A Demokratikus Koalíció közlése szerint a strabourgi Emberi Jogok Európai Bírósága nekik adott igazat a 2018-as "rabszolgatörvény" elleni tiltakozásuk miatt Kövér László házelnöktől kapott bírságuk kapcsán.

Az rtl.hu a DK közleményére hivatkozva – mely az MTI Országos Sajtószolgálat felületén jelent meg – arról számolt be, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a pártnak adott igazat egy 2018-as ügyben. 

DK: döntött a strasbourgi bíróság, Kövér László elégtétellel tartozik a pártnak

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottjának tagja, csapatkapitány (j) és Bolvári Josip, a Délvidék parlamenti csapatának tagja a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna csoportmérkőzésén a budapesti BVSC-pályán 2022. július 8-án. Hat Kárpát-medencei csapat részvételével, a parlamenti labdarúgó-válogatott meghívására rendezték meg július 8-án és 9-én a labdarúgó tornát, amelyet a "nemzeti összetartozás" jegyében írtak ki, Kövér László házelnök kezdeményezésére.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Anikó

2018 decemberében az ellenzéki képviselők közös akcióval igyekezte megakadályozni a parlamentben az ellenzői által "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály elfogadását. A tiltakozó akció miatt 36 ellenzéki képviselőt tiszteletdíjuk különböző hányadának elvonásával büntetett meg Kövér László házelnök, a büntetéseket a Fidesz-KDNP többségben lévő képviselői is megszavazták. 

A párt közleménye szerint az ügyben – miután minden hazai jogorvoslati lehetőséget kimerítettek – a strasbourgi bíróság nekik adott igazat, Kövér László pedig elégtétellel tartozik a DK-nak.

A közleményben a DK felidézte, hogy az elmúlt hetekben a párt több képviselőjétől is megvonta a szót Kövér László házelnök és súlyos büntetéseket szabott ki, miután a képviselők törvénytelennek kijelentették, hogy törvénytelennek tartják a kormányt. A párt ennek kapcsán is a strasbourgi bírósághoz fordult. 

Az rtl.hu cikkében emlékeztet rá, tavaly májusban az Alkotmánybíróság az ellenzéki képviselők indítványára úgy döntött, hogy a "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály több pontja is alaptörvény-ellenes. A határozat szerint senkit nem lehet azért elbocsátani, mert nem vállalja az önkéntes túlmunkát. A határozatban az Alkotmánybíróság azt is kimondta, hogy hiába a három éves munkaidőkeret, a pihenőidőt arányosan kell kiadni a munkavállalóknak.

Forrás: rtl.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
DAGADT LACA !!! MEG VAGY BUNTETVE 100 MILLIO FT-RE !!! BEFIZETNI DE GYORSAN !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orsos vendel
DAGADT LACA !!! MEG VAGY BUNTETVE 100 MILLIO FT-RE !!! BEFIZETNI DE GYORSAN !!!
Baker
Pff...ki emlékszik már arra? Csendben visszautalják - talán! -, oszt jó napot.
ómió
Talán már új házszabályt is "alkottak" a strasbourgi efftársak!?
Clavigo
@ómió: Neked Putyin gazda alkotja a szabályokat,,muzsik. .. Apropo,,mikor is emigrálsz Keletre,,te agyatlan ?
tudode
Emlékszünk még a rabszolgatörvény megszavazására, a cirkumparádé az babzsú ehhez a sunyi parasztok képest:
.
Nézzük csak:
.
---- Kósa stroboszkópozott, Rogán papírt lóbált, Áder kivonult
www.youtube.com/watch?v=0LA9o0Z5HBg&t=372s
------------------
.
Nagy baj az, hogy az EU-s szervezetek lassubbak a csigánál!
.
Fúj!
.
És ezek a szakbarbárok vezethetik ezt a szerencsétlen országot, hasonlóan a kommunikációs gépezetükhöz, amely a választ megelőző évben közel húsz milliárdot költött a kommunikációs gépezetükkel negyedévente:
.
Átlátszó: Nemzeti Kommunikációs Hivatal
.
www.google.com/search?q=%C3%81tl%C3%A1tssz%C3%B3+Kommunik%C3%A1ci%C3%B3s+Hivatal&oq=%C3%81tl%C3%A1tssz%C3%B3+Kommunik%C3%A1ci%C3%B3s+Hivatal&aqs=chrome..69i57j0i546l4.17717j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------
.
De ami késik az nem múlik
.
----- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg&t=40s
.
Ámen!
ómió
@Clavigo: Böszme efftársad ánuszából mindig ilyen görcsösen hírdeted a "tutit", bolsiék elmebetege, vagy most csak túlzottan beszorultál!? Emigrálnod, látom, már sehova nem kell - a bolsi idióták közege, amiben vagy, az az igazán neked való!
Borsó
“ a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály több pontja is alaptörvény-ellenes.”
Alaptörvény? Az micsoda? Ebben az országban olyan nincs. Volt, még a Fidesz előtt, de aztán valahogy lába kelt annak is. Van valami szabadon alakítható, ezerszer módosított, és továbbra is igen flexibilis izé, náluk ezt hívják alaptörvénynek.
gina
Ez a pökhendi senki szar alak megkapta amit érdemel, egy nagy senki kommunista moslék, öt kellett volna már régen megbüntetni, ronda egy fókapofa tünj a fenébe, szemétje !!!
namihami
Fizettessenek a Vöröskatonaunokával, de NE a közpénzből!!! Hibázott a munkabérrel dotált munkájában, a kártérítése a SAJÁT penzéből történjen. Mint más, többi ún ""normális"" munkahelyeken. És ezentúl minden büntetését perelni, ha kell Strasbourgig.
Meggondolná, hogy ( furcsa módon, de mindig csak) állandóan az ellenzékkel szórakozzon. A sokadik elitélése után csak elfogyna a vöröskatonazsold.
gina
Legalább több száz millióra büntessék ezt a szemét aljas senkit !!!
Németh István
Az eu. akármilyen bírósága menjen a büdös kurva anyjába ítélkezni a MAGYAR PARLAMENTBEN
történtek ügyében! A mocskos kurva anyjuk valagát nyalhatják ahogy akarják, de semmiféle nemzetnek a sajátos belügyeibe nem avatkozhatnak bele! Ez nem demokratikus mozgalom és történések kérdése ez kifejezetten uszítás a mindenkori (esetünkben) a magyar kormány ellen!
Németh István
@orsos vendel: @Borsó: @gina: @namihami: Na szemét geci banda! Akkor amikor a moslék szemét aljas gyurcsány akasztással fenyegeti a parlament bármely tagját, mi több a miniszterelnököt börtönnel akkor mit követ el a gané??? > becsületsértést, mi több felségsértést >> egy törvényesen megválasztott abszolút néptöbbséggel hatalomba helyezett köztiszteletben álló vezetőt!
Ha bármiféle fizetési kötelezés volna a gyurcsány-villát el kell adni onnan a tetveket kiköltöztetni a tolvajlásaik, hazaárulásaik, a nemzet javainak eladásai a pénzek elsikkasztásai érdemtelenné válásuk miatt! Na erre hozzon határozatot a bíróság! A moslékos bödön hogy szakadjon a fejükre!
Németh István
A dk.-nak a jelenlegi aljas nemzetáruló bandának - a kommunista brigantikból összeverődött szemeteknek semmiféle jóvátétel nem jár! Mi az hogy "JÁR" a moslék büdös kurva anyjukat!
namihami
@Clavigo: Nem, csak fideszes! Igaz, a magasabb belépőszint!
Fenyöfa58
@Németh István: Bőszme PITTA ,! HATVANPUSZTÁVAL mi van ?? elkészűlt?? A székház árábol elöször bányát vettetek.!! majd adot csaltatok / JOSIP TOT / TOKAJI szőlők !!! RÉMLIK valami te BAROM ???
Jozefina
Szerencs, hogy az EU bíróség nem fideszesekből áll és így a törvényeknek megfelelően tud ítéletet hozni. Kövérnek nem ez lesz az utolsó valószínűleg!!!??
nyugatifeny.hu/2022/07/10/hivatalos-a-strasbourg-i-birosag-elitelte-kover-laszlot-elegtettellel-tartozik-a-dk-kepviseloinek
evacica
Szörny, hogy ilyen senkiházik vezetik ezt az országot! Kövér is egy uborkafára felkapaszkodott senki!
Németh István
@evacica: te és a többiek a nagyon aljas ocsmány kommunista balliberális aljadékok >> csak azért vagytok, hogy az országban anarchiát keltsetek, de ezt is szemétül teszitek mert érdemtelenül potyáztok ti és családjaitok, meg nyilván a szemét baráti körötök a kormány által biztosított javakban, előnyökben, lehetőségekben!
Moslék alakok vagytok! Gondolom magatokra ismertek!
Németh István
A strasbourgi bíróságnak létjogosultsága akkor lenne/volna, ha a szervezet amely működik (sajnos) és működteti is > kitűzhetné a zászlót büszkén, hogy >> EURÓPAI UNIÓ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.