Varju László szemében a Fidesz a „gyermekrontók pártja”, Dömötör Csaba szerint a DK évtizedek óta egyházellenes.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ha a dömötör az egyház,akkor mindenki egyház ellenes aki utálja a papi-pedofiliánusokat!
Havanagi
Böjte Csaba nagyon is felelős az általa irányított intézményekért.Egyszemélyi felelősséggel tartozik.Mi az ő hozzáállása?
168.hu/kulfold/bojte-csaba-gyermekotthon-erdely-szexualsi-bantalmazas-238983
nem hiszem el,hogy soha nem jutott vissza a fülébe,hogy mi történik ezekben az otthonokban.

Ez a szent ember számomra mindig egy nagy kérdőjel volt,ezt jok helyen le is irtam.Sokan tudnak ma "szenteskedni".Attól,hogy Dömötör védelmébe veszi,még lehet bűnös.Mert súlyos bűn az,amit a gyerekekkel szemben ezek a nyomoroncok elkövetnek és a felelős hallgat róla.Böjte azzal sem foglalkozott,hogy a kathólikus egyház pedofil papjai az elmúlt évtizedekben mit műveltek?Végezni kellett volna egy helyzetfelmérést a megelőzés érdekében,de ezek szerint nem tett semmit.Úgy látszik elég,ha imába foglalja a fidesz kormány nevét és néha szavakban is megnyilvánul.Azt sem értettem soha,hogy a Böjtét miért imádják az emberek?
Aki Én
A fidesz meg pont azóta egyházpárti, mióta az a személyes érdeke. Nem volt ez sem mindig így.

,,volt olyan, hogy maga az egyház szervezett még 2010 előtt kormányellenes tüntetéseket, máskor pedig a hívőket arra kérték fel, hogy a választások alkalmával a Fideszre voksoljanak. Volt olyan is, hogy a szószékről üzenték, aki csak teheti, írja alá a kvótaellenes népszavazási kérdőívet, legutóbb pedig az egyik egyházi intézmény arra utasította az pedagógusokat, hogy ne vegyenek részt kormányellenes sztrájkokban. Mindezeknek a „fideszbarát” lépéseknek azonban meg van a magyarázata: a rendszerváltás után, sokkal inkább az első Orbán-kormány hatalomra lépését követően, főleg a magyar katolikus egyház és a Fidesz egymás szövetségesévé váltak. A jobboldali kormány mindent megtett annak érdekében, hogy az egyházak kedvében járjon. Mindez elég visszás annak fényében, hogy néhány éve Orbán hogyan is gondolkodott az egyház politikai szerepéről.(...)"

,,Az államot és az egyházat szét kell választani "
,,térdre csuhások"

,,„A mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában. (...) A törvényjavaslat szövegében semmifajta garancia nincsen arra nézve, hogy azokat az ingatlanokat, amelyeket az egyházak megkapnak szociális, oktatási és egyéb célra, azokat arra is fogják használni. (...) igenis nagyon könnyen előfordulhat, hogy folyó költségvetési eszközök híján, vagy annak szűkében az egyházak rákényszerülhetnek – akár a legjobb szándékuk ellenére is –, hogy bizonyos ingatlanokat, amiket most tulajdonba kapnak, eladjanak, vállalkozásba vigyenek, más funkcióra használjanak, mint ami annak eredeti funkciója volt, például oktatási, egészségügyi célra. Ebből pedig az államnak az a kötelezettsége fog fakadni, hogyha az oktatási, szociális kapacitása az államnak lecsökken, azt pótolni kell, méghozzá pótlólagos költségvetési kiadások bevonásával,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.