Pedig a Fidesz több vezető politikusa is ezt szajkózta hónapokon keresztül.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt vendége Navracsics Tibor fideszes politikus, az uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős miniszter – olvasható az atv.hu cikkében.

Navracsics: semmi köze a gyermekvédelmi törvénynek a befagyasztott uniós forrásokhoz

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter beszédet mond a V4 magyar elnökségének kulturális záróünnepségén a 9. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó keretében Nagymaroson 2022. június 30-án. 

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

A cikk szerint Navracsics a műsorban elmondta, sok kétsége volt a miniszteri felkérésével kapcsolatban, de összességében mégis belevágott a feladatba. 

A miniszter a műsorban elmondta, hogy az úgynevezett gyermekvédelmi törvénynek semmi köze sincs a befagyasztott uniós pénzekhez. Egy tárgyalópartnere volt, aki szóba hozta ezt a törvényt, de a többieknél nem merült fel, és amikor rákérdezett a kettő dolog közti esetleges összefüggésre, akkor azt a választ kapta, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz. 

Navracsics kijelentette, erről Orbán Viktor miniszterelnökökt és Varga Judit igazságügyi minisztert is tájékoztatta, és hozzátette, lehet, hogy egy évvel ezelőtt Varga Juditnak még azt mondták Brüsszelben, hogy a kettőnek köze van egymáshoz. Szerinte ezért is kell folyamatosan tárgyalni.

A helyreállítási pénzekről idén kell megállapodni, különben az összeg 70 százalékát elveszti Magyarország

– magyarázta Navracsics, aki szerint még ősszel meg fog tudni állapodni a magyar kormány és az EU, a kormány pedig több ponton, például a közbeszerzési szabályok módosításával is hajlandó hozzájárulni ehhez a megyezéshez. 

Kitért rá, hogy Brüsszelben azt mondják, a jogállamisági mechanizmus és a helyreállítási alap pénzei között nincs összefüggés, őszerinte azonban, ha hivatalosan nincs is összefüggés, az azért tudható, hogy a kettő között "értelmezési eljárás van" – olvasható a cikkben. 

"Egy éve folynak a tárgyalások, a tárgyalássorozat során technikai szinten a Bizottság és a kormány között levélváltásokkal, dokumentumcserékkel próbálnak tisztázni fogalmakat, próbálják azonosítani azokat a problémákat, amelyek megoldást igényelnek, vagy a tisztázás révén az Európai Bizottság eláll valamilyen észrevételtől, vagy a kormány módosít jogszabályt. Konkrét példaként említette a modellváltó egyetemek kérdését. Ezzel kapcsolatban a problémát az okozta szerinte, hogy elterjedt az a vélemény, miszerint a modellváltó egyetemek nem lesznek részei a közbeszerzési eljárásoknak, ami nem igaz.

Azzal folytatta: a velük kapcsolatos egyik leggyakoribb kifogás az egyszemélyes közbeszerzési eljárások európai uniós átlagnál gyakoribb volta. Az EU-ban 15 százalék az egyszereplős közbeszerzési eljárások átlaga, nálunk ez EU-s pénzekből megvalósult eljárásoknál ez 16 százalék, a nemzeti forrásból 36 százalék. Vállalták, hogy a következő pár évben a nemzeti forrásból megvalósult egyszereplős közbeszerzési eljárások átlagát is leviszik 15 százalékra"

- áll az atv.hu cikkében.

Forrás: atv.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nehéz is követni, hogy a maffiózók közül korábban más mit is hazudott egy adott témában...
Navracsicskának se mindig sikerül.
De a hülyemagyar maffiahíveket ez nem zavarja! Sőt tetszik nekik, hogy szembe hazudnak mindenkit.
Nekik ez a követendő példa!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ami a gyermekeket illetim a byilatkozó sem marradt ki a mindenreható piszkos melójának a v-----GYERMEKBARÁT MEGHALLGATÓ SZOBA PÉCSETT
www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/gyermekbarat-meghallgato-szoba-pecsett
.
www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/atadtak-a-gyermekbarat-meghallgato-szobat
„”””Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter gyermekbarát meghallgató szobát adott át 2013. december 18-án Pécsett.”””

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/atadtak-a-gyermekbarat-meghallgato-szobat

---- Eddig 480-szor bántalmaztak iskolaőrök gyermekeket
hvg.hu/itthon/20220425_iskolaor_intezkedes_orfk
.
-----Kényszerítő eszközöket is használhatnak a jövőben az iskolaőrök
www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/hirek_erdekessegek/28879/kenyszerito_eszkozoket_is_hasznalhatnak_a_jovoben_az_iskolaorok
.
„””””Többek között bilincs és gumibot is lesz azoknál az iskolaőröknél, akik a tervek szerint a jövő tanévtől vigyáznak majd a rendre a legproblémásabb intézményekben - áll az Országgyűlés elé ma beterjesztett törvénytervezetben.”””
.
Amire nem volt példa még a II. világháború előtt sem, hogy félve kell menniük a gyerköcöknek a suliba, beleszólhat a rend őre gumibottal, vagy egyéb a felnőtteket regulázó kényszerítőeszközzel!
,
Leszállhatnának már ezek a haramiák a gyermekekről!
kereső
Már ott hazudsz, hogy "gyermekvédelmi Tv"- mert az a jogi förmedvény nem az.
kereső
@kereső: És, mondja mindezt jogász professzorként, egyetemi oktatóként- olyanként aki a jövő jogászait oktatja.
Nessy
@Pegero: Mi köze la ehe at iegy homofób törvénynek a korrupcióhoz, a közbeszerzésekhez,a királyi média túlsúlyához, a bírói függetlenséghez, etc,???Ugyanis már elég régen ezek a kifogásolt témák.
ómió
Attól, hogy látszólag...? Tibor! Ne légy naív!
Gazella
Csakis a zsirháj hazugságait fújod navravics!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.