Hiába csökkentették a követelményeket, a rendőrjárőri szakképesítésre jelentkezők száma a felére csökkent az elmúlt 5 évben.

Rendőrség: kevesen jelentkeznek, sokan elhagyják a testületet

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén a Kapisztrán téren 2022. július 2-án.

Az iskolarendszeren kívüli rendőrjárőr képzés bevezetése ellenére sem lett népszerűbb a rendészeti pálya. A szakszervezet vezetői szerint a testület jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ugyanis a jelentkezők csökkenése mellett egyre többen hagyják ott a versenyképtelen fizetésű szakmát.

Mint a 444.hu írja, a Népszava által kikért rendőrségi statisztikából kiderül, hogy 2017 és 2019 között 74 százalékkal csökkent a rendészeti szakközépiskolai képzést elkezdő tanulók száma. Bár a két évvel ezelőtti adatok már tartalmazták a 2020 szeptemberében induló, 10 hónapos képzésre jelentkezőket, a tanfolyamokat elkezdők így is csak feleannyian voltak mint 2017-ben. Ráadásul, az iskolarendszeren kívüli járőrképzés nem is ad normális rendőrvégzettséget. Aki hosszútávra tervez, annak az előrelépés érdekében vissza kell ülnie az iskolapadba.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Pedig még a komcsik is eltudták érni, hogy a rendőri egy kedvelt és megbecsült szakma legyen.
csak úgy....
"Hiába csökkentették a követelményeket" :)
ómió
Azért a Böszme-féle "combos munkanélküliségnek" is volt kibúvója: rendőr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.