Elsősorban ételfutárok jelentek meg a Fórum előtt.

Forrong az ország: Debrecenben is tüntettek a katatörvény miatt – Videó a helyszínrőlillusztráció az egyik budapesti tüntetésről, MTI/Balogh Zoltán

A 24.hu számolt be arról, hogy nagyjából 150 ember gyűlt össze a Debrecen Fórum bevásárlóközpont előtt, a csütörtökön 16:30-ra, a kata-módosítás miatt meghirdetett demonstráción. A lap információi szerint a tüntetők mind fiatalok voltak, köztük sokan ételfutárok.

A tüntetés felszólalói – Szabó Bence, momentumos önkormányzati képviselő, aki korábban szintén dolgozott Netpincér-futárként, Rutz Tamás, LMP-s aktivista és Juhász Eszter, a tüntetés szervezője – a szolidaritás fontosságára hívták fel figyelmet. Azt kérték, mindenki álljon ki a katások mellett, és azt ígérték, ha a következő társadalmi csoport kerül sorra, a katások mellettük lesznek.

Bemelegítésként a demonstrálók a „Piros lett a paradicsom, nem sárga…”kezdetű mulatóst hallgatták, majd gyorsan lezavarták a tüntetés hivatalos részét – ez nagyjából 15 perc volt.

A tüntetők a futárok vezetésével a Csapó, a Burgundia, illetve a Rákóczi utcák forgalmas kereszteződésébe mentek, és leültek az út közepén, akadályozva a forgalmat. Az ülődemonstráció szintén nagyjából 15 percig tartott, aztán a tüntetők skandálva vonulni kezdtek a Burgundia utcán.

Szabó Bence egy élő videóban jelentkezett be az eseményről:

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboanna
@KisTehen: ezért van ott a captionben, hogy illusztráció az egyik budapesti tüntetésről :)
fergeteg
Cigány balos mentalitás. Eddig jó volt,nekik is.
jesz
az újságíró egy kicsit habosíthatta volna...de így?

Aszongya: " Forrong az ország: Debrecenben is tüntettek"...(...)..."elsősorban ételfutárok jelentek meg"...

Nem lehetett volna nagyobbra fújni? Debrecen még nem az ország...
ómió
Ott se tetszik az adóelkerülőknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.