellen fellépve az agresszió leállítást szorgalmazza! Ez nem tetszik az Eu.-nak, az usa.-nak mert tessetek elhinni hatalmas nyereségeik vannak ezen a háborún!
@Havanagi: igazából a mondatod úgy értelmezendő>> hogy a 12 év termése bebizonyította, hogy a Magyarország arra az útra lépett, ahol a polgárok életminősége, életviteli lehetősége ugrásszerűen jobb lett, biztonságosabbá vált! (Ezt adta a jó "termés"!!!)
"bűnlajstrom" fogalmához csupán annyit, hogy a szemeteket és a károkat okozókat, a hazaárulókat, még megtűrték emberként, de bízom benne, gondolom te is, hogy eljön a le és elszámoltatásuk ideje!
Peller Anikó
@colibri: És van akit megfizetnek ezért. Bár mindenkinek joga van hülyének lenni, de aljas féregnek már nem lenne muszály. Ezek önszántukból, némi fizetség ellenében osztják az észt.
Aki Én
@Németh István: Azt is eltudom képzelni, hogy te tényleg nem hazudsz, hanem egyszerűen segg hülye vagy.
Csizmás Kond
@colibri: Biztos vagyok benne hogy magadat nem sorolod a hályogosszeműek közé...:)...Ami meg egy jelentés mehírását képezi oda nem statisztikailag kihalászott adatok kellenének, hanem sokkal mélyrehatóbb gazdasági és történelmi tények ismerete szükségeltetik, ami ennek az aztsemtudjukkicsoda valakinek nemhogy nincs hanem nem is lesz soha.
...és ellentétben velem...de mondhatnák akár veled is...mi nem vagyunk sem parlamentárisak sem felelős személyiségek, tehát nekünk jogunk van azt kritizálni ami nekünk nem tetszik mert az nem osz nem szoroz és nem is lesz semmilyen hatása...ellentétben az ilyen rendelésre vakart jelentéseknekamelyek nemhogy a közösséget erősítenék hanem kimondottan gyengítik...na de ez ahogy látom sem ott sem itt nem fogható fel.
csipetke
Hát igen. amit orbán csinál,az még a Holdról is látszik. Iszonyatosan sok pénztől esik el az ország az orbáni-maffiabanda miatt. Bár,ha megkapnánk ezt a rengeteg pénzt,annak nagyrészét lenyúlják,ahogy eddig is tették, "átcsoportosítják", és eltünteik a fideszes alapítványaikba. Az a gond,hogy az unióban barom lassan mennek a dolgok. Sok éve tudják,hogy az uniós pénzeket lenyúlják, de mire egyeztetnek egymással a tagállamok,orbán még a szemüket is kilopja. A szavazati jogát már rég meg kellett volna szüntetni.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,, ilyen rendelésre vakart jelentéseknek"
Erről hoznál valami konkrétat?
Megint elfelejted azt a tényt, hogy az emberek túlnyomó többsége éppen ezek miatt nem orbánista.
Azért mert a távolból nem értesz valamit, még nem jelenti, hogy az nem igaz.
Ti mindent megmagyaráztok azzal a butasággal, hogy ,,támadják Magyarországot.
Ez nem igaz.
A korrupt kormányt támadják.
csak úgy....
"Olyanok vagyunk mint egy gennyes pattanás egy fotomodell arcán. Szépen lassan növekszünk a bőr alatt gyűlik a genny és bár a felszínen is látszik, hogy valami nincs rendben egyelőre rakunk rá a makeupot, dolgoznak a potoshopperek de egyre kevésbé sikerül elfedni a gyulladást. És csak akkor fog kiderülni a külvilág számára, hogy mekkora a valós baj, ha egyszer valaki kinyomja és miután ürült a nertartalom nem marad semmi más a helyén csak egy kietlen üres kráter." (Az ország épül, szépül, és mi /444)
Németh István
@Aki Én: A korrupt kormányt támadják.MEG AZTÁN > nem marad semmi más a helyén csak egy kietlen üres kráter." (Az ország épül, szépül, és mi vele együtt!) DE vannak Tartósított hülyék!
Aki Én
@Németh István: ..te baszod se nem épülsz, se nem szépülsz.
Te leépülsz, de azt qrva gyors tempóban.
Te, Propeller bohóca...
Peller Anikó
@Aki Én: Nyilván az m1-et bámulja, talán csak ezt lehet fogni a havasokban. Meg durbicsfarkot.
kisfalud
Majd megmondja a mi vezér dakotánk annak a gittegyletnek, hogy ne a szemüknek és a fülüknek és a statisztikáknak higgyenek, hanem neki! Oktassa csak ki őket ahogy a kikapós asszonyok szokták a mamlasz férjüket!
Németh István
@kisfalud: @Peller Anikó: @Aki Én: A hiba a készüléketekben van!Oly világosan elmondtam, Magyarország erőszakos és nagyon szemét felszalámizása, ellehetetlenítése folyik, mert mi MAGYAROK a tiszta kéz és az emberek - nem csak a magyar emberek - érdekében lépünk fel!
Az Eu. néppárt meghasonlott önmagával beállt a merkell majd az ursula igen szemét buta és a saját nemzetüket is tönkretevők mögé! Tehát egy német nemzetérdekű bandává vált! Miként a német nemzet érdekszférájának megfelelően a moslék franciákkal (de a háttérben az angolokkal) és néhány északi országgal >> befolyásolva a világot a trianoni aljasságot folytatni akarják! Nekik semmi nem jó ami magyar! nekik csak a mi befizetéseink a jók, de amikor nekünk kell járandóságot kifizetni azt már nem teszik meg! Saját maguknak ártanak az ebargóikkal, a szankcióikkal olyan lépésre akarnak kényszeríteni ami nyilvánvaló "atomháborús" eseménnyel érne fel a hazánkat illetően! Egy közösség működésének alapfeltétele, hogy a közösség tagjai önkéntesen vállalják fel az önös érdekeikbe nem ütköző közös érdekű elvárásokat! NOS ez az amit nem akarnak felfogni és tudomásul venni >> diktatórikus alapon kényszeríteni kívánnak országokat, nemzeteket az un. központi érdek-akaratuk teljesítésére! Ezt velünk szemben mindenféle hülye gáncsoskodással érvényesítik, aljas rágalmakkal és félreinformáltság alapján propaganda hadjáratot indítanak a szuverén és kifejezetten független országunkkal szemben! MERT mi a mi érdekeinket érvényben kívánjuk tartani!!! >nem háborút békét akarunk, nem akarjuk a gyerekeinket halálba küldeni, mi segíteni akarunk - de nem ész nélkül és minden áron, pláne nem parancsra!
Ponyemáj- vételhibás csökevények?! vagy még most is nyeponyemáj!? Mert ez esetben akár lehet japfajematy is!
kisfalud
@Németh István: Hát Pistukám, nem értenek meg téged, sőt ezek a nyugati libernyákok a nemzet nagysága, sőt még Orbán zsenije előtt sem hajolnak meg, Egyszerűen nem látják a magyar gazdaság súlyát a lepkefing méretű európai zunijó gazdasági teljesítménye mellett! Annyira hülyék, hogy még megmenteni sem hagyják magukat Orbánnak, és rohannak a szakadék felé, pedig ha kicsengetnének néhány milliárdot nekünk, a Viktor visszarántaná őket, mielőtt lezuhannának a mélybe.
ómió
@Aki Én: A kristálytiszta tények, bolsiék önmagad fajkretén tetves bolsiságát még mindig másrahazudni igyekvő elmebetege, azzal kezdődnek, hogy hazudtok "reggel, éjjel meg este", az országot szétlopjátok, továbbá minduntalan "elkúrjátok", aminek következtében hatalmon egyébből se álltok ki, mint népzsebelésből! Ja és, hogy mindezt másokra igyekeztek hazudni! Az itthoni "kisebbségünket" meg, ugye, nálatok, bolsi elmebetegéknél a legutóbbi, áprilisi legerősebb 2/3-unk mutatja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.