A tévécsatorna 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatárral adta le a sorozat azon részét, amelyben több, a szexualitást bemutató jelent is van. A Médiatanács kiírta az eddig a Tilos Rádió által használt frekvenciára a pályzatot.

A Sisi című sorozat egyik részének korhatáros tartalma miatt bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub szolgáltatóját – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel. A testület véglegesítette a Budapest 90,3 MHz-re kiírt pályázatot is.

A Sisi című sorozat korhatáros jelenetei miatt kapott büntetést az RTL Klub

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint az RTL Klubon április 18-án sugárzott, 2021-ben készült Sisi című sorozattal kapcsolatban több bejelentő azt kifogásolta, hogy a 18 óra 50 perctől, 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel adásba került műsorszám több, a szexualitást bemutató jelenetet tartalmazott.

Hozzátették: a hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszámot csak este 9 óra után, a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel lehetett volna bemutatni.

Az RTL médiaszolgáltatójának ismételt szabálysértésére tekintettel a Médiatanács ötmillió forint bírságot szabott ki, az M-RTL Zrt. vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forint megfizetésére kötelezte.

A közlemény szerint nyilvános meghallgatást követően a Médiatanács véglegesítette a Budapest 90,3 MHz frekvencia közösségi jellegű rádiós pályázati kiírását, amelyre a pályázati ajánlatokat augusztus 15-én lehet benyújtani. A jelenlegi szolgáltató jogosultsága szeptember 3-án jár le.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Vajon melyik ferde gondolkodású fideszes vezető találta ki,hogy 14 éves leánygyermkkel amennyiben beleegyezik lehet szexuális kapcsolatot létesíteni,16 éves korában férjhez mehet,és 18 éves korában
megkaphatja az első szexuális felvilágosítást.
www.youtube.com/watch?v=_axvIddxc6Y
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
Rettenetes vihar dúl kebelemben. Azon tépelődök, hogy amennyiben a szülő dolga és felelőssége csemetéje nevelése és -akár- szexuális felvilágosítása, miként kívánt a törvényalkotó a korosztályos besorolásoknak érvényt szerezni? Mert mi van akkor, ha a szülő -mivel joga van hozzá- engedi az erotikus tartalmú filmek élvezetét kiskamasz gyermekének? Vigyázat, nem pornóról beszélünk, hanem éppen az életkori sajátosságoknak megfelelő, zűrzavaros érzelmekben való eligazodást segítő filmekről. Amikor viharos változások zajlanak testben és lélekben, és nem a bizalomhiány miatt nem beszélik meg felmenőikkel, hanem éppen azért, mert még saját maguknak sem tudják megfogalmazni, miről is van szó.
Az egri csillagokat részekre kell szabdalni a prüdéria miatt? Mert ugye ott van Vicuska meg Gergő a patakban, aztán van még gyilkolászás, öldöklés, szabad ezt egy gyereknek végignézni? Milyen karikát érdemelne az az elképzelt művészfilm, amikor két nő (vagy férfi) ül a tóparton egy padon egymás kezét fogva, egymás szemében elmerülve, s közben, mintegy gondolataik kivetüléseként madarakat látunk szállni az égen, meg fészket rakni az eresz tövében, meg a család kedvenc cirmos cicáját, ahogy a szomszédék rosszhírű kandúrjával egymást szaglásszák.
Miért képzelik azt, hogy a kiskorú az nagyon hülye? Magától is össze tudja adni az egyet meg az egyet, látja, hallja, ahogy a fiatal párok este összekapaszkodva sétálgatnak, meg azt is tapasztalják, amikor anyunak elkezd nőni a pocija addig, amig be nem megy a kórházba, és lelappadva, de egy bőgőmasinával jön haza, akit/amit a melléből etet.
Szó ami szó, normális, életkornak megfelelő oktatás kell, a sumákolás, mismásolás kontraproduktív. Ha otthon nincsenek válaszok, majd elmondják a "jólértesült" haverok. Nem a való világ szemmel látható jelenségeit kellene álszeméremből letagadni. Amikor apuci kicsi lánya kap egy lány kutyust, és egy tavaszi kora estén a parkban az a kutyus felkelti az érdeklődését egy fiú kutyusnak, akkor apuci mit mond ?
Giovanni Alba
folytatás: Tehát apuci mit mond? Forduljál el kicsi lányom, ez nem neked való, igaz, hogy a te kutyáddal történik, de csak forduljál el, még fiatal vagy, majd egyszer később -talán még idejében- elmondhatom neked, mit is láthatnál itt. És ne gyere most azzal, hogy hiába fordultál el, a másik oldalon pont ugyanez megy, ne vedd észre.
A gyerekkíváncsiságát éppen az ilyen átlátszó mellébeszéléssel lehet felcsigázni.
Vissza az elejére: mi történik akkor, ha nem a neki engedélyezett filmet nézi egy gyermek? Egyáltalán, kinek van joga ellenőrizni? A szomszéd Juli néninek kell jelentést írnia a kihágásokról, vagy bárki beleskelődhet az ablakon?
Nyolcadik emelet, na és? Van drón.
Giovanni Alba
Meg még egy a végére. Vajon mikorra tervezik a nyilvános strandokon a tangás bikini és csókolózás betiltását? Ha már egyszer következetesek akarnának lenni.
Nessy
@Giovanni Alba: És a királyi képeslapokban, az interneten a celebek aluli semmi, felül a másik fele képek nem zavarják a mimóza lelküket? Vagy a vén +van,de lóg" hapsik ott csurgatják a nyálukat??
terlasz
A Nemzet Apukája mindenkit mindentől megvéd, így természetesen a gyerekeket is az RTL-től...
Peller Anikó
Teli vagyunk ferde hajlamú fidesz kmpés vezetőkkel, ezek csak az áramot tudnák jól vezetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.