A Origo szerint hamar kiderült, hogy ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal nyert volna a választásokon, akkor azonnal eltörölték volna a kormány rendkívül sikeres és közkedvelt rezsipolitikáját, amelynek köszönhetően a magyarok Európában kiemelkedően keveset fizetnek a rezsiért – ám ezek a kijelentések rosszul öregedtek.

Idiótát csinált magából Fidesz propagandagépezete: beismerték a rezsicsökkentés bukását

Most ezzel szemben a Mandiner osztott meg tippeket arról, hogy miként lehet spórolni a szerdán bejelentett, rezsicsökkentést korlátozó döntések után.

Ez azért is ironikus, hiszen az Origo címei olyanok voltak, hogy: 

Márki-Zay: A magyarok a fürdővízzel öblítsék le a WC-t!

Márki-Zay Péter szerint az a megoldás ha mindenki kevesebbet fűt és kevesebb áramot fogyaszt

Ám tudjuk, hogy jogos a spórolás iránti elvárás, de azért ha belegondolunk abba, hogy a kormányzati média milyen kéjjel számolt be a németországi takarékossági tervekről. Gyertyával fűtenek, stb, és most a Fideszes média oszt tanácsokat a spórolással kapcsolatban a miniszterelnöki, kormányzati megnyilatkozások után.

A Mandiner olyan tanácsokat ad az eddig rezsicsökkentett gázzal és elektromos árammal vélhetően pazarlóknak, hogy:

- A forráspont elérése után takarékon főzzön!

- Csak akkor kapcsolja be a tűzhelyet, ha már valóban elkezdett főzni, és edény is kerül a tűzhelyre, feleslegesen ne vesszen kárba az energia!

- Feleslegesen ne fűtsön, vegye le a fűtést abban a helyiségben, ahol nem tartózkodik

- Mellőzze a világítást a használaton kívüli helyiségekben!

- Ha kádban fürdik, körülbelül 160 liter vizet használ el. A takarékosabb zuhanyozáshoz már 60 liter víz is elég

- Mosogatásnál az edények tisztára mosásához ne használjon folyóvizet, csak az öblítéshez.

- Párologtasson rendszeresen, a párás levegőben egy adott hőmérsékletet melegebbnek érez.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Van az úgy, hogy visszafröccsen a sz@r! Viktor, ez most pofáncsapott!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Van az úgy, hogy visszafröccsen a sz@r! Viktor, ez most pofáncsapott!
verőce21
Semmi nem fröccsent vissza..., a rezsicsökkentés továbbra is hatékonyan működik az egész társadalomban, csak most majd hatékonyabban...!
justhpeter
@verőce21: Tényleh ennyire hülye vagy ? Ha így van miért nem maradsz csendben és tanulsz az okosabbaktól.
verőce21
@justhpeter: talán nem működik a rezsicsökkentés...?
Peller Anikó
@verőce21: Nem. Legalább öt éve görgetik a generált rezsicsökkentésemet és a kumulált összeg nem több pár ezer forintnál. De azt minden számlára oda kell írni micsoda kegyet gyakorolt az elnőkünk. Ehhez hozzátartozik, hogy tíz éve már nem használtam 1 cm3 gázt se.

Az ún rezsicsökkentés (ami hosszú időn keresztül rezsinövelés volt) csak a fogyasztást serkentette, nem támogatta a takarékos felhasználást.

Na most majd támogatja, ha megszűnik.
verőce21
Valóban, ezután jobban támogatja majd ihaj, és jobban meg is fogják becsülni a rezsicsökkentést...!
Csupa haszon...!

És Te mivel fűtesz? Mivel muszáj...? :)
Nessy
@Peller Anikó: Aki milliós havi jövedelem mellett tart fenn egy több szintes villát, ammak ez az emelés nem jelent nagy problémát. Aki egy két szobás régi családi házban él, minimálbérből, az megszívja, De több emeletes régi házakban is fizethetnek a kis nyugdíjasok,kevés pénzből élő családok,
tudode
Krisztus koporsóját sem őrizték ingyér, hasonLÓAN őfélesége rizsacsökkentéséhez:
:
----Drága a gáz: a rezsicsökkentés 400-450 milliárd forintnyi veszteséget termelhet az MVM-nek
24.hu/fn/gazdasag/2022/01/26/mvm-gazar-rezsicsokkentes-veszteseg/
------------------
.
Vége felé közeledik a pofakarate
.
.---- “A sok politikai prédikáció most szembesül a valósággal” - Hetes Stúdió a Klubrádióban (2022.07.16.)
www.youtube.com/watch?v=lZ9OHKd8lTA
------------
.,
Annak ellenére uncsi, hogy
.
----- 150 milliárd (!) forintot költhet propagandára a kormány
444.hu/2020/02/20/150-milliard-forintot-kolthet-propagandara-a-kormany
----------------
.
Sajna! Ha nem lesz rossz időben rosszhelyen az országnyomorító, még TÖBB MINT HÁROM ÉVIG nyúlkálhsz sz otdzáh pénztárcűjűba!!!
.
Jesszusom!
verőce21
"Diktátor! Mocskos Fidesz! Gyertek velünk!" Ezek voltaj a legnépszerűbb skandálások egyelőre. És felcsendült az Elkúrtad is. Teljes képzavarban a liberális csürhe...

Nem tesztelni akartak, hanem balhét, heted-hét országra szólót. Olyat, ami alapján egy önmagát kompetensnek kikialtó szarházi behivhat az országba idegen rendfenntartókat. nem ismerős 2006-ból a módszer?

Szerintem ez igazán az erő: le se xarni a kis pöcsöket...
Dr. Proktor
@justhpeter: Nem hülye csak birka! Annak örül ha nyírják...
Mint az orosz viccben mikor Szerjózsa kalapáccsal veri a farkát és Vlagyimír megkérdezi tőle hogy ebben mit élvez: "azt mikor abbahagyom!"
Tonyróma
Ha az Origo,ilyen használati útmutatást ad a rezsicsökkentéshez,lehet majd hajlongani rendesen a bráneren.Mi a faszért,nem ismerik be,hogy tarthatatlan,a rezsi dumájuk.Ez a lufi,kidurranni látszik,csak még kapaszkodnak bele.
Baker
Rövid megfontolás után: KURVA ANYÁD VIKTOR!
Baker
@verőce21: Nem! Az nem "védelem", ha hoznak egy rendeletet, hogy X áron lehet forgalmazni egy terméket. Ha ennek nincsen fedezete és más termékben fizetjük a különbözetet, valamint hitelekkel tartják fenn, akkor semmiben nem különbözik Kádár 3,60-as kenyerétől.
Eladott Ország
Orbán: megvédjük a rezsicsökkentést. Csak a banköltségek, biztosítások, a kaja, az üzemanyagok, telefon-net, repülőjegy drágul. Csak 0-24 ben Hazudik ! Csakhogy én nem tudok kimenni a BL mecsre repülővel hivatalos útnak álcázva, hogy ne kellessen fizetni! Nomeg az összes műszakicikk 60-70 százalékkal, a kétszámjegyű infláció miatt? Megnyugodtam, a gőzmozdony ára a régi marad. Én tudtam, hogy a nyolcvanezret is vissza veszik Feri bátyám! A világ legnagyobb SZÉLHAMOSA! Szinte napi szinten minden drága csak az életünk olcsó neki!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/285188562_2101920910012632_3623284951253016207_n.png?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=BMHfZzDA220AX8ZLYw8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8oIqxnhwYXCxB8JUrZqy6UCu67Nv1vvdQzVTcpYRJ7Ww&oe=62D853D1
Hurrá! Magyarország vásárolta legdrágábban a gázt az oroszoktól, az elmúlt időszakban. Már megérte segget nyalni ugye Vitya? De a vállasztási kampányba azt hazudták hogy mi kapjuk legolcsóbban. A 2/3 - ért semmi sem drága. Külsős cégen keresztül a haszonkulcs miatt kell feudális járulék.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280703109_3105548946369451_6235784962591225208_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=9XKoz71UQ9UAX_1Zc4P&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9w83JsLp_T7MHJwLNI92wgJ__He_H26X_GJ6FfdJTFUw&oe=62D7C1CF
Rezsicsökkentés. Valahogy így.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280838796_3106979949559684_3808563587212852690_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_-f4B7-SBZUAX-Q5Ffg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8yRc9KHGYofTQZqdl2iPLD-UwyHYzZU4INKr7cEdiAEw&oe=62D9533D
Tonyróma
Amikor a múltban egy miniszterelnök jelölt,hasonlókat nyilatkozott,le karakter gyilkolták.Most a
propagandagépezet jön elő ilyennel,átkötik egy nemzeti színű pántlikával és már ehető a szar ugye.Két szó,kotányA ajácsiP.
balos
@Baker: Azért a KÁDÁR ezekhez képest 1 gyári munkás volt!Amit a 89 hozott az országra,azt a tatárok pikk-pakk elintézték!Minek kellett ehhez 33 év?
ómió
Nafene! Sikerült rájuk hazudnotok, efftársak!?
tothjani
' Ha kádban fürdik, körülbelül 160 liter vizet használ el."
Az szép, de aki megvette a nagy jakuzzit az lehet hogy nem a víz árán spórolta meg a rávalót.
verőce21
A rezsicsökkentés egy sikertörténet...!
Lehet ragozni, hogy a világpiaci árcsökkenés volt tulajdonképpen a rezsicsökkentés, de innentől működik igazán látványosan...!

Amikor az 5-7-szeresre ugró világpiaci árak mellett is csak "rezsikedvezményes" árakat fizetnek az állampolgárok egy bizonyos limit fogyasztásig...! :)
Aki Én
@verőce21: Elég sok cikk jelent már meg arról, hogy mennyit kerestek orbánközeli orbánok a felére esett világpiaci gázáron.
Tájékozódj!
És azt most ne is említsük, hogy még a bejelentés reggelén is azt harsogta a bolsevik típusú propagandátok, hogy fenntartják.
Majd pár óra múlva kiderült, hogy mégsem. Pedig ezzel nyertek választást.
De segítek megérteni ezt és a katát is.
Képzeld el, hogy egy ,,baloldali" kormány tette volna kormányváltás után.
Szinte hallom, ahogy véded őket is :)
csak úgy....
@verőce21: bedöltetek a propagandának,közben fideszék észre sem vették,hogy csödközelben az ország és te elalélsz a buta nagymagyaros felelötlen politikájuktól! :)
Dr. Proktor
@Maccska: Erős tévedésben vagy! Eddig nem piaci árat fizettünk, mert az alacsony volt, hanem a csókos kereskedőn keresztül átfuttatot energiahordozók úgynevezett "rezsicsökkentett" árát, ami jóval magasabb volt mint a piaci ár...
Megnyugodhatsz, ez a kereskedő most is nyerésre áll - a te és az én, azaz a mi kárunkra!
madlaci66
@verőce21: és a maradék részét ki fizeti meg szerinted? Elárulom: ugyanúgy,te fogod megfizetni, csak a fizetett egyébb adóidon keresztül.
verőce21
@Aki Én: @csak úgy...: A két dilis...!
verőce21
@madlaci66: Elárulom neked, hogy az emelt rezsiárat fizetők fogják kifizetni a rezsicsökkentést, amit mindenki megkap...! Fizessenek a túlfogyasztók!
madlaci66
@verőce21:nemrég jelentette be a zsírdisznó, hogy megint GYŐZTÜNK, nincs korlátozás az olajszállításban, se a gázban, amit olyan olcsón kapunk, mint senki más a világon.(igaz, hogy a románok harmadannyi áron kapják, mint mi) Áruld már el, hogy akkor miért vett fel több milliárd forintnyi hitelt az mvm? Miért nem elég neki a bevétele amit eddig fizettek a fogyasztók. Miért akadozik a vízellátás több területen? Mert nem tudnak fejleszteni a bevételből? Miért akadozik a szemétszállítás? Miért kell rendszeresen kifizetnie az államnak a kórházak tartozásait? Miért zárnak be kórházi osztályokat személyzet hiány miatt? Miért van pénz a rendőrök béremelésére, és miért nincs a tanárokéra? Miért kellett árszabályozni a csirke farhát árát, ha olyan jól élünk?
verőce21
@madlaci66: Te mit válaszolnál rá...?
madlaci66
@verőce21: elfogyott a pénz, az eu már nem ad, putyin meg eddig se adott, csak vitt.
simmering73
Hova lett kis Tehén? Nemrég még azon kacarászott, hogy a németeknél azt mondták:
"Feleslegesen ne fűtsön, vegye le a fűtést abban a helyiségben, ahol nem tartózkodik
- Mellőzze a világítást a használaton kívüli helyiségekben!
- Ha kádban fürdik, körülbelül 160 liter vizet használ el. A takarékosabb zuhanyozáshoz már 60 liter víz is elég".
Közben kiderült, hogy nem a németeknél, hanem a magyaroknál. HAHAHA
Peller Anikó
@madlaci66: Marhaság, nem elfogyott a pénz hanem elbasztuk, stadiomokra, eszetlen vasutakra, külföldi szavazatvásárlásokra, egészoldalas önfényező hirdetések harmadáira, janempardon, garmadáira, magyarul mindenre amire nem kellett volna, a többit meg elloptuk.

Jahát igen, így fogyott el a pénz, mert ugyan felvettünk 1500 milliárd forintot a választások elött, de azt is elszórtuk, hogy a sok hülye tolakodjon szavazni erre a jóságos tündérre.

Dögöljön éhen mind aki emiatt ment rályuk szavazni. A királyuk most megtáncoltatja őket.

Nameg a ráadás, minket is.
csak úgy....
@simmering73: gondolom oktatásra küldték!- kár,hogy vergödszke nem ment vele mert nagyon ráférne.
Peller Anikó
@csak úgy...: Ki vannak ezek oktatva mit kell mondani, a halfaroknak meg még el is küldik mit kell beküldenie a propiba.
Istenakinincsen
@verőce21: tegnap, 12:50
Sosem volt rezsicsökkentés te szerencsétlen!Ez egy bomba üzlet amibe te nem látsz bele.500 millió köbméter gázt eladnak a szerbeknek akkor amikor itthon korlátozzák a fogyasztást?...hmm.Fizessenek a magyar túlfogyasztók,mert az is az ő zsebükbe megy,meg amit eladnak a szerbeknek az is.A rezsicsökkentés is csak egy népámítás.
A pazarlás megszüntetésére más emberségesebb módszereket kellene előtérbe helyezni.
verőce21
@Istenakinincsen: "pazarlás megszüntetésére más emberségesebb módszereket kellene előtérbe helyezni" - erre pont jó pl. a magasabb rezsiktg. :)
Eladott Ország
@Maccska: A mennyországnál egyetlen jobb hely van csak: Magyarország! Ezt ugyan még nem mondta egyik kormánytag sem, de talán erre sem kell már sokáig várnunk. Hátha Orbán Viktor az Isten nekik, akkor könnyen elképzelhető, hogy ez is elhangzik.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/292787375_2135087830029273_7411125078363421464_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=srb35SVVMngAX_zO0v1&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-3QOCDUkTAKImj-lwwPfSN1oZDkpaJoW6rFtBsIJeryg&oe=62DAE01A
Orbán: Lassan mondom, hogy mindenki mregértse: Nem lesz rezsiemelés. Nem lesz gáz! Áremelés lesz!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293828313_10225536645741889_837154474345028201_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=fDxRXaLi6ngAX-QHy9g&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_xzPYOKI5y-Zd2NcLETfU_92qTduESUy1ngD9-jsOanA&oe=62DB58AD
Lassan mondom, hogy mindenki megértse: csak akkor hazudok, ha mozog a szám! Orbán: Még soha nem moindtam igazat!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293109042_5257373007703690_6643167423015306095_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=rd-5KyxE514AX8DRdpd&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT91Hrv6imhnSNyVx4bK8afhKGbZD6IgLvkLC1_pjkPluA&oe=62DA3D6A
Róth Lajos verse: Magyarország.
Az Apa férfi
Az Anya nő,
A KATA halott,
A Rezsi nö...

scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293603460_2135498426654880_1069656460859082229_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ZfyCEshTPT0AX8tLiT6&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_DETrkDPB6kGPYa6mr6S7IN-Vr4CIKbrhIhpW1-6Te_Q&oe=62DAFEBF
Istenakinincsen
@verőce21: ma, 02:07
Ilyen alapon tök felesleges volt beavatkozni a piaci árakba, nem gondolod?Te nem látod hogy az ígéretek és ársapkák a választások megnyeréséig tartanak?(meg még egy kis ideig, mert megtanulták már hogy hirtelen nem zúdíthatják rá a lakosságra!)
Emlékezz vissza:Mág nem volt háború sem amikor a 7-800Ft-os üzemanyagárat megszellőztették...azért hogy megemésszük, megszokjuk mire annyi lesz!
verőce21
@Istenakinincsen: Dehogy volt fölösleges beavatkozni a rezsiköltségekbe.../piaci árakba!
Most fogja csak áldani a nép a kormányt ezért! Amikor ötödannyi áramdíjat és hetedannyi gázdíjat kell fizetni a limithasználat fölött...!
Majd október-novemberben jut el az agyáig sok honfitársunknak. Neked is...!
Yoda69
Eddig rezsi csökkentés volt, azonban augusztus 1-tol a fideSS többszörösen veri ezt vissza a magyarokon.
A fideSS olyan árat akar az áramert, ami több mint duplája a legdrágabb (berlini) nemet villamos energia árnak.
simmering73
Kiemelkedően keveset fizetnek a rezsiért kiemelkedően alaccsony fizetés mellett.
Istenakinincsen
@verőce21: Naaa ez jó hír!Ötödannyi lesz mint volt?Limit is lesz?Hát ez akkor rendben ugye?
Akkor a limitet átlépőknek olcsóbb lesz?
verőce21
@Istenakinincsen: Természetesen limit alatt lesz ötöd- és hetedannyi a rezsi, de majd október- novemberben már megérted te is...! :)
verőce21
@Istenakinincsen: Ha a limitek alatt fogyasztasz, észre sem veszed, te szerencsétlen...!
Istenakinincsen
@verőce21: És ha főlőtte akarok fogyasztani?akkor mi lesz te szerencsés:)))
verőce21
@Istenakinincsen: Amennyi eszed van, kérjed, hogy te csak a limit fölötti tarifával akarsz fizetni...! :)
(Ami nem is olyan nagy kívánság, ha mondjuk egy nyaralóban laksz, amire nem vonatkozik a rezsicsök.)
Istenakinincsen
@verőce21: Azt ígérted hogy a limit felett olcsóbb lesz!Ejnye-bejnye átvertél?
verőce21
@Istenakinincsen: Te méreten aluli vagy mindenképp...!
Istenakinincsen
@verőce21: Te már csak tudod,bár nem tudom mit és milyen eszközzel mérsz.A halat vissza kell dobni a vízbe ha kicsi:))
percsi
@verőce21: "Ha a limitek alatt fogyasztasz, észre sem veszed, te szerencsétlen...!"
A magyar családok csak egy szobát nevezzenek ki melegedőnek, bújjanak össze, és akkor nem lépik át a limitet.
A magyar családok az egymás utáni fürdéshez a szerezzék be a régi fehér lavórt, majd a fürdővízzel öblítsék le a WC-t is (Márki nem mondott hüleséget). A víz és a melegítés lecsökkentve. Limit nem lesz átlépve!
A meghatározott limit nagyon kevés, ennyire fogja futni!
Azzal egyet értek, hogy össze kell húzni a nadrágszíjat, és azt csak úgy lehet elérni, ha a nagy fogyasztóknak mélyen a zsebükbe kell nyúlnia.
DE!
Szerbek 410 Ft/m3 (1 Euró/m3) kapják tőlünk a gázt, a Magyar állam a magyarnak, limiten felül 913 Ftm3 adja! A magyar állam a gáz árát a magyar emberek adójából fizeti ki, milyen rezsicsökkentésről beszélünk? Az állam keres rajtunk, illetve vitya és bandája!
Ismét lavórban fürdünk, egy szobát melegítünk, vármegyénk lesz, és főispánok uralkodnak felettünk. Magyarország előre megy nem hátra!
verőce21
@percsi: "a meghatározott limit nagyon kevés, ennyire fogja futni!" - igen, úgy van kiszámolva, súlyozottan, hogy a limit fölötti fogyasztók befizetései fedezzék az összes rezsicsökkentés költségét!
Augusztustól az állam kiszáll a rezsitámogatásból, az teljes egészében a limit fölötti fogyasztók állják. A 918 Ft/m3 egy ilyen fiktív, pillanatnyi tőzsdei ár. Ezt nem lehet érvényesíteni egy nagytömegű eladásnál... hiszen gyorsan vissza fog zuhanni békeidőben...
percsi
@verőce21: "a limit fölötti fogyasztók befizetései fedezzék az összes rezsicsökkentés költségét!"
Milyen rezsicsökkentés költség? A magyar adófizetők veszik-fizetik a megvásárolt gázt és mindent, nem a magyar állam, annak nincs pénze! Tehát, bemegy az adó a magyar állam kasszájába, abból kifizetik a gázt, tehát a magyar emberek adóval kifizették, majd ismét kifizetik többszörös áron! Ez nyerészkedés!
Peller Anikó
@verőce21: "A 918 Ft/m3 egy ilyen fiktív, pillanatnyi tőzsdei ár"

Mikor volt 918 Ft/m3 a gáz ára a tőzsdén? Hazudsz mint mindig. Fiktív ár, nem pedig tözsdei, a hazug kutyafádat kishenceg.
verőce21
@percsi: Az állam arra költi a befolyt adót amire jónak látja! akár rezsiköltséget is támogathat, amit augusztustól nem fog támogatni.

A túlfogyasztók "támogatják" majd, a fogyasztási limit alatt használt rezsiköltségeket...!
verőce21
@Peller Anikó: majd holnap elolvashatod a rendeletet...!
verőce21
Mi határozza meg az elfogyasztott gáz árát?

A gázfogyasztás díja az alábbi elemekből tevődik össze:

1. a földgáz ára,

2. a nagykereskedői árrés,

3. a rendszerhasználati díjak közül a szállítás és a tárolás díja,

4. a mobilgáz-finanszírozási költség,

5. a rendszerhasználati díjak közül az elosztás díja,

6. az egyetemes szolgáltatói árrés,

7 . nagykereskedő éves elszámolási elem,

8. egyetemes szolgáltató éves elszámolási elem.

Az egyetemes szolgáltatási árat (tehát a végső lakossági árat) az elosztói területenként és felhasználói kategóriánként az fentiekben felsorolt 1-8. pontok szerinti árelemek összegeként kell kiszámítani.

Kivéve a gyevi bírót...! :)
Peller Anikó
@verőce21: Nem azt kérdeztem mi lesz a hülye illipcsik rendeletében, hanem azt, hogy mikor volt a gáz köbmétere 918 forint a tőzsdén. Elbaszták a rengeteg pénzt, a többit meg ellopták, aztán most fizesse mindenki az elmebajos tékozló cigány hatalommániáját.

Ennyire hülyék vagytok. Egy Tékoz ló is eszesebb nálatok.
csak úgy....
@Peller Anikó: ök ennyire...,több milliárdból építette le orbán a néhai,föltehetö értelmüket..
verőce21
@Peller Anikó: a tőzsdei ár percről percre változik, valamikor volt annyi...

Március 7-én a gázár rekordszinten, 345 eurón is állt. Egy éve ilyenkor a gázár jóval alacsonyabb, 17,6 euró volt./1 megawattóra

De te nyilván Tékoz ló-nak képzeled magad...! :)
percsi
@verőce21: "Mi határozza meg az elfogyasztott gáz árát? A gázfogyasztás díja az alábbi elemekből tevődik össze:..."
Látom nem találkoztál még számlával.
gázszámla (átalány): 2022.07. havi
gázfogyasztás 143 m3, 4986 Ft, 34,87 Ft/m3 (nettó)
egyéb díjak 7609 Ft (nettó) (amit részleteztél)
összesen: 12595 Ft + 3401 Ft (27% áfa) =15.996 Ft
Amit felsoroltál, azt külön felszámolják + a földgáz ára. Ezzel is szoktak játszadozni, pl. amikor a gáz ára lejjebb ment, akkor a rendszerhasználati díj emelkedett.
Tehát a magyar emberek adójából + felhasználok havi díjából bőségesen megél "lölőke" szolgáltató, aki -nem- mellesleg a "rezsicsökkentés" mellet is milliárdos profitra tett szert.
Gyurka80
@Peller Anikó: Te nagyokos, az átlagfogyasztásig nem növekszik az ár, tehát addig európában a LEGOLCSÓBB!
verőce21
@percsi: Ne aggódj, a te pénzedet nem lopja el senki...!
Tesznek hozzá, hogy fedezze a fogyasztásodat, látom bemásoltad a számládat, jogosult vagy 100%-ig a kedvezményes tarifára...!
Peller Anikó
@verőce21: A gáz ára mostanság kb 100 Ft/m3 = 3 Ft/MJ. A 900 Ft/m3 hasraütés.

szamoldki.hu/hu/kalkulator/mennyi-egy-kobmeter-m3-gaz-ara
percsi
@verőce21: Majd meglátjuk! Már így is sokat fizetünk. Átalány, tavasszal-nyáron-ősszel is ennyit fizetünk, amikor nincs fűtés, alig van felhasználás. Az a kérdés, télen, amikor fűtés lesz, fognak-e leolvasni és az alapján számlázni, a nagyobb nyereség érdekében.
Pl. 200 -144= 56 m3x913 Ft= 51.128 Ft+a jelenlegi gáz + emelt szolgálati díj. Abszurd! Nagy problémák elébe nézünk, a fidfanok is felháborodnak majd, már most is mozgolódnak.
Ketten vagyunk, az átlagfogyasztás sokkal magasabb, mint amit ezek meghatároztak.
Ott ahol már hárman laknak több a havi fogyasztás 144 m3-nél. Szegény magyar családok, lölőkére dolgoznak, lölőbanda miatt nélkülöznek, akik a rezsicsökkentés mellett is milliárdokat kaszáltak. Akiket az infláció is gazdagabbá tesz, törvényt taposva, tudjuk miért!
"Mészáros Lőrinc hatalmasat kaszálhat a piaci tarifával"
Aggódom, mert vannak gyerekeim és unokáim. És aggódom a magyarokért, aggódom magamért!
telegdilaci
@namihami:Viszont a sokkal gazdagabb Németországban 560-ft egy köbméter gáz amig nállunk 760-ft lesz csak hát a Fizetések sokkal magasabbak és ők már hanyatlanak,mi viszont előre megyünk nem hátra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.