A volt miniszterelnök a Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait.

Gyurcsány leírta a véleményét Orbán Viktorról: "Pocsék ember Magyarország kormányfője"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc csütörtök reggel azt írta a közösségi oldalán Orbán Viktorról, hogy a miniszterelnök ért a hatalomhoz, a lelkek simogatásához, az intrikához, zsaroláshoz, mézhez és madzaghoz.

"Ért az erőhöz. Járta a mélyet, szédítő a magas. Fél a jelentéktelenségtől. A lelepleződéstől. A kapaszkodás izzadságszagának árulkodó bűzétől. A történelem sötétjében tapogatózik, azt hiszi, a csillámpor világosságot teremt”

- írta Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán, majd így zárta a bejegyzést: 

"Pocsék ember Magyarország kormányfője". 

Forrás: Facebook

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nagyon pocsék! És ez nem elsősorban a külső megjelenéséről szól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Nagyon pocsék! És ez nem elsősorban a külső megjelenéséről szól.
Aki Én
Megint nagyon igaza van.
Sajnos :-(
Nem véletlen látja így a túlnyomó többség.
ómió
A pocsék te vagy, idiótája, hiszen még mindig nem mentél el Ukrajnába a "mi háborúnkba harcolni"!
jesz
oszt Gyurcsány otthonról miért olyan bátor? Életeleme a bajkeverés, a vágy, hogy majd egyszer ő irányít egy országot...nem fog sikerülni, jön egy jobb.
beric
@Aki Én: láttuk a túlnyomó többségeteket a hidakon a múlt héten... Meg három egymást követő vasárnap az urnáknál... Önbizalomból viszont nincs hiányotok, meg az alkoholista selyemfiú vezéreteknek sem...
verőce21
De még milyen pocsék, aki leírta...!
Vesztét érzi Gyurcsevklárenc...
Nyírfa
" Fél a jelentéktelenségtől. A lelepleződéstől. A kapaszkodás izzadságszagának árulkodó bűzétől. "

Helytálló. A sötétben tapogatózás is. A csillámpor is. De a pocsék egy szinonímája kifejezőbb: hitvány.

Egy kérdésem azért van feléd, kedves Ferenc: mit teszel azért, hogy megszabaduljunk tőle? Nem négy év múlva, nem majd, egyszer, hanem belátható időn belül, mondjuk, idén.
justhpeter
Tökéletes látlelet a magyar politikai "elitről": a hulladék minősíti a trágyát.
...és ezeknek egy Bajnai nem volt jó ...és ezek mennek a mi nevünkben Európába.
Szégyen !
kisfalud
Ha nem lenne ebben igaza, az amúgy nem hibátlan ex-miniszterelnöknek, akkor ügyet sem vetne rá a királyi média, de a látszat kedvéért néha-néha fájdalmasan felvisítínak még. Lehet, hogy már azok is bajt szimatolnak? Innen is lassan elfogynak az acsarkodói, és okossági sorrendben távoznak. Ilyen önszelekció után még mutatóba azért maradt kettő-három.
vitriol
Sürgető lenne már egy elmeorvosi vizsgálat!
kisfalud
@vitriol: Párban... Jól ellenének egy kétszemélyes gumiszobában.
Aki Én
@beric: Ennyire ne legyél ostoba. Szerinted minden kormánykritikus kint volt a hídon?
Hogy 7 millióan nem szavaztak a nemzeti-vajdádra, nem azt jelenti, hogy ennyi a ,,lbsi", hanem azt, hogy ennyien rühellik a gazdádat. Sokan nem szavaztak a balfasz ellenzékre sem.
Az üzenet egyértelmű, még ha magadnak hazudsz is.
Gazella
@justhpeter: akartad mondani, hogy Európából kifelé...!
drrotf
Nem kontrázva Gyurcsány mondását, hogy milyen ember is Orbán Viktor, annyit mondhatok, hogy az én szememben az aki az én életem alatt minden párt és ideológiai irányzat elkötelezett híve volt már, csak akasztott ember nem,azt én nem pocséknak hanem gerinctelen , sz..r embernek tartom, akivel soha nem mennék el járőrözni, mert félnék, hogy hátba lő!Aki katona volt, az tudja, hogy akkoriban, de még a múlt század hetvenes éveiben is, az emberi magatartást úgy osztályozták a kiskatonák, hogy megkérdezték hogy XY-nal elmennél e járőrbe?Akivel az ember nem szívesen ment volna járőrözni, azt nem tartottak egy nagyon jó , gerinces, a társát felvállaló és védő és segítő embernek, azzal nem ment volna senki járőrbe, mert félt hogy gerinctelensége miatt elárulja őt az ellenségnek, ne tán hátba is lövi ha megkérik arra.Egyszóval Orbánt én egy ilyen gerinctelen, nézeteit percről percre változtató embernek és nem pocséknak tartom!
lampa laz
@Nyírfa: Jól látod, ennek akkor lenne jelentősége ha Feri alternatívát tudna mutatni egy biztos, erős háttérrel rendelkező szavazóbázissal, nem ilyen elbszott összefogásos gyülekezettel.
Ilyen kritikákat orbánról mi is naponta megfogalmazunk, nekik viszont cselekedni kellene, nem majd hanem most!
Sámannus
Nincs itt nagy baj, csak az, hogy a tévészékháznál nem lángolnak a kocsik, és a rendőrök még nem adták meg magukat odabent.
Sámannus
@Sámannus: Ja, és mégegy Ausztria nem akar utolsó lenni az unióban.
Németh István
A gyurcsány mint a hazugságaiba belebukott aljas gazember terrorista (tegyük hozzátolvaj) tróger ezért a mondatáért bizony felelősségre vonandó! Azon kívül, hogy alázza a kormányfőt nemzetközzi szinten is tekintélyt romboló kijelentés! Ezért egy tisztességes közigazgatású országba bizony börtönben a helye!@colibri: @Aki Én: @Sámannus:@lampa laz: és mind azok a gyurcsány és a nemzet ellenségek seggét nyalják egyszerűen ki-irtandók >>szar trógerek és nemzetellenségek, beépített csótányok az országunk tönkretétele érdekében!
Sámannus
@Németh István: Te még mindig a fidesz moslékot eszed kisfiam leülhetsz.
kereső
Nem pocsék az, hanem " embernek hitvány, magyarnak alkalmatlan"!
Egy gerinctelen, hazug erkölcs és hit nélküli lény.
Nyírfa
@lampa laz: 12.38

Ha úgy tudnánk országot vezetni, ahogy a kritika gyakorlása már megy, akkor nem lenne szükségünk politikusokra, szépen eligazgatnánk az életünket. :)
Végül is így lehet letenni a közvetlen demokrácia alapjait.
Képzeld el a maximális szabadság és felelősségvállalás társadalmát! Szuper lehet! Én nagyon szeretnék - szerettem volna - ilyenben élni.
Béla333
Gyurcsány! Neked "köszönhetjük", hogy ezt a bandát a 2006-os államcsíny miatt nem csuktad börtönbe!
Erre nincs bocsánat, nincs mentség!
Ne szólj bele mindenbe, mert mindig a visszájára fordítod a dolgokat!
Kuss legyen már!
Németh István
@Sámannus: ausztria első lesz az utolsók között ez tuti! Neked a Fidesz megélhetést és biztonságos hazát biztosít, te csak hálás lehetsz ezért különösen ebben a nehéz időszakban >> amit nagyrészt a csőcselék haverjaid generálnak @kereső: te sajnos magadat minősíted köcsög ; ugye tudod, hogy már keres a rendőrség becsületsértésért!? ha nem tudtad akkor most már tisztában lehetsz vele! @Nyírfa: ilyenben élsz és élhetsz ha nem nyalsz be a moslék balliberális szaroknak a jobbiknak nevetett aljas szopósoknak na meg a mi hazánk fosfejű együttesnek! @Béla333: semmi gond bazdmeg-jancsi. mész te is mindjárt a gyurcsánnyal együtt a csatornába, ott pajtikolhattok, még a dobrevicska undormánnyal is!
kereső
@Béla333: és az szdsz hol marad Bélám??, meg a tasz Sschifferrel az élen? Meg gaudi-nagy tamás...egyszerúen látjátok a dolgot, mert nem tudtok különbséget tenni- demokratikus jogállam, és orbán között. 2006-ban még az volt.
verőce21
Orbán ezt nem fogja túlélni...ki van csinálva...! :)
Sámannus
@Németh István: Éppen ma fejtegettem egy helyen, miről beszélsz.
Lószart nyújt biztonságot a geci. A magyar társadalom építette fel azt a biztonságot amit ez a nyüves banda feléget.
Akik tettek a hazáért tudják mit veszítenek, tudják ki fúrja meg az állam kasszát akik életükben jót nem cselekedtek, csak megvesztegették becsapták szavazóikat, akiket lenéznek és kiröhögnek. Te is közéjük tartozol te agyalágyult.
Ezek a szarháziak nem tartanak el engem. ma is akktív vagyok hetven felett, és tudok segíteni magamon. putyin gázát leszarom, Tudja ezt a csüngőhasú haverod is azért tesz úgy mint ha ő szarná a spanyolviaszt. Nékem nincs mitől rettegnem, mert úgy éltem mindig,hogy be kalkuláltam az életembe az emberi faszságokat is. A szopást és a nyalát tedd el magadnak csak röhögök rajtad.
Nyírfa
@Béla333: 18.06

Kivételesen egyet értek. :)
Nyírfa
@Németh István: 19.10

Neked legjobb esetben is elmegyógyintézetben van a helyed, lehetőleg zártosztályon, leszedálva, ha kell, kikötözve.
kereső
"Orbán Viktor, Angela Merkel és az angol királynő találkoznak a pokolban.
Merkel megkéri az ördögöt, hogy hazatelefonálhasson Németországba, mert tudni szeretné, hogy mi történik az országban a távozása után. Beszél is két percet, leteszi a kagylót, majd az ördög közli vele, hogy a számla kétmillió euró lesz, amit Merkel ki is fizet.
Amikor ezt látja, az angol királynő is megkéri az ördögöt, hogy hadd telefonáljon haza, és fel is hívja Angliát, beszél öt percet. Az ördög átad neki egy ötmillió fontról szóló számlát.
Erre Orbánnak is kedve támad hazatelefonálni, beszél is fél órát, és amikor leteszi, az ördög azt mondja, 25 forint lesz.
Miután látta, milyen drága volt a többieknek a telefonálás, Orbán nem bírja ki, és megkérdezi, Magyarországra ugyan miért ilyen olcsó a hívás.
Mire az ördög: Nézd, Viktor, ezzel a rengeteg munkanélkülivel, világbajnok ÁFÁ-val, európabajnok inflációval, minimálisra visszavett szociális ellátásokkal és munkanélküli segéllyel, leépítendő húszezer közszolgával, csipszadó, telefonadó, bankkártyaadó és az ilyen, olyan, amolyan újabb és újabb adókkal, a büntetéspénzekre vadászó rendőrökkel,és más hatóságokkal, a szigorodó adóellenőrzéssel, a rengeteg újabb és újabb megszorítással, a politikusok szűnni nem akaró hülyeségeivel és hazugságaival, a mélységes korrupcióval, az igazságszolgáltatás politikai elfoglalásával, a média korlátozásával, a felsőoktatás leépítésével, az országból elvándorló rengeteg magyarral...stb. Magyarország nyilvánvalóan maga a pokol. Márpedig a pokolból a pokolba helyi tarifával lehet telefonálni."

Ismeretlen szerző
Gyurka80
@kereső: Hihi ! Libsi vélemény viccbe csomagolva! Ravasz vagy, mint a róka (nem haverod a rókaképű szilvási?)!
Gyurka80
Böszmeferi nálad pocsékabb ember a világon nincs, csődbe vitted és elloptad az az országot!
dr. prédikátor
O1G EGY SZEMÉT MOCSKOS BŰZLŐ SZARZSÁK!!! EGY GECI NORE LÓKUPEC!!!
kereső
@Gyurka80: Nem. Én vagyok Szilvásy. Viccet félre téve, ugye semmit fel nem fogtál a "viccből"- amelyben semmi tréfa, semmi humor nincs.
evacica
@colibri: TELJESEN IGAZAD VAN, NEM KICSIT NAGYON
evacica
@Gyurka80: nálad valami hibádzik összetéveszted szeretett főnököddel Orbánnal, most is hazudott és jól átverte az országot a választás előtt de ez kell az ilyen birkáknak!
karma1
@Nyírfa: Kovesd a munkassagat - erdemes! Lesznek hamarosan nagyon erdekes tortenesek...Nem en mondom, hanem a nagyon hozzaertok. Csak az elso kozuzemi szamla postazasat kell megvarni...
Senki masra nem fog elindulni a zsozso Brusszelbol, csak arra, ha egyvalaki lesz a kormanyfo. Nincs az a navracsicska, hisztis vargajutka, aki egy eurocentet is ki tudna most enekelni Brusszel zsebebol!
Kesz szenvedes az egesz, amit muvelnek, de ugy kell nekik!
Nyírfa
@karma1: És az az egyvalaki Gyurcsány Ferenc? Vagy Dobrev Klára? Klárának örülnék.
És ki bírja rá Orbánt a lemondásra? A sajátjai? Mondjuk, Lázár? Ha az az egyvalaki az ellenzékből kerül ki, de akár független, hogyan kerülhető el a 2006-os randalírozáshoz hasonló felfordulás? Kérdés kérdés hátán.
Persze, van nekem is forgatókönyvem, miszerint Orbán kényszerzubbonyt kap, a fidesz néhány tagját megvásárolják - büntetlenség ígérete, vagyon meghagyása - erős NATO-jelenlét az orosz veszélyre hivatkozva , de mindennek van-e realitása?
Azt vártam Gyurcsánytól, hogy a választások után előlép, és úgy a földbe tiporja Orbánt mint a 2000-es években. Azt vártam, hogy nem tűri tovább sem a gyurcsányozást, sem a sorosozást. Ehelyett beült a Parlamentbe. Akkor mondtam le a DK hírlevelét, és húztam le a rolót: elég volt.
Közben eszembe jutott Bajnai. No, ha valaki alkalmas lenne miniszterelnöknek, akkor az ő.
kereső
Elhitették a néppel, hogy megállítják az időt, hogy ha kell, vissza is fordítják.
Elhitették, hogy Magyarország a világ törvényei felett áll. Hogy hajlítjuk az igazságot, ha akarjuk.
Elhitették hogy ők cölöppel verik le a rezsiárakat, mert náluk van az erő.
Elhitették, hogy náluk van a képesség, hogy megmentik a hazát.
Ezért nekik mindent szabad. Mit számít párszáz ellopott milliárd, ha isteni képességükkel mennybe megy a magyar? A földi üdvözülés ennél többet is megér - mondják sokan.
Üdvözülés helyett kiábrándulás jött.
A rezsihazugság lelepleződése a rendszerhazugságot leplezi le.
Közeleg a nap, amikor szégyellni fogjuk majd magunkat, hogy ilyen kormányfőnk lehetett. Hogy elhittük mindazt, amit mondott, amit képviselt, hogy követtük.
Hogy el tudtuk hinni, hogy minket, magyarokat más anyagból gyúrtak. Hogy csak azért, mert magyarok vagyunk, azért jobbak is vagyunk.
Hogy ránk nem vonatkoznak a politika, a gazdaság törvényei.
Mások is hibáztak. Mi is tévedtünk.
De tisztességes rendszer tisztességes politikusainak hibái, tévedései voltak azok.
Orbánnal más a helyzet.
Tisztességtelen rendszert épített egy tisztességtelen politikus.
A rendszerhazugságokból hazug rendszer állt össze. Omlani fog.
A mostani rendszervezért utólag majd sokan megtagadják. Mert a mai csillogóan homályos alázatok csak így tudják majd menteni magukat. Hiszen akkor már önmaguk holnapja fontosabb lesz, mint a most szeretettnek mutatott, de addigra szégyellt rendszervezér.

Gyurcsány Feremc
Gyurka80
@evacica: Cicuska menj böszmeferi barátodhoz, aki csődbe vitte az országot!
karma1
@Nyírfa: Hat ezt most egy kicsit rosszul latod. Bizzal tovabbra is GYurcsanyban - elore fog lepni, mert a papirforma szerint csak o lehet a kihivoja orbannak - orban ugyanis azert siklik ki minden alkalommal az ellenzek kezebol, mert mindig azt hangoztatja, hogy o csak Gyurcsannyal all ki vitazni, mert mindenki mogott ugyis Gyurcsany all. Tul sokaig huzogatta Gyurcsany bajuszat, - most rafaragott, mert tul messzire ment el. Bajnai egyaltalan nem alkalmas vezetonek - o csak egy adminisztrator volt, aki pontos tervet hajtott vegre, egy even at. Nem kreativ, nem markans. Viszont kivalo szakember. De meg szakertokent sem akar reszt venni magas poszton. Hagyni kell ot, hadd dolgozzonott, ahol tud.
Fuggetlen semmikeppen sem lehet, mert azert fuggetlen, mert egy parttal sem tud azonosulni - hogy tudna akkor 6 partot osszefogni? mzp-nek sem sikerult, viszont szetverte a mar meglevo egyseget is. Hidd el, csak kovetni kell a megfelelo csoportot, es rajossz,hogy egyaltalan nem tetlenkednek, sot! De nem johetnek elo ido elott a nagyagyuval, mert orban mindent megtorpedozna, es a szeles propagandajaval meg elobb szetrombolna a munkajukat, mint ahogy az eletbe lephetne. Meg kell varniuk az Unio vegso ultimatumat, mert ahhoz kell alakitani majd az "entree"-t, hogy orban hogy reagalja le azt. Augusztus 20-a lesz egy komoly fordulopont - addig van az Unio ultimatuma is a jogallamisag visszaallitasara. Mivel azt a 4 feltetelt, amit eddig kertek tole, es o megigert, de mar masnap mindegyik igeretet megszegte, igy az Unio se hulye, es aszerint fog lepni. orban sokszorosan kicsellozott magaval - nem sajnalom erte,
Nyírfa
@karma1: Most "hitetlentamáskodom". Mindenkor a prevenció híveként tettem a dolgom, ha tévedtem, és ezt beláttam, azonnal a korrekcióra helyeztem a hangsúlyt.
Tehát: nem megvárni, hogy tűz legyen, és oltással menteni a menthetőt, hanem tudatosan törekedni a tűzbiztonságra. Nem vagyunk egyformák, én is másképpen építkezem mint teszik ezt sokan, és ez így jó, mert a tudásunkat kell összeadni ahhoz, hogy valódi haladást érjünk el.
Bajnait egészen közelről hallottam előadni, lenyűgözött a felkészültsége, az érettsége, és az abszolút előny a számára, hogy nem politikus, nem párttartozék. Én nem a pártokban hiszek, hanem a bölcsességben, amely elérhető a szántó-vető ember és a tudós számára egyaránt.
Ven egy könyvem Gandhi életéről, régen olvastam, ideje újból elővenni, hogy erőt merítsek egy igaz ember példamutatásából, mert a forrás a lényeg, amelyből táplálkozunk.
csipetke
Csak címre:- ez bizny így van. Ezen nincs mit szépíteni. Asszem Surányi György mondta,hogy az országon,és ezen a káoszon a miniszterelnök, és matolcsi lecserélése segít csak. Ahogy az tisztán látszik,a fidesz, (tele pofára összeválogatott semmihez se értő seggfejekkel) tapicskol a hatalmas sz@rrakásban,amit a 12 év alatt sikerült összelapátolniuk, de esély nincs rá, hogy ez az általuk generált katyvasz megoldódjon. Orbán nem tud válságot kezelni, de a hibáját, idióta gazdaságpolitikáját sose fogja beismerni. Viszont erre neki baromi jól jött ez a háború a szomszédban, mert erre a világon mindent rá tud kenni. És ami már nagyon-nagyon komikus, itt b@sszák a rezet 12 éve a nyakunkon, és még mindig Gyurcsányoznak. Pedig se akkor, se máskor nem volt még ennyire rossz helyzetben ez a nyomorult ország, Most sz@rban van a fidesz/ orbán, mert ellopni már nem nagyon van mit, és miattuk a lóvé se jön az unióból, ezért pénzt kell szerezni mindenáron,tehát ezer és ezer módon fogják fojtogatni a népet.
kereső
@Gyurka80: Te nem fogod nekem megszabni, hol és mikor mit csináljak, Olyan nagyon keresni sem kell- mert minden utcakőben a kormány , a fideSS gyalázatos tetteibe hazugságaiba botlunk.
balos
@Gyurma80: nedvesedik a bugyid,ha a geci rád fingik!
lampa laz
@Németh István: (17:12) nyugodj le picinyem, mindjárt jönnek az ápolók és leszedálnak, meg kikötöznek ne hogy kárt tegyél magadban.
Gyurka80
@kereső: Mert elfelejtetted a rövid eszeddel, hazudtunk reggel délben ...mondta böszmeferi!
kereső
@Gyurka80: Tudod, menj a jó büdös anyiukád 3,14csájába vissza. Orbán egy órán belül hazudik százat, az nem zavar , te nano bites?, mert ha még eszed is lenne, akkor talán használhatnád is. Drága az időm, nem fogom rád pazarolni.
Gyurka80
@kereső: Ilyen alpári idiótával nem foglalkozom! Menj TE a te anyádéba baromarcú! Ne válaszolj keress mást magadnak!
Németh István
@lampa laz: @colibri: @Gyurka80: @balos: @kereső: @csipetke: @Nyírfa: Arany drága csillag virágjaim, igen TI vagytok azok akik egy szóval sem a témához szóltok, hanem csak aljasoztok, aláztok > mindegy Lenin pajtás, Rákosi pajtás, Kádár atyátok volna ippeg terítéken, csak mondjátok és fossátok a szart!
lampa laz
@Németh István: pityukám, jól meghúzták rajtad a zubbonyt? Látszik, h már megint nem kaptad meg időben a gyógyszeredet.
karma1
@Nyírfa: Valoban, sokszor nem kene megvarni a tuzet, hanem meg kene elozni a bajt. De sajnos lehet, hogy a diplomaciaban ez nem mukodik. Vagy ha mukodne, akkor csak egy VALODI demokraciaban, valodi politikusokkal, nem csempekereskedovel, futsalossal vagy eppen kiugrott pappal a fontos posztokon.
Egyetlen dolgot lathatolag figyelmen kivul hagysz: sajnos, ma mar nem lehet abban gondolkodni csupan, hogy mi lenne jo az orszaghatarokon belul a magyaroknak, mert a politika - foleg, amiota az EU tagjai vagyunk - arrol szol, hogy tettszen az a politika meg masik 500 millio embernek is (minimum), de inkabb lehetoleg a vilagon a leheto legtobb allamnak. Ugyanis a kulfoldi megitelesunk folyamatos, es ettol no vagy csokken az orszag elismertsege, es ezzel osszefuggve az orszag es polgarainak felemelkedese, vagy eppen totalis elszegenyedese, az orszag tonkremenetele.
Gazdasagi kozosseg tagjai vagyunk, es ha valamikor az eletben, akkor most van a legnagyobb szuksegunk arra, hogy az orszagot a kulso befektetok biztosnak, stabilnak ismerjek el, es a politikajat konzekvensnek, stabilnak, ahova evtizedekre elore be lehet fektetni penzeket, nem jon diktatura, vagy egyeb kiszamithatatlan fordulat. Ma ezt mar nem lehet szetvalasztani a ME szemelyetol - annak mindenkeppen egy olyan embernek kell lenni, akinek a munkajahoz, politikai elkotelezettsegehez nem fer ketseg, es aki jol meg tudja valogatni a szakembergardajat, aki segit neki a kormanyzasban. Bajnai kivalo szakember a maga teruleten, de nincs szemelyes ambicioja sem a miniszterelnokseghez - azt az egy evet is kotelessegszeruen, tisztesseggel, de egyaltalan nem innovativan eppen csak tulelte. Nehany gazdasagi szakember jol ismerheti a nevet vilagszerte, de ettol meg nem biztos, hogy a politikai partok nem dobalnak-e ot ide-oda a politikai szinte'ren, nem biztos, hogy ezt tudna kezelni. De nem is akarja. Magyarorszag egy unique helyzetben van: itt mar csak szemelyes harc donthet, mert o1g ebbe az iranyba vitte a haza't
Néro2
Ne máááá ! Pocsék ? Egy utolsó aljas tolvaj uszító sunyi patykányra azt mondani , hogy pocsék ! Ferke ! Ilyen finomkodásra a NER nem adja a Lovag-ina Körösztjét azt az ötkeresztes vizeleteset. Bayerzsótfika ezen a pocsékon ki lesz akadva.
Bár a fel jobb lenne. Mindenkinek. IS.
Gyurka80
LEGTÖBB EMBERNEK ERRŐL FOGALMA SINCS - DE IGAZ!!!
Az ország legnagyobb kiárusítója, Gyurcsány Ferenc olyan szerződéseket kötött külföldi gigavállalatokkal, amelyek árát mind a mai napig nyögjük.
Kik is voltak a szerződő (kedvezményezett) cégek?
Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. koncessziós társaságot 2004-ben a PPP (köz- és magán-együttműködés) projektek területén vezető német Bilfinger Berger BOT GmbH, az osztrák piacon több mint 125 éve jelen lévő Porr Infrastruktur GmbH, és a főként Közép-Európában tevékenykedő Swietelsky International Baugesellschaft
2002-2010-közti beruházásait a fenti cégek vitelezték ki.
A beruházásoknak 90%-át. egy jól kitalált PPP -konstrukcióban valósították meg.
Mi ennek a lényege?
Ezzel a PPP -konstrukcióval mindenki jól járt csak az állam fizetett rá, de keményen.
Az építőipari cég megépíti a beruházást.
Átadás után az építő cég tulajdonába kerül a megépített létesítmény.
Az építményt a tulajdonos bérbe adja az államnak.
Bármennyire is meglepő, Gyurcsányék még az autópályákat is eladták a külföldi befektetőknek.
Az autópálya-matrica októbertől 500 forinttal, januártól pedig az e-útdíj 5,8 százalékkal emelkedik majd.
Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy hová kerülnek az útdíjrendszerbe befizetett összegek?
Nos, a válasz nagyon egyszerű.
A közutak használata pénzbe kerül, a múlt évben összesen 216 milliárd forintot jelentett mindez.
Az útdíjrendszer 2018-ban pedig nettó 187 milliárdot termelt az állami költségvetésnek.
Azaz termelne, de a bevételek jelentős része elmegy Gyurcsány előnytelen szerződéseire.
Többek között az is kiderült, hogy a közutak fenntartása megközelítőleg 80-90 milliárd forintba kerül, de emellett az államnak évente ki kell fizetnie egy 110 milliárdos koncessziós díjat az autópályák tulajdonosainak.
Így az M5-ös és az M6-os autópályák, hidak és egyéb létesítmény építési költségeit többszörösen fizethetik ki az adófizetők 2031-ig és 2038-ig, hiszen ekkor járnak le a gyurcsányi szerződések nagy része...
Peller Anikó
"Járta a mélyet, szédítő a magas. Fél a jelentéktelenségtől. A lelepleződéstől. A kapaszkodás izzadságszagának árulkodó bűzétől. A történelem sötétjében tapogatózik, azt hiszi, a csillámpor világosságot teremt.

Pocsék ember Magyarország kormányfője".
gina
Nem vagy a kedvemcem Gyurcsi, de most igazat szóltál, ez a zsirós disznó az emberiség rohadó példája...
gina
@Gyurka80: Látszik a te agyad is kábitóval van tele, panelproli idióta takarodj a kocsmádba
Peller Anikó
@Gyurka80: Téged viszont senki nem kérdez itt gyuricica, ezt ízlelgesd.
Aki Én
@Peller Anikó: Ha kérdezed is hiába, mert buta mint a föld.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.