Emberi jogi szervezetek adatai szerint 360 millió keresztény él olyan helyen a világon, ahol fenyegetésnek, hátrányos megkülönböztetésnek vagy üldöztetésnek van kitéve, míg öt évvel ezelőtt ez a szám 245 millió volt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Londonban.

Szijjártó: a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon jelenlegFotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Melanie Huml bajor európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. Újabb hároméves együttműködési programot írt alá Magyarország és Bajorország, amelynek alapján a felek közösen fognak dolgozni az eddigi gazdasági eredmények megőrzéséért a jelenlegi, rendkívüli nehézségekkel teli környezetben. MTI/Máthé Zoltán

A minisztérium közleménye szerint

a tárcavezető a vallás és meggyőződés szabadságával kapcsolatos miniszteri konferencián aláhúzta, hogy a kormány továbbra is feladatának tekinti a keresztény közösségek támogatását, így hozzájárulva a vallásszabadság biztosításához.

Erre példaként hozta fel, hogy a Hungary Helps program keretében már félmillió embernek segítettek a hazatérésben vagy az otthon maradásban, s több mint százmillió dollárt fordítottak iskolák, kórházak és templomok építésére, felújítására és működtetésére.

Felszólalásában rámutatott, hogy a kereszténységnek napjainkban két fő kihívással kell szembenéznie: az agresszív szekularizációval és a masszív üldöztetéssel.

Sajnos jelenleg a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon

- fogalmazott.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország ezeréves keresztény örökséggel rendelkezik.

Az egyik legfőbb oka annak, hogy túl tudtuk élni a történelem minden viharát, a megszállás és a ránk kényszerített diktatúra minden formáját, illetve hogy fenn tudtuk tartani az államiságunkat, az éppen a keresztény gyökereink és örökségünk melletti elkötelezettségünkben keresendő

- mondta.

Végezetül pedig arról számolt be, hogy az elmúlt tíz évben háromezer templomot építettek vagy újítottak fel Közép-Európa magyarlakta térségeiben, Magyarországon kétszeresére nőtt az egyházi fenntartású iskolák száma, az ezekben tanuló diákok részaránya 10 százalékról 20 százalékra nőtt.

Mi, magyarok, büszkék vagyunk keresztény örökségünkre, még ha ez nem is túl népszerű nyilatkozat napjainkban

- hangsúlyozta.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
E mán igaz petrus. Hiszen ti is azt teszitek- a MET-tel, Iványi Gábor egyházával. A kinaiak kersztényeket ölnek. A törökök kurd keresztényeket ölnek karöltve az oroszokkal. Putyin babárjai keresztény embereket ölnek, erőszakolnak meg. És ezek mind a ti barátaitok.és akkor még nem is szóltam az örmény keresztényekről, és a ti baltás gyilkosoktól.Az oroszok Sziriában keresztényeket bombáztak ki otthonaikból. Szóval, erre való hivatkozással éppen nektek be kéne fogni a lepénylesőt, és befejezni a lopást a kereszténység nevében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ha egy keresztény kdnpésre hajaz akkor nem csodálkozom!Azoknak annyi közük van hozzá,mint kurvának a jámbor élethez!
namihami
A Fidesz nagyon szereti a keresztényüldözést védeni, mert ez az a vallás, amiből a legtöbbet tud lopni.
kereső
E mán igaz petrus. Hiszen ti is azt teszitek- a MET-tel, Iványi Gábor egyházával. A kinaiak kersztényeket ölnek. A törökök kurd keresztényeket ölnek karöltve az oroszokkal. Putyin babárjai keresztény embereket ölnek, erőszakolnak meg. És ezek mind a ti barátaitok.és akkor még nem is szóltam az örmény keresztényekről, és a ti baltás gyilkosoktól.Az oroszok Sziriában keresztényeket bombáztak ki otthonaikból. Szóval, erre való hivatkozással éppen nektek be kéne fogni a lepénylesőt, és befejezni a lopást a kereszténység nevében.
Clavigo
Hogy fordulnál már fel,,te büdös lófejű gyökér,,a kevlártangás,csüngőhasú Gazdáddal együtt ..Idióta.
colibri
Apa kezdődik, illetve folytatódik. Kakadu már megint elővette az unásig ismételt keresztényüldözős mondókáját. ...és nem unja még.
Lendkerék
Istenem, ez a szánalmas balf@sz... Azt persze nem meri elmondani, melyik "emberi jogi szervezetek" szállították ezt az adatot, mert rögtön kiderülne, hogy valamelyik szélsőséges keresztény üldözésmániás "báncsák a magyart"-típusú, felhasználva magyar KSH rendkívül kreatívan statisztikahamisító és valóságelfedő módszertanát. Esetleg a Nézőpont Intézet aktuális világfelmérése, vagy az Alapjogokért Központ éjjel megálmodott víziója. Akik a 360 millióba beleszámolták a parókia udvarán az őket kergető plebános úr elől menekülő katolikus ministránsfiúkat, vagy etnikai/politikai okból üldözött népcsoportokat is, akik véletlenül keresztények, mint a hutuk Ruandában. És persze beleszámolták biztosan azt a negyvenmillió ortodox keresztény ukrajnait is, akiket éppen a hittársaik gyilkolásznak le nap mint nap, de nem a hitük miatt, hanem mert egy elmeháborodott hatalommegszállott őrült szomszéd rájuk akar telepedni.
Ez az ember vegy egyszerűen hülye, vagy mértéktelenül aljas.
vitriol
Ez csak szíj-ártó figyelemelterelése! - mert van miről!
csipetke
Csak a címre:-...és orbán kebelbarátja,Csakcsikkvanjóska kínai főgóré ezt profi szinten műveli. Az akinél bibliát találnak,hosszú évekre munkatáborba viszik az egész családjával együtt. Hogy az ujgurok üldöztetéséről már ne is beszéljünk...Madarat tolláról..Valamiért orbán ezekhez a debil diktátorokhoz vonzódik. (lukasenka,putyin, a kínai, bolsonaro, erdogan,stb..)
Macskaszem
Elmész a pichába Szijjrágó, ez most a legkisebb, mondhatnám nem létező probléma ebben a Qrvaországban. Mindenki torkig van már a nácikeresztény hazug, tolvajok álszent kereszténykedédével. Egyre idegesítőbbek vagytok mocskos farizeusok.
Dr. Proktor
Ajjajj, nem látják szívesen a keresztény menekülteket Irakban és Afganisztánban?
drrotf
Szíjgyártó új beosztásban van, a keresztények üldözőinek a szakértője lett újabban?Talán meg kellene vizsgálni, hogy mi vezetett a keresztény vallás ilyen mértékű üldözésére.Talán nem véletlen hogy ma ez a helyzet.A hírek szerint az egyházaknak a gyermekek ellen elkövetett bűntetteit , a pedofíliát, nem felejtik az emberek, és maguk módján tesznek ezek ellen a papok ellen.A gyermekek elleni pedofil magatartás mindig is erőssége volt az egyházaknak, s erről az utóbbi időben több film is készült, amelyeket világszerte láttak az emberek.Az államnak szerintem az Alaptörvény szerint nem kellene beleavatkozni az egyházak életébe, mert a hitélet és a társadalmi élet nem függhet össze szorosan.Ha megnézzük az utóbbi időben Magyarországon kik nyilatkoztak templom avatáson, felújítás elvégzése után, akkor azok között egy egyházi személyt sem látunk, csak állami tisztségviselők nyilvánultak meg.Tették ezt annak ellenére hogy ez a magatartás az Alaptörvénynek ellentmond.Templomot emelni, építeni, felújítani az egyházi közösségeknek kell, mert az államnak ilyen ügyekben semlegesnek , visszafogottnak kell lenni, egyik vallást sem illik támogatni, maximum a segítséget kell megadni a működéshez.
Néro2
Mi, magyarok, büszkék vagyunk keresztény örökségünkre, még ha ez nem is túl népszerű nyilatkozat napjainkban
Ti magyarok meg főleg te arra lennél inkább büszke , hogy visszatetted a kasszába mondjuk a Peti pupák 350 milliárdját a vak-chinát meg a többit.
Clavigo
Vajon mi lehet a frissen " felhúzott " maszk - üzemmel...? A pár ezer horkolásgátlóval,,,stb.,stb... ( faszközöm van hozzá..)
Béla333
"Szijjártó: a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon jelenleg"

Ti is azt gyalázzátok az Erdő Péter maffiapárti haverotokkal együtt!
Semmi közötök a kereszténységhez. Ti egy maffia szervezetet irányítotok, abba nem fér bele a kereszténység!
justhpeter
Úgy látom a Tarajos pofáján a nagy melegtől ismét megvastagodott a szaru. Egy szemét kormány ocsmány minisztere mozgatja a kloakáját a keresztényüldözéssel kapcsolatban, amikor jobb esetben is csak palástként húzzák magukra akereszténységet, de lepel mögött megj folyamatosan üldözielenik egy gerinctelen csürhe, aki a "bevett egyházak" hallgatásával üldözi Iványi egyházát.
kereső
@drrotf: 16:55 El kéne felejteni Magyarországon a szekularizációt, és vele együtt a "felvilágosodás" eszméjét is! A magyar egyházak orbán viktor szolgálóleányai lettek, Isten helyett.Az állam bevonta az egyházakat a társadalom életébe- főleg az oktatás révén, miközben panaszkodnak, hogy csökken a templomba járók száma. Orbán az egyházak húbérura is lett.
amortizáltok
valamiről félre tájékoztattak a kiszbe vagy a pártban maki ? avagy otthon is ? hát akkor lapíts tovább de minket ne nézz hülyének ha te az is vagy!
ómió
Bizony, már a "művelt Nyugat" is afelé tendál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.