Demonstráció miatt lezárták az Erzsébet hidat Budára, Pest felé a buszsávban halad a forgalom, közölte a BKK hétfő délelőtt Facebook-oldalán.

Budaházy hívei az Erzsébet hídon demonstráltak – lecsapott a rendőrség

Erős rendőri biztosítás mellett tartott tüntetést a Lelkiismeret '88 Csoport az előző évi "hídfoglalás" egyéves évfordulójára emlékezve a budapesti Erzsébet hídon. A híd kordonnal lezárt járdáin mintegy százan nemzeti színű zászlókkal tüntettek, miközben a járműforgalom zavartalan volt. A képen: Budaházy György, a Magyar Revizíós Mozgalom vezetője (k) és Grespik László ügyvéd (j) beszélget az Erzsébet hídon. MTI Fotó: Kovács Tamás

Mint írták: a 7-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Rudas Gyógyfürdő, az 5-ös és a 133E autóbusz a Ferenciek tere M és a Március 15. tér, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E és a 112-es autóbusz pedig a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megállót.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte „Szabadságot Budaházynak!” címmel. Emlékeztetőül: márciusban tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék.

Budaházy hívei legelőször éppen húsz éve, 2002. július 4-én foglalták el a hidat, akkor a Medgyessy-kormány ellen tüntettek, és a parlamenti választás szavazatainak újraszámlálását követelték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába 2022. július 4-én 8 óra körül érkezett bejelentés, hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozza a forgalmat az Erzsébet-hídon.

A rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást.

A forgalom mindkét irányban 9 órakor megindult.

- tette hozzá a BRFK.

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Nos kb ennyi járt volna a spermának hasonló jótéteményéért, sőt ő nagyobb kárt okozott, de az akkori hatalom debil, meghunyászkodó volt.
Ha legalább akkor a lábukra állnak, ma nincs NER.
sgl
Nos kb ennyi járt volna a spermának hasonló jótéteményéért, sőt ő nagyobb kárt okozott, de az akkori hatalom debil, meghunyászkodó volt.
Ha legalább akkor a lábukra állnak, ma nincs NER.
namihami
Ezért lezárni a hidat?
Nagygáz és gyerünk! Az is rosszpont és az a hiba, akin NEM sikerül keresztül menni. Ha elsőre még marad, majd jön a következő. És az aztán következő...
Egyszer csak elfogynak.
""Több busz, mint hungarista!""
csak úgy....
"Amit nem értek:
Míert Budapesten csinálják a bűnös városban?
Miért egy hídon és miert nem a kedvenc diktátoruk palotájánál?
Miert nem az ásotthalmi főutat zárják le?
Miert nem mennek el határvadásznak brutto 260.000 -ért?
Vagy miert nem mennek el a simán a p.csába a náci bugrisok?" (Az ország épül, szépül, és mi /444)
justhpeter
@csak úgy...: Van amit nem értek. Amikot Toroczkaiék a tévéostromot játszották, azt nem utasította el a fideSS, amikor fideSS-csürhe a Kossuth téren kempingezett azt még buzdították is. Most meg bárki is tiltakozhat egy akció ellen ?
evacica
@justhpeter: Mind a kettő elítélendő!Budaházy mellett lenne a helye Toroczkainak is a 2006 ténykedéséért! Helyette ott parádézik a Parlamentbe, ez a haza szégyene! Szélső jobb náci párt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.