Köves Slomó interjút adott az indexnek, beszélt a rabbi létről, hitvallásáról, valamint Orbán Viktorral való kapcsolatáról is.

Köves Slomó: Orbán Viktor egyedülálló az egész világon, nélküle nem tartana itt a zsidó közösség

A lapnak az antiszemitizmussal kapcsolatban elmondta, hogy ma már ebben is érvényt szerez a végtelen polarizáció. Bal- és jobboldali véleményformálók hajlamosak a másik oldal „antiszemitizmusát” kiszúrni, a „sajátról” pedig nem tudomást venni.

Vannak, akik az antiszemita nézetek magas fokú magyarországi elterjedtségét, mások meg az antiszemita gyűlöletcselekmények alacsony magyarországi és magas nyugat-európai számait emelik ki.

- emelte ki.

Az egy óriási eredmény, hogy lassan hazánk az egyetlen hely Európában, ahol nem kell mindennapos túlélési stratégia, ha zsidóként akarsz élni. Ezt értékelnünk kell, és ebben nagy szerepe van a kormányzat mostani politikájának és a zsidó közösségekkel való aktív együttműködésnek. Azt hiszem, itt külön ki kell emelnem a Tett és Védelem Alapítvány lassan egy évtizedes szakmai tevékenységét.

- mondta el, majd arra kijelentésre, hogy a kormányt napjainkban gyakran támadják azzal, hogy egy Horthy-restaurációt csinál, ami talán az előbbi kijelentésekre más árnyékot vet, azt felelte:

Nem gondolom, hogy Magyarországon aktív Horthy-restauráció folyik.

Szerinte a 2010-es évek elején volt egyfajta irány a Fidesz részéről, hogy változtasson azon a gyakran reflexió nélküli, egyoldalú történelemszemléleten, amelynek képviseletét a napi politika alakításába is becsatornázta az úgynevezett „haladó értelmiség”.

Neki mindegy, hogy Magyarországon milyen kormányzat lenne, az lenne a feladata, hogy megtaláljam a kapcsolódási pontokat.

Nem az a jellemző, hogy napi kapcsolatban vagyunk, de azt hiszem, nem lehetek elégedetlen azzal a kiemelt figyelemmel, amit a miniszterelnök és a környezete részéről élvezek. Abból indulok ki, hogy ez csak másodsorban szól a személyemnek, elsősorban annak a közösségnek és azoknak az értékeknek, amelyeket képviselek. Egész biztos, hogy a kormányfő és a kormányzat nyitottsága és támogatása nélkül a vallási élet, az oktatás, a közösségi élet területén sokkal kevesebb lehetőség adódna az újjáéledő magyar zsidó közösségnek.

- mondta el Orbán Viktor politikai szerepével kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a személyes percepciója az, hogy azon kevés emberek egyike, aki a világról alkotott elmélyült reflexióit praktikus, gyakorlatias cselekvéssel tudja következetesen összekapcsolni.

Ez az adottság egy személyiségen belül nem mindennapos. Ez bizonyára nagy áldás neki.

- emelte ki.

A beszélgetéseink nyomán az a benyomásom, hogy a zsidóság, mint ethosz, átlagon felül érdekli. Sokkal többet tud erről a közösségről és kultúráról, mint azt elsőre gondolnánk.

- tette hozzá Orbánnal kapcsolatban.

A teljes interjú az index cikkében olvasható. 

Forrás: Index.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hááááát bizony, ismét beigazolódott a régi mondás:: A zsidó vagy nagyon okos vagy nagyon hülye.
Na, a Slomi vajon melyik tábort erősíti?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Feltört, mint szar a szennyvízcsatornából. Kiaf@sz kérdezte a fidesz díszzsidóját?
csak úgy....
én eddíg úgy tudtam,hogy a rabbik eszesek,okosak...
csak úgy....
@KisTehen: ne káromkodj te kis hyperaktív prosztó!
namihami
Hááááát bizony, ismét beigazolódott a régi mondás:: A zsidó vagy nagyon okos vagy nagyon hülye.
Na, a Slomi vajon melyik tábort erősíti?
balos
Ez a tetű ugyan azt csinálja,mint a horti érában vezető zsidók!Azt felejti el,hogy eddig minden korban üldöztetés volt a részünk,az ilyen hitvány vezetők miatt!
Gazella
Ez kéjelget illetővel?? Vagy nagyon jó drogot szív.
Mondjátok meg nekem, hogy ez a szaralak mit s mennyit kaphatott seggnyalásért?
Vagy ez is fake news?!!
Csizmás Kond
Ez is ugyanolyan ingyenélő nagyszájú min bármely más pap.
Galway
@namihami: Ez a hülye és tolvaj zsidók táborát!
Eladott Ország
"Miközben bírósági döntéseket lehányva a kormány lassú kivéreztetésre ítélte Iványi Gábor Magyar Evangéliumi Testvérközösségét, Köves Slomó egyháza, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) lepacsizott a kormánnyal, úgyhogy a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá válik. Ezt onnan lehet tudni, hogy Szentendrén új zsinagógát avattak, ahol Köves és Semjén körbelefetyelték egymást, és az is kiderült, mit jelent ez a magasfokú elismerés. Például alanyi jogon jár az állami, önkormányzati intézményrendszerrel azonos finanszírozás minden közfeladatot átvállaló intézmény tekintetében, legyen az oktatási, szociális, kulturális vagy az élet bármely területét érintő közfeladat-átvállalás. Konkrétan az a finanszírozás, amit Iványiéktól az ócska bosszúállók megtagadnak. Aki szolgál, talpat, tányért és hátsót nyal, annak dől a közpénz, aki bírál, kritizál, szóvá tesz, kiáll, azt eltapossák. Mert a keresztény szabadság már csak ilyen." Az állammal is üzletel a fidesz kedvenc házi zsidója. "Kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épült mintegy 2,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással a Csongrád megyei Csengelén, az üzemet adták át."
www.origo.hu/gazdasag/20170705-koser-vagohidat-adtak-at-a-csongrad-megyei-csengelen.html
kisfalud
Pfúúúú, Ez szemmel jól láthatóan és nagy élvezettel nyal. Alighanem megéri neki...
gina
Idióta szemét barom,nyald csak a seggét OV nek, meg is fogod kapni amit érdemelsz, igy nem is csodálom hogy nem szeretnek benneteket, kétszinű népség
CsipkeRózsa
@gina: Köves Slomó csak egy személy, nem többesszám illik utána.
gina
Igaz OV egyedülálló szemét emberi toprongy és maffiavezér !!!
CsipkeRózsa
Aki Orbánt akarja "ekézni", nyíltan szokta szidni Orbánt!
Macskaszem
Slomó olyan mint ErdőPéter, pénzért mindenre képes. A hülye nem veszi észre, hogy egy kib@szott fasisztáért rajong.
troppauerhumer
Bla ..bla ..bla ...Prédikációim hosszúak és erőteljesek, mint a szamár vesszeje..' Slomó bameg vastagon közpénzzen kitartva,annyira hiteles na..pont mint Budapesti zsidótanács Horthy alatt,a Stern Samu..427 000 áldozat.
Pont arra az egyre nem emlékezünk, valóban fontos lenne, örök tanulságul:
újra és újra megtanítani a felnövekvő generációkat, hogy egyetlen népet sem olyan mérvű és annyira látványos romlásba a nacionalizmus, mint a magyart.A magyar jobboldal ostobaságára jellemző, hogy mindmáig pont a magyar történelem két legkártékonyabb személyét, a trianoni országcsonkolás két fő felelősét, Tisza Istvánt és Horthy Miklóst próbálja nemzeti hősként beállítani.Orbán Viktor miniszterelnök azért nevezte Horthyt kivételes államférfiúnak, hogy róla és ne a korrupcióról beszéljenek, és „hogy el ne veszítse a szélsőjobboldali csőcseléket”
Na dugd fel a seggedbe hehee...
Miközben orbángazdád szorgalmasan trágyázza azt a talajt amiből az a nazi szörny kinőtt.
Ha gyűlöletet akarsz látni orbánfelszopó csak nézz a tükrödbe,a nemzetthy fütyiszben a vadhajtásokon,a mandineren ,a 888-on ,a bayershowon stb ,de a fütyikormány kék plakátok Sorossal a gonosz zsidó spekuláns aki édeshazánkat akarja elveszejteni,aminek az eredménye lett a"BÜDÖS ZSIDÓ"feliratok,az EU,a civilek,a CEU,a másképp gondolkozók elleni gyűlöletkampány,felhasználva rasszizmussá felszítva használja a hatalma megtartására..Az a baj fideszparasztok hogy a 1919-es Tanácsköztársaság elkezdte,de a nemzetthy sötétség miatt elbukott ,majd a 1945 után a szoc.rendszer kivette a kapát a kezetekből és könyvet adott bele,de 1990 rendszerváltás ,majd és főleg 2010 fülkeforradalommal orbángazdátok visszatette a kapát a fejetekbe..
namihami
@troppauerhumer: 22.44:: ""...orbángazdátok visszatette a kapát a fejetekbe...""
Én még abban se vagyok biztos, hogy vissza kellett tenni. Szerintem az benne volt mindig, csak az Orbán szélesre tárta a kaput előtte. A csahosaival kimondatta és mondatja azt, amit ő szeretne, de még (meddig?) nem meri! Nem szólal meg, de cinkosan kacsint velük/nekik!
Maga Eichmann volt az, aki elismerte, hogy a magyar szervek segítsége nélkül a deportálás '44-ben már sikertelen lett volna. Mindamellett azt is, hogy a magyar csendőrség (Mi Hazudunk most akarja visszaállítani) volt Európában a legkészségesebb a bevagonírozás ügyében. A Dunába lőtt emberek se a komcsik kezemunkájának eredménye volt.
És a legfontosabb:: Meg kellene kérdezni egy gettóból kiszabadított embert, hogy neki az megszállásnak vagy felszabadulásnak számított. A szovjet megszállás jórészt egy vesztes és Don kanyarral egybekötött magyar elbukott háború eredménye volt. És ott se a szovjetek csupán, hanem a három nagyhatalom döntött így. Churchill és Roosevelt, a szövetség érdekében, dobott oda minket. Mint veszteseket.. Így kerek a dolog.
Aki Én
@Shikaratyi: most nem zsidózol, te kotorék buzeráns?
Hogy ennek kapcsolata van a te hazaáruló tolvaj gazdáddal, az csak neked okoz féltékenységi problémát, te aljas elmebeteg.
teuton
Szerinten PENZERT Hitlerröl is ugyanezt mondta volna...
justhpeter
Azt hiszem mára Köves Slomó lett a zsidóság Farkas Flóriánja. Semmiképpen nem azonosítanám zsidó honfitársaimmal.
Dr. Proktor
Köves Slomó legalább olyan csúnya gondolatokat indikál bennem mint akit éppen dícsér...
Béla333
Ez is eltévesztette, hogy mikor kell nyalni, mikor kell köpni...
Nyírfa
Valahogy így történhetett meg a Holokauszt is. Csak hogy értsük, lássuk a folyamatot.
Nessy
Gusztustalan, szervilis talpnyaló!De vannak vele egyerértők is!
Dr. Proktor
@Nessy: Azok is gusztustalanok, szervilisek és talpnyalók!
ómió
Szóval, ő se az a "kimondott efftárs-fan"!
laja70
Aztán majd ez is rájön, hogy rossz segget ny@lt, mint a Számok nevű fidernyák szennylap...
Clavigo
Akkor nincs más hátra,,,mint hanyatt pipáznod a kipcsak Főnöködet...,,,te szarfaszú senki.,
CsipkeRózsa
@troppauerhumer: Nem lehet összehasonlítani Stern Samu és Köves Slomó ténykedését:

"1944. március 19-én a nácik megszállták Magyarországot. A Gestapo zsidóügyi osztályának vezetője, Adolf Eichmann nem sokkal később Magyarországra utazott és a bevett gyakorlat szerint Budapesten is felállította a helyi Központi Zsidó Tanácsot. A tanács feladata volt a nácik követeléseit és utasításait közvetíteni a helyi zsidóság felé, valamint betartatni azokat velük. Ennek elérésére rendszerint a helyi közösségek régi vezetőit ültették a tanácsok élére. Stern pénze és kapcsolatai révén elmenekülhetett volna, vagy egyszerűen el is utasíthatta volna az ajánlatot, de úgy érezte, ha nem fogadná el, azzal elárulná saját közösségét, így mikor felajánlották, igent mondott az elnöki székre.

Azt remélte, hogy, a németek (és nyilasok) katonai veresége hamarabb következik be, mint a magyar zsidók deportálása, ezért mindvégig az időhúzásra játszott, valamint igyekezett lecsillapítani minden zsidó ellenkezést, ellenállást, ezzel saját szándékaikkal ellentétesen hozzájárulva a zsidók zökkenőmentes tömeges deportálásához. Az Auschwitz-jegyzőkönyvet ő és a tanács a fordította le magyarra és igyekezett eljuttatni Horthyhoz, valamint más magyar vezetőkhöz, majd külföldre juttatták. Ebbéli tevékenysége hatástalannak bizonyult, a jegyzőkönyv napvilágra kerülésével egy időben kezdődött meg a vidéki zsidóság tömeges deportálása, akik elől eltitkolták, mi is vár majd rájuk az „áttelepítő tábornak” hazudott haláltáborban, Auschwitzban. A nyilas hatalomátvétel után Stern is bujkálni kényszerült, vadászni kezdtek rá is, így a tanács operatív irányítása Stöckler Lajosra hárult."

hu.wikipedia.org/wiki/Stern_Samu

Stern Samu nem egy Köves Slomó volt!
Toller Béla
Ez a slomo is egyedülálló a világon,nincs olyan rendes, erkölcsös ember, aki mellé állna vagy közösséget vállalna vele !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.