Most Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója beszélgetet Németh Péterrel a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

Orbán fölöslegessé tette a fideszes politikusokat is – ők sem örültek a kétharmadnak

Szerinte ugyanis a közvélemény-kutatókon kívül a politikusokat is meglepte az áprilisi országgyűlési választás eredménye. 

A sokkhatás indokolt volt, mert szerintem erre az eredményre senki sem számított, még kormányoldalon sem. A pletyka szerint készíttettek egy exitpoll-t a választás napján és az a kutatás is sokkal kisebb Fidesz-győzelmet jelzett. Messze nem kétharmadot. Sőt, munkám révén, kapcsolatban vagyok kormánypárti politikusokkal is és nem beszéltem olyannal, aki örült volna a kétharmadnak.

- mondta el a szakember, aki szerint ennek az lehet az oka, hogy úgy vélik, túl nagy hatalom kerül Orbán és szűkebb környezete kezébe.

Ebben a helyzetben nem csak az ellenzék érezheti úgy, hogy kicsit fölösleges, hanem az átlag fideszes politikusok is. Ezt Orbán lényegében meg is koronázta azzal, hogy a háborús veszélyhelyzet behozásával lényegében tényleg fölöslegessé tette a parlament kormánypárti részét is.

- jelentette ki, és elárulta, hogy szerinte egy demokráciában azt feldolgozni, hogy az ellenzéki kontroll ilyen szinten nem működik, nyilván nem egyszerű helyzet. 

Véleménye szerint a választás után beállított, háborús helyzetre hivatkozó retorikai elemet azért hozták be, hogy elhitessék: a jelenlegi gazdasági válságról nem az Orbán-kormány tehet.

Ezt azért kezdték ilyen intenzíven tolni, mert rájöttek, hogy az emberek elkezdték az Orbán-kormányt okolni a mostan helyzetért. Nyilván félnek a fideszes szavazók elpárolgásától.

- mondta. 

Erről és a többi részletről, valamint az ellenzék szerepéről a Hírklikk írásban olvashat bővebben.

Forrás: Hírklikk

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"készíttettek egy exitpoll-t a választás napján és az a kutatás is sokkal kisebb Fidesz-győzelmet jelzett. Messze nem kétharmadot."

Mire való a mészaros számítógépes összesítő rendszer? Azt a kicsit már simán hozzácsalták ahogy szokták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
1 párhuzatos világot csinált a fideSSes maffia!Ebben aki nem egyszerre,az haza áruló és kilövésre érett!46ezer áldozat már bizonyította,hogy akit megvédenek ök az belehalhat!
Peller Anikó
"készíttettek egy exitpoll-t a választás napján és az a kutatás is sokkal kisebb Fidesz-győzelmet jelzett. Messze nem kétharmadot."

Mire való a mészaros számítógépes összesítő rendszer? Azt a kicsit már simán hozzácsalták ahogy szokták.
amortizáltok
@Németh István: szar kommunista tróger csak te lehettél én 1000% hogy közöm sem volt egyikhez sem de te fogd vissza azt osztani amid nincs mindegy ám mit hánysz ide felesleges lettél te és orbán is láthatod
Németh István
@Greg: @amortizáltok: @Mirabilis: A biztonságotokat a 2010 óta származó jobbléteteket, a kiszámíthatóságot, a reményteli helyzetet >>> sajnos pont a ti áskálódó magatartásotok az ellenséges és tolvaj ellenzék, az Eu tetves betartásai, a migránsok a háború, a világ recesszió hozta helyzet adottságai valóban sokban befolyásolják és nehezítik! Ami mindannyiunknak rossz >> nektek is moslék szemétládák! Azt a Kormányfőt meritek a szátokra venni, hülye szar népség, aki nektek is és a gyerekeiteknek is a jövőt jelenti? Menjetek a bús paripa szét durrantott seggébe gilisztának! MERT emberhez méltóak nem vagytok!
Németh István
Bízom benne, hogy a kormány pontosan az adott helyzetre való hivatkozással, de egyéb nemzet érdekű okokból is keményen fel fog lépni az ilyen szar csőcselék és mozgatói, hergelői ellen >>>>>>>>>>>MINT TI KISZÁRADT SPERMA SÖPREDÉKEK!
Gazella
@Németh István: 19:45 utolso szoveged pont rad es a fidesz trollokra vonatkozik!!!
Tonyróma
A kétharmados bagázs,veszélyhelyzet hosszabbításhoz kell neki,utána tejhatalom hónapokig.Ezt akarta és meg is csinálta magának.Őt már a hatalom átformálta,ami látszik rajta.
csak úgy....
"Ez az ország megérdemli a sorsást, felvilágosulatlan moszkovita típusú "szláv" szolgák vagyunk akik annyira ostobák, hogy "istenhazacsaládtól" meg egyéb faszságtól elalélunk, de a saját érdekeinket sem tudjuk felfogni.
Simán hagytuk, hogy egy gyerekként hülyére vert, komplexusos elmebeteg szociopata leuraljon, szétlopjon és megosszon minket miközben lealázta a társadalom szinte minden rétegét a tanároktól a rendörökön át a egészségügyi dolgozókig egyenként mindenkit!

És mi történt ...? SEMMI, BASSZÁTOK MEG!! " ( csutinyeck / 444)
Németh István
Ez a pullai andrás egy elhíresült gyilkos rendszer kommunista pribék banda fattya! Ennyi! Mit várnánk tőle ??? ettől egy tisztességes nemzetérdekű gondolatiságot??? nem egy valójában kapzsi hatalomhajhász kivagyiságot élvező, és erre törekvő aljas gazember!
Aki Én
@Németh István: figyelj ostoba, elmebeteg barom!

Ez az orbán és csicskái veled együtt egy elhíresült gyilkos rendszer kommunista pribék banda fattya! Ennyi! Mit várnánk tőle ??? ettől egy tisztességes nemzetérdekű gondolatiságot??? nem egy valójában kapzsi hatalomhajhász kivagyiságot élvező, és erre törekvő aljas gazember!
ómió
Nem túl kétségbeesett efftársi vagdalkozás ez, efftársak!?
Greg
@Németh István: Ilyen tahó stílusban csak egy alulművelt redvás tahó kommunikál. Eredj anyádba!
Németh István
@Greg: @sgl: a gebe lenge szervén hímbálódzva nyaljátok a dobrevicse klára nuniját és a gyurcsány valagát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.