Nincs aneszteziológusuk.

Orvoshiány a mezőtúri kórházban: nem lehet akármikor szülni Wikipedia

Ahogyan a telex.hu megtudta, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben júliusban ügyeleti időben nem tudnak szülni a kismamák. Ennek oka, hogy bár szülészük és nőgyógyászuk van, ügyeleti időben jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvosuk.

Aneszteziológia hiányában pedig, a betegbiztonság érdekében inkább egy másik fekvőbeteg kórház lett kijelölve a szülő nőknek ezekre a napokra.

A hírről Szűcs Dániel mezőtúri alpolgármester a közösségi oldalán számolt be, aki előtte egyeztetett a kórház főigazgatójával, dr. Szecsei Klárával. Az alpolgármester a Facebookon azt írja, a kórház folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, önkormányzati lakást is ajánlanak az új aneszteziológusnak.

Június elején derült ki, hogy hasonló a helyzet a szolnoki kórházban is, ahol orvosi létszámhiány miatt csak hétfőn és szerdán lehet szülni, illetve akut esetekben, vagyis akkor, ha az ügyeletes orvos úgy ítéli meg, hogy a kismama már nem szállítható.

Forrás: telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nem lehet akármikor szülni? Ha a babának úgymond megérik a körme, az bizony megszületik akkor is, ha az anya korházba megy, de akkor is ha éppen a kukoricaföldön dolgozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
A családbarát korány... mindent a családokért! A nagys.assszony most Brazíliába utazott, pont a szuper családpolitikát ismertetni, hogy ott is vezessék be, amit ők kitaláltak. Nem tudom, erről is beszámol, hogy nálunk már a szülészetek sem működnek, mert nincs orvos + altató orvos?
Macskaszem
Szüjjjjé gyereket otthon. Oldd meg, oszt jónapot.
Orbán nem ér rá ilyesmivel foglalkozni, fontosabb dolga van most is. A fasiszta eszméivel haknizik Dallasban.
justhpeter
Nem kell megijedni, az új egészségügyi miniszter az államtitkárával két héten belül beszáll és rend lesz, náluk a minisztériumban lehet majd szülni.
csak úgy....
@Macskaszem: talán ott lesz lee harvey oswald is...
amortizáltok
@Manhattan: ezt a kormány nem tudhatja bm es a z egészségügyi miniszter mindenhez neki sem illenék beleavatkoznia. ja hogy jön a gyerek kövér a parlamentben agitálta a NŐKET, olyan lesz lassan mint a szövönőből lett eu miniszter
ratkó anna anyának kötelesség lánynak dicsőség JA akkor most kinek kéne hinni?és hol itt a babaváró ja majd törleszhettek, ha lesz munkátok ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.