A dunaújvárosi tíz egyéni választókerület mindegyikét sikerült az egyesült ellenzéknek 2019-ben megnyernie, akkor a Fidesz csak négy kompenzációs listás helyet kapott. A mostani időközin a kormánypárt jelöltje azonban be tudott húzni egyet az egyéni körzetekből.

Az Index az MTI híradásai nyomán összesítette, hogy a július 3-án, vasárnap az országban tartott időközi választásokon (húsznál több településen volt ilyen, a koronavírus miatt elhalasztott több mint 160 időközi választást május 8-tól kezdték megtartani) hány helyen nyert fideszes, ellenzéki, vagy éppen független jelölt. 

Dunaújvárosban legyűrte az ellenzéket a Fidesz

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legnagyobb figyelmet Dunaújváros kapta, ott a Fidesz jelöltje, Lőrinczi Konrád nyert a 2. számú egyéni önkormányzati választókerületben (itt a korábbi győztes ellenzéki képviselő, Utassy Éva halála miatt kellett kiírni a választást). Lőrinczi a cikk szerint 485 szavazatot kapott, az összellenzéki Rajta Újváros! Egyesület jelöltje, Novák Istvánné 379-et. Kettejükön kívül még három aspiráns indult, Badó Péter (Mi Hazánk) 20, Gebei Bálint (független) 12, Hum János (független) 11 voksot szerzett.

Az Index kiemelte, a mostani győzelemmel a Fidesz megszerzett egy helyet a tíz helyi választókörzetből, amit 2019-ben az összellenzéki jelöltek taroltak le, akkor a Fidesznek csak a kompenzációs listáról sikerült négy helyet összeszedniük. 

Veszprém megye két kistelepülésén is volt időközi választás a körábbi testület feloszlása miatt, Kisberzsenyén a független Ferenczy Lajos, Uzsán a szintén független Táborosi László lett a polgármester.

Tiszavárkonyban (Jász-Nagykun-Szolnok) a független Hegedüs István lett a polgármester, itt a képviselő-testület hat tagját is megválasztották vasárnap a korábbi testület feloszlása miatt.

A függetlenként induló Hegedüs István 266, Kuklics Erika pedig 231 szavazatot kapott, Bognárné Szabó Melindára, a Fidesz-KDNP jelöltjére 162-en szavaztak. A képviselőket tizenhét jelölt közül – tizenhárman függetlenként, négyen a Fidesz-KDP jelöltjeként indultak

 – áll a cikkben.

Jászárokszálláson a három független jelölt közül Antal Péterné Szerző Ildikó lett az új polgármester, a korábban feloszlott képviselő-testület nyolc helyére huszonhárman szálltak versenybe (három Fidesz-KDNP, egy-egy DK-s és Párbeszédes, 18 független).

A további eredményeket az Index cikkében lehet elolvasni.

Forrás: index.hu, mti.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: És a 14:12 nem is tetszik? Az a kotorék csak így tud társalogni, mert páratlanul ostoba suttyó.
Neked csak a visszaütés szúrja a szemed?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Ez az ellenzéki fos banda mindenhol elbukik,vagy szánalmasan rossz eredménnyel nyer ha ezt nyerésnek lehet mondani! Hiába a Fidesz a következő polgármester választáson már fölényes győzelmet fog aratni! Hála ezeknek a semmirekellő bandának !
rokker33
@Horizont: A nép megválasztotta a Fideszt HIVATALOSAN ÉS SZABÁLYOSAN nyertek! Miért kellene Orbánnak eltűnnie mikor magas fölénnyel és folyamatosan megnyernek lassan minden körzetet önkormányzatot kerületet megyét stb stb !!Lassan minden narancs lesz és ezek után még mindig a fideszt hibáztatod te ökör állat???!!!Lehet hogy az ellenzék szar??? Te úgysem értesz egyet senkivel mert végtelenül buta vagy mint egy segg!
fergeteg
Azért már az iparos népnek is van esze.
Bolsi görényre nem szavaz.
Clavigo
@rokker33: Csak krumpli legyen,,mi,,te balfasz ? A fogadból kilopják a tömést,,még ahhoz is nyáladzva tapsolsz,,te agyatlan...
rokker33
@Horizont: mivan te bolond elgurult a gyógyszeres te gyogyós g#ci hogy hugyozzam tele a szádat az egész családoddal együtt te fogyatékos gyogyós kisegítő iskolás félhülye :) :) Fáj az igazság mi te elmebeteg??? Nem baj a Fidesz szét verte az egész ellenzék csürhe tolvaj bandát! Örülök annak, hogy te bosszankodsz a qva anyádat :) :) :) :)
rokker33
@Clavigo: Te nagyon hülye majdnem az egész ország Fidesz! A töketlen ellenzék nem csinál nem tud csinálni semmit! Lehet vergődni mint a fogyatékos horizon vagy a csak úgy [ húgy ] meg Orbánt szídni, de azzal nem haladunk előre! Soha nem szavaznék a Fidesz,de az ellenzékre sem!
rokker33
@Horizont: Hát nő létedre elég undorítóan viselkedsz! Én most sem szidtam senkidet te meg kurva anyázol! Szégyeld magad egy undorító személy lehetsz most hogy megtudtam,hogy nő vagy még jobban sajnálom a családodat hogy téged elkell viselniük...súlyos eset lehetsz
Aki Én
@rokker33: Te tényleg ekkora anyabaszó kotorék korcs vagy? Meg olyan buta, amilyet ritkán látni?

,, te bosszankodsz a qva anyádat :) :) :) :)"

Ezt írtad, majd letagadod itt, mindenki előtt, te kotorék anyabaszó féreg?
Mondtam már te kotorék, vegyél vissza, mert a szádba fog szarni valaki, te nyeszlett vérfertőzés gyümölcse.
Azért ugatsz itt folyton, mert a bátyád az apád?
Te elfajzott elmebeteg.
Na, gyere hörögni, te buzeráns balfasz.
Kapjál agyhely vérzést, te buta suttyó.
Aki Én
@Pegero: És a 14:12 nem is tetszik? Az a kotorék csak így tud társalogni, mert páratlanul ostoba suttyó.
Neked csak a visszaütés szúrja a szemed?
Aki Én
@Horizont: Ez egy elmebeteg suttyó, nincs kérdés.
Clavigo
@rokker33: Köszönjük Emese... Mesélj ,,te hogy " vergődsz " ? Hogy haladsz előre ( nem hátra ) ,,ha nem tartod magadat megélhetési krumplibogárnak ? Elég gázos az az ellenzék,,( ez tény ).. Sokunk hibája az,,hogy túl sokat vártunk tőlük...enyém is ..kb. ennyi . Az itt szereplő, echte baromarcú fitymasz rajongókat mintha elkerülnéd h.szólásaiddal,reakcióiddal .
rokker33
@Aki Én: te büdös f...szopó a horizont fogyatékos testvére lehetsz te zabi korcs fajzat :) ,:) nem baj Én jót nevettem rajtatok hülye Gyurcsány imádó korcsok :)
Aki Én
@rokker33: ...látom milyen jókat nevetsz, te buta balfasz. Majd szét basz a tehetetlen ideg. Igazi elmebeteg vendéglátós vagy. Látom, szakmát sem sikerült megfelelőt találnod sutyerák buzeráns.
rokker33
@Horizont: majd kíváncsi leszek te hogy kerülsz ki te idétlen! Én nem írok neked / nektek többet, de elvárom hogy ti is kussba maradjatok és nem kérek a szánalmas válasz kommentetekből se :D @Aki Én: @Clavigo:
Aki Én
@rokker33: Akkor húzz a faszba, te dühöngő elmebeteg. Ha nem írsz óriási faszságokat a tőled megszokott vérsuttyó trágárságokkal, akkor le sem szar senki. Mert a tartalmad említésre sem méltó.
Aki Én
@Pegero: Magam sem értem, Tényleg nagy fasz vagy. Nem is csodálom, hogy ti elmebetegek ilyen jól elvagytok egymással.
rokker33
@Aki Én: azt nem te döntöd el hogy mit írok te szarevő buzi :) Viszont ha nem válaszolsz én sem írok te húgyagyú :)
Aki Én
@rokker33: ,, de elvárom hogy ti is kussba maradjatok"

De te eldöntheted, korcs balfasz? Te tényleg ekkora buta balfasz vagy?
Most is te szóltál be másoknak, vérlázító anyázással, te idióta.
Már azt sem tudod percekkel később, hogy mit mondtál?
Törölt Nick
Milyen ellenzéket gyűrt le a Fidesz? Azt amelyik nem is volt versenyben?
Tizenhét jelölt közül – tizenhárman függetlenként, négyen a Fidesz-KDP jelöltjeként indultak.
Törölt Nick
@Pegero: Akkor viszont az ellenzék győzött te f@szfejgizi.
Törölt Nick
@Pegero: Látom, most megállt az eszed. Ja, neked olyan nincs is.
Eladott Ország
@Pegero: Magyar vagyok nem fideszes!
memgyar.net/items/7185.jpeg
Tessék mondani, akik nem szeretik Orbán Viktort, azok még maradhatnak Magyarországon?! Kövér elvtárs szerint az ellenzéki érzelműek nem a nemzet részei. Ezt már mondták a nácik is. Meg is alkották megoldásképpen a haláltáborokat.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/283469590_1355373434942560_2939114079479734368_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eXEspOYpAoEAX-33645&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9RDGvDCPEpuMUprtBadYr3cl7q_9wiCq1DP3IAak2IxQ&oe=62C8C0FE
Eladott Ország
@Pegero: ma, 16:18 ☺ Tudod fiam! Alapjában véve egy jó ember vagyok! Ha valakit elküldök a picsába, egész nap azon aggódom hogy odaért- e!
i.pinimg.com/564x/7e/03/77/7e0377b585e382ee8884ab53ba57368f.jpg
VASTAGBŐR
Fővárosban sem volt lakosságcsere ... egyszerűen csak megelégelték a cigány és politikus-bűnözést .. 2. alkalommal most áprilisban legalábbis ezt jött le a mondanivalóból a közösségi médiákban ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.