A mai volt a forint fekete napja, az euróhoz képest még sosem volt ennyire gyenge a magyar valuta, ennek több oka is van, erről bővebben a cikkünkben olvashat.

Tragikus, minden eddiginél szomorúbb hírek a forintról: belegondolni is szörnyű, mennyire rossz a helyzet

Most nézzük meg mi az igazán nagy baj a magyar valutával, ezért cikkünkben összehasonlítjuk a világ egyéb, szegényebb országaihoz képest 5 éves távon (azért 5 évesen, mert évesen a HUF lett a 3. legrosszabb az egész világon).

Gambiai Dalasi/HUF: ez 5,94-ről 7,35-re erősödött egy Gambiai Dalasi 

Kenyai Shilling/HUF: ez, 2,52-ről 3,37-re erősödött.

De akkor nézzük meg Kenya de déli szomszédját, Tanzániát. Mely Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén, és egy főre jutó GDP-je 738 USD volt. Ezzel szemben Magyarországon a GDP 15 899,15 USD volt.

Tanzániai Shilling/HUF : 0,12-ről 0,17- re erősödött, így vertek rá a forintra 5 év alatt több mint 40%-ot.

Nézzünk meg például egy ázsiai országot, és legyen az Vietnám, mely egy délkelet-ázsiai szocialista berendezkedésű ország az Indokínai-félsziget keleti részén. 

VND/HUF 0,012-ről 0,017-re erősödött az elmúlt öt évben a magyar valutával szemben, még az igazán szegény Nepál pénze is durván elhúzott, ugyanis Nepáli Rúpia/HUF 2,56-ról 5-re erősítette, mely 23%-os felértékelődés a forinttal szemben.

Így arra a szomorú következtetésre kell jutni, hogy a megnézett Gambia, Kenya, Tanzánia, Madagaszkár, Vietnám vagy esetleg Nepál szemszögéből nézve, bármelyikük pénzével jobban jártunk volna, mint azzal, ha forintot tartunk öt évig.

Tehát a magyar valuta nem csak a kemény valutákkal szemben, hanem szinte a világ legszegényebb régióinak pénzeivel szemben is leértékelődött.

A háború kirobbanása óta környezetünkben sehol nem romlik olyan gyorsan a pénz értéke, mint nálunk. Ez a következménye az évek óta tartó hazudozásnak és az oroszok feltétel nélküli kiszolgálásának!

– értékelte pár hete Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kinek mit intézett a kormánya... A qrva @ nyádat,Orbán...!! oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Kinek mit intézett a kormánya... A qrva @ nyádat,Orbán...!! oszt jó napot.
Yoda69
Viszont a magyar kormany, szemben az emlitett orszagok kormanyaival, oriasit kaszalt a forint romlasan. Az igy keletkezett profit elvesztette kozpenz jelleget es maganvagyonna alakult fideSSes NER tarsak szamlain. Igy lettek orbanviktor apja, veje, gazszereleje stb,stb az orszag legazdagabb emberei. Ehhez asszisztalt 3 millio agyatlan barom, akik 10-ig se tudnak elszamolni, viszont azt megerzik ok is hogy dragabb a kenyer meg a tej. Persze nekik el lehet adni azt a suletlenseget, hogy soros miatt magas az inflacio es hever romokban a forint.
Aki Én
Totális katasztrófa, totális kudarc.
Még ha a sok idióta fideszes ezt nem is érti.
KisTehen
ákos, a közgazdász zseni

HAHAHAHAHA

letetted már az esküdet, köcsög?
KisTehen
arra már nem futja a tudásodból?
Shikari
Áttérünk ideiglenesen a rubelre. Az ível mióta szankciózzák!
Mirabilis
Köszönd orbánnak te a sok rohadék, aki rá szavazott.
Visszatérő érv a forint folyamatos gyengülése kapcsán, hogy mindez nem baj, sőt jó: az olcsóbb forint pörgeti az exportot, munkahelyeket teremt, hozzájárul a növekedéshez. Jellemzően ezzel szokás magyarázni azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem akarja védeni a forintot, sőt hallgatólagosan támogatja a gyengülést.
Meg kuszaszem matolcsinak is köszönd
Néro2
A forint Sikeresen emelkedik emelkedik emelkedik a sok rohadt dollár , euró ... meg mindig csak 1 :))))
Na ugye !
Dr. Proktor
@Mirabilis: ... továbbá ha olcsó akkor a szart is megveszik valahol, aki pedig olcsó szart gyárt az szarul is fizet, a szar fizetésből pedig csak szarra telik és a kör i
Dr. Proktor
@Mirabilis: ... továbbá ha olcsó akkor a szart is megveszik valahol, aki pedig olcsó szart gyárt az szarul is fizet, a szar fizetésből pedig csak szarra telik és a kör itt be is zárulna de nem, a szarból a csatornázási politikusok gazdagodnak...
Pálinkás Pál
köszönjük fidesz!...igaz cigók, meg 2 millió fajmarha..?
Horizont
Szarban tapicskolunk. És azért kell ezt csinálnunk és az ország nagy részének szenvednie, mert orbán nem hajlandó kiegyezni az eu-val belépni az Európai Ügyészségbe. Mert rögtön jönne a pénz. De tudják akkor börtön is jöhet nekik. És ezért inkább tovább nyomorítja az országot ezért kell elviselnünk mindent hogy ők nehogy börtönbe kerüljenek. Nekik meg sem kottyan ez az egész. Régen külföldön tartják a pénzüket itthon meg be van fektetve sok mindenben.
Nálunk egy haza és népáruló emberen múlik a magyar emberek sorsa.
A két Kennedyt is elintézték, meg Martin Luther Kinget, meg John Lennont is...
Eladott Ország
Maga a maffiaállam a probléma. A forint zuhanás oka most már elsősorban politikai, maga a bűnöző cigány és bandája!
A gecinek le kell mondania, mert azaz ország tragédiája lesz, ha már nem az! De ezt a geci nem fogja megtenni, mert a hatalom neki mindenek előtt!
Horizont
@Eladott Ország: Meg a félelem is.
Yoda69
@Néro2: Add el az otletet a habony muveknek, lehet buknak ra. A birkak meg ugyse ertik.
Néro2
@Yoda69: A habony művek a birkáknak működik azok meg úgyse értenék igy aztán minek. Meg mivel nem vagyok Ner Nagy Hím Tag társ csak elkoboznák. Tömjénzsóti éjfélkor beosonna a par-lementjébe beadná a személyemre szóló lex Nérót és reggel nyolckor már ingyé vinnék mert tűr-vényesen az övék. Ahogy mindent. Mert ugye a jogszabályokat mindenkinek be kell tartani farhátisztánban. Ha meg mégse akarnám akkor a kisbíró délben kidobolná a főtéren , hogy a tekintetes főispán úr négykor deresre húzat mert 25 botütésre ítélt. oszt' jónapot. Fidióták ezek mind egy szálig.
ómió
Gyuri gazdi hedge fund-jai mikor kapják a sztahanovista kitüntetést?
Horizont
@ómió: orbán véletlenül se hibás a gyenge forint miatt mi?
Na az ilyen agymosottak hiszik ezt akik bolsik és fajkretének.
Aki Én
@ómió: Miért hirdeted naponta, hogy egy seggbuta kretén bolsi vagy?
Tényleg, miért???
Ok, hogy zabálod a fidesz hazug mocskát, de miért kell mindig ideszarni?
Tartsd magadban, te idióta bohóc.
Yeromos
Tisztán látszik, hogy ez a tolvaj korrupt komcsibérenc banda teljesen alkalmatlan a válság kezelésre.
ómió
@Aki Én: Ott az elmeosztályon te már semmit nem értesz, bolsiék vezérgyagyása!? Az "enteriőr" bolsi szar "illata" mellett csak a tetves bolsiságod másrahazudásának feltételes reflexe marad meg benned!? Sürgesd meg az agydonorodat!
ómió
@Horizont: Olvasd el "hitelminősítőéket", bolsiék gyagyása, aztán - ha értesz is belőle valamit - hasonlítsd össze pénzpiaci spekulánsék "napi játszmáival"!
Aki Én
@ómió: Euró 412 forint, te teleszart elmebeteg.
És erről a hazaáruló gazdád tehet, és ti, buta kotorékok.
ómió
@Aki Én: Lájkoltalak, amennyiben elmebeteg hazaárulót keresnél! Ehhez elég, ha tükörbe nézel, vagy Böszme efftársadra! De benyalhatsz a meleg szarig Gyuri gazdátoknak is, aki - hogy legyen mit a "Zorbánra" hazudnia a szarkupac fajtádnak - sztahanovista módon hekkelteti a forintot!
Eladott Ország
A Don Vétóból ( k*rva cigányból) már elege lett Európának, illetve a nagyhatalmaknak! Dakota közmondással élve "szopacs van Pannon-földön"!
Don Vétó, a keresztapa. MEDDIG VEZETHETI EZ A "KERESZTAPA" HAZÁNKAT 2 MILLIÓ ELVTÁRS MEGGAZDAGODÁSÁHOZ , 7 MILLIÓ MAGYAR NYOMORA ÁRÁN?!
pbs.twimg.com/media/Eoush98WMAMTg2O?format=jpg&name=small
Eladott Ország
@Horizont: ma, 07:26 ♦ Békesi László: „A fidesznek a hatalom azaz eszköz amely nélkül nem tudja megúszni a büntető eljárást, megtartani a harácsolt vagyont. Orbán Viktornak semmi se elég drága miniszterelnökségének megőrzéséhez!”...
pbs.twimg.com/media/EqtZVZtWMAAUInz?format=jpg&name=900x900
Aki Én
@ómió: ...nyilván. orbánodnak ehhez semmi köze, csak ellenzékben a kormány sara.
Igaz, te elbetege barom?
szegfue
@Horizont: 7:08 Nekem is hányszor eszembe jut az utolsó mondatod?!
Horizont
@Eladott Ország: Igen ők az életükért reszketnek nem akarnak olyan helyzetet, hogy a végén börtönben kössenek ki és vagyon elkobzás legyen. Mi is az életünkért reszketünk csak más okból. Egy ilyen rohadék szívatja az egész országot és a sok barom fideszhívő rá se jön, hogy őt is.
Reszkethetünk a kaja miatt, egyes helyeken a víz miatt.
Dr. Proktor
@ómió: "Ott az elmeosztályon te már semmit nem értesz, "
Orbánhoz beszélsz?
kereső
@Shikari: Jobb a hrivnya, az nyugaton is kompatibilis.- és az is erősödött az agresszió óta.
kereső
@Eladott Ország: @Horizont: Ennek a bűnös, rabló gazdaságpolitikának a következménye, hogy összeomlott a forint árfolyama, hogy a tartós, vágtató infláció pusztító következményeit egy egész országnak viselnie kell, hogy felelőtlen költekezésükkel súlyos gazdasági terhet rónak az utánuk következő nemzedékekre, hogy legalább négymillió honfitársunk küzd napi megélhetési gondokkal, hogy a nyugdíjasok többsége a hónap második felében már döntésre kényszerül: vagy a gyógyszereit váltja ki, vagy megveszi a mindennapi betevőjét, fenntartja lakását, a gyermeket nevelő családok többsége nem tudja megfizetni a drága magán iskolákat, így gyermekeiket az a veszély fenyegeti, hogy használható tudás híján tartósan leszakadnak, kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek felnőtt korukba és nyomor lesz a sorsuk.
Ennek a bűnös politikának a következménye, hogy több százezer tehetséges magyar fiatal és szakember hagyta el az országot, hogy további százezrek tervezik jövőjüket külföldön, hogy több tízezer honfitársunk halt meg egy járványban, hogy újabb tízezrek halnak meg idő előtt, mert a legszükségesebb orvosi ellátáshoz sem jutnak hozzá.
Ennek a kurzusnak a bűne, hogy Magyarország behozhatatlanul leszakad az EU átlagától, hogy saját régiójában megszégyenítő sereghajtóvá válik, hogy a magyar állampolgárokra külföldön szánakozva, esetleg megvetéssel, páriaként néznek, hogy hovatovább külföldön szégyennek számít magyarnak lenni."
Ennek a rezsimnek a bűne, hogy a magyar társadalom szélsőségesen megosztott, hogy uralkodik a gyűlölet, az irigység, a bosszúvágy, hogy lassan élhetetlenné válik ez a csodálatos ország.
Mind ezek miatt ma már az ország lakosságának többsége nem tud felszabadultan, tiszta szívből örülni egy-egy magyar sikernek, tudományos vagy gazdasági eredménynek, művészeti teljesítménynek, esetleg sport sikereknek."
Békesi László

2022.07.06

A teljes irást beraktam egy másik cikk alá!
ómió
@Dr. Proktor: Ott az elmeosztályon már annyit nem értesz, hogy hozzád beszélek!?
ómió
@Aki Én: A gazdaságpolitika 12 éve lényegében ugyanaz. Kijöttünk a bolsi államcsődből, stabilizáltuk, növekvő pályára állítottuk a gazdaságot (hiteminősítők!), ergo az "érdem", bolsiék elmebetege, Gyuri gazdátoké meg a hozzá hasonlóké! Még akkor is, ha számodra ott az elmeosztályon ez se látható!
Aki Én
@ómió: ...nyilván. orbánodnak ehhez semmi köze, csak ellenzékben a kormány sara.
Igaz, te elbetege barom?
Euro 417 forint, júniusi infláció 30 %
Baszódj meg, te féreg bolsi csicska!!!
Erről ti tehettek, te mocskos féreg!!!
Clavigo
@ómió: Siker,siker hátán... te szellemi hajléktalan
Béla333
Hülyemagyar maffiahívő! Vitára alkalmatlan, gondolkodni nem tud, csak annak tapsikol, amit Rogánék az agyába préselnek.
Szar a Forint?
Brüsszel..., Soros..., karvalytőke..., háborús pszichózis..., ellenzék, stratégiai nyugalom,...
Ennyi.
Horizont
@Clavigo: "szellemi hajléktalan" Ez nagyon találó...
Clavigo
@Horizont: Pedig nem szeretek " hízelkedni "...:):):):) Megint túlzásba estem...:)
Horizont
@Clavigo: Hát igen azon a szinten ahol ez is döglődik ez már már dicséret:))))
sgl
@Béla333: Nap híre 1 újságíró, 1 jogász még egy újságíró és megbeszélik a gazdaságot, úgy hogy az egyik médicsótány induláskor kijelenti: nem ért a gazdasághoz.

tessék mondani ennyire balfasz ellenzék hogy lehet, hogy olyanokat hagy nyilatkozni akik bevallják hülyék ahhoz a témához amiben nyilatkoznak.
z igaz a politikusokra, szagértőkre, - más témáról nyilatkoznak vitáznak mint ami a tanult szakmájuk, hamár.
Tegnap volt Fodor Gábor - volt szdsz-es, -. ez a csótány visszafeküdt a geczi segéhez.
ómió
@Clavigo: Szellemi hajléktalan bolsi idiótaként Gyuri gazdi efftársatoknak kéne gratuláljál, idiótája! Már az "érdem forrását" is képtelen vagy meglátni!
sgl
Egyébként Róna P mondja, az MNB deviza tartaléka alasony, - 2008-ban is ez volt probléma, nem volt csőd, de agazdaság jobb állapotban volt, nem lopták szét az országot, nem volt ennyi felesleges betonberuházás ...- és azt mondja Róna, lehet megint az IMF kell fordulni mint 2008-ban 2011-ben, - igen akkor valóban csődközelben voltunk vallotta be a geczi ,- amíg nem indulnak el a jogállam m visszaállításán addig nincs eu-s zsozso, a geczit rühellik Brüsszelben nem lesz ajándék pénz vétózni-zsarolni meg nem tud a sperma, kikerülik.
Ha nem lépnek érdemben tényleg csőd lesz, látszik a napi 100 és többszáz mrd átcsoportosításokon.
ómió
@Aki Én: Szóval, ott az elmeosztályon ennyit se látsz már!? "Leragadtál" az elmebajod meg a tetves bolsiságod másrahazudásán rugózásnál, bolsiék hazugságdús szarkupaca!? Ha meg még ma se lesz agydonorod, legalább szedáltasd már magadat! Ja! És Gyuri gazdi efftársatoknak is gratulálhatnál a "sikeréhez"!
Clavigo
@ómió: Barom vagy... ( emeletes )
Aki Én
@ómió: Euro 417 forint, júniusi infláció 30 %
Baszódj meg, te ostoba féreg bolsi csicska!!!
Erről ti tehettek, te mocskos féreg!!!
ómió
@Aki Én: A tetves bolsiságoddal együtt hazudd a "Zorbánra"! Elmebeteg bolsi szarkupacként úgysem tehetsz mást!
ómió
@Clavigo: Mondtam már: tükör előtt ne "vígasztald" így magadat! Csak tovább növeli a kreténségedet!
Aki Én
@ómió: Euro 417 forint, júniusi infláció 30 %
Baszódj meg, te ostoba féreg bolsi csicska!!!
Erről ti tehettek, te mocskos féreg!!!
ómió
@Aki Én: Megint beakadtál ott az elmeosztályon a saját szarkupac tetves bolsiságod másrahazudásába, bolsiék elmebeteg latrinabúvára!? Ahelyett, hogy Gyuri gazdi efftársadnak és sztahanovista brigádjainak szívbőljövő mocsokbolsi jókívánságaidat továbbítanád? Akkor, bolsiék szarkupaca, már inkább merülnél alá!
Aki Én
@ómió: Euro 417 forint, júniusi infláció 30 %
Baszódj meg, te ostoba féreg bolsi csicska!!!
Erről ti tehettek, te mocskos féreg!!!
Ki neked az orbán gazdi, hogy visítva nyalod minden mocskát, te elmebeteg?
ómió
@Aki Én: És Gyuri gazdi efftársatoknak legalább "gratuláltál" már, bolsiék "szakértő" elmebetege, onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról!? És persze, természetesen, a "Zorbánra" hazudva az egészet, szarkupac efftárs! Azt ki ne feledd! Mert úgy, ám, az "efftársi"! Előtte meg, azért, a böszmeszart legalább pucold, ám, le magadról!
Aki Én
@Aki Én: És orbán gazdi efftársatoknak legalább "gratuláltál" már, bolsiék "szakértő" elmebetege, onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról!? És persze, természetesen, a "Sorosra" hazudva az egészet, szarkupac efftárs! Azt ki ne feledd! Mert úgy, ám, az "efftársi"! Előtte meg, azért, a orbánszart legalább pucold, ám, le magadról!
Aki Én
@ómió: És orbán gazdi efftársatoknak legalább "gratuláltál" már, bolsiék "szakértő" elmebetege, onnét az elmeosztály munkásőr tagozatáról!? És persze, természetesen, a "Sorosra" hazudva az egészet, szarkupac efftárs! Azt ki ne feledd! Mert úgy, ám, az "efftársi"! Előtte meg, azért, a orbánszart legalább pucold, ám, le magadról!
ómió
@Aki Én: Bolsiék elmebetege! Előjött a másik "fő szakterületed", a lopás "késztetése" is rajtad! Akkor, "siker"!!! És, látom, a tetves bolsiságod másrahazudása "színvonala" az változatlan! Még így, a böszmeszartól bűzlő állapotodban is! "Igazi efftárs" maradtál! Az, hogy elmebajos, a tetvesbolsi fajtátoknál kifejezett előny!
Aki Én
@ómió: Nem dumcsiznál a @KisTehen: haveroddal inkább? Az van olyan buta balfasz, mint te.
Sőt...
ómió
@Aki Én: Talán, ha "konzultálnál" Vajda Zoltán "szoci" efftársaddal, bolsiék zakkantja, könnyebb lenne Gyuri gazdi efftársatoknak is gratulálnod! Ő már megtette!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség
Itthon - 2022. September 24., 15:40
Fontos felhívást tett közzé a rendőrség
Újabb hídfoglalós tüntetés készülődik
Itthon - 2022. September 24., 15:12
Újabb hídfoglalós tüntetés készülődik