A Heti Napló vendége Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója volt, miután a washingtoni választott bíróság kimondta, hogy sem a Mol, sem a Mol vezetése részéről nem történt vesztegetés INA-ügyben, ezért az INA-szerződések érvényesek, a megsértésükért pedig Horvátországnak fizetnie kell – írja az ATV.

Meddig tartható a 480-as benzin? Ezt gondolja a MOL vezérigazgatója
Fotó: Pixabay

A beszélgetésben elhangzott:

a Molnak feltett szándéka behajtani a most megítélt összeget a horvát államon. Ez a pénz jár a Mol részvényeseinek

– húzta alá Hernádi.

A hazai üzemanyag-helyzetet illetően Hernádi úgy látja, már maga az árszabályozás is komoly problémát vet fel, mert ennek a következménye előbb-utóbb a hiány.

A Mol-kutakon a korlátozást azért kellett bevezetni, mert fontosabb, hogy legyen üzemanyag, mint hogy mennyi

– tette hozzá.

Hernádi azt reméli, hogy nem kell lejjebb vinni a limitet 50 liternél, ugyanakkor hangsúlyozta:

rendkívül veszélyes időszakban vagyunk, mivel a hazai üzemanyagfogyasztás az ársapka következtében növekszik, az üzemanyagimport gyakorlatilag leállt.

Emlékeztetett rá, hogy miközben csökken az Európába tartó orosz olajexport, az ukrán finomító-kapacitás megsemmisült, leállt az OMV schechati finomítója is.

Ami a hazai, százhalombattai finomítót illeti, ott augusztisban részleges karbantartás lesz, vagyis a finomító 65 százaléka állni fog. A Mol pozsonyi finomítója most áll, és majd július 20-án indul újra.

Arra a kérdésre, hogy meddig tartható a 480 forintos ársapka, Hernádi Zsolt azt mondta,

messze túl vagyunk ezen a ponton, itt már „picit elkezdtünk hazardírozni”, hiszen Magyarországon fogyasztásnövekedés van, és a 480 forintos ár az importot megszünteti Magyarországon. Ez egy olyan probléma, amit még egyszer végig kell gondolni.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: ATV

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Zsoltika te már összelopkodtad a sok ezer milliárdodat...és most már nincs ellened nemzetközi körözés az INA botrány miatt ??? Fideszmaffia vagy a javából, vagy csak a Farkasflóri Bank részvényese ???
Yoda69
A MOL meg a 480-as aron is nyer, hiszen 1/3-aron kapja az orosz olajat a Brentinek, viszont csak 30-40%-kal adja olcsobban a benzint a Brentinel. Ezert tud 10%-os osztakekot fizetni, es ezert sem zuhant ossze a MOL arfolyama, szemben az OTP-vel.
balos
Nem tudom elképzelni,hogy 1 fideSSes vezető ne lopjon!Akkor nem alkalmas a maffia kft-ben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.