Hosszabb távon a nemzeti vétó megszüntetését és a minősített többségi szavazásra való áttérést javasolja adózási ügyekben a határozati javaslat – írja a Népszava.

Véget ér a vétó korszak az EU-ban: a magyar vétó ellen ötpárti határozat készült az Európai Parlamentben
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fővárosi és a megyei kormánymegbízottak kinevezési okiratának ünnepélyes átadásán a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Az okiratok átvétele után a kormánymegbízottak letették hivatali esküjüket. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

El kell gondolkodni azon, hogy az Európai Unió végső lépésként Magyarország kihagyásával csatlakozzon a társaságiadó-minimumról szóló nemzetközi megállapodáshoz.

Ezt is tartalmazza az Európai Parlament (EP) ötpárti állásfoglalás-tervezete “a globális adómegállapodásokat aláásó nemzeti vétókról”, amelyről szerdán szavaznak a képviselők.

A határozati javaslat hosszabb távon a nemzeti vétó megszüntetését és a minősített többségi szavazásra való áttérést javasolja adózási ügyekben, hangsúlyozva, hogy az EU Szerződések erre most is lehetőséget adnak bizonyos esetekben.

Az OECD keretében létrejött egyezséget, amely 15 százalékban határozza meg a globális társaságiadó-minimumot, 137 ország támogatja. Az EU egységesen csatlakozna a megállapodáshoz, amihez minden tagállam egyetértése szükséges.

Korábban Magyarország is a beleegyezését adta, júniusban azonban váratlanul vétót emelt az adómérték bevezetése ellen.

A kormány gazdasági okokra hivatkozik, de nem sikerült meggyőznie az EP politikai csoportjait, amelyek az állásfoglalás-tervezetben felszólítják az érintett uniós intézményeket, hogy ne kezdjenek politikai alkudozásba a nemzeti vétójogukkal visszaélő tagállamokkal.

Az előterjesztés szerint a 15 százalékos adókulcs kivetésével egyedül az EU évente 64 milliárd euróval növelné társaságiadó-bevételeit.

A vétók viszont azzal fenyegetnek, hogy állandósulnak a káros adózási gyakorlatok és társadalmi igazságtalanságok, olvasható a kereszténydemokraták, a szocialisták, a liberálisok, a Zöldek és a szélsőbaloldaliak által jegyzett szövegben.

Az Európai Parlament véleménye nem kötelezi az EU27-eket, mivel a képviselő-testületnek nincs döntési jogosítványa adózási ügyekben.

Forrás: Népszava

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
na viktort ledarálták a vétoi miatt ideje volt, erre kellett 5-8 évig várni?EU malmok is lassuak .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
na viktort ledarálták a vétoi miatt ideje volt, erre kellett 5-8 évig várni?EU malmok is lassuak .
Shikari
Kilépni azonnal és határozottan. Nem lehet a szabályokat egyoldalúan változtatgatni. Mi nem ehhez az Unióhoz csatlakoztunk!
Pálinkás Pál
@Shikari: cumi..ha elfogadják ,a mangalica egy teleszart sportzoknit sem ér putyinnak.. leáldozik a napod,cigány...
Dr. Proktor
@Shikari: A magyar parlamentben van vétó?
Na ugye, akkor az EP-ben miért legyen?
Eladott Ország
@Shikari: Az Unióból való kilépés, pillanatokon belül gazdasági összeomláshoz, nyomorhoz vezetne, de ez éppen ártunk és ormányunkat érdekli legkevésbé. Annyit egy szegény ország is megtermel, ami garantálja a szeretett vezér és köre jólétét, mint ahogy látható volt Ceaucescu Romániájában és most, Kim Dzsong Un Észak-Koreájában.
Horizont
Na ki is rántják a széket a puhos hájas segge alól. Virgonckodhat magában. Nagyon megérdemli.
Yoda69
@Shikari: Anyádba lépjél vissza te román szarhazi. Ez itt Magyarország, es a magyarok 90% Unió parti.
KisTehen
na, a fartúró libsik kitalálták a nemzeti vétóval visszaélők bunkósbotot

a nem létező farkuk helyett most azt lóbálják
KisTehen
@Dr. Proktor: azért, te ész, mert amikor beléptünk, akkor ezt írtuk alá :)
KisTehen
furcsa, hogy most nem sikoltoznak a PÖCSÖK, hogy az EU vezetése gyengíteni akarja a fékeket és ellensúlyokat

a vétó pont egy ilyen fék, amit ugye közös érték az eu-ban
Fenyöfa58
@Shikari: A MAGYAR KÖZTARSASAG lepett be az UNIO-ba,,nem ORBANISZTAN ugyhogy zombik varnak ratok Putyinisztanban
kisfalud
Akkor mostantól nem keveredik a fejében a vétó és a kekeckedés?
fergeteg
Örüljetek liberálbalosak. A MAGYROKNAK MÁR CSAK 60 %-a uniópárti.
Tavaly még 75 volt.
Éljen Erdély.
Fenyöfa58
@Shikari: tetenyleg AMNEZIAS vagy O1G vissza menölegesen 1ooo törvenyt MODOSITOTT Egyedul nem lehetsz ilyen hulye vagy mégis
Shikari
@Fenyöfa58: Említettem már, hogy a kurva liberális anyáddal kötözködj, kis buzi patkány? Nem?
Na akkor most szólok!
Magyarul mikor tanulsz meg, idióta?
Shikari
@Yoda69: Kuss, antimagyar patkány!
Yoda69
@KisTehen: Te beszelsz fekekrol es ellensulyokrol? Hol a budos faszba voltal amikor orban ezeket eltorolte?
@Shikari: Anyaddal beszelj igy te roman fasszopo. Azert mert a taho adott neked utlevelet meg nem lettel magyar. Ne pofazz bele a magyarok ugyeibe.
Shikari
@Yoda69: Kuss, antimagyar patkány!
Shikari
@Pálinkás Pál: Azért írtam, ha megszüntetik a vétót, gyakorlatilag bármit ránk erőszakolhatnak. Mi pedig nem ehhez az Eu-hoz csatlakoztunk. Akkor hamar kilépünk, mert Magyarországot nem áldozzuk fel a migráncs szopó, buzi és gender imádó, beteg állatok miatt.
Fenyöfa58
@KisTehen: TE NAGY MARHA éppen most néztem.,hogy a rothado AUSZTRIÁBA 11o ooo honfitarsunk dolgozik hivatalosan bejelentve plussz 6o ooo -en feketén ,másfél nap alatt keresnek annyit mint ORBANISZTÁN agyon fizetett közmunkásai DDDD
Pálinkás Pál
@Shikari: és kb 2 hét alatt államcsőd...a magyar gdp-t a német autógyárak tartják életben, meg a multik...
Clavigo
@KisTehen: @Shikari: Lehet haza költözni a Duna- deltába,,,Buckafalvára,,,ha valami nem tetszik,,retkek.
Fenyöfa58
@Shikari: KÁR ,hogyANYÁD magzat vizébe nem volt cápa vagylehet hogy jobban járt volna ha geci korodba lenyel te ZOMBI
Clavigo
@Shikari: Szegény Orbán elvtárs- legfőbb ispánod... Mááá megint a fejére szartak...Te szőrös talpú román muzsik..Kotródj haza, te bocskoros oláh szarputtony.
Shikari
@Clavigo: @Fenyöfa58: Kurva anyátokkal nyálaskodjatok, kis buzi libsik fosok!
Shikari
@Pálinkás Pál: Inkább az, mint együtt rohanni ezekkel a szakadékba!
Fenyöfa58
@Shikari: @KisTehen: Két ilyen AGYMOSOTT BETEG ÁLLAT miért nem a beSÁRGULT elvtársaknak ossza az ÉSZT az O =RIGGON vagy a MÁNDINERENN eltakarodhatnának oda ahonnan kijőttek
KisTehen
@Yoda69: mit törölt el orbán? mondjad
KisTehen
@Fenyöfa58: aztán jönnek haza elkölteni az a vagyon, mert ausztiában nem fussa semmire :DDD
csipetke
Mi tartott ennyi ideig?Orbán szavazati jogát már évekkel ezelőtt meg kellett volna vonni...
@Shikari: 16:27 Látod,milyen jó nekünk... Nem kell senkivel együttrohanni a szakadékba,mert orbán egyedül is oda tudta vezetni az országot...
Dr. Proktor
@KisTehen: Ohohohó...
Kettős mérce?
KisTehen
@Fenyöfa58: itthon vesznek belőle lakást, mert ausztriában csak arra elég, hogy a földhöz verjék a seggüket, te agyatlan :D
Dr. Proktor
@KisTehen: "azért, te ész, mert amikor beléptünk, akkor ezt írtuk alá :)"
Na, ezt hagyjuk! Főnököd mindenbe beleszart már, csak ehhez ragaszkodtok?
KisTehen
@Fenyöfa58: fasztúró, miért nem mész nyugatra a pajtásaidhoz játszani? :D
Dr. Proktor
@Shikari: "Kurva anyátokkal nyálaskodjatok, kis buzi libsik fosok!"
Na tessék, csak kibugyog belőled a román folklór...
Fenyöfa58
@Shikari: Melyik farka izlett jobban O1G ,KALETA BŐJTE CSÁBI ,vagy a csatorna mászo SZAROS JOSKÁé csak igy tovább az ORGÁNYI uton HAJRÁ ZOMBIK DDD
Yoda69
@KisTehen: Ne jatszd a hulyet, tehén. Te is tudod jol, O1G meg az elso 4 evben megszuntette a demokratikus alapfelteteleket. Azota minden csak rosszabb lett. De ezt nem fogom neked itt ragozni, hiszen tudom hogy tudod.
levarosbukta
@Shikari: Ne röhögtess öregem! A te gazdád változtatgatja a szabályokat, lásd alaptákolmány, rendeletek, visszamenőleges törvénykezés. A hét vicce vagy!
Fenyöfa58
@KisTehen: TE NAGY MARHA majd ha ki tudsz mászni a szarposványodbol meg a PUTRIDBOL megnézheted annak a lakását meg az autoját aki kint a rohado sogoroknál keresi azt a pár EUROT TE űgyeletes vad BAROM DDDD
szaboria1
Láttam egy videot az EU ülés előttről Orbán úgy bujkált mindenkihez, hogy csak nevetni tudtam rajta.
Fenyöfa58
@KisTehen: megnyugodhatsz mind a 4 gyerekem kint dolgozott ausztriában,meg franciaországban nincsenek anyagi gondjaik,hitel tartozásuk sincs ,nincsenek rá szorulva a szárnyalo MAGYAR CSIRKE FARHÁTRA
Néro2
Ojbán Viktoj a kis ov-is.vétjo vétjo . Miért nem vágják ki azt az izét az ajtó elé mint macskát xarni ? Évek óta csak kerülgetik mint járókelő a kutyaxart holott be kéne rakni az gyűjtőzacskóba és bevágni a helyére a xargyűjtő kukába.
Peller Anikó
@Néro2: Rákapott mint gyöngytyúk a takonyra.
kisfalud
@Fenyöfa58: ma 17:21. Jaj Istenem. mit szenvedhetett a családod a rothadó nyugaton! Biztos azért tanult a százlábú, meg a Gazsi a katonai szuperiskolában, meg a sok NER társ gyereke is, hogy együtt érezzenek veled, meg a többi 6-700 ezer elvándorlóval, sanyarú sorsukban, és legalább a lelket tartsák bennetek, a híd alatt tengődve.
durbincs
@Emmersson71: @kereső: @Qqberci: @Gazella: @Eladott Ország: @Yoda69: maguk bányás kubik dinnasztiák ? maga @Dr. Proktor: a növésben visszamaradt persze a kankoja miatt még idáig se jutott ? ahogy ezek is @Peller Anikó: @Néro2: @Fenyöfa58: @szaboria1: @kisfalud: ?
Németh István
nem vagyok alapvetően Eu. ellenes, bár nem szavaztam meg a belépést! Az Eu. ban, van/lenne fantázia, ha azt a koordináló szerepet, feladatot látná el amiért azt létre hozták!
DE hogy az utóbbi 15 évben egyre inkább, sőt nagyon is az un. privilegizált államok diktátumát valósítja meg!! Ez már nem kell, és ha megfigyeljük egyre drasztikusabban vonnak meg, akarnak eltüntetni egy demokratikus vezetési rendszert, amely valójában az alapjogok biztosítására épült! Az ok-okozatok elemzése szükségtelen! A lényeg a nyilvánvaló diktátum kialakítása! Ez nem kell!
Nagyon indokolt a kilépésünk, de kártérítést kell követelnünk, mivel az alapszerződésben foglaltakat az erőviszonyoknak megfelelően megváltóztatni akarják ezzel mintegy kényszerítenek a kilépésre -- azért, az röhejes lesz amikor szépen elkezdenek a nemzetek kilépegetni, mert a diktatúrát nagyon nem fogják szeretni!
TEHÁT >> KI KELL LÉPNI AZ EU-ból! a NATO helyzete megvizsgálandó! Ugyanis nem biztos, hogy szükségünk van a nagy összegű befizetésekre, elvonásokra!??? A függetlenségünk garanciájáról van szó ezt a nemzetközi szerződéseknek biztosítania kell! Magyarország képes megállni a saját lábán az erre való felkészülés az agyament baloldal és ellenzék undorító hozzáállása okán lassabban megy - egy normális és valóságos ellenzékkel lehetne együtt dolgozni, de ezzel a jelenlegi moslék csőcselékkel NEM!
Shikari
@levarosbukta: A Parlament annyiszor hoz új törvényt, ahányszor akar. Az Euban van alapszerződés. Abban nem az áll, hogy a tagok jogait kurtíthatják. Te nagyon eltévedtél! :-)
Shikari
@Fenyöfa58: Kurva anyáddal, kis buzi libsi szar! :-)))))))) Na takarodsz!
Shikari
@Dr. Proktor: Ez csak kis színes, amit megkap az, aki kiérdemli! :-)
Shikari
@csipetke: :-) Te aztán tudod, hogy mi a magyarok érdeke! :-))))))))
Shikari
@Fenyöfa58: Mikor tanulsz meg magyarul libsi? :-)))))))))
Dr. Proktor
@Németh István: "Az ok-okozatok elemzése szükségtelen! A lényeg a nyilvánvaló diktátum kialakítása! Ez nem kell!"
Az EU-ban nem kell, itthon meg kívánatos? Hülyegyerek...
Németh István
@Dr. Proktor: na akkor most te tényleg hülye vagy, csak megjátszod!?
A vétőjog megszüntetése a demokratikus közösség kifejezett megcsúfolása! Ezzel elejét veszi az erősebb kutya baszik elv!
Az itthoni adottságokat ha átültetnénk az Eu.ba akkor előfordulhatna, hogy egy tisztességes konglomerátum vezetné azt az együttest amelynek a világpiacon való boldogulása elsődleges! Realizálódhatna az Eu, nemzetek közösségének akarata és nem az usa hatalmi uralkodó mániájának lenne a kiszolgálója!
MÉG EGY egy tolvaj, károkat okozó, nép és nemzetérdek ellenes, csupán hatalomvágyó ellenzékre nincs szükség! EZT VÉSD AZ AGYADBA dr. senki (még a Rejtő sztoriba se illesz bele, hülye gyedek!)
balos
@Németh István: nedveske!magácska tényleg az apja faszn nőtt fel?Azért kérdezem,mert az anyatejtől nem lehet ilyen geci!
ómió
"Ötpárti határozat" fogja "felülírni" az alapszerződést!? Sztálin efftárs, akkor, most csettint a sírjában!
Németh István
@balos: Töki! tanulj meg értelmesen írni! Hülye balos!
Aki Én
@ómió: @Németh István: @Shikari: Ha nem nektek lejt a pálya, akkor már szarni a többségi szavazatra, selejtes idióták?
Ti hárman tuti tesók.
Kár, hogy apu anyu is tesók.
Németh István
Az Eu.- ban dübörög a pártokrácia! Érdekes egy szervezet, nem nemzetekből és a megbízott képviselőikből tevődik össze bagázs, hanem kifejezetten párt orientáltakból, akiknek semmi közük a nemzethez csak a pártok hülye vezérkarának mániája érvényesítéséhez! Ezért katyvasz az egész!
Különben az erősebb kutya baszik > ez helytálló! Ezért e kis kutyinak a maga bandáját kell megkeresnie - ahol ő is kefélhet! - meg fogja találni! Ez pedig nem az Eu. hullaház!
Gazella
Végre!! Örökre elvenni a vétó jogot a zsirhájtól!
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsiék fajgyagyása, alias Szarni az Alapszerződésre efftárs!? Ennyire megárt az elmebajodnak, ha Sztálin efftársad "jogállama jön veled szemben"!? És örömmel látom, hogy apád-anyád is tesók! Ezért "villogsz" te ott az elmeosztályon!
sgl
Ezt szeretném olvasni:

Véget érT a vétó korszak az EU-ban.
Dr. Proktor
@Németh István: Nagy baj az agybaj Pistám!
Ha a vétó teljesíti ki a demokráciát - mint írod - akkor nálunk nincs demokrácia!
... de ezt rajtad kívül mindenki tudja!
durbincs
@VASTAGBŐR: @Qqberci: csak mert maguk 50IQ-val ennek a @csak húgy...: nevű vizeletét isszák ?+ezek is@Jozefina: @Peller Anikó: @Eladott Ország: @balos: @Pálinkás Pál: @Havanagi: @Nessy: @tudode: @Béla333: @Emmersson71: @CsipkeRózsa: @Ludmilla: @fideszes gyökér: @namihami:@amortizáltok: @grincss: @lusta: @Emmersson71: ?@Dr. Proktor: @sgl: @Gazella: @Aki Én: @balos: @kisfalud: @szaboria1: @csipetke: @levarosbukta: @Fenyöfa58: @Néro2: @Clavigo: ?
Aki Én
@ómió: akkor is ezt ugatnád te balfasz, ha itthon a kisebbség megvétózná a gecit?
Nincs sok agyad te beteg fasz, ne legyen gond használni.
Dr. Proktor
@durbincs: Eszed semmi, fogd meg jól...
Németh István
@Dr. Proktor: ennek a @durbincs: -nak, nagy igazsága vagyon; igaz finom lelkű és mértékletes, mert azért az IQ szegényeket is osztályozni kell! aljassági, szemétségi szinteket konkretizálva! Persze a hazaárulás a legsúlyosabb szint - abból van a legtöbb!
A vétó jog megvonása, megszüntetése valójában a diktatúra elhatalmasodásának egyik és legfontosabb bizonyítéka! Ugyan is egy népszövetség alapító okmányában ezt nem véletlenül helyezték el a no! Pontosan az volta cél, hogy a nemzetek - inkább a nemzetiségek - sokszínűsége kapjon lehetőséget az álláspontjai kifejtésére és annak alapos megvitatására >> pro és kontra alapon az elhatározások, döntések tisztességesebb, alaposabb csiszolása megtörténjék! A vétó jog megszüntetésével a két-három nagyhatalom a sajátos eszközeivel azt tesz amit akar, úgy hogy még az ellenvélemény is likvidálva lesz! EZT > diktatúrának nevezik!
Megsúgom, hogy adott esetben egy adott ország ellenállása esetén az ország akár azonnali katonai megszállása is megtörténhet! Ez kel neked ??? Ki kell lépni az Eu.-ból, de a nató-ból is!
Van is, és lesz is megfelelő partnerünk a szuverén Magyarországnak! Különben ez a lépésünk ha felületesen nézzük az Eu-n belül elviekben tetszene, azonban olyan megdöbbenést keltene, aminek a következménye igencsak beláthatatlan! Ne feledjük a több akós hordóba dobott csipetnyi élesztő micsoda váltózást tud hozni! ÉS!!! nézd meg tulajdonképpen a brittek kiugrása után már most, szinte diktatórikus akarom játék érvényesül az Eu egész területén!
balos
@Németh István: Neked ez már egyetem!Szaros nyelvű kipcsak!
Németh István
@balos: kapd be a lópaci bal heréjét! Az való neked spermahajder!
ómió
@Aki Én: Az agybeteg bolsi "kisebbségetek" legfeljebb szuicid állapotában vétózhatna meg "gecit", éspedig akkor, ha ők "kormányoznának" és megint az államcsőd felé tartanánk! Ja, meg még akkor is, ha (bárcsak!) külön országban élne a tetübandátok, amelyikkel valami véletlen folytán államszövetségünk lenne egy vétójogot is tartalmazó államszerződéssel! Felfogta ezt az agyad üres helye ott az elmeosztályon!?
Németh István
Különben!! és nem véletlenül kiabálom, nem csupán mondom a vétójog megszűnésével az ellentétes vélemények és álláspontok valójában eltűnnek, az igen nem, a semleges (tartózkodó) szavazatok kezelése viccműsorként lép előre! DE A HATÁROZATOK bizony a legszélsőségesebb formátumokat is kihozhatják!! Ezekközül az egyik a tagsági hozzájárulás megemelése. Az Eu. támogatás adott országgal szembeni eltörlése, a katonai ráhatással (megszállással) való hatalmi kikényszerítés érvényesítése!
TESSETEK MÁR GONDOLKOZNI!!! mert nem beszélnek ezekről a lehetőségekről, amelyek automatikusan megnyílnak, azért ezek keményen benne vannak az intézkedésbe>>a vétójog megszüntetésében! Térjünk már észre, ésne egymást basztassuk alázásokkal hanem gondolkozzunk, ha már a balliberális ellenzéki ellenség, képtelen a nemzet érdekében egy szikrányit is megnyilvánulni!!!
durbincs
@VASTAGBŐR: @Qqberci: csak mert maguk 50IQ-val ennek a @csak húgy...: nevű vizeletét isszák ?+ezek is@Jozefina: @Peller Anikó: @Eladott Ország: @balos: @Pálinkás Pál: @Havanagi: @Nessy: @tudode: @Béla333: @Emmersson71: @CsipkeRózsa: @Ludmilla: @fideszes gyökér: @namihami:@amortizáltok: @grincss: @lusta: @Emmersson71:@percsi: ?
vacsi
Egy ilyenbe belemenni életveszélyes! A magyarokra nézve...
Németh István
Aztán !!! Még egy lényeges dolgot tessenek figyelembe venni! Az ADÓZÁS terén való vétójog megszüntetése az Eu.-nak valójában egy kisebb fajta atombomba a magyar gazdaságra nézve! Mind az mellett, hogy a moslék, szar, tetves Eu. vezetés és minden az Eu.-ban ücsörgő képviselő tudja - ha nem akkor kérjen felvilágosítást - hogy Magyarország a 45 éves diktatúrában, milyen jövedelmi és mindenféle morális adottságok mellett élt, miközben a nyugat teljesen másként fejlődött! Ezt a kiszolgáltatott helyzetű múltat nem lehet eltörölni, különösen nem egy trianon árnyékában! Az Eu.-ba való belépésünk során a nyugat valójában szárnyalt a megnyílt piaci adottságok és a szabad rablások terén! A magyar viszonylatban a bérek az eltel 32 év alatt és különösen 2010-ig alig növekedtek az elvonások az adók eldorádóját élte az ország, mind az mellet hogy a vagyonát kiárusították a nyugatnak - saját zsebre a kormányok és sleppjei részére! Egy ilyen adózási elvonás, amely ráadásul nem az ország javára fordítandó- an térül, hanem valójában elvész az éterben > a magyar polgárok jövedelmét, de a vállalkozásokat is tönkre vágnák! A polgári jövedelmek további szűkítése nem lehetséges! Az eu. vagy inkább a nyugati szintre való emelése sem megy máról holnapra! Tehát a trianoni országrablás után a 45 éves diktatúra nyomait eltüntetni nem lehet Magyarországon! ÍGY az országunkkal szembeni kötelezés tragikus lenne! Ezért van szükség a vétójog megtartására esetünkben különösen - gondolva más új tagállamok helyzetére is - mert az általános elvonási követelményrendszert nem lehet egyenlő arányban érvényesíteni >> Azon országok akik nem hőbörögnek nyilván abban a potenciális - összeharácsolt anyagi helyzetben vannak - hogy nem gond a bevétel növelése!
Ez a folyamat is bizonyítja az árfolyamok szándékos emelgetése mellett az országunk ellehetetlenítési folyamatát, valójában a felszámolásunkra való törekvést!! Nem véletlen a migrációs küzdelmünkben a támogatások elmaradása, nem véletlen az aljas ukrán...
durbincs
@Néro2: akkor maguk is buknak bányás köcsögök ? Aha ?
durbincs
@csak húgy...: maga vizeli szájba ezt a @jesz: nevű Dk-s kiskancsót +@Nyírfa: @Néro2: @namihami: -it ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban
Itthon - 2022. September 28., 21:55
Gyilkosokat fogtak a Lurdy Házban