Katona Tamás közgazdász, egyetemi tanár a Pénzügyminisztérium volt államtitkára, a Központi Statisztikai Hivatal egykori elnöke a Hírklikknek beszélt a kormány gazdaságpolitikájáról. 

Volt államtitkár: összeomlik a Fidesz-rendszer 12 éves gazdaságpolitikája
Kép: Facebook/BSZE

Szerinte a szemünk előtt omlik össze a Fidesz-rendszer 12 éves gazdaságpolitikája. Ha a kormány ősszel benyújt egy reálisabb költségvetést, akkor majd arról érdemes vitát folytatniuk az ellenzéki pártoknak.

Az egész költségvetés természetesen komolytalan, az 5,2 százalék sem reális. Lehet mondani, hogy összekeverték a számokat, és 2,5 százalékot terveztek. Ezt én reálisabbnak tartom. Lehet, hogy elgépelték, vagy nem figyeltek oda. Ennek nagyobb a realitása.

- fejtette ki a lapnak, és elmondta, hogy a magyar kormány számára bármi lehet hivatkozási alap.

Ahol a pénzügyminiszter Facebook-oldala jogforrás, ott bármi történhet, ha ők azt jogforrásnak tekintik, bármi lehet. De az egész költségvetés komolytalan, ezért most teljesen fölösleges a részletekbe belemenni. Az egész költségvetés fikciókra épül, nagyon kevés az alapja. Nem is fogják komolyan venni, mert nem szokták. A költségvetés még a hatálybalépése előtt is módosulni fog. Sőt, a hatálybalépés után is, akár naponta átcsoportosítják az előirányzatokat éjszakai rendeletekkel, kormányhatározatokkal – bármivel. Nem kell ezeket komolyan venni. Mi se vegyük komolyabban, mint ők, a készítői.

- emelte ki.

Arról, hogy miért teljesen fölösleges a költségvetés többezer oldalas anyaga a Hírklikk írásában olvashat bővebben. 

Forrás: Hírklikk

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
Tisztelt Államtitkár,semmi nem omlik össze ugyanis amit a felcsúti szélhámos művel az minden improvizációs mutatvány,legyen az költségvetés, külpolitika azaz bàrmi...a fideszes taknyok nem veszik észre,hogy olyan meg nem volt ,hogy a csungohasú getzi bármit is bevallott volna, hogy elrontotta,minden kérek,jól élünk ha a 94 éves Soros bácsi,Fletó és a brüsszeli ballipsi nem tennének keresztbe akkor már Svájc is mögöttünk lenne,hogy verjem abba a vályogvető cigó krvnydb te féreg orsós
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Apfelbaum
Tisztelt Államtitkár,semmi nem omlik össze ugyanis amit a felcsúti szélhámos művel az minden improvizációs mutatvány,legyen az költségvetés, külpolitika azaz bàrmi...a fideszes taknyok nem veszik észre,hogy olyan meg nem volt ,hogy a csungohasú getzi bármit is bevallott volna, hogy elrontotta,minden kérek,jól élünk ha a 94 éves Soros bácsi,Fletó és a brüsszeli ballipsi nem tennének keresztbe akkor már Svájc is mögöttünk lenne,hogy verjem abba a vályogvető cigó krvnydb te féreg orsós
justhpeter
megnyugodhat a professzor úr, mi sem vesszük komolyan Orbánékat. Varga úrfi beadott a házmesternek egy tekercs budipapírt amit a 135 "bátor ember" most szétcincált, Ennyi.
Dr. Proktor
Nem is tudtam hogy van a fidesznek gazdaságpolitikája...
Mármint a lopáson kívül ami tervezett, minden más csak ad hoc!
verőce21
Miben, hogyan omlik össze a Fidesz gazdaságpolitikája?
Hiszen veszik át tőlünk sorban a megoldásokat más európai országok is... (áramtermelés, gázszállítás, stb.)
Németh István
Ez a vadbarom ennek szurkol, ezt szeretné mert a csürhe geci tolvaj banda prókátora! Az bassza meg a kurva anyját akik ezt megtűrik a közösségben mi több egyetemi tanárként és pláne behozzák a médiába szart keverni! Ponyemáj!?
Dr. Proktor
@Németh István: "Ponyemáj?"
Csak nem az ideiglenesen itt tartózkodó szovjet csapatok kantinosnője volt anyuka?
Hja, a gének nem válnak magyarrá...
Dr. Proktor
@Maccska: A hasznos nálad a lopást és a korrupciót jelenti?
Mert akkor tényleg nem tett semmit...
ómió
Most, akkor, "mindentudóba ment át", vagy csak éppen efftársiasodik!?
Dr. Proktor
@ómió: Rád is igaz a mondás: "Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna!" :-)
Dr. Proktor
@Maccska: Inkább egy okos egy hónapig mint egy alkalmatlan tíz évig...
Dr. Proktor
@Maccska: Egyben talán igazad van, én is azért hagytam ott a munkahelyem, mert van a mondás: "aki tudja csinálja, aki nem az tanítja!" - de ez azért nem igaz, inkább csak az egyik elméleti szakember a másik gyakorlati.
ómió
@Dr. Proktor: Ez a szólás járja nálatok ott az elmeosztály munkásőr tagozatán!? Frappáns! De mondogassátok csak egymás közt!
Peller Anikó
Összeomlik? Nekem úgy tűnt már összomlott.

Úgy látszik a birgék nem járnak boltba.
Dr. Proktor
@Peller Anikó: 1250 forintos kávé most 3300 az "Óccsó" boltban, a 160 forintos liszt 600 a Tecsóban...
Birgéknek ez kisebb mint 10 százalékos infláció! Vagy nem tudják mi az infláció, vagy nem tudnak számolni!
Németh István
@Apfelbaum: a kurva anyád a szélhámos és a gyzrcsány-slepp! @Dr. Proktor: te egy annyira okos vagy a barom fasszal, nyilván tesók is vagytok - még a hülye gyurcsány, bajnai maffiának se kellet annyira hülye volt, de a veres sem állt ki mellette, mást sem tudott csak akadékoskodni mindenbe!@Peller Anikó: hát az biztos, hogy a te agyad az mán összeomlott, és agyalhatsz agy nélkül a @Dr. Proktor: haveroddal a fő hülyével >> menjen 40 filléres péksüteményt venni, meg 1,50-es tejet! De akár 80 Ft.-os lángost is Micsoda Állatkert, ez a hülye; veled együtt!
Aki Én
@Németh István: A fészbukpon már nem vagy ennyire aktív, te elmebeteg?
Jóképű egy idióta vagy...
hu-hu.facebook.com/nemethistvangyula
Aki Én
@Maccska: @ómió: Veletek ellentétben, persze tudom, hogy nálatok hitelesebb trollt nehezen találni, ő közgazdász, egyetemi tanár a Pénzügyminisztérium volt államtitkára, a Központi Statisztikai Hivatal egykori elnöke...

Esetleg mellébeszélés helyett cáfolhatnátok is. Csak úgy, a hitelesség kedvéért.
Most mondom, nem fog menni :)
Egyrészt igaza van, másrészt ti akkor sem tudnátok cáfolni, ha nem lenne.
Németh István
@Aki Én: elmebeteg a te édes anyucid aki a világra hozott egy valóságos elmebeteg csemetét, akiből a hülyék királya lett! Na ennyit, az alázásért!
A face néhány aljadékától undorodom! Az az az oldal ahol még nagyobb hülyék vannak mint máshol!
Aki Én
@Németh István: Nekem mondod? Ócska bugris pofádat is onnan ette ide a rosseb, te elmebeteg faszkalap.
Anyádat sajnálom, biztos sokat szégyenkezett miattad, te balfasz komcsi.
Dr. Proktor
@Németh István: Magánrendelésemen ingyen várlak!
Nessy
@Németh István: Ha valakinek az édesanyját szidod, azért a legrészegebb kocsisok egy lebujban úgy vágnának pofán, hogy a fogaid körmérkőzést játszanának a benn maradásért! Sajnálom édesanyádat, hogy gyermeket várt és te sikeredtél.
Dr. Proktor
@adrenalink: Gyermelyi fehér búzakenyérliszt BL 80 1 kg 609,- Ft, pár hónapja még 160 Ft , majd 209,- Ft volt ugyanitt...
Dr. Proktor
@Németh István: Sok szeretettel várlak téged is a rendelésemen...
Fenyöfa58
@Maccska: A fideSS padsorait nézted akkor ott van belöle bőven !!!
Fenyöfa58
@Dr. Proktor: ezekkel az AGYHALOTT FIDESS SZEKTÁSOKKAL kár szót váltani ,a drága időt rájuk pazarolni ,mert valahol ELAKADTAK ,FELCSUT meg a GONDOLKODÁS kőzötti uton!!!
Fenyöfa58
@Aki Én: MEGNÉZTEM !!! azt hittem ,hogy valami afgán menekűlt!!! de aztán látom valami TAKNYOS KORMÁNY SEGG ÁPOLÓ !!
Németh István
@Apfelbaum: felcsúti szélhámosnak köszönheted, hogy van hazád! Baszd meg a haverjaid már eladták volna, mint ahogy a zelenszkíj akarta eladni ukrajnát! Moslék vagy te a javából!@Dr. Proktor: most beszéltem anyuciddal azt mondta nehogy közelítsünk hozzád mert most visznek zárt osztályra és közveszélyes vagy!
Németh István
A hülye ballibcsi tetűknél, írd a balliberális csőcselékeknél méff egy undormány banda létezik >> az pedig a mi hazánknak nevezett kikorcsosult jobbik, ami már nincs. a torockai a kúró dórával aki nem mint anya hanem mint a nemzet patkánya serénykedik a határmenti agyzavart barommal. Sajnálom a férjét mert rajta röhögnek a pajtikák! Mindenesetre jól bírja - még ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.