A dunaújvárosi tíz egyéni választókerület mindegyikét sikerült az egyesült ellenzéknek 2019-ben megnyernie, akkor a Fidesz csak négy kompenzációs listás helyet kapott. A mostani időközin a kormánypárt jelöltje azonban be tudott húzni egyet az egyéni körzetekből.

Az Index az MTI híradásai nyomán összesítette, hogy a július 3-án, vasárnap az országban tartott időközi választásokon (húsznál több településen volt ilyen, a koronavírus miatt elhalasztott több mint 160 időközi választást május 8-tól kezdték megtartani) hány helyen nyert fideszes, ellenzéki, vagy éppen független jelölt. 

Dunaújvárosban legyűrte az ellenzéket a Fidesz

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legnagyobb figyelmet Dunaújváros kapta, ott a Fidesz jelöltje, Lőrinczi Konrád nyert a 2. számú egyéni önkormányzati választókerületben (itt a korábbi győztes ellenzéki képviselő, Utassy Éva halála miatt kellett kiírni a választást). Lőrinczi a cikk szerint 485 szavazatot kapott, az összellenzéki Rajta Újváros! Egyesület jelöltje, Novák Istvánné 379-et. Kettejükön kívül még három aspiráns indult, Badó Péter (Mi Hazánk) 20, Gebei Bálint (független) 12, Hum János (független) 11 voksot szerzett.

Az Index kiemelte, a mostani győzelemmel a Fidesz megszerzett egy helyet a tíz helyi választókörzetből, amit 2019-ben az összellenzéki jelöltek taroltak le, akkor a Fidesznek csak a kompenzációs listáról sikerült négy helyet összeszedniük. 

Veszprém megye két kistelepülésén is volt időközi választás a körábbi testület feloszlása miatt, Kisberzsenyén a független Ferenczy Lajos, Uzsán a szintén független Táborosi László lett a polgármester.

Tiszavárkonyban (Jász-Nagykun-Szolnok) a független Hegedüs István lett a polgármester, itt a képviselő-testület hat tagját is megválasztották vasárnap a korábbi testület feloszlása miatt.

A függetlenként induló Hegedüs István 266, Kuklics Erika pedig 231 szavazatot kapott, Bognárné Szabó Melindára, a Fidesz-KDNP jelöltjére 162-en szavaztak. A képviselőket tizenhét jelölt közül – tizenhárman függetlenként, négyen a Fidesz-KDP jelöltjeként indultak

 – áll a cikkben.

Jászárokszálláson a három független jelölt közül Antal Péterné Szerző Ildikó lett az új polgármester, a korábban feloszlott képviselő-testület nyolc helyére huszonhárman szálltak versenybe (három Fidesz-KDNP, egy-egy DK-s és Párbeszédes, 18 független).

A további eredményeket az Index cikkében lehet elolvasni.

Forrás: index.hu, mti.hu

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: És a 14:12 nem is tetszik? Az a kotorék csak így tud társalogni, mert páratlanul ostoba suttyó.
Neked csak a visszaütés szúrja a szemed?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: ma, 16:18 ☺ Tudod fiam! Alapjában véve egy jó ember vagyok! Ha valakit elküldök a picsába, egész nap azon aggódom hogy odaért- e!
i.pinimg.com/564x/7e/03/77/7e0377b585e382ee8884ab53ba57368f.jpg
VASTAGBŐR
Fővárosban sem volt lakosságcsere ... egyszerűen csak megelégelték a cigány és politikus-bűnözést .. 2. alkalommal most áprilisban legalábbis ezt jött le a mondanivalóból a közösségi médiákban ..
Clavigo
@Pegero: @Pöcsgero: ...csak nyugi .
Pegero
@Eladott Ország: Te már célba értél...
KisTehen
az ellenzék a múlt
a fidesz a jövő

a haza előre megy, nem hátra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.