A kormányszóvivő úgy látja, hogy válságálló a magyar turizmus.

Szentkirályi Alexandra szerint beérett a kormány munkájaFotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor

Már a nyári turistaszezon elején látható, hogy beérett a kormány munkája a hazai turizmus fejlesztésében. Idén júniusban 4 millió vendégéjszakát töltöttek el hazai szálláshelyeken a vendégek, ami duplája a tavalyinak. Az idei számok alapján a magyarok 15%-kal, a külföldiek 3-szor több vendégéjszakát töltöttek el, mint tavaly

- írja közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Mint mindig, úgy idén is a Balaton a legnépszerűbb, de sokan szálltak meg Budapesten, ahogy helyet kapott a listán Mátra—Bükk, Debrecen és térsége, valamint Budapest környéke és Bük-Sárvár is.

Hozzátette:

Júliusra és augusztusra eddig már 5,5 millió vendégéjszaka foglalás érkezett be, amelyek száma napról napra dinamikusan emelkedik. A turizmus a magyar gazdaság egyik húzóágazata, Magyarország pedig csak arra vár, hogy felfedezzük!

Forrás: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
A szóvívő asszony szerint "beérett a kormány munkája", - hát ha ez volt a cél, akkor sikerült: Minden vonalon a teljes összeomlás!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
A szóvívő asszony szerint "beérett a kormány munkája", - hát ha ez volt a cél, akkor sikerült: Minden vonalon a teljes összeomlás!
tudode
Jól emlékeztem, melynek során Alexandra bölcs maradt volna ha nem nyilatkozik pl. a turizmust illetőn, mivel az egyeduralkodó az utolsó szó jogán pengeti a közpénz forrást családi érdekeltségébe, a turisztiKÁBA „is”, nevezeteesen:
.
---- Rogán Antalnál marad a turizmus felügyelete, aki a háború ellenére optimista
turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/rogan-antalnal-marad-a-turizmus-felugyelete-ukrajnai-haboru-1181217
.
2022. május 19.

(…) „”””Rogán Antal arról is beszámolt, hogy az elmúlt években az állam összesen mintegy 260 milliárd forint támogatást nyújtott elsősorban szálláshelyfejlesztésre, illetve a vendéglátás számára a pandémia okozta károk enyhítésére, turisztikai attrakciók támogatására, strand- és turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, a többi között kikötők, kerékpárutak megvalósítására.”””(…)
..
???
Qqberci
"A turizmus a magyar gazdaság egyik húzóágazata"

Ha már se iparunk, se mezőgazdaságunk... A lopás meg még nem minősül iparágnak...
namihami
A Mészáros (Orbán), a Tiborcz (dettó), az Orbánlány és barátnője és az a pár milliárdos (de ""alkotmányozó"" haver? Azok valóban. A többiek? Hááát, azok már nemannyira...
justhpeter
Szentkirályi Alexandra is csak a Ciki Cilihez hasonló háziszárnyas, beolvassa amit leírnak neki. A valóságtartalom elenyésző.
Kapanyél
Valószínű, őt se az eszéért szeretik!
Istenakinincsen
Beérett?Akkor ideje lenne lemondania ennek a kormánynak.Innen (a gödör aljáról)már bárki tudna kormányozni.
drrotf
Hallgatom a rádiót, nézem a tévét és mit hallok, hogy a Balatonon a szállás helyeknek és a szállodák férő helyeinek csak egy része foglalt.A szállodások meg azt nyilatkozták, hogy minden hiába a szezont nem látják sikeresnek mert sok szabad férő helyük van .Kérdés már csak az ,hogy Alexandra akkor most más moziba ül, és Ő azt a filmet nézi, hogy sikeres a turizmus, hogy tele vannak a szállodák, és nincs már sehol egy szál férőhely sem?Az az érzésem hogy a propaganda mindig szebbre festi a jelent a valóságnál, és így félrevezetnek bennünket és saját magunkat.A számokat kell nézni, ott nehezebb hazudni!
Yoda69
A turizmushoz mi köze a magyar a kormánynak? Hal isten ebbe meg nem ronditottak bele, de ami késik nem múlik.

@fideszes gyökér: A covid most jön majd a nyári nagy nyitás után. Remélhetőleg nem lesz olyan veszélyes, mint az elozoek.
gina
El s hiszi ez a pisis amiket itt károg??? OV tanitványa, hazudni amig lehet, aljas banda,, ennyire hülye ez a nép?? sajnos ennyire, a hülye elmebetegek országa ez ////
orsos vendel
Te szerencsetlen "viz"...miröl beszelsz ???
Gazella
@Yoda69: jdáig sem volt az!! Aki meghalt az mind krónikusbetegségben halt meg!!
balos
Az agymosáshoz minden a rendekezésükre áll!Ne feledd a hitler is a propagandával hülyítette a népét!A plebs azt is elhiszi a szarról,hogy ezt nekik direkte aranyból készítették!
balos
Amíg ilyen pichák oszthatják a "mérget" addig itt nem lesz nemzet,ami összetart!A pelenka még a seggén,de már szarvivő!
kereső
A covid után, az idei évben fellendült Európa szerte a turizmus. Bizonyára ez is a magyar kormánynak köszönhető.
Yoda69
@Gazella: Hat azert ezt nem mernem igy kijelenteni, mert a nyers wuhani virus eleg sok olyan emberket is kinyirt akinek semmi baja nem volt. De az ketsegtelen, hogy tobbsegben azok mentek el, akiknek le volt gyengulve az immun rendszere valamilyen masodlagos betegseg miatt.
Macskaszem
@sgl: Értelek, hogy háborogsz az ellenzék kommunikációján, mert van is miért. De azt is be kell látni, hogy ha ezerszer jobban kommunikálnának, akkor is egyszerűen nincs felület, ahol az érdemleges nagyságú tömegekhez eljutna.
Az ATV-t nemigen nézik a sötétben tartott gombák, és az is csak ál-ellenzékinek mondható, ott sem lehet a fideszre nézve túlzottan kellemetlen dolgokat mondani. Szóval nem könnyű a helyzetük, ráadásul a pénz is behatárolja a lehetőségeket, pláne, hogy a fidesznek végtelen pénzforrás és médialehetőség áll rendelkezésére.
Giovanni Alba
@Macskaszem: ma, 09:08
Elég megnézni a televízió csatorna(kanális) kínálatát. Az ingyenesen elérhető alapcsomagok sport és propagandacsatornák, és persze mulatós zene. A bővített csomagoknál is az elején ezek vannak, a nagyátlag "műsorfogyasztó" meg nemigen bíbelődik a csatornakiosztás módosítgatásával.Ha ez még kevés lenne, akkor ott vannak a reklámnak nem minősülő kormányzati tájékoztatások és hirdetmények.
Manipuláció minden szinten.
Nyírfa
@Macskaszem: @Giovanni Alba: Igazatok van, de ezek a körülmények csak az érem egyik felét fedik le. A másik fele az utcai munka, a szervezés, a választókkal való napi kapcsolat lenne. De ez sincs.
Összességében az elhivatottság, a tenni akarás és a rátermettség hiányában látom a legnagyobb problémát.
Macskaszem
@sgl: Ott megszólalhatnak, de könyörgöm, kik nézik az ATV-t?
Akiket egyébként is érdekel a politika. A fidesz szavazóbázisa: az alacsony jövedelmű, mélyszegény, iskolázatlan emberek aligha. A közömbösek szintén nem. Az előbbieket pár ezer forinttal, tányér gulyással, falusi mulatsággal lehet megvenni. Ehhez sok pénz kell. Politikai fórumokkal, beszélgetésekkel nem megy. A közömbösek meg sz@rnak bele az egészbe.
Istenakinincsen
@Macskaszem: július 11., 09:53
Ha minden rendben lenne és megbízhatnánk a politikusokban, akkor nekünk nem igazán kellene politizálnunk(csak négyévente:)Mennyivel jobb lenne,ha mindenki becsülettel végezné a munkáját!(fikció).
Lassan minden ember mellé rendőrt kell állítani, úgy hogy a rendőrt is figyelje valaki, meg a valakit is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.