A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtök reggel rendkívüli tájékoztatót tartott a rezsicsökkentés részleteiről az M1 tévécsatornán.

Németh Szilárd rendkívüli bejelentése! Itt vannak az új rezsiárak

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Németh Szilárd elismerte, hogy nem tartható fent, hogy mindenki rezsicsökkentett áron kapja az energiát és a földgázt – foglalta össze a Portfolio.hu az élőben közvetített műsor alapján.

A kormány döntései a következők:

- meghatároztak egy fogyasztási limitet, ami felett már nem a rezsicsökkentett árat fizeti a magyar lakosság,

- bevezet a kormány egy új tarifát, egy lakossági piaci árat, ez kisebb, mint a piaci ár.

Itt vannak a rezsiárak: 

Villamosenergia

A villamosenergia esetében: 2523kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár.

Az e feletti fogyasztásnál 70,10 forint/kWh. A valós piaci ár egyébként 268 forint lenne, de a lakosság nem ezt a valós piaci árat fizeti, hanem a 70,1 forintot.

Az éjszakai áram: 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint a nem kedvezményes ár.

A H tarifa korlátlanul fennáll 36 forinton.

Földgáz:

1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként.

Mindezek felett 747 forint/ köbméter lesz az új lakossági ár. A valós versenypiaci ár 1020 forint lenne, de a lakosság nem ezt fogja fizetni.

Megmarad a nagycsaládos kedvezmény, amely 300 ezer nagycsaládost érint: 3 gyereknél 600 köbméterrel emelkedik 4 gyerekeseknél 900 köbméterrel, 5 gyereknél még további 300 köbméterrel a fogyasztási limit és így tovább.

Forrás: Portfolio.hu

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
REZSI DISZNÓ már megint hazudik!!! A 13 ft-os áram árból / Paks /// ,hogy lessz 280 forint!!???NA sárga ZOMBIK,erre válaszoljatok !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Az áram ára baráti, a gázé viszont nagyon durva...
Fenyöfa58
REZSI DISZNÓ már megint hazudik!!! A 13 ft-os áram árból / Paks /// ,hogy lessz 280 forint!!???NA sárga ZOMBIK,erre válaszoljatok !!!
verőce21
Akinek gázkamrája van, az azért most megkapta... több, mint 7-szerese, a növekmény után...!
Eladott Ország
"Limitált rezsicsökkentés: a korszerűtlen lakásokban élő legszegényebbek ihatják meg az átalakítás levét. Alapvető hiba, hogy az átlagfogyasztásnál húzták meg a határt, mert így véleményem szerint a lakosság több mint felének emelkedni fog az áram- és gázszámlája. Sokkal reálisabb lett volna a mediánérték figyelembevétele a határ meghúzásánál. Ebben az esetben valóban a háztartások háromnegyede maradt volna a kedvezményes árnál. 2012 tájékán készítettek egy hasonló rezsicsökkentési javaslatot, amely például évi 3000 köbméteres gázfogyasztásnál húzta volna meg a rezsihatárt. Az akkori számok szerint a lakossági fogyasztók 94 százaléka megkapta volna a kedvezményes árat, a maradék hat százalék nagyfogyasztó pedig piaci árat fizetett volna. Az ő befizetéseikből lehetett volna finanszírozni a 94 százalék számára adott kedvezményt." ( Holoda Attila)
hang.hu/belfold/rezsicsokkentes-a-korszerutlen-lakasokban-elo-legszegenyebbek-fizethetik-a-legtobbet-143179?fbclid=IwAR1j3tef38dMYa6U9Qus06AS8J1sJuMMxztNExNco_5_iSX5o_nd_DXq_vE
A földgáz világpiaci ára 213 Ft/m3. Az áram ára az EU-ban , csak 63 Ft/KWh. Pofátlanul hazudnak megint de már megszokhattuk, hogy amit kérdeznek az sem igaz! Támogatni kell a pénztáros Mészárost, vagyis Orbánt, ha már az úniós pénzek nem jönnek, amiből lopni lehetne. A fűtött gyepet medencét stb is meg kell valakinek fizetni, és az a valaki mi vagyunk!
Málna
@Fenyöfa58: Az egyik az előállítás ára, a másik a piaci/tőzsdei ár. Tényleg magyarázni kell?
Gazella
Nah még a végén a rezdirizsa romák járnak jól akik nem is fizetnek adót sehova sem.!!
Aki Én
@Málna: keress rá a ,,piaci ár" fogalmára. Már sok cikk jelent meg erről a napokban. Tényleg magyarázni kell?
Málna
@Aki Én: Én nem kérdeztem semmit. Magyarázni sem kell.
Fenyöfa58
@Málna: AZ ESZEDÉRT nem LOPNAK el!! rezsi csőkkentés nélkül az MVM piaci árlistája 90-100 ft között van KW-on ként nem 268 ft okos tojás!!! Tudom ,hogy a MATEK néhány embernek nehézséget okoz ,nem te vagy az első!!
Peller Anikó
@Málna: Fenyőfase kérdezett. Főleg téged.
Yoda69
Nagy gecik ezek. Belengettek a 240 forintot, amit mindenki dobott egy hátast. Igy, hogy duplájára emelkedik, mar mindenki azt mondja, hogy nem is sok. Ilyen a barba trükk.
Málna
@Fenyöfa58: Másoknak meg a helyesírás okoz nehézséget...Én amúgy sem matekoztam, csak tényeket közöltem.
Málna
@Peller Anikó: De, kérdezett. Mondjuk valami sárga zombikat...Gondoltam, segítek neki. Nem írta, hogy főleg engem nem kérdezett...
lusta
Akkó szagértsük meg az átverés című műsorszámot.
A lengyeleknél 0,73 - 0,82 zł/kWh kerül az áram. Az árak változnak, mert attól függenek, hol, az ország melyik részén lakik az illető, melyik szolgáltatótól vásárolja az áramot. A piaci ár a leglényegesebb, mert a szolgáltatók egymással is versenyeznek. Ez a 62 - 70 Ft/kWh a G11 tarifa piaci ára.
ESCOBAR
Nagyon érthetően van leírva minden!!! Marad a rezsicsökkentés egy bizonyos határig: gáz (102 ft / m3), villany (36 Ft / KWh).
Nálunk mindkettő alatta van! LED izzók 1
ESCOBAR
@ESCOBAR: ... 0 azaz tíz éve minden világítótestben ! Klíma nincs, 40-es a téglafal + 5 cm utólagos hőszigetelés (21 éves egyedi családi ház), műanyag nyílászárók (3 rétegű üveggel + 5 kamrás, alumíniumvázas szerkezet). Gázkazán: kondenzációs 28 KW, a régi 35-ös volt, húsz év után lecseréltük...
tomsawyer - régről
Van olyan társasház, ahol társasházi távhőszolgáltatás van. Ez azt jelenti, hogy a társasház veszi a gázt, majd elosztja a lakásai között, így nem az MVM-nek fizetnek a gázért a lakástulajdonosok, hanem a közös költségben benne van a gázár is. Ebben az esetben fizikailag egyetlen fogyasztási hely van (a társasház maga 1 fogyasztási hely) ezért ha van benne 25 lakás, akkor nyilván túl fogja lépni az 1729 köbméteres fogyasztást. Így felszorozzák 25-el az 1729 köbmétert.
A kisebb lakások alatta maradtak eddig is, a nagyobbak túllépték, de mivel az átlaggal szorozza fel, így talán nem fog változni a társasház számlája és így nem emel a közös költségen.
Aki Én
@Málna: Pedig inkább kérdezhetnél.
A kijelentéseidből egyértelműen kiderül, hogy nem érted.
Mondom, ha már a piaci árat erőlteted, mint a propaganda, nézz utána.
justhpeter
Azt gondolom, a kormánynak még érlelnie kellett volna ezt a dolgot mielőtt előjön vele.

A gázenergiával kapcsolatos dolgokat értem, mégha a limittel és a meghatározott árakkal nem is értel egyet.

A villamosenergiával kapcsolatos dolgot már nem is értem, igaz nem vagyok túlképzett.
Azt értem, hogy van egy limit amit esetleg a nappali és az éjszakai árammal kapcsolatban összeadva lehet érvényesíteni.
A probléma ott van, hogy a túllépés egységenkénti díja már külön van a nappali és külön az éjszakai áramnál.

Kérdésem: Ha nincs két limit, de van két túllépési díj, akkor ki és mi alapján állapítja meg, hogy a nappalival vagy az éjszakaival léptem túl ?
Másik kérdésem, ha én a havi kettős fogyasztásomat elküldöm Németh Szilárdnak, ő meg tudja-e mondani melyikkel léptem túl.
ESCOBAR
@Horizont: Próbáltam komplex módon rávilágítani a dolgokra! Igyekeztem tárgyilagos lenni! Megnéztem az elszámoló számlákat mindkét esetben... Szóval, azt látom, hogy fel van ez fújva egy kicsit! 2013 január 1-óta több mint 1 millió forint rezsicsökkentést írtak jóvá csak nálunk...
(Otthonfelújítási program (3+3M) keretében visszakaptuk a kazán-, kémény-, fürdőszoba-, teraszfelújítás, stb. költségének a felét!!! Februárban 1,2 milliós SZJA visszatérítést kaptunk a gyerek után!)
Sámannus
Osztan az energia takarékosságra szánt támogatásokat elvitte a cica? Húgyagyúkám!
Most itt áll az ország tönkrevágott közműhálózattal, kisemmizett emberekkel, akik titeket tart hatalombn.
Még mindig van bőr a piofátokon kiállni ezekkel a hazugságokkal. Tizenkét évig leszartatok minden takarékosságot.
Eltakarodhatnátok a jó fenébe igen gyorsan. Ne tarsátok fel az országot a lábraállásban.
Apfelbaum
csak megsúgom,hogy nem az adott időszakban tőzsdei árinformáció alapján lesz megmondva mennyi is az annyi hanem a kifingott nadrágjában rezsimalac bejelenti,hogy az okádék felcsúti szélhámos mennyit álmodott meg és azzal az árral számolnak...hogy az összes redvás tetű aki orsósra szavazott remélem csirkefarháttal a pofazacskójában fog megfagyni otthon az orsóst ábrázoló festmény előtt és az fogja mondani utolsó mondatként,hogy pedig én a fideSSre szavaztam...
justhpeter
... és ha már annyira precíz a kormány, igazál elárulhatná, hogy mi a fogyasztás számításának alapja.
tudode
Nem történhet egyéb, mint felszámolás alatt az ország, már nem lehet sok/k hátra, és a mindenrehatóé az egész ország!
.
Azt írja az újság, hogy
.
--- Közös céggel készül Mészáros Lőrinc és Szíjj László az állami autópályák átvételére
444.hu/2022/07/20/kozos-ceggel-keszul-meszaros-lorinc-es-szijj-laszlo-az-allami-autopalyak-atvetelere
.
„””Nagyon készülnek Mészáros Lőrinc és Szíjj László magántőkealapjai arra, hogy 2023 elejétől átvegyék az államtól az autópályák fenntartását és építését a következő 35 évre. Ennek érdekében pedig a sikeres üzletemberek közös vállalatot hoznak létre.”” (….)
.
Üresedik a mindenreható feneketlen hokizsebe, és még nincs nekije autópályája. ás még feni a műfogát a Ferihegyi repülőtérre is.
.
------Orbán: A reptér visszavásárlását a választások előtt nem célszerű nyélbeütni
hvg.hu/gazdasag/20211213_orban_viktor_liszt_ferenc_repuloter_visszavasarlas
.
Ezt csinálja bárki utána mindenféle államháztartási ismeret nélkül!!!
:
Bátor, merész v. vakmerŐ!!!
tomsawyer - régről
@Horizont: Házközponti fűtés, ezt neveztem társasházi távhőszolgáltatásnak (mert gyakorlatilag úgy működik, mint a távhő, csak egészen kicsiben). Nem valószínű, hogy változni fog, de kérni kell, hogy szorozzák fel az átlagos mennyiséget 37-tel.
ESCOBAR
@Horizont: Akkor jó! Mert nem lépted át eddig sem a rezsikeretet! Ezután se fizetsz többet!
tomsawyer - régről
A társasház szolgáltatja a gázt, osztja el a lakóknak, engem a távhőre emlékeztet miniben, de nekem túl színes (volt régen) a fantáziám. A lényeg az, hogy ha felszorozza 37-tel, akkor ha nem nagyon nagy az átlagtól való eltérés - nincsen sok nagy lakás, ami sokat fogyaszt, és kevés kicsit, ami keveset -, akkor marad a mostani számla.
CsipkeRózsa
Milyen változás lesz a távfűtésű lakásoknál, azok valamelyik fűtőműtől kapják a fűtést. Gondolom, azokat is gázzal működtetik. Eddig milyen árat használt a fűtőmű, és most változik-e a lakások fűtésének, meleg vízének az ára?
CsipkeRózsa
A normális megoldás az lenne, hogy az energiaáraknál ne 27 %-os legyen az Áfa. Ez is csökkenthető, nem csak a rezsicsökk.
lusta
@Horizont: Nálunk a társasházban a gázért mindenki átalányt fizet. Akkor bizony itt gáz van.
Qqberci
A árnak nagyjából a fele a rendszerhasználati díj. Ez nem függ a nemzetközi helyzettől. Az összfogyasztásnak mintegy 1/3-a a lakossági fogyasztás. A rezsipacal szerint a fogyasztók 2/3-át nem érinti a változás. Ez azt jelenti, hogy a teljes fogyasztásnak mintegy 1/9-edét érinti, Akkor mi is az értelme az egésznek???...
Málna
@Aki Én: De nincs kérdésem és nem is erőltettem semmit. Összekeversz valakivel.
Málna
@Horizont: 11:45 Én értem. Elmagyarázzam?
szép új világ
Szokásos fidesz terelés, avagy húzd meg - ereszed meg. Beharangozták az ostoba népnek, hogy az átlag felett 268 Ft-ot kérnek 1 KWó-ért, majd az elszörnyedést látva leengedték nagy kegyesen 70 Ft.-ra. A fideszeseknél megy az öröm ujjongás, teli pofával mondhatják, hogy megvédte őket a Viktor. A kérdés azonban továbbra is megmaradt: Mi a fészkes fenéért kellett az egyéb ként a kb bruttó 30 Ft.-ba kerülő (itthon termelt) áram árát 70 Ft.-ra "rezsi csökkenteni"?
szép új világ
@Fenyöfa58: Ha a fidesz maffiát villamosszékbe ültetnék, nem sajnálnám tőlük még a 268 Ft-os áramdíjat sem!
division
@Horizont: A villany már tartalmazni fogja a rendszerhasználati díjat is, és valóban, lótúró amennyivel több lesz, de én eleve ezt is vártam (egy kis hazugság az elején a Fidesztől, és most ők megint a jótevők). A gáz az viszont sok embernek fájni fog még akkor is, ha nem 913 hanem 747 ft lesz. Éves szinten fogják nézni ha jól vettem ki, azaz van kb. 4-5 hónap amikor jobban kell fűteniük azoknak akinek csak gázuk van és nincs semmilyen más alternatívájuk. Egyébként a szakértők is mondják, érdemes az embereknek elgondolkozni a napelemen.
Málna
@Horizont: Nem rám kell, hogy kíváncsi legyél, hanem arra, amit nem értesz. Most akkor érdekel vagy nem?
Aki Én
@Málna: Te fideszes vagy, vagyis nem sok mindent értesz ebben az országban. Az már a világvége lenne, ha valaki a te segítségedet kérné.
Málna
@Aki Én: Horizont nem fideszes, mégsem érti, amit olvas. Én meg igen. Akkor miért ne segíthetnék neki? Jófej vagyok, és ezt kapom?:-)
percsi
Elfelejtette közölni, hogy nettó vagy bruttó ár, és a + különböző díj is benne van-e az árban! Oka lehet, hogy kimaradt a közlésből!
"A villamosenergia esetében: 2523kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az ár, ez a rezsicsökkentett kedvezményes ár."
Jelenleg: nettó 12,06 Ft/kwh + szolgáltatási díj
Az anyját, a rezsicsökkentett kedvezményes ár is emelkedik?
Földgáz:
1729 köbméteres éves fogyasztásig, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig marad szintén a kedvezményes tarifa: 102 forint köbméterenként.
Jelenleg: 36 Ft/m3 + szolgáltatási díj
Az anyját, a rezsicsökkentett kedvezményes ár is emelkedik?
"A valós versenypiaci ár 1020 forint lenne", de csak nálunk, mert mi továbbra is az olcsó orosz gázt kapjuk!

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
"Számoljunk tehát az augusztusi határidős gázárral, ami legutóbb 160,8 euró/MWh volt. Ha ezt át akarjuk váltani köbméterbe, akkor a köbméterenként 1,7 eurós árat jelent. Forintban kifejezve tehát a gáz piaci ára (a pénteki 401 forintos euró árfolyammal számolva) 680 forint most."
EZZEL A GÁZÁRRAL A MAGYAROK TÖBBET FIZETNÉNEK AZ ÖSSZES RÉGIÓS FŐVÁROSBAN TAPASZTALT ÁRNÁL, DE MÉG A BERLINI ÁRAKNÁL IS."
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Lölőke bajban van, kevesebbet rak zsebbe, pótolni kell!
A lényeg, hogy mindenki megemelt árat fog fizetni!
amortizáltok
te trótty másféltől 3 milláig havi fizetésekkel leszarjátok 180-200 ezerrel meg mire megyünk nem gondolkodtok akkor igy is jó de a végén csattan ám az ostor ezt tudd! ez is rendkivüli lesz.
Tonyróma
Itt látszik mekkora kamu volt,az olcsó orosz gáz,csak nekünk.Orbánék világhírként adták.A rezsi pápa meg mehetne,egy fakanállal a kezében,a kondér mellé.Basszák meg!
Málna
@Horizont: Azt nem mondtad, hogy meg is értetted. Mert hogy itt sem sikerült, pedig magyarul volt írva...Amúgy kösz a kedvességet, cserébe a felajánlott segítségért. Szerencsétek, hogy nem vagyok sértődős...:-)
Málna
@Mirabilis: Neked problémát fog okozni a gáz kifizetése?
Aki Én
@Málna: ...ja, jófej. Kár, hogy ezt mindig hangoztatod, és csak te :-)
Ez itt az általános vélemény, ahogy látom.
Régóta így lehet, ha már fel sem veszed.
Tonyróma
A kormánytagok épp mostanában kapták meg,a rezsitámogatást 650 ezer forint értékben.
Málna
@Aki Én: Tényleg az vagyok, mindig mindenkinek segítek. És ez a hála...
kereső
www.portfolio.hu/gazdasag/20220721/megjottek-a-rezsirendeletek-mutatjuk-a-reszletszabalyokat-557399

Van ám benne egy-két/sok!!! érdekes dolog- Nem hiába mondják, hogy az ördög a részletekben lakozik.
Mindenek előtt el kell felejteni az "átalányt/éves átlagot. Kicsinykét módositja az elszámolás módját.

Jó olvasást, akarom mondani jó "szórakozást"!
kereső
Minő véletlenek vannak: Az áram rendszerhasználati dija 7Ft-al emelkedett 166Ft-ról, 23 Ft-ra, 2022.07.01-től. Akkortól, amikor bejelentették, hogy végleges a mészáros féle opus e.on hálózatának a TITÁSZ.nak a megvásárlása. És néhány napra rá a kormány bejelenti az új "Rezsicsökköt".
Vannak akik azt tartják: "véletlenek már pedig nincsenek"!
Málna
@Mirabilis: Nekem nem. Pedig itt élek.
Málna
@Horizont: Segítek, nem fárasztalak. A rosszindulattól fáradsz. Meg az örökös háborgástól.
kereső
@division: 9. § (1) A lakossági fogyasztó az e rendelet szerinti kedvezményes mennyiségeket időarányosan jogosult igénybe venni.
Ennek érdekében az egyetemes szolgáltató naparányos elszámolást alkalmaz, amelynek alapján a felhasználó számára kiállított számlában a kedvezményes mennyiség 1/365-öd részének és a számlázási időszak napjainak szorzatát érvényesíti, és az e feletti rész számlázása történik lakossági piaci áron vagy versenypiaci költségeket tükröző áron.
Földgáz felhasználói adatszolgáltatáson vagy elosztói leolvasáson, leolvasást helyettesítő becslésen alapuló számlázása, valamint az azonos mennyiségről kiállított részszámlákon kívüli egyéb részszámlák esetén az egyetemes szolgáltató üzletszabályzatában rögzített fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezmény meghatározást kell alkalmazni.
(2) E rendeletben előírtak alkalmazása nem minősül a Rezsitv. 7. § (1) bekezdése szerinti szerződésszegésnek.
Málna
@Horizont: Milyen büszkék lennének rád az unokáid, ha olvasnák a kommentjeidet. De ami késik, nem múlik...:-)
Málna
@Mirabilis: Mire számítasz? Hogy megfagyok? Vagy kikapcsolják az áramot, mert nem tudom fizetni?
Dr. Proktor
1020 forint a világpiaci ár?
Egy nagy azt!
division
@kereső: Ezen az elszámoláson kénytelenek lesznek változtatni, mert ebben az esetben az emberek kb. 70% - a válik fizetésképtelenné, az meg kinek lenne jó? Pont most mondták a tévében, hogy nem tudják még hogyan állapítják meg kinek miként kell fizetni, hogyan fogják kiszámolni a megemelt díjat, habár az is érdekes volt, hogy nekünk kell bemennünk ezt megkérdezni...Amit ezek most csinálnak, azzal felteszik az i - re a pontot. Mint volt nagy Fideszes mondom, le kell őket váltani, és az eszköz...hát mindegy.
kereső
@division: Igen, ez a nap arányos elszámolás!!- ez október/április időszakban sok embert fog padlóra küldeni.Arról nem is beszélve, hogy az egyetemes szolgáltatói szerződés -és az arra vonatkozó szabályozás szerint ezek nem HATÓSÁGI árak, ezeket az avm minden negyed évben felül vizsgálja, és módosithatja a "lakossági piaci árra"- új fogalom a közgazdaságtanban- amely nem minősül a szerződés megszegésének. Mondom én, hogy az ördög a részletekben lakozik.
terlasz
@ESCOBAR: Nagy öröm az annak, aki ilyen szép összegeket kap a közösből (pl. választások előtt), de most majd az is nyögheti az árát, aki nem kapott semmit.
Jó ez így, ha nem taszít akár milliókat is mély-szegénységbe. Ebbe az irányba haladunk, de majd meglátjuk.
percsi
@kereső: "Minő véletlenek vannak: Az áram rendszerhasználati dija 7Ft-al emelkedett 166Ft-ról, 23 Ft-ra, 2022.07.01-től."
16 Ft akar lenni, csak leírom, mert a debilek ezen fognak csámcsogni.
Hatalmas nyereséget tudnak szolgáltatás nélkül profitálni. A 7 Ft 5 mill. fogyasztónál 35 mill. Ft ingyen pénz havonta.
Olyat is megtesznek ezek a szolgáltatók, hogy egy-egy hónapban 100-200 Ft-t kamu címen kifizettetnek a fogyasztókkal. Sok esetben változik az összeg átalány esetén, egyik hónapban 100 Ft, másik hónapban 105 Ft, szerintem 12 hónapig 100 Ft-nak kellene lenni.
Ha egyszer sikerül eltüntetni ezeket, rendbe kellene tenni a rezsi számlákat.
Egy tétel csak, 1 kwh ? Ft, nincs mellett 5-6 sorban különböző felsorolt összeg, és azért, mert így nem tudják pontosan követni, miket számolnak fel jogtalanul a fogyasztóknak. Ez is a nem független fogyasztóvédelemnek köszönhető.
verőce21
@percsi: Nemcsak profi módon, sikeresen menedzselte a kormány ezt a rezsiharcot, de profi módon nyerte a kommunikációját is...!
division
@kereső: Ki lehet számolni a szolgáltató oldalán a kalkulátorokkal, mennyi lehet a havi költsége a villanynak és a gáznak. A villany tényleg nagyon minimális, nem is tétel egy átlagfogyasztó számára havonta (plusz 3000 ft), a gáz az, ami megdobja jobban. Amennyiben valaki 2000 köbmétert fogyaszt évente, annak valamivel több mint 405 ezer ft plusz lesz éves szinten a díja az eddigiekhez képest, azaz havi szinten nézve 34 ezer. Mondjuk az én véleményem szerint ez normális esetben nem szabadna hogy sok legyen, csak hát ugye ahol nem dolgoznak, vagy közmunkások élnek, netalán minimálbéresek a szülők két gyerekkel ott már számíthat, ellenben ha van 3 gyerek, egyből nem esik plusz költség alá az a 2000 köbméter. Megy itt még a finomítgatás, ki kell várni a végét.
kereső
@percsi: Tudod ki lett július 1-től a szolgáltató? mészáros lölö opus nevű cége- mert most zárult le az e.on elektromos hálózatot üzemeltető cégének megvásárlása. Kapott is rögtön 13,3 milliárdot- valami nagyon kacifántos/ a fene sem tudja, hogy mit jelent valójában/- a kormánytól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.