„...a baloldali sajtó már az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit.”

Megszólalt a minisztérium Palkovics László és Mészáros Lőrinc cégvezetőjének vacsorájárólFacebook/Kele János

Ahogyan arról mi is írtunk, hétfő este a katatörvény elleni tüntetés közben ment oda a budai Várban egy Wolt-futár és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke az éppen vacsorázó Palkovics Lászlóhoz. A minisztert arról kérdezték, mit kezdjen most a futár, hogy az új szabályozással ellehetetlenítették a munkáját. Később kiderült, hogy Palkovics nem akárkivel ült egy asztalnál: Vitézy Dávid államtitkárral és Mészáros Lőrinc egyik vasúti építőcégének vezérigazgatójával, Sárváry Istvánnal vacsorázott.

Az eset kapcsán most a Technológiai és Ipari Minisztérium egy közleményt adott ki.

Palkovics László vacsoraasztalához egy figyelemre éhes képviselő terelt oda tegnap este kamerák kíséretében egy fiatal futárt. Bár adóügyekben a tárcavezető nem illetékes, személyes megbeszélésre invitálta a tüntetőt, ígéretéhez híven a találkozó időpontjáról már egyeztetnek. Miután az élőben közvetített történteken nem sikerült fogást találni, a baloldali sajtó már az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit

– kezdik a Facebook-bejegyzést.

A miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye. Másban minden célját tévesztett rágalom ellenére sem tudná, hiszen a vasúti beruházások állami megrendelése nem a Technológiai és Ipari Minisztérium feladata. A tárca ezzel szemben valóban érdekelt a már futó beruházások, köztük a V-Híd közreműködésével megvalósuló kiemelt fejlesztések, a Budapest-Belgrád és az azzal szorosan összefüggő Szeged-Röszke korszerűsítések sikeres végrehajtásában. A miniszter korábban hasonló keretek között egyeztetett az Audi, a Mercedes, a Rheinmetall vagy az Airbus képviselőivel is. Így vélhetően a jövőben is alkalmat fog találni a jelentős iparági szereplőkkel, fontos vállalati partnerekkel való egyeztetésekre, a baloldal rosszallása ellenére még akkor is, ha a résztvevők csak az esti órákban, vacsora mellett tudnak egy asztalhoz ülni

– zárják a soraikat. 

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Itt beszélték meg a pénzek leosztását?
Csak mert a hivatalos dolgok az irodákban intéződnek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@percsi: Az eo ipso adócsalást ne elemezzük, az bármelyik módozatban ugyanaz! Maradjunk a "betartott" katánál! Ha a bevétele havi 1 milla, amihez a költség 5-600000, akkor a "keresete" 4-500000, ami után 50000 adót fizet! Mondd csak: melyik állományba vett, "alkalmazott" fizet summa 50000 adót a 4-500000-es keresete után!? Ha egyik se, mert mind többet fizet, akkor, bizony ez adóelkerülés! De még 400000-es fizetés alatt is!
percsi
@ómió: havi 1 milla ritka eset, talán nincs is. A kisvállalkozások zöme nem éri el a havi 500e Ft bevételt, amiből lejön a kiadás, hacsak nincsenek közel a tűzhöz. Általában nincs folyamatos munkájuk, és a havi 50-75e ft-t akkor is fizetni kell, ha a hónapban nincs bevétel.
Sajnos a keveset kereső (már az 500e is annak számít) alkalmazottak keresete sincs rendjén, ne a rosszhoz viszonyíts.
A KATA nem adóelkerülés. A kisvállalkozónak könnyítés, kevesebb papírmunka, kevesebb kiadással kell számolnia: bank, könyvelő, némi adó. Az állami kassza havonta milliárdokkal több bevételhez jutott, mert jóval lecsökkent a fekete munka. Sokan vissza fogják adni a vállalkozást, a víz-villany-gázszerelő stb. ismét feketén fog dolgozni. Tanárok, eü. dolgozók sem fognak ingyen másodállásban dolgozni.
Ezek a vállalkozások nem utólag, adóbevalláskor, hanem havi szinten rakták be a pénzt az államkasszába, ami több milliárd forint. A kassza üres, pénz kell, minél hamarabb, minél több. A lölőkéék havi milliárdjait a kisvállalkozóktól akarják behajtani. És ennek még nincs vége, mi lesz, ha a számításuk nem jön be?
Azt meg tudod mondani, hogy most, lecsökkentették a biztos bevételt hozó Katás kisvállalkozókat, miért emelik az évi 12 milliót 18 millióra? Erre nagyon kíváncsi vagyok!
percsi
A KATA nem szűnt meg. Még az is érdekel, hogy miért csak magánszemélynek számlázhat?
Vagy egy BT. amiben csak a beltag dolgozik, miért nem lehet KATA-s?
ómió
@percsi: A "keveset kereső alkalmazottak fizetése sincs rendjén"!? Most, akkor, ahhoz képest, hogy évente kapnak fizuemelést, vagy ahhoz képest, hogy ez a kormány az előző, még böszmei szja-t is csökkentette!? Azelőtt a "legnagyobb rendben" volt, szinte népzsebikonform módon és még kata se kellett!? Most meg - mindezek után - "nincs rendjén"!? "Funny" - mondhatná az angol! És mindamellett az se mond neked semmit - ahogy az eredeti példa ezügyben elhangzott - hogy egy átlagfizetéses (kb. 400000 Ft?) kórházi ápoló havi 184000 közterhet (szja, nyugdíj, egészségbiztosítás, stb.) fizet be, addig egy ugyanennyit "katázó" ugyanerre csak summa 50000-t!? Itt se látsz semmiféle adóelkerülést!? Talán kinyíthatnád a szemedet és akkor még az is "feltárulhatna", hogy nem "lölőkéék" nemlétező deficitjéhez kéne imígyen is a plusz forrás, hanem pl. a több, mint hatszorosára emelkedett világpiaci gázár és a rezsicsökkentett lakossági gázár közti táguló szakadék "betöméséhez"! Vagy azt a proletár internacionálé állta eddig is!? És miféle "számítást" hiányolsz!? Hogy "számítod", mikor lesz vége a háborúnak!? Miért emelik 18 millióra a katás forgalmat!? Esetleg téged egyedül már az infláció is elkerül!? Csak nem!? A magánszemélyeknek számlázás meg azért van, mert a katázással, ha cég, társaság is bele van vonva, azok is adót kerülhetnek el, amit már maga a "katás" állománybavételének elmaradása is bizonyít!
percsi
@ómió: "egy átlagfizetéses (kb. 400000 Ft?) kórházi ápoló havi 184000 közterhet (szja, nyugdíj, egészségbiztosítás, stb.)" fizet be"
Látod, te magad írod le, hogy nincs rendben az adózás! Hány százalékot vesz ki az állam a dolgozók zsebéből? Ez szerinted rendjén van? Nem kellene csökkenteni?
A KATA nem szűnt meg, az éves határ viszont megemelkedett, 18 millió!! Miért is? A te szavaddal élve, megemelték az adókerülési limitet, most már 1,5 mill./hóig 50e Ft-t kell fizetniük. :)
Adóelkerülés miért lenne, hisz az éves 600-900e Ft adóját befizeti a KATA-s, ezt írták elő neki.
Cégnek nem dolgozhat pl. egy KATA-s karbantartó, miért is? Egy társasházban, vagy korházban nem végezhet vízszerelést vagy lakatos munkát egy KATA-s. Miért? Miért lesz egy zárcsere miatt a társasház-korház adókerülő, ha az elvégzett munkáért KATA-s ad neki számlát? Mitől lesz adókerülő a KATA-s futár, ha egy céghez szállít ki pizzát és a cégnek állít ki számlát? És miért állíthat ki számlát a nem KATA-s futár?
És miért nem adókerülő az a KATA-s taxis, aki cégek alkalmazottjait szállítja, és számlát állít ki a cég nevére?
Az, hogy pl. egy Bt beltagja kata-s, és nem lehet KATA-s az alkalmazottja, rendben is volna, ha a havi 1 mill., ill. most már 1,5 mill. bevételt túllépi. Itt valami bűzlik, hamarosan azt is megtudjuk, hogy mi!
ómió
@percsi: Ne most sopánkodj, ha addig nem tetted, amig a fidesz kormány nem csökkentette az szja-t! Azelőtt minden rendben volt? A társasági adót és az szja-t is a fidesz kormány csökkentette, viszont az előbbit a "nyugati haladó efftársak", globális minimumadó címén most próbálnák a duplájára emeltetni velünk is, de ennek ellenálltunk! Ezügyben pl. reklamálhatnál Brüsszelnél, hogy - ahogy írod - "hány százalékot vesz ki..."! Most viszont - ne hazudd félre - nem "az adóelkerülési limitet" emelték meg, hanem csupán azoknak hagyták meg a katát - ahogy az eredeti szándék is volt - akiknél, pl. kisiparos, magánszemélyek az ügyfélkör, amibe nem keveredhetnek bele adót elkerülő cégek, társaságok és a forgalmuk is belefér - még inflációsan is - a limitösszegbe! A katyvaszt meg ne keverd: nemcsak a cég(ek)nek dolgozó katás futár volt adóelkerülő, de az őt katáztató cég is, hiszen a futár bejelentetlensége adóelkerülést jelentett mind a futár, mind az őt alkalmazó, de be nem jelentő cége(i) részéről is! Ha meg ennyire a részleteket bújod, ne tőlem kérdezgesd, fordulj adószakértőhöz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.