Valahonnan meglépett a Magyarországon még nem őshonos erszényes, akit 5-6 kilométernyi hajsza után sikerült befogni és elvinni a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a több fotóval illusztrálva közölte vasárnap délután a Facebook-oldalán, hogy éjjel 2 órakor némiképp megdöbbenve vették tudomásul a csepeli rendőrök, amikor a Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese egy kóbor kenguruhoz küldte ki őket a XXI. kerületi Szilvafa utcába. 

Kengurut hajkurásztak hajnalban a rendőrök Csepelen

A kép illusztráció, nem a Csepelen befogott kengurut ábrázolja!

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A bejegyzés szerint az még azóta sem derült ki, hogy honnan lépett meg az erszényes, akit nem volt egyszerű befogni, a rendőrök mintegy 5-6 kilométeren keresztül követték az előlük folyton elpattogó állatot. 

Végül sikerült beterelni őt egy olyan helyre, ahonnan már nem tudott meglépni, és sikerült sérülés nélkül befogni. Az állatot egy pokrócba csavarták a rendőrök, a kenguru ez ellen egy ideig tiltakozott, de aztán megadta magát. 

A kengurut a rendőrök a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították be, és megpróbálták kideríteni, hogy ki lehet a gazdája – egyelőre nem jártak sikerrel.

 "Az eljárásba a rendőrök később szakértőket vonhatnak be, lehet megkérdezzük Sanyit és pingvintársait, ők úgyis mindent is tudnak az éjszakai szökésről, mint jelenségről"

- olvasható a bejegyzés végén, amelyben a BRFK még ígéretet tett rá, hogy a kenguru állatkertbe szállításáról készült videót is hamarosan közölni fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.