Újabb szomorú napja van ma a forintnak, hiszen reggel óta mélypontról mélypontra bukdácsol a magyar deviza, délután 407 felett járt a jegyzés.

Itt a forint legfeketébb napja – tragikus helyzetben a magyar deviza

A Portfolió cikke szerint látszólag semmi nem történt tegnaphoz képest, egész egyszerűen annyi történt, hogy kezd elromlani a nemzetközi hangulat. A rossz hír, hogy a forint már a jó hangulatban sem tud erősödni, amikor pedig kicsit elbizonytalanodnak a befektetők, akkor rögtön a magyar fizetőeszközt találják meg elsőként.

Kedden ismét történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, sőt nem csak a 405-ös szintet vitte át a jegyzés, de délutánra 409 fölé emelkedett. Ez 1,2%-os gyengülést jelent a magyar deviza szempontjából hétfő estéhez képest.

A háború kitörése óta a magyar deviza 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig egy százalékkal gyengült.

Egyre inkább a belső tényezők tartják nyomás alatt, ennek a cikk szerint több oka van:

A kormány továbbra sem állapodott meg az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap (RRF) és az új operatív programok forrásairól. 

A magyar gazdaság fundamentumai, elsősorban külső pénzügyi mutatói jelentősen romlottak, a külkereskedelmi mérleg és a fizetési mérleg jelentős hiánya is rossz hír a forint számára. Ez pedig csak egyre rosszabb lesz a világpiaci földgázár emelkedésével.

A kormány kiigazító csomagja nem sikerült túl piacbarátra az újabb különadókkal, a piac számára ez is negatív üzenet.

Folyamatosan Európa felett lebeg az energiaválság réme, nem tudni, honnan lesz földgáz ősszel a fűtési szezonban, ha az oroszok elzárják a csapot. Ez pedig abból a szempontból negatív, hogy Magyarország a leginkább ráutalt az energiaimportra. Így az utóbbi napok emelkedő piaci gázára csak rontja a forint helyzetét.

Arról, hogy milyen lehetőségek vannak az MNB számára, és mi adhat okot az erősödésre a Portfolió cikkében olvashat bővebben.

Forrás: Portfolio

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
409-410 Ft. "Magyarország előre megy, nem hátra."!!!Megvédte orbán a magyar fizetőeszközt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@KisTehen: mert még ezzel a szar forinttal is jobban járnak, mint balatonon, vagy a lölő szállodáiban...
kereső
409-410 Ft. "Magyarország előre megy, nem hátra."!!!Megvédte orbán a magyar fizetőeszközt.
Dr. Proktor
"Ilyenkor egy miniszterelnöknek le kell mondani" - mondta volt Orbán Viktor...
Clavigo
@KisTehen: Inkább.,,minthogy a ciganylölő ( Putris gazda ) zsebébe tólják azt a szar forintot...A minőségi nyaralás különbségekről nem is beszélve...
Dr. Proktor
@sgl: Ne is keseríts! Érettségi találkozón mondtam is egy ellenzéki tótumfaktumnak, hogy ti engem akartok meggyőzni mikot ugyis rátok szavazok? El vagytok tévedve?
Pálinkás Pál
@KisTehen: te marha...októbertől 12 euró a német minimál órabér..abból vidáman futja több 800 Ft-os benzinre...halkan jegyzem meg 6 óra alatt megkeresik a magyar öregségi nyugdíjminimum összegét...ami 28000 Ft...de a hülye nyugger, meg a cigány, no meg ti, külföldi paraziták hatalmon tartjátok ezt a korcsot...megérdemlitek!!!
Dr. Proktor
@KisTehen: Figyelj! Az, hogy az ellenzék impotens, az nem jelenti azt, hogy a Fidesz és holdudvara nem lop és nem korrumpált!
Pálinkás Pál
@KisTehen: te valami ritka hülye vagy..nem vagyok sem nyugger,sem ostoba,primitív fidesznyik...
Yoda69
"A háború kitörése óta a magyar deviza 14,5%-kal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty 4,5%-kal, a cseh korona pedig egy százalékkal gyengült"

Asszem, ezzel kukába ment az a fideSSes magyarázat, hogy a háború okozza az inflációt es a forint gyengülést. Lehet szólni a habony műveknek, hogy találjanak ki más hazugságot.
Macskaszem
Nem a forint gyenge, hanem az euro túl erős, meg azért drága az élelem, mert tavaly olcsó volt, valamint nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy. És azért tartunk itt, mert birkaországban lakunk.
Néro2
Szárnyal egyre feljebb a Nemzethy Forint. Már azt se látni milyen magasan van. Ugyi Fitymák !
tudode
A LINKEK beszédesek!
.
------ Pokorni: aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét
nol.hu/belfold/pokorni__aki_belenyul_a_penztarba__annak_le_fogjuk_vagni_a_kezet-601071
------------
.
----Külföldi pénzből fölépítve
magyarnarancs.hu/belpol/kulfoldi-penzbol-folepitve-103487
„”””Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány, amelynek alapítója a rendszerváltás idején nyíltan hangoztatta Orbán Viktorék iránti rokonszenvét.””” (…)
--------------
.
--- 25 éve lett vége az ártatlan srácok korszakának
index.hu/belfold/2018/01/10/fidesz_szekhaz_botrany_mdf_tiszti_kaszino_1993_orban_viktor_simicska_lajos_varga_tamas/
-------------
.
---- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet …
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0&t=4s
-------------
.
Sokat kell még tenniük a magyarság nak egy
.
----- Egy szabad országért
www.youtube.com/watch?v=4ZROJ0qb8YA
-------------------
.
Dr szép is lenne!!!
Eladott Ország
A dagadt bűnöző cigány geci tönkre vágta az országot! Komolyan az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen. Nem a forint gyenge, hanem az euró túl erős. fidesz magyarázat! Uram irgalmazz! És ezek a hógolyók vannak hatalmon. Meg a búbánatos hernyótalp, az. "Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!" Ez jutott eszembe a magyarázatukról. Mondta, Marosán György született Buci Gyuri a péklegény. A lesajnált lej-ről annyit, hogy az euróhoz mérten alig 2 százalékot gyengült egy év alatt, míg a forint közel 20 százalékot. Erre varjatok gombot hazudós banda. Komolyan ez már megalázó! Hogy ennyire sötétnek tartják az embereket, a szavazóikat. Pofátlanságuknak úgy látszik nem képesek határokat szabni. Egyszerűen érthetetlen miből gondolják, hogy a nép, az emberek ennyire idióták, hogy még ezt is elhiszik. Bár akik rájuk szavaztak azokról joggal feltételezik.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/291355721_2122818984589491_5013816124928086430_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oRGacnahVSYAX_bxr8e&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_JrOF-IWnGpWhoJx0PvWOarlnbEdFNd-lipuwisgLfDQ&oe=62C9B4E0
Eladott Ország
Az okos fidesz vezető barmok/idióták, köztük Nagy Marcika, azt mondja az euró bevezetés nem priorítás! Kivel állunk kereskedelmi kapcsolatban a türkökkel seggfejek! A qrva anyátokba! Rohadjatok meg b+!
Béla333
Na hülyemagyar maffiahívők! Ezt akartátok? Hát akkor tessék!
Kellett nektek a hazudozós, tolvaj, Putyinbarát, hazaáruló banda? Akkor viseljétek!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 16:21
Ez nagyon komoly érv a kormány hozzá nemértésének megmagyarázására, hülyegyerek.
Tudod létezik már régóta deviza számla.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:28
Nagyobb lett a kormány és a jegybank iránti bizalmatlanság,idióta.
Sokat hazudoztak egy nap alatt is.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:27
Egy kilencvenéves öregembert okoltok mindenért,mert még tőle is összefossátok magatokat,nagy bátrak.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:28
Na, ettől az euró biztos összefossa magát,vagy téged.
HAHAHA.
Eladott Ország
A piac az egész országot, gazdaságot, politikai környezetet árazza be - a kormány maga a probléma! A mi zsenink . Apa? Arról nem tehet, hogy kancsal, nem ez a baj vele. Viszont innen ered a frusztráció, és az erőszakos bizonyítási kényszer, hogy megmutassa, akkor is okosabb mindenkinél, ha hülye mint a segg.
uploads.disquscdn.com/images/b9d9307d709b062c7e684679699795691587faecee573654392ce935d2c2bd13.jpg?w=800&h=550
Zuhanunk? Dehogy, szárnyalunk lefelé! Nem szárnyalás, hanem szarnyalás!
uploads.disquscdn.com/images/8ceb44875c4ccdd5d6f00c970f6c6c2ca89f55ace8d0df42f4087348cc8a2e48.jpg?w=800&h=364
De igazaból elég lenne az is, ha Orbán és Matolcsy lemondana. B+ Nincs egy normális ember csúti közelébe, aki elmondaná neki, hogy: "B+, te vagy az akadálya a fejlődésnek, amíg te szabadlábon garázdálkodsz nem lesz EU-s lové, se fejlődés, képtelen vagy bármit is tenni a fejlődés érdkekében, egy politikai hulla vagy, légyszi takarodj a büdös picsába te FÉREG!" A gond az, és ezzel ő is tisztában van, hogy az egyetlen alternatívája a börtön. Esetleg el tud menekülni oda, ahol nincs kiadatási egyezmény Magyarországgal.
Fenyöfa58
Az ápolási pénzem elseje helyett 4 .-én jőtt meg az államkincstártol,de azt a szaros 3,9 százalékot sem tették rá 31 7oo-ra nem sikerűlt, akkor a tőbbivel mi lessz
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:38
A te stílusoddal,keressél faszszopó.
Fenyöfa58
@KisTehen: O1g-vel ugyan az BAJJ mint veled anyátok nem nyelt le bennetek cseppfolyos halmazállapotokban DDDD
kereső
" A miniszterelnök csere a megoldás"!!! -mondta orbán viktor.
Yoda69
@Macskaszem: Nem egeszen. Az Euro is gyenge a haboru kitorese ota, mivel foleg az Euro-zonat szenvedi meg az embargot. Az USD a nagy nyertese a haborunak.
justhpeter
Mit csinál a parlamentben ilyenkor a "133 bátor ember" ? Hol van őfelsége ellenzéke ?
Csak azért nem kell menekülnie a kormánynak és a 133 bátor embernek, mert nincsenek százezrek az utcán.
Helyesen mondva: ma még nincsenek.
kereső
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

"A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. A pártvezető szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenteni"

Orbán Viktor- 2004.november 8. Hir Tv.
kereső
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Orbán leszögezte: "a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak."

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Orbán Viktor 2004.november.8- Hir Tv

Érdekes, hogy ekkor- 245 Ft-nál, fel sem merült" Soros Gy. felelőssége", egyértelműen a kormány feje a felelős, orbán szerint.
Hát akkor most- orbán a hibás!! orbán a felelős mindenért- az emberek kifosztásáért, mert ez az árfolyam, és a még inkább meglóduló infláció az emberek kifosztása- a megtakaritások elinflálása, a jövedelmek értéktelenné válása, és a hitelek drágulása révén.

Már azon gondolkodom, nincs-e valami csalafintaság a dologban- és április harmadikán az ellenzék győzött.
kereső
De persze a legfontosabb kérdés- az óvodások nem vethetik alá magukat nemváltó műtétnek, és a szivárványosok nem propagálhatják ezt a dolgot az óvodákban, iskolákban.

Aljas, hazug, tolvaj maffia.
verőce21
Van még tér a 480-ig...!
Ha nemcsak a forint ellen spekulálnának, akkor most pl. a svéd korona (SEK) is 50 HUF körül járna, miközben továbbra is kb 35 HUF.
simmering73
@verőce21: Miénk a tér. A tér végtelen.
Fenyöfa58
@KisTehen: valamit akkor is elbasztál ,nem lehetek olyan agyhalott mint te ,,5o%-ÉRTELMESSEBB helyről jőtt volna csokold meg magad, aztán őrűlj DDDD
simmering73
@verőce21: Meg a Gyuri fia. Karigerit meg a Dunában látták. Ürgebőrbe varrva. Úgy kommunikált a Soros családdal.
Peller Anikó
@KisTehen: 17:28, mindent te marha.

Miért nem figyelsz? Itt naponta elmondják, felsorolják a geciségeit, de erre immunis vagy. Nem egy nap alatt romlott 300 -ról 410 -re. Csak néhány példa emlékeztetőnek:

- lop, csal, hazudik, előre megfontoltan tönkreteszi az országot
- millió idióta stadionra baszta el a pénct
- ellopta a manyupot, akkora összeg, hogy a Jupiterről is látszik
- bedarálta a bíróságokat, ügyészséget, képviselőket, egyetemeket
- elvette az önkormányzatok forrásait
- leamortizálja az egészségügyet, 46 ezer kovidhalott
- szavazatvásárlás itthon és külföldön, rengeteg milliárd nem drága
- pályázatot csak ő nyerhet a mészaroson keresztül
- természetesen nem csatlakozhatunk az Eu ügyészséghez, mert Csillag
- természetesen nem kell nekünk az eurózóna mert akkor nem tudja pumpálni a forintot, ecet
kisfalud
Ehhez képest amikor az árfolyam spekuláció miatt tizenkét éve a Kósa-Szijártó bedöntötte a forintot és tönkretette a svájci Frank hiteleseket, Rogán aranyköpése szerint csak gyerekcsíny volt! Köszönjük mini. elnök úr!
verőce21
Ma a hozzászólók is megdöntötték a napi orbánozás rekordját...! :) 
VASTAGBŐR
Nem az. Pont ez a lényeg.

Jön a srác és bevásárol a jó gyenge forintból megint, a másik meg visszaváltja euróját mert több forinthoz juthat a szervezete.
Leírják, visszigénylik, átszivattyúzzák ... kettőskönyvelik .. el vannak vele. Dolgoznak. Vért izzadnak.

Majdnem mint a 8 órás plenárison reggel 8-tól délután negyed 3-ig mert az 8h szünetekkel eggyütt ..
de lehet nem a legjobb hasonlat ez lol
Peller Anikó
A háború kirobbanása óta környezetünkben sehol nem romlik olyan gyorsan a pénz értéke, mint nálunk. Ez a következménye az évek óta tartó hazudozásnak és az oroszok feltétel nélküli kiszolgálásának! Hadházy.

propeller.hu/itthon/3838838-tragikus-minden-eddiginel-szomorubb-hirek-forintrol-belegondolni-is
Aki Én
@KisTehen: a magyarok 60 százaléka nem is tud nyaralni, te idióta balfasz.
Olyan káros vagy, hogy már le kéne taglózni, te butabarom!
Soros, mi, te balfasz suttyó...
kereső
@KisTehen: t 21:32. Ezért is ellenzik a globális minimum adót- élen járva a kipcsak, antikeresztény, morál nélküli maffia kormány-nyal és állampártjával. Ki a hibás?? Orbán &Co+ fideSS!
Peller Anikó
@KisTehén: Kérdezted gyökér mit csinált rosszul orbán.

Felsoroltam pár dolgot. Ezeket mind jól csinálta? 407 az euró, bizonyíték kell hülyegyerek?
ómió
És még mindig nem dőlt be!? Hát, Gyuri gazdiéknak még a fonttal is "könnyebb dolguk" volt!
Aki Én
@KisTehen: Két percen belül három semmitmondó butaság. Ennyire képtelen vagy összeszedni a gondolataidat? Nem érzed, hogy ez súlyos problémát jelent?
Így is veled van tele minden, te elmebeteg.
Most mindenki hibás, csak a tolvaj-kontár gazdád nem, mi?
Ennyire még te sem lehetsz buta.
Yoda69
@KisTehen: Megszolalt a nagy penzugyi szagerto :)
Tudod mikor kezdik el shortolni a forintot? Akkor ha az MNB bedobja a deviztartalekot, hogy megprobalja megmenteni a forintot. Remelem nem teszik, mert ez mar menthetetlen. Csak elegetnenek tobb millio Eurot feleslegesen.
Itt egyetlen megoldas van, elfogadni az Unio minden feltetelet hogy megkapjuk a penzt. Beleertve a korrupcio ellenes ugyeszseghez csatlakozast, ami kifejezetten jot tenne az orszagnak. Persze nem az orban-klannak.
Remelem erted, amit irok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.