Nagy átalakítások lesznek a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, ugyanis a Honvédelmi Minisztérium be akar költözni a Kapisztrán téri épületbe.

Orbánéknak megtetszett egy múzeum: kipaterolják onnan a teljes közgyűjteményt?

A főváros látképe a Sas-hegyről fényképezve. A Hadtörténeti Múzeum fehér épülete a budai Várhegyen. Háttérben jobbra a Duna Aréna ezüstös burkolata, mögötte az újpesti Metrodom Panoráma Lakópark új épületei. Balra az Árpád híd és az Újpesti vasúti híd a Duna folyón. MTVA/Bizományosi: Róka László

Az már biztos, hogy az épület jelentős részét ki kell üríteniük, de lehet, hogy az egész házat el kell hagyniuk. Mindezzel párhuzamosan az intézményt 11 éve irányító parancsnokot július elsejei dátummal leváltották és egy kívülről érkező, jóformán ismeretlen vezető érkezett a helyére – írja az Index.

Fontos tudni, hogy a honvédség keretein belül működő intézmény nemcsak múzeum, hanem egy több száz fős létesítmény: kutatóintézet, levéltár, könyvtár is egyben sőt, még a belföldi és külföldi hadisírgondozás is a HIM-nek van alárendelve (a dolgozók emiatt gyakran emlegették „kompetenciaközpontként” az intézményt).

Most azt rebesgetik, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf nemrég kinevezett honvédelmi miniszternek annyira megtetszett az épület, hogy szeretné áttenni oda a székhelyét. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy e kompetenciák elvesznek.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Forrás: Index

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez a költözés vajon hány milliárdba fog fájni?Olyan sokmindenre, ettől sokkal fontosabb dolgokra kellene ebben a szerencsétlen lerabolt országban a pénz, de ezek mindig találnak valami éppen teljesen felesleges,vagy halasztható dolgot, amire milliárdokat szarhatnak el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ez a költözés vajon hány milliárdba fog fájni?Olyan sokmindenre, ettől sokkal fontosabb dolgokra kellene ebben a szerencsétlen lerabolt országban a pénz, de ezek mindig találnak valami éppen teljesen felesleges,vagy halasztható dolgot, amire milliárdokat szarhatnak el.
amortizáltok
@csipetke: itt már ezeknek megálljt nem lehet parancsolni ugy lesz mint a Széchenyi könyvtár aztán elázik a csőtörésben megint minden máris elfelejtik mi is volt valójában. Egy uj HM- es irányitja őket ujabban mert vágyálmokat követ az is persze mert maximális a komfort ? a HM tisztiház is mivé lett ? ja kótya vetye szól a zene?
Galway
@KisTehen: Honnan veszed bunkó, hogy mi a jó egy múzeum számára, amikor még egyet se láttál belülről?
vacsi
"Szalay-Bobrovniczky Kristóf nemrég kinevezett honvédelmi miniszternek annyira megtetszett az épület, hogy szeretné áttenni oda a székhelyét"
Tulajdonképpen még szerencse, hogy nem a királyi várba akar beköltözni...
Aki Én
@vacsi: Azt teszik. Mint a gazdájuk.
El tudod képzelni, ha mondjuk Gyurcsány vagy Karácsony tenne ilyet?
Aki Én
@KisTehen: Mert múzeumba küszöbig kell autóval menni?
Pági
@sgl: Ne feledkezzen meg a bugyuta, félrevezetett ember tömegről sem. Hiába tépi az ellenzék a száját, a komuunikáció arzenálja a Fidesz kezében van.
Aki Én
@KisTehen: Végülis ha nem lehet küszöbig menni, nyúlják le ezt is.
Mondjuk neked mindegy, hova nem jársz művelődni.
Havanagi
@sgl: Meddig? Addig,amíg nem jön az ellenzéki oldalról egy olyan szövetség,civil szervezet,bármi aki nem nem árulja el folyamatosan a mögötte lévő tömeget,hanem képviseli azt és oda tud csörgetni a maffiának. Mi volt az előválasztáson? Választói akarat volt.Mi jött utána,illetve közben? Az ÁRULÁS ! Karácsony és Fekete-Győr árulása,akik a Maki kezébe adták a választókat.Nagy csalódás volt ez,sok bűn terheli az ellenzéket.Most jól megvannak fizetve,persze,hogy hallgatnak.Nincs egy ügy,amit végig vinnének,nincs egy kitartó tüntetés.semmi.Miért nem akarnak foglalkozni az oktatással,egészségüggyel?Az oktatás a legfontosabb lenne a jövő nemzedéke miatt.Az asztal mellől pofáznak,de tenni,semmit nem tesznek.Én őket is elzavarnám a büdös francba,menjenek dolgozni és ne közpénzen élősködjenek.Huh! Elegem van ebből a gusztustalan országból.Azért is,mert a sötét 2/3 választási akaratát el kell fogadni,azokét,akikbe a lában sem törölném.
simmering73
@KisTehen: 12:53 Skandallum. Pedig te vagy a helikopter.
jesz
...hogy kipaterolják-e a közgyűjteményt?... naná...a hadügy legyen tiszteletet parancsoló, tekintélyes, aki oda belép, annak a seggluka is szorosabbra ránduljon...
Olyan lesz, mint a Karmelita, csak kisebb kiadásban. De csak annyira, hogy azért látszódjon, ez is Orbáné, csak kiadta a haza védelmét egy hozzá és a népéhez hű hazafinak...

Ugye?

Naugye.
Aki Én
@KisTehen: Egyre meggyőzőbb vagy.
Ha tele van a busz turistákkal, ha te külön erre a célra rendszeresített kisestélyiben mész múzeumba, ha a kerékpárt -de lehet bicikli- biciglinek írod, akkor rendben is van ez az eset is.
Már nem is kérdés, miért kell múzeumot kipaterolni azért, hogy a gecihad ellepje a várat.
Aki Én
@KisTehen: Ne fokozd.
Mi a faszért költözik a retektanya kormány szőröstől-bőröstől a várba?
Miért nem kötöznek ők ki a faszba???
Miért kell ennek a mocsok csürhének elfoglalni a várat?
Gondolom nem lennél ennyire megértő, ha Gyurcsány tenne ilyet.
De ilyet még ő sem tett,
Málna
@Havanagi: Megint megkérdezem: miért maradsz itt? Én biztos mennék, ha ennyire rosszul érezném magam, mint te.
Baker
@KisTehen: egyrészt biciKli..másrészt regebben volt a Széchenyi könyvtár épületében egy gyorslift a Dózsa térről - fszt--->5. em.
Baker
@Málna: Kádár, Horn, Medgyessy és Gyurcsány idején hol éltél?
Na ugye!
Ez a hazánk, ezt a helyet, közeget és kultúrát ismerjük, ebbe születtünk. Tehát akkor is maradunk, ha épp nem jó itt!
Aki Én
@KisTehen: És milyen igaza volt. Nem egy turista paradicsomba, nemzeti büszkeségünkbe, a Budai Várba.
Baker
@KisTehen: nem a "feletti" területet?
Baker
Elfoglalják s Várat és környékét. Felkészül a BTM
Málna
@Baker: Szerintem ez nagyon rossz felfogás. Az embernek el kell onnan mennie, ahol nem érzi jól magát. Én sosem panaszkodtam, igaz, az életem alakulásáért saját magamat tartom felelősnek, nem a politikát...
Akinek épp nem jó itt, annak jó eséllyel nem is lesz az...
Havanagi
@Málna: azért kedves,mert nem futamodok meg,eljön még az idő ,amikor a hibbantak,nyerészkedők ,csicskák helyét az értelem és az igazság veszi át. Egyébként, ha ilyen kíváncsi természetű vagy miért nem teszel fel okos kérdéseket a gazdádnak ?Biztosan tudnál???!
kereső
@Aki Én: 14:11, Ő csak tervezett egy kormánynegyedet Pestre, a műemléket meg meg hagyta volna annak ami. Na, kinek nem tetszett a "kormánynegyed terve??"
Málna
@Havanagi: Na, ez a baj veletek, hogy a csodát várjátok egész életetekben...Nem fog eljönni. Neked kell tenni azért, hogy neked jó legyen. Az meg nem megfutamodás, hogy próbálsz jól élni. De nem vagyunk egyformák. Én inkább mennék, minthogy egy nagy panaszáradat legyek...Mondjuk lehet, hogy te is hiába mennél. Vannak itt páran, akiknek ez sem jött be.
Baker
@Málna: ha nem bízhatunk a változásban, minek szavaz(z)unk?
Szerintem befolyasolhatja egy kormány az egyén életének alakulását!
A hazaszeretet pedig nem abbból áll, hogy júniusban kokárdat hord a mélymagyar,mert mondta a vezére! Aki szereti a hazáját, az akkor is marad, amikor nehezíti az életét a kormány!
Aki Én
@Málna: Mi a fasz vagy te, valami életvezetési tanácsadó?

,,Na, ez a baj veletek, hogy a csodát várjátok egész életetekben."

Megint tényként kezeled légből kapott gondolataidat. Azt sem tudod kivel beszélsz, de elmondod, hogy él?
Nem inkább magányos, kánikulai komplett hétvégéket itt töltő nyomorúságos életeddel kellen foglalkozni másoké helyett, te lúzer?
Állítólag fiatal vagy.
Málna
@Aki Én: Kezdesz begolyózni...Ugyanazt írod mindig. Észrevetted?:-)
Málna
@Baker: Bízzatok, de majdnem négy év múlva lesz a következő szavazás...És hát ki tudja, lesz-e változás. De ha van időtök kivárni, tőlem...Csak nem jó senkinek ez az állandó panaszkodás...
Aki Én
@Málna: Következetes vagyok, észrevetted?
Nem hittem.
Kár túlragozni, hogy mekkora lúzer vagy.
Málna
@Aki Én: Te nem következetes vagy, hanem rögeszmés. Engem nem zavar, neked rossz ez, nem nekem...
Aki Én
@Málna: ...bummmm...
Látom ez is betalált, lúzer.
Málna
@Aki Én: Dehogy talált be...Miért beszélsz hülyeséget? Ne szenvedj már...
Aki Én
@Málna: ...toljad lúzer, te akkor is itt fogsz elrohadni a nyáron.
Neked ennyi jutott, mert már mindenki elmenekül mellőled.
Aki Én
@Málna: ...mondjuk tavaly sem volt jobb a helyzet, emlékszel?
Én igen :)
Málna
@Aki Én: Itt fogok elrohadni? Bent ülök a hűvös lakásban. Itt rohadok éppen.:-) De nemsokára kimegyek a teraszra medencézni, napozni. Viszem a mobilt is, hogy együtt rohadjunk. Ja, neked addigra lejár a munkaidőd...:-)
Baker
@Málna: látod, még te is úgy gondolod, hogy csak 4 évente van esély változásra :(
Málna
@Baker: Igen. Négy évente vannak választások, reálisan nézve akkor lehet változás. De ahogy 12 éve nincs, úgy 4 év múlva sem biztos, hogy lesz. Ezért nem értem azokat, akiknek rossz most itt, de maradnak. Mire várnak?
Törölt Nick
@Málna: Arra, hogy orbánt kinyírja a zsírja.
Málna
@Törölt Nick: Még 20-30 évig elélhet így. Megéri várni? Nekem mindegy, a ti időtök megy...És mi rá a garancia, hogy utána jobb lesz nektek?
csak úgy....
@Málna:még,hogy hüvös lakás..., "Ma sem dolgozom, úgy döntöttem. Túl meleg van...:-) "
ma 14:02
Málna
@csak úgy...: Igen, kint túl meleg van. Ezért maradtam itthon a hűvös lakásban. Még ezt sem tudtad összerakni a csöpp kis agyaddal?:-)
Toller Béla
Csak nyugodta, hűvös lélekkel ! Nagyon nagyot rúgunk a seggükbe, alkalomadtán. Mert azért mindennek van határa, ennek is lesz ! Hogy aztán ehhez az kell, hogy orbán belefulladjon a nyálába, vagy hogy valaki odébbtaszajtsa ...nem mindegy ?
percsi
Nincs felelősségre vonás...
Most már mindent lopnak, legyen az közvagyon, szálloda, kemping, mūemlék épūlet, EU-s pénz, természetvédelmi terūlet, Balaton, Velencei és Fertő-tó...
Qqberci
"szeretné áttenni oda a székhelyét"

Nem lehetne inkább Sopronkőhidára?...
csak úgy....
@Málna: szóval te egy sarki...,akkor valóban jól tetted,hogy nem mentél ki az utcára.
mi lenne veled ha még a nap is megszúrna... ;)
balos
@csak úgy...: Vigyázz vele,mert nagyon breteg a lelke is!Képes lenyelni a fideSSes szart és "rád-kenni"!
Baker
@Málna: ezt mondom én is. Arra nem számíthatunk, hogy Orbán változtat :(
Németh István
@percsi: @Baker: @KisTehen: @csak úgy...: @Qqberci: Azért érdekesek vagytok ti komplett balfácánok, amit a kormány tesz, vagy eltervez, hogy tenni akar, azt ti hülye ballibernyákok a polgárokhoz hasonló, de csupán csak spermahulladékok azt, gondolkozás nélkül támadjátok!
A hadtörténeti múzeumnak meg van és lesz is a helye mégpedig a külön a megfelelő intézményeinek is! Elsődlegesen modernebb és egyszerűbben áttekinthetőbb - mint múzeum a nemzet ezen büszkesége pontosan a kormány konzervatív gondolkozási rendjébe illik! A régmúlt, magyar emlékek, "kincsek, relikviák" megfelelően kerüljenek kiemelésre, bemutathatósága biztosításával az értékrendek megőrzésével!
No persze menten rögtön elfelejtem, hogy olyanok vagytok mint a maris, mert jó nektek a szar is! Csak lopni, sikkasztani, rabolni tudjatok a nemzeti értékek nektek nem számítanak! Képzeljétek el hogy ti bumburnyák libafos érték rendben szennyezitek a magyar polgárok hangulatát, nem akartok elmenni a büdös nigger vaginába!?
csak úgy....
@Németh István: pistim, szerintem rádférne egy 60 as évjáratú málna,sok rummal!
Baker
@Németh István: szerintem a qrva anyádat!
Málna
@csak úgy...: Hú, basszus, de öreg vagy...
Málna
@Baker: Miért változtatna? Nyerésben van...
Baker
@Málna: ez az..és még mindig háborúzik. Orbán nem a közt szolgálja, csak a hatalom érdekli.
kereső
@KisTehen: Mi a lóf@x köze van a putyini agressziónak ahhoz, hogy a nemes és nemzetes kormányxszóvivő asszony kutybőrös férjének megtetszett egy épület a várban- orbán scheggében- és ezért kiköltöztetik az ország egyetlen és egyedülűlló hadtörténeti múzeumát. Hm..., te már annyira narancsos moszkovita lettél, hogy túl teszel szijjártdruzsba pjotr-on.
kereső
@KisTehen: Úgy akartam irni: " mi a bánatos!!! lóf@x köze van..."
Aki Én
@Málna: Rettentően szánalmas, hogy még a szabadidődet is itt töltöd :(
Ez aztán irigylésre méltó.
Málna
@Aki Én: Hát mit csinálja, imádok itt lenni...Ha lenne pénzed netre, te is itt lennél állandóan.:-)
Aki Én
@Málna: ...majd spórolok, hogy a forró hétvégéket is veled tölthessem itt, a Propelleren.
Málna
@Aki Én: Szívesen töltenéd itt. Ezt mindketten tudjuk...:-)
Aki Én
@Málna: ...szerintem is mindketten tudjuk. Nem is értem miért hülyíted magad.
bence
@Horizont: ! Na ez az ami őket a legkevésbé érdekli !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.