Több kötelezettségszegési eljárás kapcsán hozott döntést az Európai Bizottság. Bíróságon is folytatódnak ügyek, de két kérdésben megkezdődik a jogsértési eljárás.

A kettős üzemanyagárak és a gabonakiviteli tilalom miatt pedig megkezdődik a jogsértési eljárás – írja a hvg.hu.

A gyermekvédelmi törvény módosításai miatt, a melegeket a pedofilokkal összemosó részek kapcsán tavaly megindított eljárás során nem sikerült a Bizottság számára elfogadható magyarázatokat adni a magyar hatóságoknak, ezért a brüsszeli testület pert indított az Európai Bíróságon. A Klubrádió frekvenciáról való megfosztása kapcsán is az uniós bíróságon kell számot adnia Magyarországnak.

A Klubrádió frekvenciája kapcsán adott magyar válaszok nem oszlatták el azokat az aggályokat, hogy a magyar Médiatanács erősen megkérdőjelezhető indokokra hivatkozva elutasította a Klubrádió rádióspektrum-használatra vonatkozó kérelmét. A Bizottság álláspontja szerint Magyarország megsértette az uniós jogot azzal, hogy a Klubrádió rádióspektrum-használati jogainak megújítása kapcsán aránytalan és átláthatatlan feltételeket támasztott.

A Bizottság felszólítja Magyarországot, hogy tegyen eleget az ivóvíz-irányelvben előírt követelményeknek. Az irányelv értelmében a tagállamoknak gondoskodniuk kell arról, hogy az emberi fogyasztásra szánt víz egészséges és tiszta legyen, mert Magyarországon 66 ivóvíz ellátási körzetben nem megfelelő a minőség.

Szintén kötelezettségszegési eljárást indult Magyarország ellen a belső piaci szabályokkal ellentétes intézkedések bevezetése miatt. Az ok, hogy Magyarország eltérő üzemanyagárakat szab meg a külföldi rendszámmal, illetve a magyar rendszámmal rendelkező járműveknek.

És kötelezettségszegési eljárást indult a gabonaexportra vonatkozóan bevezetett előzetes bejelentési rendszer miatt. A Bizottság álláspontja szerint az intézkedés összeegyeztethetetlen a közös piacszervezésre vonatkozó uniós szabályokkal, illetve a kivitelre vonatkozó közös szabályokkal.

Ezen kívül is egy sor ügyben, amelyben az Orbán kormány nem vagy rosszul ültette át az uniós jogszabályokat.

A kormánynak két hónap válaszadási idő áll rendelkezésére.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És mi van a "művelt Nyugaton" dolgozó keleti vendégmunásoknak a helyiek bére felét se elérő "kettős bérezése" témájával, efftársak!? Vagy az már "ajrópai érték", mint az aberró "értékek" normává tétele!?
Csizmás Kond
...holnap meg azért fogják perelni, hogy az orosztól kapott gázat amit ugyan a zunió megtagadott miért nem osztja meg...tetvek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.