A változások radikálisak és nem életszerűek.

„Ez felnégyelés” – A MOKE elnöke reagált a kormány kata-javaslatáraPexels

A kormány hétfőn jelentette be, hogy benyújtották az új katára vonatkozó törvényjavaslatot, melyben a legradikálisabb változás az lenne, hogy a jövőben a katásoknak csak magánszemélyektől lehetne bevétele. Kivételt egyedül a taxisok kapnának a szigorítás alól. A hírek kapcsán a 444.hu megkérdezte Ruszin Zsoltot,  a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) elnökét, aki elmondta:

Ez felnégyelés, és aztán mondják az élettelen torzóra, hogy tessék, itt az új kata.

Ruszin szerint a kormány reményei szerint szeptember elejétől hatályossá váló változással a ma ismert katázásnak vége van. Az új rendszer sokakat kiszorítana az egyszerűsített adónem alól, például az ügyvédeket, az állatorvosokat, a cégek által felbérelt építőmunkásokat, a színházakban alkalmazott öltöztetőket és még sorolhatnánk. De a katázás megszűnne a rokkantak és a nevelőszülők számára is.

A változások értelmében csak egyéni vállalkozók lehetnek katások, a bt-k alá terelt katázás megszűnik, és a jövőben nem lehet majd cégeknek számlázni: Ruszin Zsolt szerint ugyanakkor a piacon ugyanúgy a katás vállalkozók fogják majd tudni a legjobb árat kínálni.

Fotó: Pexels

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt akarták a zemberek! Valóban ezt akartátok tisztelt fidesz hívek? Akkor most megkaptátok!Csak az a baj, hogy a többiek is! A levelezőtagozatosokat meg nem érdekli!
justhpeter
Valóban jobban élünk mióta dr. Parragh írja a kormányprogramot és a költségvetést. A kormányzat ilyen irányú outsourcingja biztosan viszi előre az országot egészen a szakadékig.
levarosbukta
@Nessy: Van két vérfideszes katás ismerősöm. Az egyik már jelezte hogy megy holnap tüntetni, a másik még lapít mint sz@r a fűben. Kaptak most egy gyomrost rendesen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.