Nagy átalakítások lesznek a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, ugyanis a Honvédelmi Minisztérium be akar költözni a Kapisztrán téri épületbe.

Orbánéknak megtetszett egy múzeum: kipaterolják onnan a teljes közgyűjteményt?

A főváros látképe a Sas-hegyről fényképezve. A Hadtörténeti Múzeum fehér épülete a budai Várhegyen. Háttérben jobbra a Duna Aréna ezüstös burkolata, mögötte az újpesti Metrodom Panoráma Lakópark új épületei. Balra az Árpád híd és az Újpesti vasúti híd a Duna folyón. MTVA/Bizományosi: Róka László

Az már biztos, hogy az épület jelentős részét ki kell üríteniük, de lehet, hogy az egész házat el kell hagyniuk. Mindezzel párhuzamosan az intézményt 11 éve irányító parancsnokot július elsejei dátummal leváltották és egy kívülről érkező, jóformán ismeretlen vezető érkezett a helyére – írja az Index.

Fontos tudni, hogy a honvédség keretein belül működő intézmény nemcsak múzeum, hanem egy több száz fős létesítmény: kutatóintézet, levéltár, könyvtár is egyben sőt, még a belföldi és külföldi hadisírgondozás is a HIM-nek van alárendelve (a dolgozók emiatt gyakran emlegették „kompetenciaközpontként” az intézményt).

Most azt rebesgetik, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf nemrég kinevezett honvédelmi miniszternek annyira megtetszett az épület, hogy szeretné áttenni oda a székhelyét. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy e kompetenciák elvesznek.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Forrás: Index

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez a költözés vajon hány milliárdba fog fájni?Olyan sokmindenre, ettől sokkal fontosabb dolgokra kellene ebben a szerencsétlen lerabolt országban a pénz, de ezek mindig találnak valami éppen teljesen felesleges,vagy halasztható dolgot, amire milliárdokat szarhatnak el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: Rettentően szánalmas, hogy még a szabadidődet is itt töltöd :(
Ez aztán irigylésre méltó.
Málna
@Aki Én: Hát mit csinálja, imádok itt lenni...Ha lenne pénzed netre, te is itt lennél állandóan.:-)
Aki Én
@Málna: ...majd spórolok, hogy a forró hétvégéket is veled tölthessem itt, a Propelleren.
Málna
@Aki Én: Szívesen töltenéd itt. Ezt mindketten tudjuk...:-)
Aki Én
@Málna: ...szerintem is mindketten tudjuk. Nem is értem miért hülyíted magad.
bence
@Horizont: ! Na ez az ami őket a legkevésbé érdekli !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.