Orbán már évek óta a háborús retorikát erőlteti, mindig van valami ellenség, akitől megvédi a Magyar Családokat. Migránsok, Sorok, baloldal, mikor mi. Így érthető, hogy most, hogy a szomszédban valóban háború dúl, kihasználja a lehetőséget, hogy minden harmadik szava a "harc" legyen. 

A kormányfő szerint beköszöntött a háborúk kora, az eddigi modern és biztonságos élet alapfeltételeit semmi sem kérdőjelezte meg. Az új helyzetben harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk. Szerinte két nagy csata lesz: az egyik az energiáért, a megélhetési költségekért, az elviselhető rezsiárakért zajlik. De emellett lesz harc a munkahelyekért is – idézi a Telex.hu.

Így mosakszik Orbán a Kossuth rádióban: harc, háború, a KATA módosítására pedig a nyugdíjak megmentése érdekében volt szükség

Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

Szerencsére a katonaságot sem teljesen ésszerűtlen bevonni a képletbe:

A keleti határon a magyar katonáknak is meg kell jelenniük, mondta a kormányfő.

„Kerüljük a szót, hogy mozgósítás, mert arról nincs szó, hogy civileket is hívnának be a hadseregbe, de a hadsereget belül kell mozgósítani”

- fogalmazott a kormányfő. Új források kellenek, fejleszteni kell a hadsereget. A napokban aláírja a rendeletet, amivel új forrásokat adnak a hadseregnek.

Orbán jó és szükséges döntésnek tartja az új katatörvényt. A 2012-ben megalkotott törvényen annak idején ő maga is dolgozott, és eleinte minden jó volt, de aztán elkezdték ezt kihasználni.

„A cégekkel van inkább baj, amelyek arra akarták rávenni az alkalmazottaikat, hogy menjenek át katába.”

A háborús helyzetben ez nem fér bele, mondta a kormányfő, de nem a költségvetés, hanem a nyugdíjrendszer miatt. Az nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kéne, mert akkor az „ki fog lukadni”, és akkor a nyugdíjasok járnak rosszul. Az ország 50–150 ezer katást elbír, de többet nem.

Forrás: Telex.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Amikor kormányunk "ütött lukat" a nyugdíj kasszán az elvett MANYU milliárdokkal, amikor a nyugdíj járulék is adó formájába a költségvetésbe kerül, ahol bármire költhető, és a költségvetés határoz meg egy összeget minden évben, ott nincs miről polemizálni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Greg
Ne feledkezzünk meg Márky-Zai viselt dolgairól. Ez az ember öntörvényű, erőszakos és mindenképpen ALKALMATLAN bármilyen vezető szerepre. Az hogy áruló is szinte eltörpül a többi mellett.
Nessy
Amikor kormányunk "ütött lukat" a nyugdíj kasszán az elvett MANYU milliárdokkal, amikor a nyugdíj járulék is adó formájába a költségvetésbe kerül, ahol bármire költhető, és a költségvetés határoz meg egy összeget minden évben, ott nincs miről polemizálni!
Qqberci
@Greg: Szóval MZP szünteti meg a KATA-t és vágta haza a gazdaságot? Milyen szert szívsz?...
kereső
"Az nem fog menni, hogy 450 ezer ember nem fizeti be a nyugdíjkasszába azt a pénzt, amit be kéne, mert akkor az „ki fog lukadni”, és akkor a nyugdíjasok járnak rosszul. Az ország 50–150 ezer katást elbír, de többet nem."- akkor talán felül kellene vizsgálni a családi adókedvezmény rendszerét is. Mert ott nem 450 ezer ember "nem fizet nyugdijjárulékot, hanem sokkal több. Azt elbirja a rendszer? Ha jól tudom, márpedig igen- az 50 ezer ft-os tételes adó magában foglalja a járulékokat is- tehát nem igaz, hogy nem fizetnek. És, ha már- akkor a sportolókra/focistákra vonatkozó ekho-t kéne felülvizsgálni, mert ott havi több milliós jövedelmek után fizetnek 15% ekho-t(egyszerűsitett közteherviselési hozzájárulás)- amelyből 9,5% az szja, a többi a járulék, és még csak szochót sem fizetnek utánuk. Szóval nem a pár százezres havi bevételt elérő kata-sokat kéne itten csesztetni. A céges bujtatott foglakoztatásnak meg megvan az ára tavaly január 1-tól. Az egy kifizetőtől- cégtől- származó kifizetés 3 millió Ft-ot meghaladó része 40%-al adózik, az 50 ezren felül.Elhajlitod a valóságot orbán., egy nagy szerencséd, hogy hiveid nem ismerik a törvényeidet- lehet, hogy te sem?? Ha, igen, akkor tudatosan hazudsz.
kereső
amióta a porondra léptél, te mindig harcolsz- leginkább ellenünk, az országod lakosai ellen. Most akkor mit akarsz, te töltött békegalamb? Még több harcot, fegyvereket immár ténylegesen???
szegfue
@Greg: Mégis melyek MZP "viselt dolgai", ami akár egy ici-picit is befolyásolta volna M.o. gazdaságát, vagy akár az embereket?!
kereső
@sgl: Még a forinthoz képest is erősödött ...
kereső
@sgl: 2013 január 1.-én indult a KATA, miután a fideSS kivégezte az EVA -t, annak helyettesitésére.
nemkati
@sgl: Jelen állás szerint a havi 50 ezer forintot fizető KATA-s vállalkozó nyugdíja 40 év munkaviszony után várhatóan 32 ezer forint lesz, a 75 ezer forintot fizetőé pedig 70 ezer forint. Rohadt sok.
justhpeter
A kolostormalacnak ez a primitív dumája már annyira aljas, hogy aki nyugdíjasként rá szavazott az most köpjön fel és álljon alá. Miután annak idején ellopta a magánnyugdíj megtakarításokat, most a nyugdíjasokat állítja be bűnbaknak- Minden Orbánra és a kleptokrata-nemzeti-kereztény csürhére szavazó nyugdíjasnak csak a legjobbakat kívánom, hiszen a legrosszabbat úgyis megkapja a védencétől. Minden esetre Orbánnál kártékonyabb és aljasabb "ember" még nem született erre a világra.
justhpeter
Amelyik nyugdíjasnak nem tetszik O1G aljassága, azt várja estére a Kétfarkú Kutyapárt a hídon.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők szellemi iránymutatásán, a péntek reggeli szeánszon akkora baromságokat képes mondani, hogy aki ezt elhiszi, az nem csoda, hogy agyilag leépül...
jesz
@Horizont: 10.35..első olvasatra azt hittem, hogy arról beszél, majd nem lesz nyugdíjuk a katásoknak...de aztán rájöttem, hogy a mostani nyugdíjasokra utal...még nem értem az összefüggést, de nagyon úgy néz ki, hogy a katások keveset fizetnek a költségvetésbe, ezért kevés a nyugdíjasokra szánt pénz...na ez így nagyon nem jó...
134.bátor
Ennek a ganènak lèteleme a hergelès! Hajlèktalanok,melegek,tanárok, most a nyugdîjasok ellen hergel. Mièrt??? Mert kèptelen a törvènynek megfelelő nyugdîjemelèsre, erről a nyugdîjasok tehetnek?? Eltakaródhatna már a francba,ez a tolvaj,korrupt, idióta,gonosz teremtvèny!
kereső
www.es.hu/cikk/2022-07-15/petschnig-maria-zita/valodi-valsag-es-latvanyos-potcselekves.html

Ajánlom elolvasásra a téma iránt érdeklődőknek- nagyon egyszerű nyelvezettel megirt cikk, nem kell hozzá más, csak értő olvasás.
szegfue
@kereső: Nem gondolod, hogy ezzel az "értő olvasással" kissé sokat kivánsz az itt lévő fideszesektől?:)
kereső
@szegfue: Nem is nekik szántam a cikket. Azoknak szántam, akik nem a fideSS fizetetett trolljai-és csak meg szerettem volna erősiteni, hogy nem szabad elhinni a kormány/fideSS retorikáját, hazug kommunikációját az okokat illetően.
Feró25
Szerintem a határontúli élősködőknek kellene szólni,hogyha már ezt a cigót megszavazták a magyar nép nyakára akkor ebből is vegyék ki a részüket mert szerintem ezek után is fogják küldeni a milliárdokat,hogy a határontúl legyen templom építés,felújítás,stadion meg egyéb.
szegfue
@kereső: Értem. Pedig a fideszeszekre is ráférne egy kis "valóság".
kereső
@szegfue: Ők az orbáni elhajlitott valóságban élnek- számukra még keservesebb lesz az "ébredés".
kereső
@Feró25: Bizony!, mert nincs kétféle állampolgárság!!!
kereső
Könyvelők a KATA módositásról: "minden idők legnagyobb adóemelése, a társadalom statáriális megadóztatása"
szép új világ
@Feró25: A legújabb adatok szerint Románia több mint 10% vert rá nettó bérek tekintetében orbanisztánra. Várom, hogy mikor érkezik Erdélyből ( a magyarul beszélő románoktól) a segítség!
Málna
@szegfue: 13:08 Azért párszor már kisegítettelek téged is, hogy értsd, amit olvasol. Fordítva még nem történt meg.
Málna
@kereső: Egy átlagos, kétgyerekes családnál a családi adókedvezmény simán megvan az egyik szülő személyi jövedelemadójából, a nyugdíjjárulékot nem is érinti. Meg egyébként is hogy gondolod: legyen elég az a kis családi pótlék?
szegfue
@Málna: Erre csak annyit tudok mondani: baromi okosnak érzed Magad, pedig te ugy születhettél, hogy leitták rólad a spirituszt (Hofi). Nem vagyok kiváncsi sem Rád, sem a hülye okoskodásodra... jó lenne, ha már 1x megértenéd! Felejts el, lapozzál!
drrotf
A KATÁ-ról:Ezek szerint 2012-ben a FIDESZ hozott egy rossz törvényt, amelyben benne volt a visszaélés veszélye, és ,ost 10 év múlva vette észre a kormány, vagy volt hajlandó az eredeti álláspontján változtatni, és javítani a sokra értékelt törvényén.Magyarul a saját hibás törvényét korrigálta a 135 bátor ember!Tették ezt 10 év után, annak ellenére hogy a törvény kijátszása már 2012 után rögtön megtörtént.Csak akkor ez jó volt, eredményt hozott, könnyített a foglalkoztatáson és elnézte a visszaéléseket a kormány. Most a nehezebb költségvetési helyzetben, már nem mehet el szó nélkül a mellett Orbán és csapata, hogy egy ápolónő 85 ezer forintot fizet a költségvetésbe, egy KATÁS ennek a felét sem."Kevés a pénz ,Elvtársak, ezt meg kell hogy értsétek, és mindenkinek egyformán sokat kell fizetni, hogy legyen mit szétosztani köztetek!Értsétek már meg, akár hogy is fáj, Orbán itt a cár!"
Málna
@szegfue: Itt most épp te érezted magad baromi okosnak. Csak emlékeztettelek, hogy vegyél vissza ...És sajnálom, de én szeretem egyenesen megmondani a másiknak a véleményem. Tudom, te nem így szereted...
Peller Anikó
@drrotf: "Kevés a pénz, Elvtársak, ezt meg kell hogy értsétek, és mindenkinek egyformán sokat kell fizetni, hogy legyen mit szétosztani a miniszterek között!"

Talált.
ómió
"Mosakszik"!? Miközben viszont a több, mint hatszorosára "nőtt világpiaci ár" és a "rezsiár" közti szakadék "betömésére" rendelkezésre álló pénz tömege meg, ugye, "efftársilag maga a végtelen" !? Szóval, nem "lopta el"?!
Cucika
Április előtt még minden szuper volt. Mindenből volt bőven. " Csak az ellenzék akart adót emelni, a rezsicsökkentést korlátozni". Mi lett április után? Háborús vészhelyzet. Bajban vagyunk, adót emelünk, kedvezményeket szüntetünk, rezsicsökkentést csökkentsük. Mintha csak az ellenzék került volna kormányra.
Havanagi
Mocskos geci,aki az egész országnak hazudott.-(amúgy bekaptam valamit,azt hittem a Pegazus,ezért nem tudtam pár napig belépni)Annyira szar a helyzet,hogy a minisztereinek emel 650eFt-ot, kéthavi átlagkeresetet.Na Simicska még nagyon is enyhén fogalmazott.Az ellenzék nem mozdúl??!!
balos
@Cucika: Na látod!Ez a helyzet az elnyomottaknál!A A fideSSes pöcelakók,pedig jól érzik magukat,hogy leszarhatják az ország népének 95%át!Ebből a számból a 3millió fideSSes seggnyaló érzi boldognak magát!Hát van aki így szereti magát,ha hülyének nézik!Ráadásul még tapsolnak a fejük helyett a szájukba szarnak!A jóllakottság érzése nemzethy minimum!
szegfue
@ómió: 10:50 2013. jul. 1-én vezették be a rezsicsökkentést, amikor is év vége felé már elindult a villamos áram világpiaci árának esése, amely 2016-ben már 14 Ft/ kW alatt volt. Ezzel szemben az én elszámoló számlám szerint 2016-ban az éves fogyasztásom kb. 7 %-át 15,06 Ft, 93 %-át pedig 16,1 Ft egységáron számlázták. Erre még jött a rendszerhasználati dij, melynek az az "érdekessége", hogy maga a fogyasztás az egész számlának az 53,61 %-a, tehát majdnem u.annyit kell fizetni a rendszerhasználatért, mint magáért az áramért! Ez csak a nettó ár, melyre még kifizetem a 27 % ÁFA-t is. A mondandóm lényege, hogy gyakorlatilag az elmult időszakban a "támogatással" fizetett villanyszámlában azért lehetett kb. 25 % rezsicsökkenést bedumálni a fejekbe, mert még igy sem érte el az akkori világpiaci árakat, tehát akkor hazudtak! Mostanra lehet, hogy az 5-szörösére emelkedett a világpiaci ár, de miért is kellene elhinnem ezek után ennek mértékét?! Nem várom el Tőled sem, hogy igazat adjál, de annyit megtehetnél: a saját villanyszámládat hasonlitsd össze a világpiaci árra 2016-tól és utána legyen valódi véleményed, nem ez a végtelenül unalmas, értékét és értelmét vesztett "efftársi" beszólás. Végezetül nem állitom, hogy "ellopta", de azt igen, hogy valami nem gömbölyü!
Eladott Ország
Ritkán születik ilyen hazafi aki a népért ennyit harcol és minden csatát elbukott. Összegezve a harcait , kiderül, hogy ez mind HARC A NÉPE ELLEN , amikkel el lehet tussolni a sok hazudozást, lopást , gazemberséget! Ezzel csak az a baj hogy papíron harcol, amúgy meg azon munkálkodik hogy tegye tönkre az országot. Hofi mondta: „A járdát nem kiharcolni, hanem építeni kell!”
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/284239990_1350743825405521_4465216195597086424_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vcvJaXdGFA0AX-FwSVK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT88FkUTzcu7pbn6_QfHwsNU19d8avK8vDJQ4APHlGx2DQ&oe=62D7EE81
szegfue
@Eladott Ország: Tartok tőle, hogy ezekre az elvesztett csatákra is kinevez majd egy államtitkárt, vagy valami miniszteri biztost, mint a mohácsi csatára:))
ómió
@szegfue: Szerintem meg volt egy "alapeset", amikor 2002-2010. között az efftársak évente kétszer emelték az áram árát, éspedig függetlenül attól, hogy a világpiaci ára hogyan alakult. Különösen arra tekintettel, hogy 2008-ig inkább világgazdasági "boom" volt, amikor pedig kifejezetten nem jellemző a világpiaci árak különösen drasztikus emelkedése, ami miatt az itthoni évenként kétszeri áremelés csak az "efftársi hozzáértés" (másra nem is merek gondolni) következménye lehetett. 2008. után, viszont, hosszú évekig tartó világválság következett (nálunk az "elkúrtuk" miatt államcsődveszéllyel "turbózva"), amiért az ár 2013-as 25%-os csökkentése "biztonsági rátartással" (nem volt biztos még ekkor se, hogy a világpiaci ár "nyugton marad") történhetett meg. Szóval, a 25%-os csökkentés után is még mindig valamivel magasabb maradt az az ár, amit az efftársak "nyócév" alatt számunkra "kivívtak", mint, amit a világpiaci ár indokolt volna. Éppen a biztonsági rátartás miatt! Ezzel együtt ez lényegesen kevesebb volt (25%-kal) az efftársak feltornázott áránál! A rendszerhasználat, az külön kategória, de nem hiszem, hogy Orbán találta volna ki. Ez, ha jól emlékszem, 90. után "született meg", de a történetét nem ismerem. A "privatizációval" függhet össze! Ki is inspirálta azt? Egyébként meg ezt a 25%-os árcsökkentést nem "beledumálták a fejekbe", hanem az aktuálisan fizetendő áramszámla összege jelezte - csak össze kellett (volna) hasonlítani a megelőzővel! Persze innentől kezdve is azt gondolsz, amit akarsz, azt hiszel el, amit akarsz, de végülis ez történt!
szegfue
@ómió: Nyilván van valami igazságod a 2002-2010. időszakra, csakhogy én a 2013. kezdődő évekről beszélek, amikor bevezették a rezsicsökkentést, hiszen most ez a téma! Az EURO-STAT szerint 2013. év végétől lassan esett a világpiaci ár, igy 2016-ban már a 14 Ft-ot sem érte el, amihez az "efftársak nyócévének" semmi köze! Az igaz, hogy a számlát 25 % árcsökkenés figyelembevételével fizetjük 2013. óta, csakhogy a világpiaci árak csökkenését nem vették figyelembe, ezért állitom, hogy "bedumálták". Az is igaz: Te azt gondolsz, amit akarsz és én is, de ez még nem azt jelenti, hogy Nálad, vagy nálam van az igazság. Tudom, hogy nagyon utálod Gyurcsányt, de azért irtóra örülnék, ha elhagynád ezeket az "efftársi, a nyócév" és hasonló kifejezéseket, mert eltelt már több, mint 10 év és Gyurcsány a "kanyarban" sincs... nincs hatalma és ugye általában a mai történésekről beszélünk, amiben a főszereplő O.V. és a kormány. Ettől függetlenül köszönöm a beszélgetést!
ómió
@szegfue: Pont itt a lényeg! 2013-tól "lassan esett a világpiaci ár", aminek se az üteme, se az időtartama nem volt megjósolható, tehát az akkori 25%-os árcsökkentést csak biztonsági "rátartással", kvázi "szakértői saccal" lehetett végrehajtani. Amellett még mindig a fejünk felett lógott évekig az államcsődveszély is, hiszen a pénzpiacok évekig "gyanús szemmel" figyeltek bennünket! Az "efftársak nyócévének" ehhez van köze csak igazán "és nem is kevés", a maga nem is kevés bizonytalanságával együtt! Emiatt a világpiaci ár azonnali figyelembevétele se volt tanácsos, amellett, hogy a 25%-os árcsökkentés önmagában még így is "felüdítő" volt! Gyurcsányt pedig ne írd le! Máig is "kormányozni" akarna, az "elkúrtuk"-ja óta akarhány év telt is el, ő a "legerősebb ideológusotok" - innen lehet következtetni, milyen lehet a többi! De egyébként is: egyetlen "ma" nem létezhet "tegnap" nélkül, tehát csak azzal együtt vizsgálható. A dumcsit én is köszönöm!
Aki Én
@Málna: ,,Azért párszor már kisegítettelek téged is, hogy értsd, amit olvasol. Fordítva még nem történt meg."

Dehogy nem, számtalanszor. Csak nem értetted.
Málna
@Aki Én: Nem történt ilyen. Mindig a levegőbe beszéltek. Hiteltelenek vagytok.
Málna
@Aki Én: Nem mondtam, hogy kérdezted. Te jó ég...
amortizáltok
marhasággal ne takaróz vitya a takszisoktól meg beszartál? ja
drrotf
@ómió: Mi történt?Tudsz Te szépen hosszan , mondatokat is írni?
Emmersson71
Talán nem kellett volna a 25 éven aluli munkavállalóknak adómentességet adni! De a 3+ gyerekes nőknek sem! Pölö...
Tonyróma
Én úgy tudom,hogy a magánnyugdíj kasszából,ti közel 3000 milliárd forintot húztatok ki,azóta is bottal ütjük a nyomát.
nemkati
@szegfue: Július 17., 08:53
Akkor elmesélem az én tavalyi villanyszámlámat. Éves számla.
energiadíj: 26987 áfa: 7286 bruttó: 34273
renszerhaszn. 35349 áfa: 9544 bruttó: 44893
Vagyis a rendszerhaszálati díj több mint 11000 ft-tal több, mint az áramfelhasználás. És csak azért nem keresik rajtam degeszre magukat a rendszerhaszálati díjjal meg az áfával, mert napelem van a tetőn, emiatt annyival kevesebb a fogyasztás. A sok lenyúláshoz ez a 'rezsicsökkentés'-nek nevezett átverés alaposan hozzájárult a büdzséhez.
szegfue
@nemkati: Én még azon is eltünődtem, hogy ha a fogyasztásom tulmegy a kereten, igy 70 Ft lesz 1 kW, akkor a rendszerhasználati dijam pluszban ennyi lesz?
csipetke
orbánnak baromi jól jött ez a háború. Erre a világon mindent rá fognak kenni. A saját idióta, impotens gazdaságpolitikájukat, a válságot, és mindent, ami rossz..12 évük volt,hogy legyen eurónk, és most nem szívnánk a szart se érő forinttal. Csakhát a forinttal tudtak játszani, a matolcsi-féle bankoknak nem véletlenül volt százmilliárdos hasznuk. Ahelyett,hogy ----mint a többi volt szoci országban----zárkóztatták volna a magyar béreket az eu-shoz, szándékosan lent tartották a fizetéseket is, mert így maradtak itt a multik az országban, az olcsó munkaerő miatt. Emiatt (is) vagyunk most sz@rban, mert ezekből a kis fizetésekből ennyi rezsit nem fognak tudni fizetni az emberek..És most előadják a nagy megmentőt, rezsicsöki, meg a francsetudja, hogy viktor putyinovics most épp miért harcol. Ennek a cseppecske dagadt embernek ez a mániája, a harc mindig valaki,vagy valami ellen.
amortizáltok
orbánokat lölöket bayerokat kihagyta ugye? na ennyit róla
ómió
@drrotf: Ebből is láthatod: elég ritka a "ti oldalatokon az értelmes opponens"!
drrotf
Amit írtál az indokolja azt hogy sokszor úgy írsz mint aki nem ismeri a magyar nyelvtant, mondat szerkesztést?Furcsa egy álláspont,de úgy látszik van ilyen!Mágnás Miska, Szirmai operettje jut eszembe, hogy lehet hogy magaddal sem állsz már szóba, mert keresed az értelmes embert.
ómió
@drrotf: Szóval, nem vagy értelmes, hiszen szóba álltál velem!? Ritka efftársi önkritika!
drrotf
@ómió: Azt gondoltam, hogy megjátszod hülyét, akivel nem lehet beszélni, de én javíthatatlan vagyok, és át láttam a szitádon, a védekezéseden, hogy hülyének tetteted magad. pedig csak álcázod magad!Próbálok az ismereteidre hivatkozni, hogy lásd be hogy az a kormány most nagyon becsapta a választóit, és hiába próbálja másra hárítani a felelősségét?Azt gondolom, hogy nem vagy reménytelen, pedig messziről nagyon annak látszol!Az aki a hozzászólókat nem magyar nyelven próbálja noszogatni, hogy finom legyek az ne tegyen már fel az internetre más honlapokból cikkeket hibátlanul, mert elárulja, hogy valamiért álcázza magát! Ebben a műfajban nem Orbán az etalon, van sokkal egyenesebb jellemű,kulturáltabb személy, no nem Bayerre gondoltam, a FIDESZ-ben is akiről példát lehetne venni az embereknek!
ómió
@drrotf: Ne erőlködj a hülyeséget elemezgetni, megy az neked anélkül is! A kormány meg "nagyon becsapta a választóit!? De mivel is!? Netán fixen megígérte, hogy akkor is korlátlan rezsicsökkentést biztosít, ha annak fenntartása most már a tavalyi hétszeresébe kerülne!? Sőt! Akár végtelen bekerüléssel is!? Neeeem!? Akkor meg, hogy is van ez!? És még "próbálja másra hárítania felelősségét" is!? Nem is tudtam, hogy a "Zorbán" a világpiaci gázár és áramár "kézivezérlője" és ebbéli minőségében még a felelőse is! Mióta!? Némi "efftársi felokosításunk" ebben nagyon elkélne már! Vagy esetleg arról nem szólt még választás előtt, hogy a katás adóelkerülőket ritkítani fogja!? Na, ne má"! Ez, ám, a "becsapás"!
drrotf
Ha magadtól nem tudod ,hogy mivel csapta be a kormány a választóit, akkor én hiába írom le neked, azt úgy sem hiszed el!Nem fixen ígért semmit , csak ígért, és úgy, hogy amit végrehajtott azt a választások előtt az ellenzékre tolta.A katáról csak annyit mondott ,hogy az adó törvényeket nem változtatja, de úgy látszik Orbánnak a KATA nem adó törvény!Ha egy törvényt nem a vállalkozók játsszák ki, hanem a munkáltatók, akkor talán szigorúbb ellenőrzéssel a hiba kiküszöbölhető lett volna, csak ez több munkába került volna, és dolgozni ez a kormány nem szeret csak dolgoztatni!Azt azért jól lehet érzékelni, hogy a tüntetések nem arról szólnak hogy a KATÁ-sok elégedettek lennének a törvény módosításával, hanem inkább arról hogy a becsapásuk miatt fel vannak háborodva!A jogszabály adta kijátszási lehetőség megszüntetésnek nem az az egyetlen módja, hogy eltörlöm majdnem az egész jogszabályt, hanem amikor 2012-ben elfogadták a FIDESZ-es képviselők a törvény, már akkor tudhatták, hogy ez a jogszabály a kijátszásra ad lehetőséget mert erre z LMP képviselője felhívta a figyelmet, és már ekkor be kellett volna zárni a kiskapukat a törvény furfangos ,magyaros értelmezése miatt, de erre a kijátszásra ez a mindenre odafgyelő kormány 10 évet adott.
drrotf
@ómió: Lázár miért kért bocsánatot?Csak nem elme zavarában?Nm, nem hiszem, belegondolt abba,amit a FIDESZ ezekkel, az érintettekkel mit csinált!
ómió
@drrotf: Szóval, képtelen vagy megfogalmazni, hogy a "Zorbán" mivel is "csapta be" a választóit!? Sürgesd már meg a pártközpontot, ne húzzák az időt, adják már ki erről a hivatalos hazugságverziót - ha már te magad nem találod! Addig meg csak hazudd ezerrel - nyilván úgy az efftársi! A katásaitok meg azzal "elégedetlenek", hogy "fürészeltek" a további adóelkerülésüknek (már, akire ez vonatkozik) és térhetnek vissza a bolsi tetübandád által meg se szavazott kata előtti adózásukhoz! Ha viszont még ennyit se vagy képes megérteni, azzal már meg se próbálkozom, hogy a "miért most" kérdéskörét ezügyben megértsed! Amúgy nálatok, bolsiknál a bocsánatkérés csak elmezavarotokban szokásos? Ez se igaz, de így kell hazudnotok!? A "mit csinált" kérdéskört meg arra fel hoztad elő, hogy a bolsi tetübandátok idevágó esetekben anno simán ki szokta nyírni "az érintetteket"!? "Ideát" ez nem szokás! Nem is "honosítjuk" tőletek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.