Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter szerdán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán közölte, hogy miért döntött így.

A magyar honvédelmi miniszter kiadta parancsot: fokozzák a hadsereg készenlétét

Szerinte korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait ostromló, erőszakos illegális migránsok.

Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet

- sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve, hogy nekünk is fel kell vérteznünk magunkat.

Közölte, békénk megvédése érdekében arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be

- foglalta össze a miniszter.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"A kormány szerint a baloldal háborúba sodorta volna Magyarországot, erre most bejelentette, hogy a honvédelmi miniszter a haderő készenlétének fokozására adott utasítást. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a honvédség biztosítja a magyarok nyugodt nappalait és békés éjszakáit. örvendhetünk annak a nagyszerű hírnek, hogy Hernádi Zsolt vásárolta meg Szalay-Bobrovniczky Kristóftól a nemrégiben beszerzett cseh repülőgépgyárban lévő többségi részesedését. Nem arról van szó, hogy az agrár végzettségű Szalay-Bobrovniczky Kristóf nem ért a repülőgépgyártáshoz, hanem arról, hogy most jobban ért a hadügyminiszterséghez, mert tartalékos százados ő a palotaőrségnél. Miután tegnap kissé felhúztam magam azon, hogy sem megjegyezni, sem leírni nem tudom elsőre az elkötelezett hazafi és honvéd nevét, kicsit rápillantottam a családfára. Szalay Kristófként jött a világra, aztán változtatott nevet, bizonyára a másik szülője iránti tiszteletből. Mint Rákay Philip, akinek nem tetszett a Kálmán. Jól fognak majd csengeni ezek a nevek, ha esetleg bevezetik a címek és rangok használatát is. Mert az is a magyar hagyomány része, éppen ideje helyreállítani. Addigra célszerű lesz mindenkinek előásni a kutyabőrt, a régit is, és azt is, amit a dédnagyfater vett 140 éve – ha nincs, akkor sebesen csináltatni kell egyet -, mert nagy lesz a zűrzavar, hogy kit miként illendő szólongatni."
Nessy
@justhpeter: Nem tudod, miért ez jutott eszembe nekem is?
jesz
ajaj...akkor egyenesítem a régi kaszámat, kapából is előveszem az írtó kapát...
...aztán kaszára, kapára!...
jesz
már a rádióban is hallottam azt az elhíresült mondást, mely szerint nem tudni, hogy az emberiség mivel vívja meg a harmadik világháborút, de azt biztosan lehet tudni, hogy a negyediket kővel, és botokkal...
...akkor hajrá...
Ftomi
Na, ennyit a tisztességes becsületes Kormányról!

Fosunk, de nem kicsit Viktor?!!
Maxipocak
@jesz: Albert Einstein...Ha nem csal a memóriám.
Yoda69
Nehogy veletlenul a katas tuntetok ellen vessek be a hadsereget. Ezektol a fasisztaktol minden kitelik.
balos
Remélem,hogy a wc-n is megvédik őket,mert a szavazóik ott is "követelik" a jussukat!
Dr. Proktor
Támadnak a pirézek, de kipcsak szövetségeseinkkel összefogva sikert aratunk...
Pálinkás Pál
ez is egy undorító szarzsák,a zsidó babájával együtt...remélem hamarosan felfordultok...
Jozefina
Már nem lesz elég a rendőrség a tüntetőkkel szemben, be kell vetni majd a katonaságot is!!!?? Magyart a magyar ellen??!!! Ez orbán béke politikája??!!
444.hu/2022/07/14/fiatalok-tuntetok-ezrei-vonultak-budapesten-hajnalban-parazs-dolgok-is-tortentek
Pálinkás Pál
@Horizont: te most tényleg ezen lovagolsz?...egyébként a mostani világválságban vastagon benne vannak a zsidók..,szeretnem kéne őket?..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.