Lassan az ember mély apátiával szemléli az újabb és újabb mélyrepüléseit a magyar valutának. 

Kedden reggel még erősödéssel kezdett a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben az előző esti árfolyamához képest, a hétfő este hat órai 409,00 forint után 406,05 forintra csökkent kedd reggel hét órára.

Újabb történelmi mélyponton a forint a dollárral szemben: 412 a bűvös szám

Fotó: 123RF.com

Nem sokkal később a forint újra gyengülni kezdett, és a dollár megjárta 411 forintos szintet, majd eljutott a 412 forintos szintre is, ami új rekordnak számít.

 A forint sebezhetősége várhatóan egészen addig megmarad, ameddig Magyarország nem tud valamiképpen megegyezni az EU-val, de az elmúlt időszakban a szimbolikus magyar lépések miatt inkább csak erősödött a különutasságunk.

A Telex.hu ebben a videóban magyarázza el, miért is történik mindez. 

Forrás: Telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Itt nagyon csúnya világ lesz, mert orban képtelen a kompromisszumra.
Képes leáldozni az egész országot, csak azért hogy ne derüljön fény korrupciós simlijeire.
Pedig nem uszhatja es nem is fogja megúszni a számonkérést. De úgy latszik ehhez előbb csődbe kell vinni az országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Dr. Proktor: :D
már nem kell WC-papír :D
Namely
@Aki Én: "Maradjunk az elhibázott gazdaságpolitikánál."
Persze, ezért van paritás közelében az eur a dollárral szemben. Mert a magyarok mit tettek. Nem, azok, amiket írtam mind ide vezettek.
Alacsony (negatív) kamatok, 2008 elmaradó válságkezelése a világban, pénznyomda: 2015 felé már minden pénzügyi szakember tudta, hogy csak idő kérdése a durva infláció (Jim Rogers pl már 2012-ben mondta). Ez nem magyar sajátosság.
Utána kovicc, ami miatt mindenki túlköltekezett.
"Minden egyéb másokat is érintene."
De velük kapcsolatban nincsenek hírek, amelyek miatt mindenki utazik a gyengülés irányába.
"Igen, érint, de sokkal csekélyebb mértékben. Ennek ellenére van olyan valuta térségünkben, amely erősödött a dollárhoz képest. "
Milyen időtávon, milyen mértékben?
Namely
@Clavigo: "Aha... Asszem a Gyurcsány a hibás.. "
Nem.
Ezt honnan veszed?
(érzem az iróniát: ki tudod emelni a fenti kommentemben azt a részt, ahol ezt írom, vagy erre utalok? Nem hinném. Akkor viszont komolytalan a kitérő válaszod).
szegfue
@Namely: 12:24 Én Magyarországon élek, igy nem igazán érdekel, hogy mit csinál más ország kormánya gazdaságpolitikailag, hiszen ez mindenki belügye... ha nem tévedek! Sőt nem is hasonlitom össze a mi járulék és ÁFA mértékünket, ill. az adózási formáinkat, más országokéval, mert ettől nekem nem lesz jobb, de rosszabb sem. Nekem/nekünk az itthoniakkal kell "megbirkóznunk"
Aki Én
@Namely: ,,Milyen időtávon, milyen mértékben?"
A háború óta. Hiszen arra fogják.

Egyébként 12 éve folyamatosan romlik a forint. Ez manapság példátlan.
Esetleg meghallgathatnál szakembereket, akik egyként elemzik.
simmering73
"Ha hozzávesszük, hogy 2002-ben fordult elő utoljára, hogy egy euró és egy dollár ugyanannyit érjen (2002-ben köszönt le az első, rendkívül sikeres Orbán-kormány), és hozzávesszük azt is, hogy a régióban nincs még egy olyan valuta, amely ilyen mértékben értéktelenedett volna el, mint a magyar forint, akkor energiapiaci válság, európai recesszió, globális gazdasági összefosás ide vagy oda, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez bizony egy kisebb tragédia. Akkor is, ha ez most nem az az eset, amikor miniszterelnök-váltást volna indokolt követelni, hát hiszen alig pár hónapja szentelték fel zsinórban negyedszer az aktuális miniszterelnököt, ráadásul alapvetés, hogy amikor az orbánizmus van hatalmon, akkor amúgy sem érvényesek azok az aranyköpetek, amelyek akkor voltak érvényben, amikor ellenzékben büdös volt bejárni dolgozni a parlamentbe."
kolozsvaros.com/2022/07/13/akkor-kell-majd-jo-erosen-fohaszkodni-es-semjen-parlamenti-imacsoportjahoz-fordulni/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.