Az orosz-ukrán háború nyomán a kormány elsődleges céljává vált a biztonság garantálása – jelentette ki a honvédelmi miniszter a Mathias Corvinus Collegiumban megtartott előadásán, hétfőn Budapesten.

Honvédelmi miniszter: Arra van szükség, hogy magyar fiatalok beálljanak katonának, és fontosnak tekintsék a haza fegyveres védelmének ügyét”
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ugyan a kormány világossá tette, hogy ez nem a mi háborúnk és Magyarország nem fog idegen érdekekért vérezni, de a megtámadott állam, vagyis Ukrajna oldalán kell állnunk – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Ebben a helyzetben fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést, amit elősegít, hogy sok évszázad óta most először képes Magyarország arra, hogy szuverén, nemzeti politikát folytasson – tette hozzá a politikus. Úgy vélekedett, hogy Európában a magyar kormány lép fel a legerőteljesebben a béke megteremtése mellett és ellenzi a háború további eszkalációját.

Ezzel együtt Magyarország hatékonyan vesz részt a NATO védelmi képességeinek növelésében

- tette hozzá. A szövetség más keleti tagállamai mellett Magyarországon is felállt egy zászlóalj harccsoport, a többi között amerikai katonák részvételével. Székesfehérváron létrejött egy többnemzetiségű irányítási központ és 2025-ben újra magyar vadászgépek fogják ellátni a Baltikum légtérrendészetét, immár harmadik alkalommal – sorolta. Ezzel párhuzamosan 2023-ban már a GDP 2 százalékát fordítja az ország a haderő fejlesztésére, a források 48 százalékát pedig a védelmi technika fejlesztésére költjük, ami kiemelkedő arány – hangsúlyozta.

Példaként említette új légvédelmi rendszerek, kézifegyverek, páncélozott harcjárművek, harckocsik, merevszárnyú repülőgépek és helikopterek beszerzését. Hozzátette, hogy a hadiipar fejlesztése komoly gazdaságfejlesztő eszközt jelenthet Magyarország számára. Ugyanakkor a haderőfejlesztés legfőbb akadálya a katonahiány,

ezért szükséges, hogy a magyar fiatalok fontosnak tekintsék a haza fegyveres védelmének ügyét

- mondta.

„Arra van szükség, hogy magyar fiatalok – változtatva az eddigi terveiken – beálljanak, és fontosnak tekintsék a haza fegyveres védelmének ügyét”

- fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A miniszter ezt követően arról beszélt, hogy a katonaság Magyarországon továbbra is önkéntes vállalása lehet mindenkinek – azonban mindent meg fognak azért tenni, hogy

a katonai ismeretek megszerzése „hazafias, helyes, klassz dolog” legyen

- egészítette ki az MTI tudósítását a hvg.hu.

A honvédelmi miniszter a madridi NATO csúcs egyik legnagyobb eredményének nevezte, hogy Magyarország ösztönzésére a szövetséget fenyegető legnagyobb deklarált veszélyek közé Oroszország mellett bekerült a migráció és a terrorizmus is.

Továbbá döntöttek a keleti csapaterősítésről, illetve Finnország és Svédország felvételéről is.

Magyarország azzal nem értett egyet, hogy Kínát, Oroszországhoz hasonló szintű potenciális veszélyforrásként jelöljék meg

- ismertette.

Az orosz-ukrán háborút elemezve közölte: ugyan Oroszország villámháborús stratégiája összeomlott, ám az utóbbi időben a kelet-ukrajnai területeken jelentős sikereket értek el a stratégiaváltás, a nehéztüzérség folyamatos bevetése nyomán. Vagyis stratégiai céljuk eléréséhez közelebb állnak most, mint a háború kezdete óta bármikor – vélekedett.

Számításai szerint az orosz oldalon 15-25 ezer katona, az ukrán oldalon pedig 35 ezer katona esett el, ám az ukránok az alacsonyabb népességszámból következően nehezebben tudják pótolni az élő erőt. Ezt pedig nem ellensúlyozza a Nyugatról érkező haditechnika sem. Vagyis egyre nehezebb a helyzete Ukrajnának – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Forrás: MTI, hvg.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A fideSS haboruba viszi a fiainkat.
Visszahozzak a sorkotelesseget mar 14 eves kortol.
Noket is koteleznek sorkotelessegre.
Ez a fideSS nagy beke partisaga.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
VASTAGBŐR
@CsipkeRózsa: Ő hát. Gondolom a dizájner kábítószer forgalmazás is hozott rendesen a családi kasszára ... akárcsak Cilinek .. Lődd magad Magyarország .. 2020-2021 .. majd utánna gyógyszereztek ... droppoljátok a 2016-ra developált favipirát ... közben média hablatyra is kiönteni a pénzt a social médiákon ... utube .. face ... hazai kasszába megy ugyebár ... jó kis toxic-asset egy más formában ..
VASTAGBŐR
Mielőtt bedurran valaki agya:
( Mielőtt durbincs a rettenthetetlen levágott halfarok is beizgul fej nélkül és nem érti miről van szó .. mint ahogy sosem .. )

dizájner kábítószer = nincs publikus CAS képlet, smiley ... moláris tömeg infó etc ..
Például a sz**á titkosított oltások

kábítószer (drug) = van publikus CAS képlet, van smliey, vannak vonalak, mutatják a kötéseket
Például ivermectin ( 1988 óta 2021-ig 5000 mellékhatás kb ) remidesivir, triazavirin, umifenovir, hosszú ez a sor nem is tőlem kellene hallanotok hanem a " hazai szakemberektől "
VASTAGBŐR
Visszatérve : ?nyukátoknak csomizzatok ?599.§ kormányrendeletbe 195.§ és 367.§ paragrafit ... és ezért érdemes NEM bevonulni ilyenekhez ( mármint kedves "tisztelt ház" hablaty matyik ) ... de Ő nem lövi magát toxic-asset sza**al.

Egy egyszerű sömört , keletkezett daganatot, vagy kihullot hajat nem tudom hova sorotok ... Én azé belegondoltam ezekbe .. miről is mondtak le bevállalóskák

164.§ (2) (3) (6)bek d) pontja
Még semmi extra .. csak úgy mégis ...
218.§ (1)b
417.§ ... blabla (4) a, aa, ac ...

Tessék csemege is van .. még egy helyről sem írtak vissza hogy hamis a videó ...

rumble.com/vvbyy1-szentusi-meghallgats-a-ksrleti-vakcink-s-a-szvizomgyulladsok-kapcsolatrl.html?fbclid=IwAR1XcMCyNikz0ssiWfBytQhOZ_iGgXdVGNKMKiT0vnQejyWgLsee3_wY0MM

Nem mindenki birka és eszi a politikusok *arát .. Én például nem ..
VASTAGBŐR
Az emberek egymást úgyis meg fogják védeni, csak a politikusokat nem .. világosan látszik, hogy hazudnak ..
amortizáltok
a két szép szemetekért ? ti meg milliókért tartjátok a markotokat? hová száll majdan a nyugdij? ötven zupás kimerithet egy országnyi nyugdijkasszát vagy selmeci egyedül is megtehette? kabaré ám az ajánlat forintban az épitőipar kelendőbb és nem parancsolgat akárki max egy kőmives. egy krumplivirággal már vezérőrnagyot nem szabadna ma játszani. amig nem lesz hadkötelezettség már pedio orbán előtt is volt ám aki azt nyilatkozta nem akarok egy katonát sem látni mert miattuk van a háboru ugye 1914- 18 és eladta a fegyvereket a románok megvették ? meg ám és Bpestig jőttek vele? akkor mi is van ma? az ima segit?
amortizáltok
@KisTehen: bocsok vénje disznóölési partin fideszes fiatalok egymást verték akkor merre barangoltál vagy amit nem mondanak el nektek TAGOKNAK az ugye akkor nincs is hát pedig sokminden volt ám itt meg még mennyi lesz ami nektek sem fog tetszeni? de a bőrét mindenki maga viszi ahová akarja csak ne rijatok majd a számonkéréseken itt lent és ott fent sem ! ave

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.