Rockstrandként hirdették azonban a végére mégis, náci indulóéneklés lett a velencei fesztiválból

Náci buli a Velencei tónál: nyomoz a rendőrség, hallgat a kemping-tulajdonos

A 24.hu beszámolója szerint a „Rockstrand” nevű rendezvényen olyan szkinhedbandák léptek fel, mint a Fehér Törvény, a Tar Had és a Kitörés fantázianevű, közönségük pedig olyan hangosan ordította náci szövegeiket, hogy az kilométerekre távolabb is jól hallatszott az üdülőövezetben.

A velencei önkormányzat Facebook-oldala az esettel kapcsolatban azt írta utólag:

Az elmúlt hétvégén lezajlott zenei fesztiválon elfogadhatatlan, gyűlöletkeltő, közösség ellen uszító szövegek hangzottak el, amelyek Velence számos, a fesztivál helyszínétől akár több kilométerre elhelyezkedő pontján világosan hallhatók voltak. Ezeket a megnyilvánulásokat Velence Város Önkormányzata a leghatározottabban elítéli és elutasítja.

- hozzátették, hogy a saját kezelésében lévő területen bármely szervezőnek jogában áll törvénybe nem ütköző rendezvényt tartani Velencén. Az azonban jogos felháborodást kelt, ha rasszista, náci szövegeket lehet hallani városunkban.

Hazánkban a gyűlöletbeszédet mint nagy nyilvánosság ellen elkövetett közösség elleni uszítást a Büntető törvénykönyv bünteti.

- emelték ki, és elmondták, hogy a kemping tulajdonosai még korábban tőlük kértek zajhatárérték-megállapítást, de a rendezvény megtartására engedélyt nem, sőt, a kérelmekhez a programot sem csatolták soha.

Náci buli a Velencei tónál: nyomoz a rendőrség, hallgat a kemping-tulajdonos

Gerhard Ákos polgármester nem akart nyilatkozni, ahogyan a emping tulajdonosai sem.

A Fejér Megyei Rendőrkapitányság azt közölte:

az ügyben bejelentés alapján vizsgálatot folytatnak.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Annak a kempingnek van tulajdonosa, ügyvezetője, gondnoka. Már az első--na jó, a második-- ""lélekemelő"" nóta alapján már tudhatta, hogy mihez/kiknek adta ki a területét.
Tiltott témájú rendezvény be nem jelentése, eltűrése miatt azonnal bezáratnám a helyet és jöhetNE az intézkedések sora. Csakhogy a hatóság inkább szimpatizál velük, mint intézkedne ellenük.
És a kígyó itt harap a saját farkába...
fergeteg
Felcsúti haverom szerint klassz volt.
troppauerhumer
Mindegy, Orbán fasiszta-e vagy nem,2002-es bukott választás -én emlékszem 2002. FideSS vesztett.A haza nem lehet ellenzékben -Orbán TF-en uszítása -úraszámolás,majd az Erzsébet hídi csata. Utána jött a kokárda, a fehér szalag, a karkötő, az erdélyi szavazás. Mindenkit szét vert, családot, barátokat, határon kívülieket megpróbált megutáltatni a hazaiakkal.
Hazaárulózni sem a baloldal kezdett rémlik?
Miért? Mert nyerni akart! Nem azért mert szereti a magyarokat
Érdekes, hogy 2002-2010 között majdnem napi hír volt az "alvilági leszámolás", hol ezt hol azt ölték meg, hol itt robbant bomba hol ott, autókat, kukákat gyújtogattak ... és érdekes módon minő nagy nyugalom van 2010 óta! -majd a 2006 -os erőszakos huggyosforradalmi puccskísérlet a szélsőjobbos ,náci söpredék felhasználásával óta ,azt a talajt trágyázza lelkesen amelyből a szárba szökkent a totális fasiszta,nemzetthynáci diktatúra,nem kell szépíteni, teljesen mindegy hogy mi az indítéka, a hatalom vagy a zsigeri gyűlölet, minden amit tesz jellemző az egyre növekvő náci mentalitásra melynek a diktatúra a végeredménye .
Clavigo
@Shikari: Nem otthon vagy ,Shicarescu.
troppauerhumer
@Shikari: Hát bizony, kedves agyhalott kolléga,a magát elhülyíteni hagyó magyar ember egyszerű mint a faék.
Adj neki valamit, amit gyűlölni tud,aki kisebb és nyomorultabb tőle és adj neki hitet, mindegy, hogy mit, a lényeg hogy el legyen vele,az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza.A rasszizmus, xenofóbia, homofóbia... antiszemitizmus mindenhol összerántja a söpredéket.
Mert az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Milyen igaza van Hofinak a szarról...Nem értik,hogy léteznek európai értékek, amiket nem kérdőjelez meg európai ember.
Ezt azért hiszik kevesen, mert azok az értékek nem magyar értékek és a magyarok tudatlan,tanulatlan része szarik ezekre (mint a többi értékre úgy általában).
Na most az állam által elkövetett gyilkolászás tiltása és az antiszemitizmustól ,rasszizmustól ,a jogállam lerombolásától,az állami szintű korrupciótól ,az emberi humánum semmibe vételétől való undorodás két ilyen európai érték.
Nem attól lesz valaki értékes, vagy szemétre való, hogy milyen a származása, hanem attól, hogy milyenek a nézetei. Senki semmilyen módon nem tudja befolyásolni a fogantatási körülményeit. Ha ebben a képzetrendszerben keresgélsz, tévúton jársz. Az EMBERT (így nagy betűvel) a jelleme ,moralitása határozza meg. Az, hogy hogyan viszonyul a látens valósághoz és emberi mértékhez a látható elvárások és érdekek viszonylatában.a magyarkodó nacionalizmus leggyakoribb formája, hogy a mások jogait kérdőjelezi meg a sajatjáéval szemben,ez vezet kirekesztésbe ,a háborúkba,a fasizmusba és az antiszemitizmusba.népirtásba..és ebben a legkártékonyabb Orbán nemzetmegvezető, Mindig jó nevetni amikor egy tanulatlan,tehetségtelen unintelligens senki a mások gatyájában kritizálja a féknyomot ,miközben maga pedig nyakig merül a sz.rban.
Miközben orbángazdád szorgalmasan trágyázza azt a talajt amiből az a nazi szörny kinőtt.
Ha gyűlöletet akarsz látni orbánbaromfi csak nézz a tükrödbe,
troppauerhumer
Anno az 1930-as években is így kezdődött!! Senki sem figyelt oda, amikor már odafigyeltek KÉSŐ VOLT !!! Most is így lesz ?Orbán egy populista - Ő mindig az lesz, mindig úgy adja elő , azt teszi amit a nép megkíván, mivel ők tartják hatalomban. Ő bármi és minden, ha a szavazatok hoz. Nincs mögötte semmiféle ideológia. Ha kell holnap zsidók ezreit löveti a Dunába, ha kell majd holnap után meg a legnagyobb antifasiszta lesz a világon. Nincs itt semmi látencia. Csak színház a pórnépnek.Félelmetes, milyen szellemi sötétség uralkodik fideszes körökben. Aki látta a TV-ben a Tizedes és a többiek cimű filmet .Találó volt a mai kormányra .Úgy cserélték a ruhájukat ahogy a helyzet meg kívánta .Lehetett asszociálni.Orbán akár véres polgárháborút is képes kirovbantani a hatalmáért,mert fél a felelősségrevonástól.Épül a hétköznapi fasizmus.Jön a kalauzok és a házmesterek, a légósok országa. Egyre kiterjedt és egyre mélyebben hatol be a társadalom szövetébe.Itt már nem balról,vagy jobbról van szó kishazánkban,hanem demokrácia ,vagy diktatúra kérdéséről.
Ha a Haza az, amit ezek az árpádsávos, turulszaragyú mélymagyarok kizárólag csak vindikálnak, akkor az nem az én hazám... az én Hazám itt Európa közepén mindazoké, akik értelmes módon képesek gondolkodni Európáról, magyarságról, jövőről, együtt, kirekesztés nélkül.. . ahol nemcsak magyar vagyok, hanem ember is.De, ha az egész ország a fasizmus mellett állna is, akkor is a fasizmus az emberi létezés legális, amit milliók, egy egész nép sem tud legalizálni.
namihami
@Shikari: 19.44:. Te nagyon komoly eltévedésben vagy. Kishazánkban törvény tiltja a náci és hasonló jellegű jelképek használatát. És a ""nótázás"" is ebbe a kategóriába tartozik. Arról nem is szólva, hogy a ""buli"" már azért is törvénysértő volt (a ""hazafias dalok"" interpretálásáról most ne is beszéljünk), mert az egész csorda fejtől lábig tiltott jelképekkel volt megcsúfolva. Ez már pofánként 3 év. Plusz a többi...
Csak hát ehhez jogállam (nem orbáni) kellene.
Intézkedő (érted: INTÉZKEDŐ) Rendőrséggel!
tothjani
A Mi Hazánk élősködő rohadékai, a Fidesz fasiszta vezéreinek védőszárnyai alatt buliztak.
troppauerhumer
Egyet kell nem Bayer Zsolttal, érte el az egyik mondatával: "Olyanok voltunk, mint a kretének." Mit tegyen szegény? A rothadó agyával ennyire képes... és valamiből neki is élnie kell.
Semmi változás ,a náci belső kerül kívülre,szaros ez az oldala is,Orbán végterméke bűzlik rajta..
Egymás szagát sem bírják a patkányok, van ilyen.
A rasszizmus, xenofóbia, homofóbia... mindenhol összerántja a söpredékeket.
Elegem van már a melegekből, a csapból is ez folyik. Takarodjanak el a fenébe a balkezesekkel, a szemtengelyferdülésesekkel, a kopaszokkal, vörös hajúakkal, magasakkal és alacsonyakkal egyetemben. Ebben a "kurvaországban" csak szabvány magyarok élhessenek !
Az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Naja egyébként van ez a szólásszabadság,igen, pont ez a lényeg.
Mindenki, kivétel nélkül elmondhatja a véleményét. Akár a nácik is, a KluKlux-osok is, a kommunisták is. Egy jól működő demokráciában a választók 99,99%-a magától utasítja el a szélsőséges eszméket. Valamiért az ottani választók, bár a többségük "olyan műveletlen, hogy még 10 európai országot se tud felsorolni", mégis, hogy hova valók ezek a csoportok. Néhány száz csuklyás bohóc ugrálása egy 300 milliós országban senkit se érdekel. De az, hogy immár itthon a mainstream politikai részévé vált egy nyíltan rasszista, szélsőséges, idegengyűlölő párt (x%-al),- sa "nagytestvére " a FideSS magáévá tette a nemzetthynácizmust Nehéz eldöntenem melyikük zsidózik, cigányozik, kommunistázik harsányabban-már egész más történet.
vacsi
Azzal, ahogy viselkedtek, megmutatták, hogy milyen "emberek". Mindenki eldöntheti, hogy kér-e belőlük...
Clavigo
@Shikari: :):):):):) Azért kíváncsi lennék rád,,gyökér.. Sosem láttam még náci réti négert ,,te gyagyás.. DDDXDDXXDX... Antonescu apád büszke lenne rád,,te muzsik.
ómió
Csak nem valami "elhajló jobbikos gyülekezet"!?
kisfalud
Bátor legények és honleányok gyülekezete volt! Nem féltek, hogy ide is eljön az újdonsült barátjuk a Putyin nácitlanitani.
kisfalud
Azért az érdekes, hogy a kormányzópárt ez ügyben nem nagyon szólal meg. Ha csak negyedannyi energiát fektettek volna a törvényben megfogalmazott önkényuralmi jelképek használata miatt erre a rendezvényre, mint annakidején a Heineken sörösdobozain, palackjain lévő csillagok ellen, akkor vajon mekkora lenne a sajtó és politikai hírverés az esemény körül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.