A TulipánTündér Film & Event Productions Kft. rendezte tavaly az augusztus 20-i ünnepi felvonulást az Andrássy úton ahol, akkor ezüst turult vonszoló testfestett férfiak és egy nagy, guruló Szent István-szobor is látható volt – írja a hvg.hu.

Lehet, hogy idén is gyönyörködhetünk a "gurulmadárban" és a metálos Szent István szoborban az Andrássy úton
Fotó: Résztvevők az államalapító Szent István Király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton. MTI/Czeglédi Zsolt

A Népszava érdeklődésére Illés Gabriella, a cég vezetője és tulajdonosa azt a választ adta, hogy

még nem köttetett szerződés (…) de zajlik egy egyeztető folyamat.

A Népszava cikke szerint, az nem derült ki, hogy az egyeztetési folyamat miképpen indult, pályázat vagy felkérés alapján kezdődtek-e a tárgyalások, mivel a cégvezető ezekre a kérdésekre nem adott választ.

Megkötött szerződés hiányában a cégvezető arra sem válaszolt, hogy milyen feladatra és milyen keretösszegből gazdálkodhatnak.

A lap azt is felidézte, hogy a nagy vitákat szító vonulás pontos költsége korábban a Parlamentben is téma volt.

Lehet, hogy idén is gyönyörködhetünk a "gurulmadárban" és a metálos Szent István szoborban az Andrássy útonFotó: Szent Istvánt ábrázoló installáció az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton 2021. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Bencsik János független országgyűlési képviselő Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztertől kérdezte meg, hogy „mennyi adóforintjába került a magyar polgároknak a dodzsemes Szent István, Gurulmadár és Pride-Csodaszarvas?”

A kérdésre Dömötör Csaba államtitkár akkor csak annyit válaszolt:

a Szent István Nap rendezvénysorozat lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség kizárólagos tulajdonában álló, szakirányú feladatokat ellátó gazdasági társaságával megkötött szerződések alapján az Antenna Hungária Zrt. végezte.

A Magyar Turisztikai Ügynökség végül az Átlátszónak árulta el, hogy

az egész rendezvénysorozatra tűzijátékostól, felvonulásostól, fesztiválostól összesen 11,78 milliárd forintot költöttek tavaly.

Az idei rendezvényekről már júniusban közölték, hogy ismét négynapos programsorozattal köszöntik az államalapítást.

Mint írták, a négynapos fesztiválon a hagyományos állami programok:

tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, ingyenes Szent Korona-látogatás, valamint az ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet mellett lesznek könnyűzenei koncertek Operett Korzó, Varázsliget és a tavalyi nagy sikerre tekintettel Csárdafesztivál és Hősök útja is.

Forrás: hvg, Népszava

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Al X
Nekem a "Szittya Pride" megnevezés is tetszett. Még tavaly olvastam valahol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Shikari: Pedig azt hittem,,,Szajjjer haverod téged alkalmazott köpőcsészének...
CsipkeRózsa
@Shikari: Mi köze a két témának egymáshoz? Beszéltem én szittya valamiről is?
Al X
@Shikari: 16:25 Engem a "gurulmadár" "hajtóműve" emlékeztet a "meleg büszkeség" felvonulásra. Azt is csak a sajtóban láttam, ezt is. Szőke, kék szemű, fehér, hetero férfi vagyok - megelőzendő a "besorolásom" valahova.
CsipkeRózsa
@Shikari: Tévedsz, a vonulásról van szó a cikkben, ehhez egy neked tetsző kifejezést hoztál ide, aminek semmi köze egy vonulási jelzőhöz, vagy magához a vonuláshoz.
ómió
Látom, efftársak, "guruló veres csellag"-hiányotok van!
Nessy
Panem et circenses! Ja, a kenyér lassan megfizethetetlen, de látványosság van nekünk a saját pénzünkből! Vagy hitelből? Mindegy, azt is mi fizetjük vissza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.