A mai volt a forint fekete napja, az euróhoz képest még sosem volt ennyire gyenge a magyar valuta, ennek több oka is van, erről bővebben a cikkünkben olvashat.

Tragikus, minden eddiginél szomorúbb hírek a forintról: belegondolni is szörnyű, mennyire rossz a helyzet

Most nézzük meg mi az igazán nagy baj a magyar valutával, ezért cikkünkben összehasonlítjuk a világ egyéb, szegényebb országaihoz képest 5 éves távon (azért 5 évesen, mert évesen a HUF lett a 3. legrosszabb az egész világon).

Gambiai Dalasi/HUF: ez 5,94-ről 7,35-re erősödött egy Gambiai Dalasi 

Kenyai Shilling/HUF: ez, 2,52-ről 3,37-re erősödött.

De akkor nézzük meg Kenya de déli szomszédját, Tanzániát. Mely Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén, és egy főre jutó GDP-je 738 USD volt. Ezzel szemben Magyarországon a GDP 15 899,15 USD volt.

Tanzániai Shilling/HUF : 0,12-ről 0,17- re erősödött, így vertek rá a forintra 5 év alatt több mint 40%-ot.

Nézzünk meg például egy ázsiai országot, és legyen az Vietnám, mely egy délkelet-ázsiai szocialista berendezkedésű ország az Indokínai-félsziget keleti részén. 

VND/HUF 0,012-ről 0,017-re erősödött az elmúlt öt évben a magyar valutával szemben, még az igazán szegény Nepál pénze is durván elhúzott, ugyanis Nepáli Rúpia/HUF 2,56-ról 5-re erősítette, mely 23%-os felértékelődés a forinttal szemben.

Így arra a szomorú következtetésre kell jutni, hogy a megnézett Gambia, Kenya, Tanzánia, Madagaszkár, Vietnám vagy esetleg Nepál szemszögéből nézve, bármelyikük pénzével jobban jártunk volna, mint azzal, ha forintot tartunk öt évig.

Tehát a magyar valuta nem csak a kemény valutákkal szemben, hanem szinte a világ legszegényebb régióinak pénzeivel szemben is leértékelődött.

A háború kirobbanása óta környezetünkben sehol nem romlik olyan gyorsan a pénz értéke, mint nálunk. Ez a következménye az évek óta tartó hazudozásnak és az oroszok feltétel nélküli kiszolgálásának!

– értékelte pár hete Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kinek mit intézett a kormánya... A qrva @ nyádat,Orbán...!! oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Aki Én: És orbán gazdi efftársatoknak legalább "gratuláltál" már, bolsiék "szakértő" elmebetege, onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról!? És persze, természetesen, a "Sorosra" hazudva az egészet, szarkupac efftárs! Azt ki ne feledd! Mert úgy, ám, az "efftársi"! Előtte meg, azért, a orbánszart legalább pucold, ám, le magadról!
Aki Én
@ómió: És orbán gazdi efftársatoknak legalább "gratuláltál" már, bolsiék "szakértő" elmebetege, onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról!? És persze, természetesen, a "Sorosra" hazudva az egészet, szarkupac efftárs! Azt ki ne feledd! Mert úgy, ám, az "efftársi"! Előtte meg, azért, a orbánszart legalább pucold, ám, le magadról!
ómió
@Aki Én: Bolsiék elmebetege! Előjött a másik "fő szakterületed", a lopás "késztetése" is rajtad! Akkor, "siker"!!! És, látom, a tetves bolsiságod másrahazudása "színvonala" az változatlan! Még így, a böszmeszartól bűzlő állapotodban is! "Igazi efftárs" maradtál! Az, hogy elmebajos, a tetvesbolsi fajtátoknál kifejezett előny!
Aki Én
@ómió: Nem dumcsiznál a @KisTehen: haveroddal inkább? Az van olyan buta balfasz, mint te.
Sőt...
ómió
@Aki Én: Talán, ha "konzultálnál" Vajda Zoltán "szoci" efftársaddal, bolsiék zakkantja, könnyebb lenne Gyuri gazdi efftársatoknak is gratulálnod! Ő már megtette!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.