A hűvös hajnal után nagy ugrás várható nappal a hőmérsékletben, csapadékra viszont nem kell számítani, a légmozgás is mérsékelt lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a sok napsütést fátyolfelhők zavarhatják, szűrhetik, északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Indul a kánikula, hétfőn már akár 32 fok is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjelre derült vagy gyengén fátyolfelhős idő várható. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben, hidegre érzékeny részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedden nagyrészt derült, napos idő várható, melyet csak kevés fátyolfelhő, főként keleten gomolyfelhők zavarhatják. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Délután 29, 34 fokos csúcsértékek valószínűek.

Szerdán túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten jelenhet meg kevés gomolyfelhő az égen. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban a nyugati országrészben délies irányú szél lesz jellemző, mely időnként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban általában 12, 20 fok között várható, de a belterületeken és a vízpartoknál ennél pár fokkal magasabb értékeket is mérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben, amely szerint csütörtökön nappal akár 38 °C is lehet majd (bár egyes helyeken lehetnek kisebb záporok), pénteken 35 °C lehet a teteje a hőmérsékletnek, szombaton 36 °C, vasárnap ismét akár 38 °C is lehet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.