Tovább gyűrűzik a globális minimumadó mentén kialakult állapot.

Bánki Erik az egész Európai Uniót megvédené az Európai ParlamenttőlMTI/Kovács Attila

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága nevében nyújtotta be elnöke, a fideszes Bánki Erik a javaslatot, amely politikai nyilatkozatként elutasítaná a magyar gazdaság érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlást – adta hírül a 24.hu. Mint ismert, az EP július 6-án állásfoglalást fogadott el, ami megakadályozná Magyarország vétóját, ami ellehetetleníti a parlamenti döntéshozást a globális minimumadó ügyében.

Bánki Erik javaslatában azt írja, az Európai Parlament hatáskörei nyilvánvaló túllépésével kényszerítené Magyarországot, hogy adja fel saját gazdasági érdekei képviseletét. Emellett felhívja a Bizottságot és a tagállamokat, hogy gondolkozzanak el olyan intézkedéseken, amelyek a magyar álláspont megkerülését tennék lehetővé.

Szerinte ezzel az Európai Parlament a léte és működése alapját képező Szerződések szellemével ellentétesen jár el, és a konszenzusos döntéshozatal lényegét kérdőjelezi meg.

Azt, hogy az EP a globális minimumadónál a magyar helyreállítási terv jóváhagyását is megemlíti, az iromány szerint súlyosan sérti a lojális együttműködés elvét, ezért az Országgyűlés visszautasítja az EP politikai nyomásgyakorlását. Illetőleg felszólítja a kormányt is, hogy az EU kormányzati részvétellel működő intézményeiben Magyarország gazdasági érdekeit minden jogszerű eszközzel képviselje.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem lehetne időnként kis hazánkat is megvédeni a parlamenttől? Különösen a fidesz, KDNP frakció gondolkodás nélküli gombnyomogatóitól?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Egy szintén több nyelven beszélő kretén,( mint a többi sutykó ),,,felszólít.. :):):):):)
Nessy
Nem lehetne időnként kis hazánkat is megvédeni a parlamenttől? Különösen a fidesz, KDNP frakció gondolkodás nélküli gombnyomogatóitól?
csak úgy....
ezekhez képest Hunyadi János egy kismiska! :)
justhpeter
Bánki Erik is egy sötét szájszélű Orbán-csicska. Ennyi. Ugyanazt a fideSS-kdnp-n kívüli felelőst keresi mint a gazdaállata és mindkettel elfelejtenek a nagy keresésben a ftakcióban szétnézni. Tehát könnyebb az Európai Parlamentet a birkáiknak mint mindenért felelőst a falra festeni. Arról ez a derék csicska sem óbégat, hogy azokban az években amikor az EU nem piszkálgatta a dolgaikat, miért csak a hazudozásban és a lopkodásban voltak eredményesek, továbbáarról sem akar felvilágosítani bennünket, hogy a pénesős években miért csak a saját vagyonuk gyarapítására törekedtek ahelyett hogy megalapozták volna a későbbi gyengébb éveket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.