Az ország digitális fejlődését eddig is fenyegette néhány veszély, az új katatörvény pedig egyáltalán nem kedvez ennek. Az informatikai szakemberek tömeges elvándorlásának megakadályozása érdekében az IVSZ új adónemet javasol a kata átalakítása után – közölték kedden. (Az új katatörvényt időközben megszavazta az országgyűlés – a szerk.) A szervezet úgy látja, hogy az ország versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú szektorokban, így a digitális ágazatokban egyre többen dolgoznak a hagyományos alkalmazotti viszonytól eltérő foglalkoztatási formában. Számukra meg kell teremteni az egyszerű és kompetitív adózás lehetőséget – írta az IVSZ.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A kata átalakítása miatt tömegével hagyhatják el Magyarországot az informatikusok"

Ez a hülyemagyar maffiahívőket egyáltalán nem érdekli, hiszen ők nem informatikusok.
Csak hülyemagyar maffiahívők!
balos
Remélem a fideSSes lakosság csere hamar lezajlik!
Béla333
@sgl: 06.17
A KATA előtt hosszú évekig az EVA volt! Az is jó volt, azért szüntették meg!
csipetke
Ez van,amikor orbán az új kormányát pofára kukázta össze, és nem szakértőket keresett. Ide egy komoly szakértői kormány kellett volna,nem ez a szedett-vedett semmitérő banda. Ki tudja, kinek az ötlete volt a KATA megszüntetése?De nem sok esze vlt az illetőnek. Egy lehelletnyit emeltek volna ezen az adón, szerintem nem lett volna ekkora felzúdulás.De ezzel azt érték el,hogy az emberek nagyrésze zsebre fog dolgozni,amiből az állam szart se lát majd.
Dr. Proktor
Nem okos emberekre van szükség, azok mindig okoskodnak!
A rendes magyar hülye viszont csendben, rendben robotol a semmiért...
Dr. Proktor
Nem gondolkodott még el senki azon, hogy a multi IT cégek százezer alkalmazottal annyit termelnek mint Mo. 10 milla lakossal?
Na akkor most kiművelt emberfőkre van szükség vagy humán robotokra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.