Gyenge légmozgás várható, csapadékra pedig nem kell számítani. A hét további részén egyre fokozódni fog a hőség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, a keleti országrészben kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére 17 és 26 fok közé hűl le a levegő.

36 fok is lehet kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat keddre Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt, ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C körül, helyenként afölött alakulhat.

Kedd éjjel derült, csapadékmentes időre van kilátás. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, de a belterületeken, vízpartoknál magasabb értékeket is mérhetnek.

Szerdán derült, napos, száraz idő várható, főleg északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban a nyugati országrészben délies irányú szél lesz jellemző, amely időnként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban általában 12 és 17 fok között várható, de a belterületeken és a vízpartoknál ennél pár fokkal magasabb értékeket is mérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 32 és 37 fok között valószínű.

Szerdára a meteorológiai szolgálat a hőség miatt másodfokú, azaz narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Pest (és benne Budapest), Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre. Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést kapott a hőség miatt Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, valamint Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

Csütörtökön az előrejelzés szerint napos idő várható, majd a nap második felében egyre több gomolyfelhő képződik, amelyekből legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, többfelé kísérhetik erős lökések. A hajnali 13, 22 fokról délutánra 33, 38 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken napos, gomolyfelhős idő valószínű csapadék nélkül. Az északi, északnyugati szelet időnként élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 15 és 23, délután 31 és 37 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.