Szijjártó Péter külügyminiszter a C5 közép-európai kezdeményezésre létrehozott tanácskozás után arról beszélt, hogy vannak vészhelyzeti forgatókönyvek arra az esetre, hogyha a háború elérné Kárpátalját és ezzel magyar emberek életét veszélyeztetné – írja a Blikk.hu.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, szükség esetén az anyaország meg tudja védeni a Kárpátalján élő, mintegy 150 000 fős magyar lakosságot.

Elkészült Magyarország háborús vészhelyzeti forgatókönyve

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (balról) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a felsorakozott katonák előtt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. június 15-én. Közös járőrözést hajtanak végre amerikai és magyar katonák Hajdú-Bihar- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szijjártó úgy látja, Magyarország továbbra is olyan politikát folytat, amivel nagyon csekély esélye van annak, hogy belesodródjunk a háborúba. Elmondta, hogy szerinte van már elég szankciós döntés, a nyugatnak innentől kezdve a békére, vagy legalább a tűzszünetre kellene koncentrálni.

Mint minden olyan országnak, amelynek szomszédságában háború folyik, Magyarországnak is fel kell készülnie arra, hogy szükség esetén megvédje magát.

Nálunk is készültek háborús vészhelyzeti forgatókönyvek, a magyar katonaság kivonása a határvédelemből is részben erről szól

– hangsúlyozta a külügyminiszter, aki úgy gondolja, nem valószínű, hogy az ukrajnai háború rövid időn belül véget érne.

Szijjártó Péter megerősítette, Magyarország fenntartja a lehetőséget arra, hogy Budapesten tartsák meg a béketárgyalásokat.

Forrás: Blikk.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Kiváncsi leszek,ki fogna fegyvert ezekèrt??
Kèpesek háborúba vinni az országot. Aljas,mocskos banda. Kurvára nem èrdekelnek sem a Kárpátaljaiak,sem az erdèlyiek,sem a szèkelyek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Megismétlem!!
.
Na! A mai napre is tübbszörösen, majdnem minden pofakaratés, szerecsnmosdató részére megvolt a mai napra a vezér hangyától rendelt KÖZNYUGALOM MEGZAVARÁSA, amely normálisan működő országban büntetési tétel:
.
---- A köznyugalom elleni bűncselekmények
drkakukzoltan.hu/egyeb-szakteruletek?title=A%20k%C3%B6znyugalom%20elleni%20b%C5%B1ncselekm%C3%A9nyek
Többek között háborus uszítás
-------------
.
Ellenkezőleg Antall József miniszterelnökkel, aki közjogi méltóságához illően az 1991-2001-ig tartó délszláv háború idején nem élt ezzel, hanem tette a dolgát megbizatásának megfelelően
.
------ Magyarország és a délszláv válság.
antalljozsef.igytortent.hu/szolgalatban/kormanyfokent/kul-es-nemzetpolitika/a-tortenesz-kulugyminiszter-tanulmanya/112-magyarorszag-es-a-delszlav-valsag

"""""Az Antallkormány megalakulásakor senki sem számított a hat szövetséges köztársaságból álló Jugoszlávia felbomlására, még a horvátok és a szlovének között is legfeljebb egy kisebbség álmodozott róla. Az áprilisi szlovéniai és horvátországi szabad választásokon azonban a politikai hatalom és a gazdasági erőforrások megosztásával elégedetlen, a nemzeti érdek erőteljesebb érvényesítését kívánó, politikailag heterogén, de a nemzeti célok tekintetében egységes erők szerezték meg a győzelmet, miközben előző decemberben Szerbiában a legtöbb szavazatot a szerb nacionalizmussal mindjobban azonosuló kommunisták kapták, akik, élükön Miloševićtyel, nemet mondtak a rendszerváltozásra. """ (...)
----------------
.
Ellenkezőleg a fideSS alapítók selejtjei, és visszhangjaival akik tehetetlenségük miatt Stop-Sorosoznak, Stop-Gyurcsányoznak, migránsokkal tartják félelemben a társadalmat.
.
Rémes!
Pálinkás Pál
nem vagytok ti olyan bátrak kakadu, hogy fegyvert osszatok a lakosságnak...
orsos vendel
Elöször orsos, szopo pedi, dagadt szili es a 133 bator ember rohanna az ellensegnek...
Pálinkás Pál
ez hülye?...ki fogna fegyvert a határon túli parazita szavazógépekért?...
ómió
De - ami a lényeg - még mindig nem a Maki efftárs-féle "mi háborúnk", max. legfeljebb a mi védekezésünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.