Magyarország tettekre váltja ígéreteit – fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az ukrajnai Bucsában egy iskola, valamint egy postával és önkormányzati hivatallal kiegészített kórház építését bejelentve.

Bucsában épít iskolát és kórházat a magyar kormányFotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Mikola Tocsickij ukrán külügyminiszter-helyettes (b) fogadja hivatalában Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettest, a tárca parlamenti államtitkárát Kijevben 2022. július 20-án. MTI/KKM

Magyar Levente elmondta:

a szerdai napot Kijevben és az ukrán főváros környékén töltötte, bejárva azokat a helyeket, amelyek különösen nagy kárt szenvedtek a háborúban.

Hangsúlyozta:

megrázó ezt egy olyan generáció tagjaként megtapasztalni, aki nem látott háborút. Magyarországon szerencsések vagyunk, hogy eltelt lassan hetven év anélkül, hogy bármifajta fegyveres konfliktust kellett volna átélnünk – vélekedett.

Kiemelte:

az ukrán nép iránti szolidaritás és támogatás kifejezése mellett szeretnék a szimpátiát tettekre váltani. Ennek jegyében jelentette be egy iskola újjáépítését, valamint Bucsa külterületén egy kis kórház építését postával és önkormányzati hivatallal kiegészítve.

Közfunkciót ellátó beruházást fog a magyar kormány a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül megvalósítani, ezzel is egy kis lépést téve afelé, hogy az élet visszazökkenjen a normál kerékvágásba – mondta Magyar Levente.

Mi ennyit tudunk tenni

- mondta hozzátéve, hogy Magyarország lesz az első, amelyik tettekre váltja az ígéreteket és a szimpátiát, egyértelmű üzenetként Ukrajnának, hogy "mellettük vagyunk".

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Málna: az lehet hogy itt fogok lógni...és röhögni a sok fideszes csóringeren,akik télen megfagynak,vagy eladósodnak..mert azok tették ismét trónra a zsírhájt..de nektek ez kellett...hát megkaptátok...hamar a pofátokba köpött a fűreretek...
Málna
@Pálinkás Pál: Nem röhögni fogsz, hanem köpködni és várni, hogy rossz dolgok történjenek. Ahogy eddig is. Csak kintről még sürgősebb lesz.
kereső
@Toller Béla:" Harminc ilyent tudna építeni az egy kormányyacht árából !'- az most éppen Cannes.ben dekkol.
Pálinkás Pál
@Málna: igen,élvezem amikor a hülyeség elnyeri jutalmát..az értelmes emberek útra kelnek...marad nektek a sok cigó,nyugger,meg a büdös románok...szárnyalni fog az ország...
Málna
@Pálinkás Pál: Mintha nem értenéd, miről beszélek...
Pálinkás Pál
@Málna: te nem érted...nem érdekel április óta ez az ország...van mintegy 3 millió agyhalott ostoba..kb ugyanennyi aki a valagát nem emeli meg..így ezek közül senkit nem sajnálok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.