Szombat éjjel és vasárnap azonban több helyen lehetnek zivatarok. A hétvégén a hőmérséklet 30 °C alatt fog maradni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, a keleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén lehet több felhő, de reggelre ott is megszűnik a csapadék, így napközben már száraz idő várható. Az északnyugati szél ismét többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Felhős, de napos idővel indul a hétvége

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szombat éjjel átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél kissé mérséklődik, de több helyen élénk maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk az északkeleti megyékben illetve délnyugaton jobban összeálló gomolyokkal. Elszórtan, nagyobb számban északkeleten és délnyugaton valószínű zápor, zivatar. A meteorológiai szolgálat vasárnapra Vas, Zala, Somogy, illetve Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-NagykunSzolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést zivatarveszély miatt.

Vasárnap az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.