Ahogyan azt a meteorológiai szolgálat jelezte, a Dunántúlra hoz több csapadékot az érkező hidegfront.

Gyorsan mozgó zivatargócok érték el Magyarországot, itt követheti a mozgásukat

Az Időkép radarján látható, hogy egészen masszív, gyors mozgású cellák érkeztek a Dunántúl nyugati részére, és haladnak keletre, az ország belseje felé.

A veszélyjelzés szerint fokozatosan megnövekszik a zivatarhajlam. Kezdetben a nyugati, északnyugati országrészben kell kialakulásukra számítani, majd az éjszaka folyamán a Dunántúl keleti felén, a középső országrészben, illetve alacsonyabb valószínűséggel az Északi-középhegységben is megdörrenhet az ég.

A legerősebb cellákat viharos (60-70 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm átmérő) kísérheti.

Kedden is instabil marad a légkör, a Dunántúl és az Északi-középhegység mellett délután, este az Alföldön is kialakulhatnak zivatarok.

A legintenzívebb cellákat felhőszakadás (rövid idő alatt >25-35 mm csapadék, főként a Dunántúlon), jégeső (~1-3 cm átmérő) és viharos (60-80 km/h, az Alföldön esetleg ~90 km/h) széllökés is kísérheti.

A légkör késő este is aktív maradhat, a zivatarok súlypontja várhatóan egyre inkább a keleti országrészre helyeződik majd át – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: met.hu, idokep.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Libbantölő
Büdös patkány gyúrcsány! Fasiszta baloldal vègetek van.
drrotf
Jó ez a Libbant megnevezés, ha már az időjárásról szóló cikkhez is gyurcsányozni voltál képe?Nem inkább H betűvel kellene kezdeni a neved?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.