Nagytarcsán alaposan kikaptak a kormánypárti jelöltek.

A Telex cikke szerint vasárnap nyolc településen tartottak időközi önkormányzati választást: öt településen (Sárok, Balatonrendes, Garabonc, Serényfalva, Segesd) polgármestert választottak, Nagytarcsán polgármestert és képviselő-testületet, Kecskeméten és Budapest XVI. kerületében az egyik választókerületben pedig önkormányzati képviselői hely miatt volt időközi voksolás.

Időközi választások: Budapesten és Kecskeméten a Fidesz nyert, vidéken a függetlenek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A fővárosi választáson a Fidesz jelöltje, Horváth Ádám 68,16 százalékkal (944 szavazat) nyert, Farkas Adrián független jelölt 14,8 százalékkal (205 szavazat) második, Kertész Edit DK-s jelölt 12,71 százalékkal (176 szavazat) harmadik lett az MTI híre szerint.

Kecskeméten ugyancsak a fideszes jelölt tudott nyerni, a 9. választókerületben Jánosi István 64,59 százalékot (591 szavazat), Kalló Julianna (Szövetség a Hírős Városért Egyesület) 27,32 százalékot (250 szavazat) szerzett, a harmadik a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) jelöltje, Kordik Szabolcs lett 4,92 százalékkal (45 szavazat). A cikk szerint a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom jelöltje, Varga László 2 darab szavazatot kapott, ami 0,22 százalékot jelent. A választókerületben 5951-en voltak a névjegyzékben, mindössze 915-en mentek el szavazni az időközin, 6 voks pedig érvénytelen lett. Az időközire azért volt szükség, mert Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP) lemondott az önkormányzati képviselőségről, miután tavasszal országgyűlési képviselő lett.

Nagytarcsán (Pest megye) a függetlenként induló Gulyás Tamás István lett a polgármester 64,12 százalékkal (1260 szavazat), fideszes ellenfele, Réthy Erik 28,55 százalékot szerzett (561 szavazat). A cikk szerint a képviselői helyekért hat fideszes indult, de egyikük sem jutott be a testületbe, helyettük hat független jelölt került be.

Balatonrendesen (Veszprém megye) a független Epres Róbert lett a polgármester 58 szavazattal, ellenfele, Sápi László 39-et kapott. A 155 választásra jogosult közül 98-an mentek el szavazni, de egy voks érvénytelen volt. Itt azért kellett az időközi választást megtartani, mert a korábbi független polgármester Lenner István lemondott.

Sárokon (Baranya megye) a független Henke Smilja lett a polgármester 51 szavazattal, szintén függetlenként induló kihívója, Uszléber Jánosné 15 szavazatot szerzett. A 97 választásra jogosultból 78-an mentek el szavazni. Itt azért volt szükség az időközi választásra, mert Fischer-Kondricz Zsuzsanna polgármester lemondott a tisztségéről (de újra indult a választáson).

Garaboncon (Zala megye) Takács Zoltánfüggetlen jelölt lett a polgármester, 140 szavazattal. Másik három kihívója is független volt, Mezőfi Józsefné 88, Bogdán Ferenc Elemér 35 és Süslecz Árpád 26 szavazatot kapott. A 601 választásra jogosultból 293-an mentek el szavazni, négyen érvénytelenül voksoltak. Itt is az előző polgármester lemondása miatt kellett megtartani az időközi választást.

Serényfalván (Borsod-Abaúj-Zemlén megye) Gáthyné Szerna Ágota lett az új polgármester. Itt öten indultak a posztért, az egyik jelölt a Munkáspárt színeiben. Gáthyné 378 szavazattal nyert. Itt az előző polgármester halála miatt volt szükség időközi választásra.

Segesden (Somogy megye) Bencze Imre független jelölt lett a polgármster 421 szavazattal, Takácsné Illés Henriett 314, Sára Gábor 57 érvényes szavazatot kapott. Itt is az előző polgármester halála miatt kellett megtartani az időközi választást, ugyanis a korábbi településvezető Péntek László halála miatt 2021 február vége óta volt betöltetlen a tisztség.

Forrás: telex.hu, mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ki tudja azt, hogy a kb. 3200 önkormányzat közül hány olyan van kényszerből, mivel őfélesége, ami a dolga lenne -- többek között -- GDP arányosan osztaná el a rábizott AKASSZÁT:
.
----Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt 24.hu
www.youtube.com/watch?v=bzefpynq7iU&t=200s
„”””Marócsa egy zsákfalu, Szigetvártól pár kilométerre. A településen alig 100 ember ér, többségük munkanélküli vagy közmunkás. Nincs itt már se bolt, se kocsma, se bármilyen lehetőség, a lakók szerint pedig ez már csak rosszabb lesz. A 73 éves polgármestert nem érdekli a politika, a miniszterek nevét sem tudja, de 15 év alatt megtanulta, hogy menni kell az árral, ha jót akar a falujának.”””
---------------/
.

------ Négy magyarországi az EU húsz legszegényebb régiója között
24.hu/fn/gazdasag/2017/03/30/negy-magyarorszagi-az-eu-husz-legszegenyebb-regioja-kozott/
-------------------
.
Miközben jól megszedték magukat a fideSSeSS nagyurak:
.
----- Kijött a friss lista: Íme a 100 leggazdagabb magyar
www.portfolio.hu/gazdasag/20220526/kijott-a-friss-lista-ime-a-100-leggazdagabb-magyar-547017#
------------------
.
Tisztességes magyar állampolgárnak nincs mit tanulnia ettől a teflon orcájú kaparjkurta siserehadtól
--------------
.
!!!
ómió
Az efftársakból még mindig nem kér a "nép"!?
Toller Béla
Ahol pénz kell, ott a fidesz nyer. Mára leesett a tantusz mindenkinek, aki nincs velük, az nincs is ! A népi ellenállás meg nálunk olyan, mint az oroszoknál a becsület. Egyszerűen nem is ismerik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.